Saule
, vīrs bija iniciātors. Dēls bieži modās pa nakti, lai būtu vieglāk, ņēmu viņu mūsu gultā. Rezultātā, neviens nebija izgulējies. Tad domājām, kā būs, ja dēls gulēs savā istabā. Notestējām vienu nakti, viss bija ok un tā arī aizgāja. Mums ir rācija, bet arī bez rācijas es dzirdu labi, ja dēls ir pamodies. Vēl joprojām trausls miegs pēc dzemdībām.
Mūsu dēls nekad nav bijis labs gulētājs, bet ja būtu līdzīgi kā jums, tad vispār bez sirdsapziņas pārmetumiem liktu gulēt sava istabā.
Guļot savā istabā, mans dēls mostas vienreiz naktī. Salīdzinājumā kā bija agrāk, tad tas ir neizmērojams progress. Starp citu, arī ārsts ieteica, lai dēls labāk gulētu, mēģināt likt gulēt savā istabā. Tas ir saistīts ar to, ka mazuļiem ir 50-60 min. miega cikls, t.i., mazuļiem ik pēc katrām 50 min ir trausls miegs, un tāpēc daudzi mazie viegli pamostās un tad atkal grūti aizmigt, tad aŗī sauc palīgā mammu, lai aizmigtu atkal. Savā istabā mazulim ir mazāk kairinātāju,kas var iztraucēt miegu.
Saule, ZPNS notiek no 1 mēneša līdz 1 gadam, un risks pēc sešiem mēnešiem samazinās uz 90 %, domāju,ja mazulis gandrīz gadu vecs, tad par ZPNS nevajadzētu uztraukties.
doma man tāda - mēnesi pagulēt kopā ar dēlu viņa istabā un lai mierīgi aprod
Saule, Tu esi forša mamma, vispār patīk Tava attieksme. Ja Tev ir uztraukums un lai būtu mierīgāks prāts, gribi gulēt mazā istabā, tas ir tikai saprotami. Domāju,ka vari pavadīt mazā istabā nakti 2 nedēļas. 2 nedēļas ir tas laiks, cik ilgi saglabājas atmiņa mazuļiem šajā vecumā :)