Mans pirmo nedēļu gulēja tikai mūsu gultā - norobežots ar spilveniem, pats ar savu segu.
Pēc tam šūpulī un tikai uz pārlocītas segas (puse apakšā, ar pusi apsegts), kuru uzvelkot uz galvas it kā nevarot nosmakt. Pārbaudīju arī pati, piespiežot pie deguna. Mierīgi varēju izelpot cauri. Ņemot vērā vēl to, ka mazulis tik stipri pie deguna sev to segu nepiespiedīs - nebija par ko uztraukties.
Pirms to segu pārlocīju, vēl uzsedzu plānu, tamborētu sedziņu mazajam līdz kaklam un tad to lielo, mīksto, silto segu pa virsu(līdz padusēm aptuveni) + saspraudu gar malām šūpulītī. Manējais nevilka īpaši neko uz galvas, kad bija zīdainis. Tagad gan mēdz ieķerties palagā un savilkt uz augšu, jo rokai obligāti jābūt izstieptai virs galvas (sedzu ar segas pārvalku karstajās dienās un plānu sedziņu uzmetu līdz viduklim).
Kad no šūpulīša pārgājām uz gultiņu - bortiņi man bija obligāti, jo mazais jau sāka grozīties un sisties pret redelēm. Vienīgi man viena mala, kas stāv pie mūsu gultas ir brīva no bortiņiem.
Īsti arī neizprotu to kā tieši bortiņi apdraud bērnu? (t) Mans vienīgi paceļ viņu un skatās televizoru, :D
Bet vispār jebkuram bērnam gribas kaut ko pie deguntiņa jeb sejas. Man mamma deva marli ņockāt un es savējam arī devu. Kaut kas pie sejas viņam dikti patika un zīdaiņa vecumā daudz mierīgāk uzvedās, kad varēja kaut ko pa rokām pamīcīt.
Mūsējais
barošanas krēsliņš arī smuki saliekas un ņemam viņu vienmēr visur līdzi.
Bet tādos koka krēslos kā kafūžos bērns tak nevar ne atpūsties, ne paspēlēties. Mans mazais mierīgi vismaz pusstundu nosēž tajā krēslā, kamēr no rīta uztaisu brokastis viņam un māju apvācu. Arī pa dienu, kad viņam uznāk melnie un vairs neko negrib - ielieku krēslā, iedodu ko interesantu un ir miers. Bērns pasēž, atpūšas un pēc tam ir atkal gatavs darboties.
Štie ir ļoti funkcionāli un par pieņemamām cenām -
http://220.lv/lv/preces-berniem/mebeles-mazuliem/barosanas-kresli/barosanas-kresls-kinderkraft-cosy-zirafe?id=1571456, vienīgi man personīgi vizuālais nepatīk.. kaut gan šis nav no tiem trakākajiem.