Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

10 gadi
Reitings 13664
Reģ: 29.01.2009
Manam gandrīz pusotrs gads, bet bieži mostas čīkstēdams. Es gan vēl baroju ar krūti, tāpēc ceru, ka pēc pārtraukšanas miegs mainīsies - ka smuki sāks gulēt naktīs um arī diendusu gulēs mierīgi. Cerēt jau varu :D
16.06.2016 20:44 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Ahh, es netīšām laikam meitu pastimulēju uz ceļiem stāties :/ goda vārds, netīšām. Sēdēju uz grīdas, paņēmu klēpī ar vēderu pret vēderu, tā kā man kājas bija saliektas, tad viņai bija kur atspiesties un sāka celties uz ceļiem un šūpoties. Tagad, uz grīdas esot, pieceļās gan uz ceļiem un šūpojas, gan turās uz rokām un stāv uz pirkstgaliem, tā kā taisītos piepumpēties un tad krīt uz ceļiem. Bišķi škrobe sēž, jo ceru, ka neko sliktu neizdarīju. :-/
16.06.2016 21:34 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Manam gan tik mēnesis, tāpēc daudz kas notiek caur čīkstēšanu, arī mošanās.

Man šodien bija impulsīvais pirkums - Maxim dezodorants. Skatos instrukciju un domāju vai maz ar krūti barojošas mammas var lietot. Ir kāda kas lieto? Instrukcijā rakstīts, ka pirms lietošanas jākonsultējas ar ārstu (kā jau teju jebkurā aptiekas produkcijas produktā). Šoreiz tam pievēršu uzmanību, jo paduse ir tomēr tuvu krūtij un deža sastāvā ir aluminum chloride.. (t)
16.06.2016 22:57 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Teddy, protams, ka neko sliktu neizdarīji. :D Neturi tak aiz padusēm un nestutē uz kājām. Es savam ierādīju velšanos. Nākamajā dienā gāja uz visām pusēm. Manuprāt, tas nav nekas traģisks.
Mans 8 mēnešos jau lēnām staigā gar gultas malu un vispār gar visām malām, gar kurām vien var pastaigāt. Neesmu es viņu stutējusi. Viņš vienkārši atklāja tādu fīču un viss.. pierāpo kaut kur klāt un slejas kājās. Kā es varu neļaut, ja viņš paliek dusmīgs un sāk čīkstēt, kad mamma viņu grib noņemt no trases. Viņš nabadziņš taču tā centies. Tētis vispār mums 8 mēnešos jau sācis staigāt. Tā kā izskatās, ka iet tēva pēdās.

daydreamer, mans aizmieg klusi. Kad devu krūti, tad aizmiga pie krūts, tagad aizmieg ar pudeli. Ceļas ar bļaušanu tikai tad, ja īstenībā nav izgulējies un kaut kas viņam ir licis piecelties.

Tajās reizēs nomierinu ieslēdzot TV un pagriežot mazo pret to. Savādāk viņš bļauj vienā bļaušanā un raujas man ārā no rokām. Nelīdz ne dziedāšana, ne šūpināšana. Nelīdz tādēļ, ka īstenībā viņš guļ un vispār nesaprot, kas notiek, jo acis vaļā never. Tādas bļaušanas mums īstenībā notiek baigi reti un tikai naktīs. Triks ar TV strādā, jo viņš apskatās, saprot kas te notiek un nomierinās. Pēc tam viņu apsedzu, viņš man noliek galvu uz pleca un noplīst pusminūtes laikā bez šūpināšanas, bez dziedāšanas, tikai lēni grozos no vienas puses uz otru. Pa dienu pārsvarā gan ceļas priecīgs, jo ir gaišs istabā. Tad viņš kaut ko ierauga un mierīgi vēl kaut pusstundu tur ķibinās pa gultu viens pats. Citreiz ieeju istabā apskatīties vai nav savilcis segu uz galvas, a, izrādās, ka viņš jau sen pa gultu peras. Bet, nu, tiklīdz mani ierauga, tad saprot, ka viņam tomēr vajag ārā no tās gultas. Tāpēc tagad atstāju šķirbiņu durvīs un caur to vispirms pārliecinos vai nav jau piecēlies un iegrimis savās darīšanās.

Šodien cirks.. mazais šokolādi ēda. Iepriekš vēl te rakstīju, ka pati ar šokolādēm necienāšu. :D Iedevu viņam neatvērtu šokolādi, lai paasina zobiņus. Kamēr vilku pamperbikses un gaidījām, kad ēdiens uzsils. Es skatos ziņas un pēkšņi saprotu, ka mazajam visas rokas ar šokolādi. Viņš ar saviem zāģīšiem pārkodis papīru un tik laimīgs sūc ārā.
Tas viņa žēlīgais skatiens, kad noņēmu nost.. Spēju vien iedomāties kā viņš tajā brīdī jutās. Tiešām žēl palika to mazo sirsniņu, kurš uz minūti bija dabūjis paēst garšīgāko lietu pasaulē.. :'-(:-D
16.06.2016 23:30 |

Reitings 1606
Undiya
Es jau tik slikti sajutos vienā brīdī, bet nu labi, vismaz sāks rāpot :D
Oi, mums mājās ar visu ir briesmas. Neko nevaram ar vīru ēst, kā sīkā jau klāt un rauj no rokām ārā. Līdz ar to vakar viņa pagaršoja spageti ar četru sieru mērci, jo burtiski kā narkomāns izrāva šķīvi no rokām. Krampis viņai ir pamatīgs :D šokādi arī jau ir dabūjusi, bet viņai sametās pumpas uz kājām, tāpēc tagad kādu laiku mājās tās nav :D
17.06.2016 07:48 |

10 gadi
Reitings 4337
Reģ: 03.08.2009
an liekas, ka nevajag bērnu baigi stimulēt, bet nevajag jau arī pārspīlēt un pārdzīvot par sīkumiem :)

Manējai gadījās līdzīgi kā Undiya puisim ar šokolādi :D Kamēr tētis ar viņu rokās kko šurījās pa virtuvi, viņa bija pagrābusi gotiņas konču no galda. Pamanījām tad, kad gals jau bija nograuzts papīrītim un sīcis laimīgs sūkāja konfekti :D
17.06.2016 08:52 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Vakar gāju pie ķirurga, bet mani atsūtīja mājās. Jāiet šodien, lai var uzreiz uztaisīt usg un tad ķirurgs apskatīt. Mazajai pat vairāk kā divu nedēļu laikā nav nācis dzimšanas svars atpakaļ. Ja nebūtu problēmas ar krūti, droši vien vēl mēģinātu barot ar karoti vai špricīti. Bet tā jau aiziet visa diena vienā atslaukšanā. Paldies roniitis, ka aizstāvi mani. Brīžam varēju rīkoties savādāk, bet galva vienkārši putrā.
17.06.2016 09:00 |

Reitings 10185
AG, es arī jūtu tev līdzi. :'-( Tu neesi vainīga. Drīzāk mazā nevarēja izzīst pilnīgi tukšas krūtis. Draudzenei arī mazā bija pārāk sīciņa un vispār nezīda krūti tāpēc, ka vienkārši nebija spēka to darīt. Viņa ilgi mocījās ar atslaukšanu. Mazā krūti sāka ņemt tikai 3ajā vai 4ajā mēnesī.
Šodien tev pie ārsta, novēlu, lai viss notiek pēc iespējami labākā scenārija! :-)
17.06.2016 09:45 |

Reitings 2350
Tikko ar piena pumpi noslaucu diezgan daudz strutu. Laikam jau antibiotikas palīdzējušas, krūts arī sāp mazāk. Tūlīt braukšu uz usg, lai skatās cik daudz kas tur ir.
17.06.2016 11:18 |

Reitings 2350
Paldies Undiya par līdzjūtību. (t)
17.06.2016 11:23 |

Reitings 10185
Hallo, mammas, kurām mazie ir izauguši no pirmajiem autokrēsliem. Kādus pirkāt? Gribu, lai muguru varētu nolaist pēc iespējas lēzenāk. Lai kā gribētos, bet nevar mazo vairs iestūķēt esošajā. It kā var, bet viņam jostas jau sāk dikti spiest un tālus gabalus vairs nebūs viņam ērti tajā atrasties.

AG, ziņo pēc tam par savu situāciju! Ceru, ka viss būs labi un varēsi turpināt mazo barot pati! (l)
17.06.2016 11:32 |

10 gadi
Reitings 4337
Undiya, mēs pirkām 4baby freeway 0-25kg. Var nolaist to muguriņu ļoti lēzeni, BET jāskatās kā tas ir ieliekot mašīnā. Tad īsti nav tik lēzeni. Bet gan jau var apakšā sarullēt kaut kādu dvieli vai ko citu ja gribas pavisam lēzeni. Mēs braucam kā ir, un ir labi. Sanāca nesen ielikt meitu pirmajā autobeņķī (0-13kg) un lai gan viņu tur var iestūķēt, tas beņķis ir guļus, un viņa visu laiku mēģināja uzrauties sēdus. Tā kā mus tā guļus pozīcija īsti neder vairs. bet nu bērns jau arī nepavada autobeņķī visu dienu.

17.06.2016 11:36 |

Reitings 1606
Mēs arī nopirkām 4baby tādu pašu. Veikalā likās lēzenāk, bet ir labi.
Jautājums - to beņķi var likt priekšā?
Es neiedomājos pat paskatīties, bet izrādās, ka mums mašīnā josta ir par īsu, lai liktu ar skatu pret braukšanas virzienu, tā ka nākas likt otrādi. Man jau ļoti nepatīk, bet nevaru arī atļauties citu tagad ņemt. Vispār kaut kāds stulbums, kas tās par jostām, ka pat ja sanāk piesprādzēt otrādi, tas beņķis ir tik tuvu saspiet, ka tur nav vietas un bērnu ne ielikt, ne izņemt var.
17.06.2016 11:46 |

10 gadi
Reitings 4337
Teddy, man stāv priekšā autobeņķis,jo mēs daudz divatā braukājam. Tikai airbag jāatslēdz pirms tam.
17.06.2016 11:48 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
AG, nedomāju, ka tev te sāka "braukt augumā". Drīzāk visām interesē, kā tik traki sanāca. Saraksta daudz jautājumus un viedokļus, rezultātā var likties, ka teksti par agresīvu.
Visas par tevi, neuztraucies! Ārstē krūti un cīnies par krūtsbarošanu. Paliks mazā stiprāka, varēs labāk zīst. Strutaino krūti gan laikam nevarēs dot, kamēr strutas iekšā, ne?
17.06.2016 12:06 |

Reitings 10185
Anne, mūsu tagadējām var pacelt arī atzveltni. Pat garumā vēl ir okey, vienīgi tās jostas par ciešu palikušas.
Mēs braukājam diezgan bieži, diezgan ilgi, jo mūsu dzīve šobrīd norit starp divām pilsētām, kuras viena no otras ir diezgan tālu. Mēs vispār gandrīz katras brīvdienas kaut kur dodamies ciemos vai tāpat izbraucam kaut kur. Tā kā ērts un drošs autobeņķis mums ir ļoti, ļoti svarīgs.
Apskatījos tevis ieteikto krēsliņu. Patīk tas, ka var muguru atlaist. Labprāt, dzirdētu vēl kādus ieteikumus, lai beigās var izdarīt secinājumus un izvēlēties priekš mums piemērotāko.
Pašlaik skatos šāda veida Cybex autosēdeklīti, bet mazliet šaubos par to vai mazais gribēs būt tik iespiests:
17.06.2016 12:12 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
Manuprāt, Agresīvā jau labu laiku cīnās par to,lai spētu barot pati... sūtu arī miljons labu domu,lai viss izdodas. :)
17.06.2016 12:12 |

10 gadi
Reitings 4337
Undiya, izskatās briesmīgi :D Es nedomāju, ka sīcis, kuram gribas ar kājelēm un rokām vicināties, jutīsies ļoti ērti..
17.06.2016 12:19 |

Reitings 10185
Nu, jā, bet drošs. :D :D :D
17.06.2016 12:30 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Bet ja mazais sāks protestēt, kliegt un raudāt par tik ciešiem kustību ierobežojumiem, tad nekāds drošais brauciens tāpat nesanāks - tiek novērsta šofera uzmanība.
Nepārprotiet, es arī par drošību, bet vienlaicīgi zinu, cik grūti braukt un koncentrēties uz ceļu/satiksmi, ja aizmugurē viens nenomierināmi raud.
17.06.2016 13:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits