Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 1052
Reģ: 29.01.2009
Osteopāti (vismaz daži) ņem arī mazāku par 4 mēnešiem, pati vedu, kad meitai bija bez mirkļa 2 mēneši. Un daudzi fizioterapeiti ņem no 3 mēnešu vecuma. Savu vedu tieši tad, kad beidzot bija tie 3 mēneši sagaidīti (ar ģ.ā. nosūtījumu).
Hmm, man gan visi VSAA pabalsti ir ap 6.datumu. Jocīgi :D
Teddy, nu jā, tad laikam manai tas pats. Laikam bija iespiedusies manī par ilgu, vajadzēja to ķeizaru ātrāk :D Bet nu jā, man baigi netraucē, ka viņai tas pakausis tāds. Iespējams pazudīs, ja ne, cerams viņai negribēsies nākotnē nēsāt "ezīti" (s)
Agresīvā Grūtniece, tā tas ir, google met ārā šausmu bildes, kad meklētājā ieliek medicīnas terminus, tāpēc negribēju skatīties kas tas ir un labāk jautāju vairākkārt šeit. Jo man nepatīk visādi tādi attēli :'-((s)
ella de, a masieri nomainot nekas neuzlabotos? Mana ar visai tāda raudulīga un kašķīga, bet mūsu masiere tā uķi-puķi taisīja ar viņu un tik mierīgi ņēmās, ka mazā nevienā masāžā pat neiepīkstējās :-)
21.07.2016 21:40 |

Reitings 1052
lindsky, šorīt no rīta mistisku apsvērumu dēļ par Tevi iedomājos - nez kā Tev un dēlam iet :) Cik zīmīgi, ka pēc ilga laika Tu tieši šodien iekomentēji :)
21.07.2016 21:46 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
Kur tādu uķi puķi masieri var atrast? :) tas būtu ideāli :D šī vispār nerunā..
21.07.2016 21:49 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Masaza nomierina un relakse. Galvenais, lai berns nav bada vai parguris,tad kaskiem nevajadzetu but.
Man jaunakais berns ir planots keizars, ir sakanie pleki pie guzam mugurpuse un pakausi. vecakais -puika piedzima ari ar keizaru, boja sarkans tristuritis piere. Ta ka drizak saistiba a r mazula novietojumu dzemde nevis dzemdībās.
Sakuma (lidz kadiem trim gadiem) lielakam betnam redzeja, kad sasprindzinajas, bet tagad .....uz desmit gadiem vispar nekas nav redzams.
Ta ka tas ka nu kuram. Sutija mus, kad mazins bija mus uz lazeri, bet neaizvedu, jo neatceros kas tolaik, bet minēja ...ka procedura esot zidainiem jutiga un vnk tobrid negribeju bernam darit pari.
21.07.2016 22:09 |

Reitings 1165
Nuuu nezinu,mana ir gan izgulējusies,gan paēdusi, bet viņai nepatīk un nepatīk,ka svešs cilvēks kko ar viņu dara
21.07.2016 22:46 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Favim mums bija tāda pati situācija, bet ir uzlabojusies pati no sevis, paturēšu atmiņā Lactrase kapsulas. Tiesa, tas vilkās kādas 5 nedēļas. Bija sliktas dienas un ne tik sliktas, bet kaut kā pārdzīvojām, tik vakaros pa retam iedevu Espumisan.
Man arī ģimenes ārste nekādus nosūtījumus nedod, jo arī neredzot nekādu vainu. Tikai neirosongrāfija. principā viss tāpat kā roniitis. Es gan arī pati lieki neuzprasos uz ārstiem, jo pati redzu, ka bērnam viss ok. :-)
Kā tas tonuss vispār izpaužās? Ta kā krampji? (t) No šī video var pamācīties hendlingu: https://www.youtube.com/watch?v=nyzH9jslUzA Man arī gadās pagrēkot ar celšanu, domāju vai mums arī varbūt ir tonuss vai nē.. tik kā, lai to ierauga? :-D
21.07.2016 22:59 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Naudu ieskaita man sākot no 22-28 (papīros ir teikts 28.datums).
Mazajam nebija tonuss nevienā brīdī. Nemaz nebiju uz kursiem. Ļoti cītīgi lasīju pieejamo informāciju un skatījos arī video. Tā kā apmēram nojausma bija, piedzima mazais un viss dabiski aizgāja. :)
Daktere nesūtīja mazo pie kādiem speciālistiem. Līdz šim viss bijis kārtībā.:)
Mazajam pus gadiņš palika otrdien.(l) Laiks vienkārši skrien. Lien labu laiku kā tārpiņš, šūpo dupsi arī labu laiku, apakšā 2 zobi izlīduši. 2 nedēļas lien augšā zobi jau un tie ir 4 gb. uzreiz. Mazais žiperis paīd mazliet, bet tas ir ļoti maz, vairāk patīk smaidīt viņam. :)
21.07.2016 22:59 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Sākumā es laikam ņēmu nepareizi. Tagad cenšos pēc iespējas no sāna ņemt, jo tā vieglāk.Kā var redzēt, ka tonuss ir? Nevaru iebraukt. :D
Aizgājām vakarā pastaigāties, iegājām pa ceļam pie vecākiem un nolēmu iedot sev brīvnakti. Mamma piedāvāja izmantot izdevību, kamēr viņai atvaļinājums, atstāt mazo pie viņas, lai varu vienu nakti izgulēties. Cerams, ka izturēšu un nebūs 3os naktī jāskrien pie sava rausīša, jo sailgošos. :'-(
21.07.2016 23:05 |

Reitings 730
Daydreamer,
Mums pa lielam viss kārtībā. Pa mazām augam, uz 3 mēnešiem ar astīti esam ap 6 kg. ēdam tikai krūti, tāpēc uz svariem esam pieticīgi un rekordus nestādam. Man laikam ir palaimējies, jo dēls ir mierīgs. Raud tikai, ja tiešām ir vajadzība. Bet esmu pazliet viņu izlutinājusi, jo patīk dzīvoties pa rokām un mammas klēpi.
Īsumā tas viss. Bieži ienāku palasīt, bet nesanāk neko uzrakstīt.
21.07.2016 23:10 |

Reitings 730
Tonuss izpaužas kā savilkti muskuļi, iemēram rokas un kājas pirksti savilkti dūrītēs, uzrauti pleciņi vai ka galvu tur vairāk uz vienu pusi. Arī tad, ja veļas vai citas darbības vairāk dara tikai uz vienu pusi.
21.07.2016 23:14 |

Reitings 1165
manai pazemināts tonuss izpaudās tā,ka tikai 4 mēnešos sāka turēt galviņu, pazemināta tonusa dēļ un kakla daļa bija tāda ļengana, to pateica pediatrs
21.07.2016 23:17 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Man likās, ka ir pilnīgi normāli, ja no sākuma bērns uz vēdera apveļas caur vienu sānu, bet vēlāk iemācās caur otru. Ne? Uzreiz diagnoze tonuss??
22.07.2016 00:02 |

Reitings 730
Ja sākumā veļas caur vienu pusi un mēģina caur otru arī, tad viss kārtībā, bet ja tikai uz vienu pusi un nemēģina uz otru pusi, tad gan var būt tonuss.
22.07.2016 00:58 |

Reitings 181
Reģ: 20.08.2013
Cik forši bēbīšiem daudz zobi,manējam tik viens vienīgs :-D
22.07.2016 07:43 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Khkh, paldies par sveicienu! Mazās ārste man pēc pirmā mēneša teica, ka pēc visa, kas noticis, ir jāpriecājas, ja bērns būs tāds, kas kājas un rokas varēs kustināt. Par to arī priecājos. Ja salīdzina ar citiem bērniņiem, ko darīt nevajadzētu, tad mana meitiņa 10 mēnešos nedara to, ko citi bērni 4, kā arī ārsti īsti nesola, ka kaut ko no tā visa varēšu sagaidīt. No šiem 10 mēnešiem ārpus slimnīcas esam bijušas kādus 2 tikai, tāpēc arī cosmo laiku neatradu.
Favim, par masāžu kā relaksāciju un nomierināšanu piekrītu, taču tas zīdaiņiem tā nestrādā :-D Gan svešie var nepatikt, gan velties var būt luste, gan pieskārieni var traucēt.
22.07.2016 09:21 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Vējā galvenais nepadodies un nepaliec mierā ar ārstu sacīto. Mammu, lai gan pēdējā trimestrī jau izteica bažas, pēc mazā brāļa piedzimšanas nostādīja fakta priekšā - viņš būs gulošs. Nekādas cerības nedeva. Protams, ka nepadevās un dzīvojās pa Gaiļezeru, Vaivariem, attīstība bija ļoti novēlota, bet bija. Īsti nezinu diagnozes, kas tika uzstādītas, bet tai skaitā cerebrālā trieka. Staigāt iemācījās ap četriem gadiem, runāt vēl vēlāk. Vecāki nolēma viņu izņemt no bērnudārza bērniem ar īpašām vajadzībām un pārcelt uz grupiņu ar parastiem bērniem, tas bija labākais lēmums viņu mūžā. Tagad viņam 12 gadi - jēziņ, ku mīļš brālis, tik sirsnīgs un pats galvenais gudrs - gan teicamnieks, gan dzīves gudrs priekš viņa vecuma. Kad aizejam ar mazo peciņu ciemos, viņš uzreiz ieslēdz bēbīšu nomierinošo mūziku, piedāvā pabarot viņu un apčubina no visām pusēm. Kad mamma ir noskumusi, vienmēr samīļo, saka, ka viņa ir labākā mamma pasaulē. Vēl joprojām regulāri apmeklē fizioterapeitu, logopēdu un masāžas, jo var vērot noteiktus kustību un runas traucējumus. Interesanti, ka runājot latviešu valodā viņa valoda raustās, bet angļu valodā runā tīri bez raustīšanās. Nu tā, baigi gari sanāca...
22.07.2016 10:50 |

10 gadi
Reitings 13632
Vējā, apsveicu ar mazuli un vēlu bērniņam veselību! Lai viss nokārtojas labāk nekā solīts!
22.07.2016 12:28 |

Reitings 519
Reģ: 16.03.2010
Dienvida es arī nesaprotu, kā lai ierauga to tonusu. Pirmajā nedēļā, kad bijām pie pediatra, teica, ka vienā pusē ir nedaudz tonuss, 2dien jāiet uz mēneša vizīti, redzēs, ko tad teiks.
22.07.2016 12:30 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Vējā,
Te agrāk bija tāda lietotāja muša, viņai arī ļoti smags posms dzīvē iestājās, gāja bojā vīrs, viņa palika viena ar bērniņu. Un viņa sacīja, ka: "Dieviņš uzliek tik daudz, cik vari panest. Tad laikam esmu ļoti stipra." Novēlu Tev nepadoties, un ticēt, ka rezultāti būs, nekas, ka vēlāk kā citiem, kā jau saki, nevar salīdzināt. Izturību Tev un vīram.
Vai jums gadījumā nav vajadzīga kāda palīdzība? Maniem draugiem ir labdarības organizācija, kur es šad tad darbojos,par savākto naudiņu ar bkus ārstiem viņi pērk iekārtas/vajadzīgo mazajiem, ir pazīstami ārsti. Ja uzbāžos par daudz, tad atvainojos.
22.07.2016 12:47 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Paldies! Es nevēlējos "nozagt" šo beztēmu, vienkārši vienā brīdī uznāca nogurums no visa un sanāca pačīkstēt, bet noteikti nepadošos un cīnīšos. Mazai viss būs labi, vienkārši sākumā nedaudz grūtāk.
Agresīvā Grūtniece, paldies, man ļoti patīk lasīt stāstus ar labām beigām, tie tiešām iedvesmo un es apbrīnoju mammas, kas tik daudz savu bērnu labā paveikušas! Tev ir fantastiski stipra un mīloša mamma!
Annie, mīļš paldies!
Khkh, paldies, tiešām milzīgs paldies par piedāvājumu palīdzēt, bet mums ir laimējies, ka vīrs labi pelna, mazajai viss ir. Arī ārsti viņai ir ļoti labi un gādīgi. Mums ir ļoti paveicies ar cilvēkiem apkārt un tikai vairāk nekā citiem jāstrādā.
Viss, beidzu čīkstēšanu un turpinu aprunāt osteopātus, fizioterapeitus, ergoterapeitus, neirologus, ģenētiķus, ja vien kāda ko vēlas dzirdēt:)
22.07.2016 13:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits