weee, jā, es lasīju ;) Man liekas stipri pārspīlēti gan 4 mēnešu vecu bēbi čurināt virs poda, gan gaidīt līdz nezin cik gadiem. Pirms bēbis piedzima, es arī taisījos no kādiem 8 mēnešiem likt uz poda, bet, kad pienāca tie 8 mēneši, bija pilnīgi skaidrs, ka manējais vēl nesaprot pietiekoši daudz. Taču tagad (tūlīt 11 mēneši) gan man liekas, ka viņš ātri aptver lietas un es taisos drīz mēģināt gan parādīt podu, gan to, ko ar to iesākt. Neredzu neko briesmīgu, ja izdosies ātri tikt vaļā no pamperiem. Un vēl es domāju, ka bērni ļoti ātri un veiksmīgi spēj agrā vecumā apgūt lietas, ja vecākiem nav slinkums un ir laiks ar bērniem darboties.
P.S. Es esmu no tiem cilvēkiem, kas 4 gadu vecumā lasīja un uz poda arī mani agri sāka likt, staigāt es arī agri iemācījos. Tāpēc mani vienmēr pārsteidz, ka tad, ja mazais kaut ko vēlu dara, visi saka, ka nekas, katrs bērns citāds, bet, ja mazais kaut ko ātrāk par vidējo aritmētisko bēbi apgūst, tad gan vecāki visu sačakarējuši, steidzina attīstību utt... Man kaut kā liekas, ka šim uzskatam vajadzētu abos virzienos darboties.