Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
Ne vienmēr, man draudzene dēlu līdz pat 1,7 baroja un ļoti pakāpeniski atradināja bez nekādām brēkšanām, bērns pat beigās neprasīja, bet piens viņai vēl bija, bet nu viņa vairs nedeva tad arī (ja jau neprasa, tad nav ko)
20.06.2016 22:22 |

10 gadi
Reitings 4337
Reģ: 03.08.2009
Manuprāt, galvenais atradināt pamazām. Man jau izdevies panākt dienu bez krūtsbarošanas tā kā tā tikai vakara maltīte + naktī. Un no rīta, lai paildzinātu pēdējo ~stundu miedziņa. Viņa pat normāli neēd, tikai tā mazliet uzdzer, tā teikt. Pa dienu baroju tad ja baigais kreņķis vai ja esmu ārpus mājas bez ēdiena līdzi. Bet, protams, ja mazais neēd to piebarojumu normāli un maisījumu nevar/negribas dot, tad jau nekas prātīgs ar krūts noņemšanu nevar sanākt. Un mazuļi, kā zināms, bieži ievieš savas korekcijas mammu plānos.
20.06.2016 22:23 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Es galīgi nemēģināju apgalvot to, ka govs piens un auzu tumes ir ļoti piemērotas jebkuram bērnam, kur, nu, vēl mazam zīdainim. Man mazs zīdainis skaitās līdz 6.-7.mēnešiem. No piecu līdz septiņu mēnešu vecumam arī bērnam devu maisījuma pienu.
Pa cik es bērnam piedāvāju dārzeņu biezeņus jau no 4,5 mēnešu vecuma, tad viņam ļoti ātri aizgāja tā ēdienreižu aizstāšana. Kāpēc man nedot, ja bērns labprāt ēd? Nedomāju, ka vārīti dārzeņi ir kaut kas daudz neveselīgāks par mātes pienu. Tieši otrādi - uzskatu, ka arī tajos ir daudz bērnam nepieciešamo vielu. Varbūt jau man tikai tā šķiet, bet, manuprāt, ātrās piebarošanas sekas ir tādas, ka mans bērns ēd PILNĪGI visu, pat rabarberus bez cukura. Nekad nav šķobījies, nekad neko nav spļāvis ārā. Ēd visu pēc kārtas. Tā kā es nebaidos eksperimentēt baidoties no tā, ka bērns pagriezīsies un es varēšu iet ieskrieties ar savu meistarojumu.
Kā viņš nevienu reizi nav slimojis barojot ar krūti, tā viņš vēljoprojām nav slimojis arī sen to krūti neēdot.
Nesaprotu kāpēc man pupoties ilgāk, ja bērns paēd normālu, veselīgu ēdienu un pilnīgi ar nekādām izmaiņām viņa uzvedībā izdodas noņemt arī krūti.
Dienvida, tas arī bija galvenais iemesls kādēļ es gribēju pārtraukt līdz 6 - 7 mēnešu vecumam to krūtsbarošanu. Ne jau man nepatika kaut kas, un ne jau man svarīgi bija iet patusēt. Pirmkārt, es negribēju bērnu barot līdz gada vecumam, un, otrkārt, es nesapratu kā man 8 mēnešos izdotos viņam to krūti noņemt. Es tiešām negribēju riskēt ar bļaujošu bērnu, kurš nesaprot kāpēc viņa mamma vairs negrib sniegt to ko ir sniegusi visu laiku. Protams, nenoliedzu, ka tas ir kontakts ar māti un bērnam patīkama vieta, kur gūt mieru un mātes mīlestību.. bet, nu, es arī neuzskatu, ka esmu kaut ko nodarījusi tam bērnam pārstājot barot 5+ mēnešu vecumā. Viņš ļoti labprāt pārgāja uz pudeli. Īstenībā pirmo pudeli iedevu joka pēc.. ko darīs, ja pirms gulētiešanas nelikšu pie krūts, bet iedošu maisījumu. Ēda un aizmiga, tieši tāpat kā katru vakaru pie krūts. Tā, nu, sāku domāt, ka varbūt ir īstais laiks beigt krūtsbarošanu.

Es arī zinu, ka ir bērni, kuri paši mierīgi atsakās no krūts. Tāpat arī zinu, kuri vēl 3 gados skrien mammai maiku raut nost. Nu, es pilnīgi un galīgi negribēju riskēt ar otro variantu. Protams ir drastiskas metodes - nedod un viss, sinepes un kas tik vēl ne, bet es negribēju redzēt kā tas mazais asarām acīs uz mani skatās un domā "kāpēc mammu?"
Es esmu laimīga tā kā ir tagad un neko nemainītu arī ar otru bērnu. (l)
Viņš tagad nezin kas ir krūtis, bet toties viņš zin daudz ko vairāk.. tāpēc šaubos, ka ap šo laiku man būtu sanācis beigt bērnu barot. Viņš jau tagad drasē man pakaļ pa māju, mēģina kāpt gultā, kad redz, ka es tur esmu. Kad ieceļu, tad speciāli lien man pie galvas plēst matus un smejas. Tā kā pēc tā es spriežu, ka viņš arī pilnīgi mierīgi varētu tagad līst man pie krūtīm un darīt to pašu, ko ar maniem matiem.

Mans puika jau no sākta gala ir bijis omulīgs un diezgan labs gulētājs. Nekas nemainījās arī pēc tā, kad beidzām "pupoties". Slimojis nav, niķīgāks, kaprīzāks nav kļuvis. Tad es nezinu kas ir tas krūtsbarošanas galvenais iemesls. Sākumu es saprotu un arī nākamo bērnu mēģināšu barot aptuveni tikpat ilgi un tādā pašā laikā mēģinātu piebarot, bet kas ir tas iemesls barot lielu bērnu, ja viņš var ēst citādu un arī veselīgu pārtiku, ne tikai mātes pienu un bišķi kaut ko citu.
Ok, te var izplūst baigi gari, bet es uzreiz pasaku, ka protams zinu to, ka ne visi bērni padodas biezeņu ērai un tad nekas cits neatliek kā turpināt barot. :-)
20.06.2016 22:56 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Dodot jēlus olu dzeltenumus zīdainim, ir ļoti liels risks bērnam saslimt ar salmonelozi.

Es nedodu bērnam jēlus olu dzeltenumus. :D Vārītus, saspiestus ar saldo krējumu, lai nav tik sausi.
Un to govs pienu es viņam nedodu entās reizes dienā.
Vakarā, pirms gulētiešanas dodu auzu tumi.
Ja pa nakti pieceļas (tas notiek reti), tad vienkārši pienu, kas šķaidīts ar ūdeni.
Brokastīs viņš paēd kādu putru, biezpienu vai olu dzeltenumus. Pēc tam viņš iet gulēt otru reizi un ta atkal dabū auzu tumi.
Viss. Viņš pa dienu dzer ūdeni, tēju vai kādu sulu (arī ar ūdeni šķaidītu),ēd dārzeņus un augļus caur feederi, kā arī 2x dienā ēd gaļu ar dārzeņiem, biezeņa veidā.
20.06.2016 23:16 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Undiya :-O:-O:-O:-O
Tevi noteikti bērnkopības jautājumos ir izglītojusi mamma un/vai vecmamma. Tik liela tumsonība nevar būt jaunai meitenei
Agrāk nevis nebija alerģijas, bet nebija informācijas. Cik tad katram liels paziņu loks, kam zīdaiņi? Tagad mēs zinām visu par visiem zīdaiņiem, kuru mammas publicē informāciju internetā. Par simtiem un tūkstošiem zīdaiņu! Tāpēc rodas iespaids, ka agrāk visi bija veseli, mūsdienās slimi. Tāpat daudziem bija ekzēmas, neskaidras izcelsmes vēdersāpes, utt.
Undiya, kā tev liekas, kāpēc sievietēm krūtīs ir piens, ja bērniem to reāli nevajag pēc 6 mēn vecuma? (t)
Vai tu vispār esi kaut ko lasījusi par krūtsbarošanu? Vai tu zini ar ko govs piens atšķiras no mātes piena? Sajūta, ka lasu vecas babuļas tekstus nevis jaunas mammas
21.06.2016 07:40 |

Reitings 3934

u es arī domāju. Izdomāju, ka to tāpat nekad nevar zināt. Vismaz ne manā, ne bērna tēva ğimenē šādu problēmu nav, kaut gan - gan mēs, gan vecākā paaudze govs pienu un auzu tumes esam dabūjuši oij, oij, oij, cik daudz

Auzu tumju un govs piena sekas mēs varam izlasīt tavos komentāros :-D:-D
21.06.2016 07:47 |

Reitings 3934
21.06.2016 08:08 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Pieredzējušas mammas ar krūtsbarošanu , vai vienā reizē dodat vienu vai abas krūtis?

Parasti dodu vienu,bet ir reizes, kad meitai laikam ir totāls bads un tad dodu abas. Ja nedodu, tad čīkst. Nāks kaut vai atpakaļ, bet vajag vēl uzēst :D
21.06.2016 09:29 |

10 gadi
Reitings 4337
Reģ: 03.08.2009
Favim, cik vecs bēbītis? Es parasti devu vienu, bet viņai ar vienu arī pietika.
21.06.2016 09:36 |

10 gadi
Reitings 1159
Reģ: 19.01.2010
Favim
Es parasti devu/dodu vienu krūti, bērnam ar to arī pietiek.
Domāju, ka nekas traks nav, ja iedod abas, sākumā slimnīcā man teica dot abas, lai piens saražojas.
21.06.2016 09:37 |

Reitings 3934
Katrā reizē dod vienu krūti. Bet ja ar vienu nepietiek, ir normāli dot abas.
21.06.2016 09:47 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Bebrenes nedēļā un viena diena. Slimnīca, liku pie abām, kamēr saražotās, tagad ir pietiekami (manuprāt).
21.06.2016 10:28 |

Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Kaut kura te jautaja par ausu plesanu mazajam. Mans taa dara kops taa briza,kad saka gatavoties nakt zobi. Tagad pa laikam tada ausu plesana notiek. Vakar tika ari rokas pincitis,nu taaa rava,interesanti,kas tur aug :-D un tik domaju,ka var nesapet,ja taa izdaras.
21.06.2016 11:03 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Gribu padalīties ar to, kā mazuļus baroja frankofonajās valstīs agrākos laikos. Ja no latviešiem un slāvu izcelmes ļaudīm dzirdu stāsus par auzu tumēm, olu dzeltenumiem u.c., tad no vīra omas stāstiem (viņa dzimusi uzreiz pēc pirmā pasaules kara) dzirdu to, ka mazuļus, kuru mātes kādu iesmelsu dēļ nevarēja barot ar krūti, baroja ar to pašu ļauno govs pienu+ krisksi lauku sviesta + 2 cukura graudiņus (es tādu bombu nespētu iedzer esot pieaugušais :D ). Manas vīra omas ģimenē visi 5 bērni tā tika baroti, arī vīra māte tā tika barota. Minka, vari pašausmināties! :D
Mani vienkārši baigi interesē, kā citviet pasaulē izvēlējās maltīti mazuļiem. Meitenes, kuras dzīvo ārzemēs, lūdzu, apjautājaties vecāka gada gājuma cilvēkiem. Mani patiešām interesē tīri aiz ziņkārības. :)

Pati esu auzu tumju bērns.

Norah, atminos, ka mans brālis arī ausis plēsa un diezgan traki. Atminos, ka plēsa līdz asinīm :-O Iemeselu gan nepateikšu, jo pašai bija tik 7 vai 8 gadi un mūs pārāk bieži liedza laika pavadīšanu kopā.
21.06.2016 11:15 |

Reitings 30
Reģ: 16.05.2016
Sveiciens visām! Un apsveikumi jaunajām māmiņām(l)

Man ir 31.nedēļa , un uztraukums par bērniņa ienākšanu ģimenē sāk parādīties pat sapņos. Gaidu puiku, tad nu domāju, vai spēšu viņu izaudzināt... Pastāstat, kā jums dzive, jūs pašas un sajūtas mainijās ienākot ģimenē pirmajam bērniņam?
21.06.2016 11:27 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Vakar noraudāju 3h no vietas, pagadījās man neiespējami dīvaina māsiņa, kura krūti skaloja tā, ka man likās, ka tā krūts aizšausies kosmosā. Un pēc tam brīnījās kā var sāpēt, piekliedzu visu nodaļu. Uz palātu četrrāpus atvilkos. Viss jau būtu ok, aizmirstu un viss, bet tā apziņa, ka pēc pāris stundām tā pati māsiņa darīs to pašu, brr.. :-|
Viņa teica, ka savādāk jau nekas neskalosies. Vakarā viņa tomēr skaloja mierīgāk, bet pukstēja, ka nekas jau neuzlabosies, skatījās uz manu bērnu un sāka mācīt vēl beigās mani par meitenīti nosauca un solīja sūdzēties ārstējošā ķirurģei. Nu tādi dīvaini cilvēki mēdz būt pasaulē.
Šodien ķirurģe teica, ka otrai krūtij klāt neķersies un slimā krūts skalojās labi, iespējams, rīt ņems ārā drenu un laidīs mājās.
Laikam aizmirsu piebilst, ka sāku lietot Bromocriptin, lai sadedzinātu pienu krūtīs. Iedzerot pirmo tableti pēc pāris stundām krūtīs saražojās tik daudz piena, ka varētu visus Latvijas bērnus pabarot. Krūtis bija milzīgas, saspīlētas, kunkuļainas un ellīgi sāpēja. Šodien trešā diena, piens vēl ir, bet vairs neražojas tik daudz un krūtis palikušas mīkstākas. :-)
21.06.2016 11:29 |

Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Jaa,mans ari ir paris reizes lidz asinim saplesis. Ipasi,kad mazaks bija.
Par mazinu bernu barosanu Turcija nezinu,bet piebarosana butu sausmas eiropiesiem. Arste ieteica 4 menesos dod dzelz pilnienus,uzpilinot uz zavetas aprikozes. Es vnk ar edienu meginaju dod,tad atmetu ar roku,jo to vina izrakstija bez analizem.
Burcinu ediena ar vienu sastavdalu nav.Tikai kaut kas jaukts..un parsvara tie ir saldie auglu.
Kad mans bija knipucitis,tad bijam ciemos un viena sieviete savu 4menesus veco bernu baroja ar vienu edienu,kas kaa pica ar malto galu,kas bija pagatavots visiem.parejiem. Viramate ieteica,lai sajaucu cepumus ar melno teju. Manam bernam neguletajam melna teja vakara butu tiesi tas kas vajadzigs :-D
21.06.2016 11:31 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
MelnaPerle00, apsveicu ar mazuļa gaidīšanu! :)

Par sevi varu tiekt tā- kopš piedzima meita (viņai šobrīd 3 gadi), es nesaprotu, kā spēju iepriekš dzīvot bez viņas (l) TĀĀDU mīlestību dzīvē nebiju domājusi, ka spēšu iepazīt, nebija nojauta, ka TIK DAUDZ mīlestības manī ir iespēja saražot (l) Tā ir mainījusies dzīve- prātā nenāk nolaist rokas un padoties :)
21.06.2016 11:32 |

Reitings 30
Reģ: 16.05.2016
Agresīvā Grūtniece - bail lasīt.... šausmas kas pa cilvēkiem!
21.06.2016 11:33 |

Reitings 1396
Reģ: 22.05.2014
Mani arī mamma baroja līdz 2 mēnešiem un tad auzu tumes un droši vēl kas sīkāk neprasīju tikai teica ka tad nebija tādā kvantumā maisijumu un tas pats bija dārgs arī pamperi viens veids un dārgs uz to laiku nebija tik daudz naudas un nācās izlīdzēties kā mācēja kad piens pārtrūka..
Un ja runājam par kara laika vai pēc kara bērniem tad vispār ko tur var gribēt? Lai cilvēki izglītotos par bērnkopību un barotu ar maisījumu..?
Un man liekas savā ziņā muļķīgi salīdzināt kā bija toreiz un tagad, jo objektīvi mēs nevaram novērtēt kā bija toreiz, jo toreiz mēs visu nezinājām.. vai tad toreiz rakstija par katru bērnu atstātu mašinā karstā laikā, vai tad tad rakstija par katru mirušo autoavārijā jo redz viņš nebija autokrēsliņā ielikts vai piesprādzēts? Tagad raksta par katru vismazāko negadījumu, jo ir tik daudz ziņu avīzes, portāli, forumi utt ja nerakstītu par katru sūdu tad visas info vietnes būtu tukšas! :-D
Teikšu godīgi arī mana bērna vecvecāku ideja un uzbāzšanās 4 mēnešos vārīt tumes ar pienu un dot bērnam man likās apsurdas! Nu un nemaz neminēšu vēl citas idejas ko man ieteica vēl ar piebildi nu ja mums toreiz bija tā un visiem viss bija labi tagad visi kaut kādi slimi! Ehhh...

Es neesmu par sevi pārliecināta pilnībā ka esmu viszinoša, tādēļ man ir ļoti labs pediatrs ar kuru es varu konsultēties, protams ne jau detaļās, bet lielos vilcienos, kad sākt piebarojumu un kā, kad varu sākt dot to pašu tumi un kad varu sākt dot piena produktus par šo es tiešām konsultējos..
Protams arī ēdot šokolādi varu derēt manam bērnam nekas slikts nenotiktu un nekas nemainītos, bet tas nenozīmē ka tā ir laba pārtika (pretēji vienai no vecmāmiņām kura uzskata ka viņš tak liels un var ēst visu) (t)

Es ļoti ceru ka ar otru bērnu man nebūs tādu problēmu un varēšu mierīgi barot ar savu pienu, bet es zinu kur bija manas kļūdas un ar otru bērnu tās nepieļaušu cerams.. pirmais bērns audzina vecākus otru audzina vecāki laikam... :-D
21.06.2016 11:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits