Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
Labāk nopērc vienu mazo paku ar newborn autiņbiksītēm, to pavisam mazo. draudzenes bēbim uzreiz vajadzēja 2.izm ,jo 1.izm bija par mazu, bet, piemēram, manai meitai 2 mēnešus lietoju 1.izmēru (piedzima maziņa). Par japāņu esmu dzirdējusi labas atsauksmes, bet viņas padārgas. Man visvairāk patīk huggies elite soft, tās arī mīkstas un foršas
09.10.2016 21:12 |

Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Man gan liekas, ka zīdainim pret iesnām, no sākuma prātīgāk (saprāta robežās) ir izmēģināt tautas metodes, nevis sākt ar aptiekas apmeklējumu.
09.10.2016 21:12 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Par japāņu autiņbiksītēm varu sniegt labu atsauksmi. Pērku Merries un Goo.n. Mīkstas, foršas, noplūdes negadās. No citām, kuras mēģinātas (Pampers, Huggies utt.) mazajam bieži apsārta dupsis, kā arī palika ap kājiņām sarkani nospiedumi, nelikās, ka varētu būt ērtas.
09.10.2016 21:20 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
Visbriesmīgākās man šķiet pampers zaļā krāsā, jocīgi smaržo. netīšām nopirku, atdevu prom.
09.10.2016 21:26 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Es nenosodu, tikai saku, kā man liekas.
Protams, ja palīdz un dara ar prātu, labi, lai jau, bet nu ja beigās sanāk tā, kā Khkh saka, tad varbūt vajag padomàt divreiz. Ir ļoti daudz un dažādas aizvēsturiskas tautas metodes, bet tas nenozīmē ka ir jaizmanto arì mūsdienās, jo nevelti tās ir palikušas par aizvēsturiskām.
09.10.2016 21:45 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Neatbalstu ne piena, ne burkānu sulas pilināšanu degunā. Priekš tam ir jūras ūdens. Atbalstu dabīgās metodes tik tālu, cik tās nešķiet crazy. Piemēram, ķiploks kaklā, karsta vanna vai uzmanīgi garaiņus paelpot. ir ok Ceļteku vai plūškoka sīrups profilaksei arī nav pasaules gals, kaut nopērkams aptiekā.
09.10.2016 21:51 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Man bija mazā paciņa 1.izmēra pamperi un pēc tam pārgāju uz otro. Bet vispār es visu laiku mazajam pērku izmēru lielākus pamperus, nekā vajadzētu! Man šķiet, ka tā viņam ir ērtāk!
Nopirku Moony autiņbiksītes ap kādu 4.mēnesi laikam. Nu, neredzēju atšķirību starp tiem un Pampers Premium pamperiem. Vienīgi tas, ka Moony arī ārpuse bija mīksta un patīkama, bet neredzu kādā veidā tas bērnam ko labu dotu.. tāpēc pirku vienkārši turpmāk tos, kuri bija lētāki un tā arī vēljoprojām pieturos pie Premium Care.
Es arī sākumā baidījos par visādām alerģijām, bet manam ne no viena pampera nav bijuši nekādi apsārtumi, nekādi izsitumi.
Un kas nedabīgs ir jūras ūdenī? Iepilinot to manējam arī 2 dienu laikā pārgāja iesnas. Nu, respektīvi pa dienu bija, bet nākamajā rītā jau vairs nē.
09.10.2016 22:04 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
Atceros kā kāds ļoti labs lors pēc aizdegunes skalošanas no strutām piekodināja, lai nekad nelietoju jūras ūdeni pret iesnām. Līdz pat šai dienai neesmu sapratusi, kāpēc viņš to teica. :-D
Par autiņbiksītēm - mazajai atveda Loving Touch pamperu paku un nobrīnījos, cik sasodīti mīkstas ir šīs autiņbiksītes gan iekšpusē, gan ārpusē. Klucis starp kājām gan ir baigais salīdzinājumā ar Huggies. :-D
09.10.2016 22:12 |

10 gadi
Reitings 4318
Reģ: 03.08.2009
Es ar savai beibei tikai ar jūras ūdeni skaloju degunu, lai gan man visi apkārt bakstīja, ka vajag savu pienu pilināt. Kad es teicu, ka tā ir lieliska vide, lai vairotos baktērijas, rokas vien noplātīja, bet palika pie sava. :D
09.10.2016 22:18 |

Reitings 278
Reģ: 16.11.2009
Meitai pērku Moony un Merries pameprus uz maiņām, ļoti patīk abi. Lai gan man piedzima liels bērns, paspēju 2 new born pakas ar pamperiem izlietot, bet pirmais nu mēnesis bija tāds, ka jāmaina pēc katras ēšanas kā minimums. Mēģinājām arī huggies, bet nepatika un vēl vienreiz tikām pie kkādiem bamboo, jo citu nebija, ar tiem bija noplūdes viena pēc otras.
09.10.2016 22:19 |

Reitings 901
Reģ: 17.03.2016
Mēs lietojam Pampers Premium Care, ļoti patīk. Bijām izmēģinājuši arī parastos pamperus, no tiem meitai dupsis apsārta uzreiz. Pārgāju atpakaļ uz Premium Care un dupsim viss forši atkal :)
09.10.2016 22:36 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
Es nesu veikala keksiņus un pieniņus. Ne jau nu katru dienu tie bērni tos draņķus ēd, lai baigā skāde būtu.
Pieņemsim, ka grupiņā mācās 20 bērni. Ja katrs atnes pa kādam veikala keksiņam, tad tādus sūdus sanāk ēst katru astoņpadsmito dienu un tas ir tikai bērnu dārzā. Četrgadīgs bērns ārpus bērnudārza uz savas dzimšanas dienas svinībām nereti sāk aicināt citus bērnus, kur atkal vecāku uzskata ne jau katru dienu draņķus ēd dēļ atkal tie pie kaut kā neveselīga. Vēl jau ir radu dzimšanas dienas, svētki, kur pie kāda draņķa tiek. :-D Tas viss, protams, atkarīgs no vecākiem un nekādi negribu tev uzbrukt, drīzāk smiekli uznāca, jo tas teksts tik daudz dzirdēts no radiem, kas saviem bērniem grūž rīklē draņķus, jo redz, viņš jau neko citu neēd. :-D
10.10.2016 05:27 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Meitai uz dzimšanas dienu dārziņā nesu no bake siera kūku , principā ir tā , ka mums nevar pašgatavotas kūkas, bet ņemot vērā , ka savas kūkas tirgoju arī tālāk , tad neuzskatu , ka tas attiecās uz mani , kūka bija bez olām ar maskarpones un saldā krējuma masu augšā un selgas cepumi + sviests apakšā. Meitas grupiņā nav daudz bērnu , šķiet 11 vai 12 un man jau šķiet , ka kūka , lai vai kāda , jebkurā gadījumā būs garšīgāka un labāka par čupa čupsiem u.c končām, Bet nu ja kāds sacienā ar veikala keksiem , man ar to nav problēmu... Mācu meitai ,ka svētkos un ejot ciemos var dabūt ko īpašāku ēst. Ja kādam b/d ir nepatika pret to ko citi uz turieni nes no ēdiena , man vienalga , tā jau drīzāk tad ir vecāku problēma , bail iedomāties, ko tādi bērni pērk skolā vai pēc skolas, kad vecāki nevar izkontrolēt kas un kur tiek ēsts.
10.10.2016 08:46 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Par iesnām ielikšu rakstiņu no mans mazais.
https://failiem.lv/u/6s7t827p
10.10.2016 09:39 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Īsumā.
Noteikti jānoskaidro iemesli iesnām. Tie var būt alerģiski, no sausā gaisa telpās vai saaukstēšanās.
Ja skaidri zini, ka nav nosliece uz alerģiskām, tad noteikti nevajag sākt ar bērna deguna dobuma tīrīšanu(to veic tikai galējos variantos).
Deguna mierināšanai labākās zāles ir smēres - Nisita, Rinopanteina. Tās mitrina gļotādu un atlīmē nāsī iekaltušo kreveli. Smēres var lietot arī jaundzimušie.
Ja deguns ciet, mazo var pavingrināt, paturēt guļus uz saviem ceļiem, pamasēt.
Ar deguna pilieniem nevajag aizrauties, tie arī ir beidzamie varianti. Tos lietojot, rada pieradumu.
10.10.2016 09:48 |

10 gadi
Reitings 4318
Reģ: 03.08.2009
Jautājums par acu ārstu tām, kuras dzīvo Rīgā - kur vedāt uz gada vizīti? BKUS viss līdz gada beigām pilns. Varētu par maksu, bet neesmu interesējusies par atsauksmēm utt. Varbūt jums ir kas iesakāms?
10.10.2016 11:48 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Anne Shirley, savu meitu rīt vedu uz LAAC. Sākumā gribēju par maksu septembra beigās, bet viņi ieteica pagaidīt līdz oktobrim, kad ir vēl pieejamas bezmaksas vietas, piekritu, rīt izmēģināšu. Varbūt uzzvani, pajautā tur? Par maksu ietu BVC, tur pagaidām gan zobārsts, gan ķirurgs ir atstājis ļoti labu iespaidu, tāpēc riskētu arī ar acu ārstu.
10.10.2016 12:02 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Hmm par pemperiem,,,neesmu pirkusi tos moonie un tos otrus japāņu, žēl naudas, neuzkatu, ka viņi būtu baigi labāki par pārējiem pamperiem.
Nesen nopirku loving premium pamperus un biju patīkami pārsteigta par 10 eiro pamperi nebija slikti, un par cik bebim nekādu apsārtumu nav, izņemot pašā sākumā, kamēr āda vispār pierada, tad nedomāju tērēt lielās summas un pamperiem.
Un vispār visu laiku mainu pamperu brendus, tad pampers, tad huggies, tad loving, jo bebim vienalga, bet man pašai apnīk visu liaku vieni un tie paši :D
Iesnu laikā pilinu tikai jūras ūdeni, no sākuma iepilinu tā pavairāk, tad pašņaucu laukā, lai vēl kkādus puņķīšus var dabūt ārā un tad iepilinu vēlreiz tīrā degunā. Man arī teica par pienu, bet man tas nelikās pareizi :-/
10.10.2016 12:03 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Man BKUS pediatri aizliedza pat domāt par piena pilināšanu degunā, tāpēc neiesaku. Jūras ūdeni arī neieteica, bet katrs jau savam bērnam degunā pilina, ko vien grib.
10.10.2016 12:06 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Mana bērna dupsim loving nepatika. Ļoti ātri izsitās pumpas.
Sākumā mēnesi lietojām hugies newborn.
Meitenes, bērns japieraksta uz Eho, bet cik dzirdēju, ka, lai sagaidītu bezmaksas ir diezgan ilgi jāgaida, cik maksā, ja ietu pa maksu?
10.10.2016 12:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits