Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Mans pirmo nedēļu gulēja tikai mūsu gultā - norobežots ar spilveniem, pats ar savu segu.
Pēc tam šūpulī un tikai uz pārlocītas segas (puse apakšā, ar pusi apsegts), kuru uzvelkot uz galvas it kā nevarot nosmakt. Pārbaudīju arī pati, piespiežot pie deguna. Mierīgi varēju izelpot cauri. Ņemot vērā vēl to, ka mazulis tik stipri pie deguna sev to segu nepiespiedīs - nebija par ko uztraukties.
Pirms to segu pārlocīju, vēl uzsedzu plānu, tamborētu sedziņu mazajam līdz kaklam un tad to lielo, mīksto, silto segu pa virsu(līdz padusēm aptuveni) + saspraudu gar malām šūpulītī. Manējais nevilka īpaši neko uz galvas, kad bija zīdainis. Tagad gan mēdz ieķerties palagā un savilkt uz augšu, jo rokai obligāti jābūt izstieptai virs galvas (sedzu ar segas pārvalku karstajās dienās un plānu sedziņu uzmetu līdz viduklim).
Kad no šūpulīša pārgājām uz gultiņu - bortiņi man bija obligāti, jo mazais jau sāka grozīties un sisties pret redelēm. Vienīgi man viena mala, kas stāv pie mūsu gultas ir brīva no bortiņiem.
Īsti arī neizprotu to kā tieši bortiņi apdraud bērnu? (t) Mans vienīgi paceļ viņu un skatās televizoru, :D
Bet vispār jebkuram bērnam gribas kaut ko pie deguntiņa jeb sejas. Man mamma deva marli ņockāt un es savējam arī devu. Kaut kas pie sejas viņam dikti patika un zīdaiņa vecumā daudz mierīgāk uzvedās, kad varēja kaut ko pa rokām pamīcīt.
Mūsējais barošanas krēsliņš arī smuki saliekas un ņemam viņu vienmēr visur līdzi.
Bet tādos koka krēslos kā kafūžos bērns tak nevar ne atpūsties, ne paspēlēties. Mans mazais mierīgi vismaz pusstundu nosēž tajā krēslā, kamēr no rīta uztaisu brokastis viņam un māju apvācu. Arī pa dienu, kad viņam uznāk melnie un vairs neko negrib - ielieku krēslā, iedodu ko interesantu un ir miers. Bērns pasēž, atpūšas un pēc tam ir atkal gatavs darboties.
Štie ir ļoti funkcionāli un par pieņemamām cenām - http://220.lv/lv/preces-berniem/mebeles-mazuliem/barosanas-kresli/barosanas-kresls-kinderkraft-cosy-zirafe?id=1571456, vienīgi man personīgi vizuālais nepatīk.. kaut gan šis nav no tiem trakākajiem.
01.08.2016 15:26 |

Reitings 1396
Reģ: 22.05.2014
Nu es nevaru bez bortiņiem, jo manējas pa miegam tā ka paceļ dupsi guļ guļ un tad pēkšņi tā kā ar stūmienu uz priekšu un ar galvu malā iekšā vai grozoties.. mans dēls ķā tāds dīdiņš dīdās pa nakti un bez bortiņiem tas var būt arī sāpīgi un ir bijis ka pamostas.. ar bortiem viss droši :-D
Bija tagad nesen viena nakts kad mazais sāka knosīties un tad raudāt.. nu domāju kas tad nu pieceļos mazais sēž zen segas (tā kā kad spociņu zem palaga tēlo) un raud cenšas tikt ārā.. tas ir bijis tikai 1x, parasti nospārda vai aizbīda segu prom un guļ bez bet šitā nekad.. man šoks bija ka viņš tā.. :-O
01.08.2016 15:41 |

10 gadi
Reitings 4318
Reģ: 03.08.2009
Undiya, forši, ka tavējais labprāt sēž tajā krēslā. Mana pēc 5min jau ceļas kājās. Nosēdēt kamēr es kko daru ir pilnīgi nereāli :D
01.08.2016 15:41 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Anne, kā viņa tev tiek kājās? Nepiesprādzē?
Ā, es vēl parasti TV ieslēdzu fonā, kad mazais sēž beņķītī. No sākuma viņš pievēršas televizoram, pēc tam iesmērēju kādu mantu un tad jau viņš pats sāk savā nodabā izklaidēties.
01.08.2016 15:47 |

10 gadi
Reitings 4318
Reģ: 03.08.2009
Kādu laiku neesmu vairs mēģinājusi, jo viņa sāka ālēties kā sprādzēju.
01.08.2016 15:55 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Man ir chicco polly barošanas krēsliņš. Mums iedeva. Patīk, ka var tagad likt iekšā kamēr nesēž kārtīgi. Bet, ja paši pirktu, tad citas firmas, jo šie man vizuāli nepatīk, bet nesmādēju.
Mazajam patīk sēdēt tur. Spēju uztaisīt sev ēst, gan viņam ēst un vēl šo to sadarīt. :)
Gultiņā bortiņi nav. Guļ mazais pagaidām mierīgi pa nakti. Kājas, rokas nebāž caur redelēm. Karstajā laikā sedzu ar segas pārvalku un nav uzmaucis sev virsū vai kā savādāk. Ziemā sedzu mazo ar dormeo pledu, uz pusēm locīju un pa vidu mazais bija. Pamēģināju kā ir elpot zem tās segas un bija ok. Bet uzmaucis virsū segu nebija.
Man draugs saka tos jocīgos tekstus, ka "pieradīs pie rokām". Goda vārda uzšaut gribās, kas sastāsta šīs lietas draugam, tad viņš ņem un aizrāda. (e)
01.08.2016 15:56 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Runājot par nosmakšanu, bērns taču jutīs, ka ir diskomforts, tad attiecīgi arī raudās. Bieži vien esmu pieķērusi, ka bebis pats sev uz sejas ir uzvilcis autiņu vai segas stūrīti pa virsu, bet neuztraucos, jo nezinu cik cieši materiālam ir jāpieguļ un cik blīvam jābūt, lai nosmaktu. (t) Noņemu nost un viss.
01.08.2016 16:02 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Varbūt kādai ir sienamais slings, kurš nav vajadzīgs, jo mazulim nepatīk būt slingā un var nopārdot par sakarīgu cenu? Es gribu izmēģināt, taču žēl pirkt jaunu, jo nezinu vai patiks, vai nē.
01.08.2016 16:05 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Meitu līdz gada vecumam ar segu nesedzu (tikai ar pašas tamborēto kokvilnas dzijas). Izmantoju sezonai atbilstošus guļammaisus. Viens man bija plāns kokvilnas un bez garajām piedruknēm siltākām dienām, bet otrs siltāks un ar pieliekamajām piedurknēm. Neko nevarēja sev uzraut uz sejas vai nospārdīt. Bija viegli un ērti arī pamperi nomainīt- attaisīt priekšpusē rāvējslēdzēju, parasti neko vairāk par bodiju un pamperi (reizēm zeķītes) nevilku.
Meitas dārziņā šādus guļammaisus arī izmantoja visiem bērniņiem. :)
01.08.2016 16:15 |

Reitings 519
Reģ: 16.03.2010
Vai varētu būt, ka mēnešreizes sākas jau mēnesi pēc dzemdībām, kaut gan baroju ar krūti? Trīs nedēļas bija izdalījumi, tad pazuda un tagad trīs dienas bija tā kā uz mēnešreizēm, ar vēdera vilkšanu un asinīm.
01.08.2016 17:45 |

Reitings 1129
Žēl, ka nav tabulas cik bērnam kurā vecumā ir jāguļ, jāēd ml, cik bieži utt., esmu galīgi sačakarējusies ar savu krūtsbarošanu pēc pieprasījuma (t) Guļ maz un bieži, visu laiku dūrītes pa muti, krūtīs nenosakāms daudzums piena. Ja galīgi pilna, varu atslaukt 120 ml, bet tā ir tikai no rītiem, kad pa nakti mazāk ēd, attiecīgi vairāk saražojās. Pa dienu nevienā brīdī nav pilna. Šķiet, ka ir maz piena, kas lēnu atjaunojās un nākas dot abas krūtis.
Gribētos ieviest kaut kādu sistēmu, citādi nevar saprast vai bērnam piens pietiekami. (t) Ahh, esmu tabulu cilvēks, bet ar bērnu laikam tā nevarēs :-D
01.08.2016 18:11 |

Reitings 519
Reģ: 16.03.2010
Dienvida - Tu pilnīgi aprakstiji manu situāciju. :-D
01.08.2016 18:56 |

10 gadi
Reitings 1542
Reģ: 29.01.2009
sen_sen drīzak vēl dzemde tīrās! ;) Man ar bija ta, ka asiņošana jau bija apstājusies bet 1 mēnesi pēc dzemdībam atsakās. Tas ir normali! ;)
01.08.2016 19:05 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
sen_sen, arī domāju, ka drīzāk dzemde tīrās. Pašai bija tā, ka liekas: "O, beidzot nav izdalījumu, un var gulēt bez apakšveļas!", bet pēkšņi atkal parādās asiņaini smērējumi. Pilnīgi tīrs nebija pat 6 nedēļas pēc dzemdībām, bet uz vizīti 8.nedēļā gan beidzot bija ok.
Dienvida, tu nekad neizmērīsi, cik bērns apēd, ja vien netaisīsi kontrolsvēršanas katrā ēdienreizē. Pat ja tev ir 120ml, tas nenozīmē, ka mazulis tos visus izēd. Var apēst mazāk, kaut zīž ilgi. Un krūtis ražo pienu arī zīšanas laikā. Man bieži bijis, ka krūts jau sen liekas tukša, bet mazulis turpina zīst un ar ilgākiem intervāliem norij. Jo biežāk liksi bērnu pie krūts, jo vairāk piena ražosies, bet tas prasa dienas un varbūt pat nedēļu. Pieprasījums rada piedāvājumu - tieši tik vienkārši. Ja bērns labi ņemas svarā un aug, nepavada dienu raudādams, tad visticamāk piena pietiek, un pārstāj uztraukties. :) Nav visu laiku jābūt tādām piena kannām kā pirmajā mēnesī. Ja krūtis visu laiku tā pildītos, būtu lielāks mastīta risks.
01.08.2016 19:37 |

Reitings 1129
Jā, man laikam jābeidz meklēt problēmu, kur tās nav, jo mazais svarā labi ņemas un non-stop'ā arī neraud :-)
01.08.2016 21:46 |

Reitings 278
Reģ: 16.11.2009
Meitenes, kādi matrači jūsu bērniem gultiņās? Un kā patīk? Pēc kādiem kritērijiem izvēlējāties? Plānojam mazuli no ligzdiņas pārcelt uz gultiņu, tad nu jāizdara beidzot izvēle.
Kā arī man ir jautājums par pēcdzemdību vizīti pie ginekologa. Slimnīcā man teica, ka jāiet 5-6.ned pēc dzemdībām, laiks strauji tuvojas, bet izdalījumi vēl nedaudz ir. Tagad nevaru saprast vai jāgaida, kad nebūs pavisam vai jāiet noteiktajā termiņā?!
01.08.2016 22:08 |

Reitings 901
Reģ: 17.03.2016
Smileforme7 - man liekas, ka būtu labāk aiziet noteiktajā termiņā. Paskatīsies un pateiks vai viss norit normāli vai arī tomēr nē.
01.08.2016 22:15 |

Reitings 1129
Man ir šis: http://bebis.lv/katalogs/gultas-vela-un-piederumi/matraci-bernu-gultim/gryko-koko-brgriu-porolons-kokos-akcija-
Man biaj svarīgi, lai ir vidēji ciets un virsējie slāņi dabīgi. Viss ok, bebis labi guļ un nekādu problēmu.
01.08.2016 22:22 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Par krutsbaroshanu, man viena vecmate teica, ka ir jaievero tas 3 h, jo tad berns patieshaam paed, ja prasas pie kruts biezhaak, tad vins tikai padzeras. Nu ko, saku no 1h partraukuma vilkt to krutsbaroshanu lidz 3h. Un sanaca, berns tieshaam palika daaudz mierigaaks un labak pa nakti gulj.
01.08.2016 22:39 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Liekas, ka veselu mūžību neesmu ierakstījusies.
Manam bebim jau 4 mēn +10 d. esam dikti smaidīgi, kustīgi, tikai mazais saķērsis mazas iesnas no manis.
Pašlaik gaidu mazajam zobus, jo nu mazais labprāt abus kulakus līdz rīklei aizbāztu ja varētu.
Kad jums mazie sāka velties? Mans liekas dikti slinks, es jau pati viņu grozu ,bet mazais neliekas ieinteresēts to darīt pats :D
01.08.2016 23:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits