Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Moš baigi plāns, veikalos vēl nav lai pataustītu.
24.09.2016 15:59 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Godīgā,
Tev bērna tētis UK, cik atceros? Cik es no turienes esmu sūtījusi- George-asda, Tesco lētās drēbes, M&S, Nutmeg utt, tad tur gandrīz visām lietiņām mēneši, nevis centimetri ir virsū. Bet, protams, ir arī CM+KG uz birkas. Noinformē par izmēriem kārtīgi :) + iesaku uztaisīt iepirkumu grozu George, Tesco mājaslapā, un lai viņš apmaksā :)
24.09.2016 16:09 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Vilionata, man meita ap 7 mēnešiem sāka sēdēt. 6 mēnešos meitai bija kurtciņa, mētelis un kombinzons. Un visas ārdrēbes noderēja. Bija arī atdots jauns guļmmaisa kombis, to tā īsti neizmantojām. Ja arī bebis nestaigā, viņš tāpat ir
diezgan aktīvs ziemas periodā :)
24.09.2016 16:26 |

10 gadi
Reitings 4318
Reģ: 03.08.2009
kiskijs, pilināju Vibrocil, lai naktī var pagulēt..
24.09.2016 18:25 |

Reitings 347
Reģ: 07.03.2013
Sveikas!
Nu jau divas nedēļas arī es esmu mamma brīnišķīgam puikam Dzemdēju Siguldā, varu teikt visu to labāko par personālu
Rakstu, lai lūgtu padomu - kā jūs cīnījāties ar sastrēgumie krūtīs? Vienā dienā bija temperatūra, daktere teica atslaukt, bet tas ir apburtais loks - jo vairāk atslauc, jo ātrāk viss pilns Tagad atslaucu tikai tik, cik mazais apēd, sastrēgumi veidojas, bet lēnāk. Kā pārtraukt piena ražošanu, ar kādiem maisījumiem jūs barojat savus mazos, es tagad papildus dodu Aptamill, jo no mana piena dēls nepaēd. Ieteikumi? Padomi?
24.09.2016 18:36 |

Reitings 54
Reģ: 08.09.2010
misterija, priecāšos Tev palīdzēt.. Pati esmu māmiņa tikai trīs mēnešus, bet zinu kas ir sastrēgums! Ja mazo baro ar krūti, iesaku jau laikus ledusskapī sagatavot kāpostgalvu. Lai sastrēgumam ar kāpostlapu varētu palīdzēt, no tā ir jābūt "suliņai", un to vislabāk ir norīvēt ar robaino sviesta nazi, un liec virsū uz sāpīgas vietas. Papildus liec mazo pie krūts tā, lai zodiņš ir vērsts pret sāpīgās vietas. Ja slauksi, tad pieniņš ražosies no jauna un no tā nebūs nekāda labuma. Ja mazo laicīgi liksi pie krūts, nebūs tev temperatūras. Sādā veidā mazo baro vissu dienu, un maini kāpostlapas ik pa pāris stundiņām. Ja tev rodas kādi jautājumi, palīdzēšu. :)
24.09.2016 19:42 |

10 gadi
Reitings 13632
Reģ: 29.01.2009
misterija, kāpēc Tu domā, ka nepaēd?
24.09.2016 21:14 |

10 gadi
Reitings 2563
Piedod misterija par tekstu? Bet ja Tev pilnas krūtis ar pienu kāda velna pēc Tev bērnam jādod vēl maisījums?
24.09.2016 21:48 |

Reitings 202
Reģ: 22.03.2015
Misterija, esi parliecinata, ka mazais nepaed? Ja ir sastregumi, tad piens ir diezgan daudz- ja vien mazais isti nemak zist nevajadzetu but problemam ar nepaesanu? Vislabak par paesanu var spriest redzot cik loti mazais pienemas svara.
Pirma menesa laika barojot jaunako bernu man visu laiku nepameta saubas, ka varbut man nav gana daudz piena vai tas nav gana satigs- bet menesa beigas izradijas, ka maza pienemusies par veselu kilogramu.
Lielakajam bernam devu Aptamil. Atradamies Uk un ta bija vieniga firma, ko atcerejos redzejusi Latvija. Alergija nebija, tapec pie ta ari palikam.
24.09.2016 21:52 |

10 gadi
Reitings 2563
Unnn sveikas meitenes, kā jums klājas?
Īpaši Meredai, atceros mums laiks bij tuvs :)
Em es te arī pamazām mazajam skatos siltākas drēbes uz rudens/ziemas periodu, ir atdots viens kombīts, ko otra mamma pirkusi UK 0-3 mēnešiem, bet manam 6 mēnešus vecajam puikam der un tas derēs uz rudeni, bet ziemai gan gribas ko biezāku
Ja puika tagad 69 cm garš domāju pirkt 74 izm kombīti, bet kā tur ir...citas mammas kad pārdod raksta +6 cm, tā ir visiem kombinzoniem? Nu itkā labi ka ir garants, kad derēs visu ziemu, bet ja man bērns vel nav uz 74 pat tad tie 6 cm plusā viņš būs kā maisā ne? Ratu guļamais siltais ar jau noskatīts
Padalaties ar pieredzi ar tiem kombīšiem.
24.09.2016 21:53 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
misterija, nekautrējies pasauc krūts-barošanas speciālistu uz mājām, Rīgā, starp citu, tas ir bez maksas.
24.09.2016 22:01 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
khkh - nē, bērna tētis ir Nīderlandē un tiešām negribu liegt iespēju nopirkt pašam to kombīti, jo viņš tāds jūtīgs. :-D :-D
misterija - nū tas ir pilnīģi neloģiski - piena kannas, bet mazajam nepietiek. Viņš, visticamāk, ir slinks zīdējs un tikko kā iedosi pudeli, varēsi teikt ardievas krūts barošanai. Kamēr svarā ņemas kaut cik, iesaku nepaļauties uz mirkļa vājumu, ko izraisījusi neizpratne par to, vai mazais paēdis un ko darīt ar krūtīm. Man bija tāpat, kā jau meitenes šeit zina, diemžēl jau ievilkās līdz abscesam.
24.09.2016 22:36 |

10 gadi
Reitings 4318
Reģ: 03.08.2009
Aaaa, Godīgā = AG? :D
24.09.2016 22:40 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
Da da. :-D
Vairs neesmu agresīva, nu esmu godīga. 8-)
24.09.2016 22:55 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Čau, čau always_sarcastic*! :)
Prieks, ka ik pa laikam parādies!
Domāju, ka man iet tīri forši. Liekas, ka ar katru dienu puiku mīlu arvien vairāk un vairāk, un kaut arī esmu no tām mammām, kas nevar izdarīt 101 lietu, esmu laimīga būt mamma.
Mazais aug ļoti čakli, palicis vēl grūtāk aizstiept līdz vannasistabai un nomazgāt dupsi, bet par laimi augšanas tempi samazinās, kā tam arī jābūt. Veļas, spēlējās, izaudzējis pirmos zobus, beidzot sāk atkal mierīgāk gulēt naktīs. Tuvojas pusgada jubileja, jāplāno ballīte.
Varbūt, ja ir kādi privātāki jautājumi, raksti PM. ;)
.
Es neplānoju pirkt ziemai kombinezonu, jo ir atdoti vairāki gabali. Kad pienāks laiks, tad mērīs un skatīsies, kurš der. Bet cik nesen pētīju, nekāds +6cm tur nebūs. Atdevu tālāk jau tādus rudens kombinezonus, kuriem būtu jābūt nedaudz par lielu, bet neder.
24.09.2016 22:59 |

Reitings 347
Reģ: 07.03.2013
Tātad, es jau bērnu baroju ar pudelīti, jo krūti atteicās ņemt, par cik visi krūtsgali bija nozīsti līdz asinīm, tad arī parādījās temperatūra un sastrēgumi. Nedēļu viss bija kārtībā, bet tagad atkal viss no jauna, un abām krūtīm.
Kāpēc es domāju ka bērns nav paēdis no mana piena? Tāpēc, ka viņš visu laiku prasa vēl un vēl, bet jo vairāk es atslaucu, jo lielāki sastrēgumi veidojas, kā arī ēdot manu pieniņu viņam ir šķidrāks vēders, vienā barošanas reizē iziet kādas 3-4 reizes (varbūt tas ir normāli?), iedodot papildus manam pienam vai atsevišķi maisījumu, bērns ir mierīgs, guļ, netrūkstas augšā ik pa stundai.
25.09.2016 12:11 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
Cik ir prasa vēl un vēl? Pirmo mēnesi es baroju man šķiet non stop un tas ir normāli, manuprăt. Baroju 20min, tad pec 40min atkal un tā bieži,pa naktu mazāk. Vēlāk jau nebūs tik daudz un ilgi. No maisījuma piebāžas vēders tāpēc arī guļ, ir ilgāk paēdis,tas ir smagāks ēdiens. Es laikam mēğinātu tomēr izārstēt krūtis, neatslaukt pienu-vismaz mēnesi pamēğinăt,varbūt labāk paliktu. Jo nu kad părstājju barot, devu maisījumu un pēc 2 ned sākās alerğija,nomainīju kādus 4 maisījumus,nav forši - arī nav tik easy vienmër barot ar maisìjumu kā var šķist.
25.09.2016 12:30 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
Krūturis kamēr pierod var būt jēlas, tā ir visām. Es pat pa māju plika staigāju,lai krūtīm gaiss klāt tiek un visu laiku bepanthen smērēju un bija labāk. Pēc mēneša jau nekas jēls nebija
25.09.2016 12:32 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Piekrītu ella de. Bet, ja negrib pati barot, ko spiest sev. Bet nevajag pasaulei stāstīt, ka nepietiek piens, vai liess, dēļ tā arī ir spiediens uz mammām kurām tiešām tā ir problēma :(
Kakāja man ar vienā laidā un visas iespējamās kakas, zaļganas, spilgti dzeltenas, šķidrākas, bizākas, glotainakas utm. Bērnam tomēr jāpierod pie jaunās pasaulītes, viss nenotiek kā pieaugušajam.
25.09.2016 12:37 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
misterija Jā, no maisījuma bērni tjipa guļ labāk un ilgāk neprasa atkal ēst, jo maisījums ir smaga pārtika, it sevišķi tik mazam bēbītim. Bet mātes piens ir gremošanai piemērotāks, un vieglāk pārstrādājas, tāpēc arī prasa bieži. Sākumā kuņģītis ir ļoti mazs (pirmajā dienā vispār kā vīnoga, pēc tam jau plūmes, vēlāk olas lielumā utt), un piens ļoti ilgi neuzturas kuņģī. Ir pilnīgi normāli, ka pēc pusstundas atkal grib ēst. Bet citreiz negrib ēst, bet ļoti vēlas zīst un vienkārši būt pie mammas krūts.
Ja ir tik traki ar krūšu galiem, vajag saukt konsultantu, vai kaut vai skatīties YouTube video "breastfeeding, perfect latch" utt. Ja bērns ņems krūti pareizi, tad arī krūtsgali ar krevelēm varēs sadzīt, un sāpēs minimāli tikai pirmajā piezīšanās minūtē. Slimnīcā raudādama baroju, bet pēc video noskatīšanās "trenēju" bērnu ņemt krūti pareizi, un uzreiz bija jūtami labāk. Pēc tam arī konsultējos ar zīdīšanas konsultanti. Jā, man arī bija līdz asinīm un krevelēm, gadījās arī tulznu dabūt (tās ellīgi sāp).
Šķidra vēdera izeja ar mammas pienu barotam bērnam ir pilnīgi normāli. Manam mazulim tikai uz kādiem 4 mēnešiem sāka palikt biezāka kaka. Un ir normāli, ja kakā ļoti bieži. Pašā sākumā vienā pārtīšanas reizē gadījās arī trīs un četras reizes iet mazgāt dibenu. Pamperus mainīju pirms katras barošanas un biežāk, ja vajadzēja. Vēlāk (laikam ap 2 mēnešu vecumu) kaka bija jau tikai 2x vai 1x dienā. Kakai ideālajā variantā sākumā jābūt dzeltenai ar tādiem kā biezpiena graudiņiem. Ja būsi apēdusi ko savādu, kaka var palikt zaļgana, bet jāuztraucas tikai tad, ja tāda kaka ir katru dienu un ļoti ilgi. Reizi pa reizei arī zaļa ir normāli.
25.09.2016 13:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits