Maija :)
Testus veic un rezultātus var dabūt. Es nezinu īsti par kādu vecumu te ir runa, bet paziņas ir veikušas gan uz alergēniem, gan nepanesamībām (jā, 2 atšķirīgas lietas) un ir uzrādījies attiecīgais ( un cits nav). Mums Dvit bija pie zemākās normas robežas, līdz ar to droši devu ieteikto daudzumu, un tā kā bija pienākusi vasara, pilienus nomainīju uz nelielām saules (gaismas) peldēm. Tagad nedodu vēl neko papildus, jo mazais pāris reizes nedēļā dabū maisijumu (vispār jau maisijumbēbjiem ar to jāuzmanās, jo tur parasti Dvit ir iekšā), bet drīzumā plānoju dot zivju eļļu ar dvit. Es gan esmu diezgan kategoriska, bez analīžu rezultātiem neļautu bērnam neko darīt.
Un par putrām skatos te arī sarakstījušas... Nu mēs arī bezglutēna pagaidām. Redzu gana daudz citu - kukurūza, rīsi, griķi, prosa. Visbiežāk ēd rīsu, nav problēmas bijušas, bet, ja cietina, kādu plūmi klāt, būs labi. Maizes gabaliņus reizēm dabū, vairāk gan kā laika kavēkli, dodu priekšroku rīsa galetēm. Arī tēta auzu putru ir dabūjis, bet nu tas daudzums vienāds ar 2 ēdamkarotēm nedēļā.
Par mātes piena vērtību laikam ejot nepiekritīšu. Jā, samazinās treknums un barības vielu daudzums, bet liels labums saglabājas. Tas saprotams, jo sākumā piens aizvieto visu, pēc tam nāk klāt piebarojums. Pati jūtu, ka vairs nav tik barojošs, bet neplānoju pārtraukt barošanu, kamēr mazais pats grib. Ok, neplānoju 2gadīgu karināt pie pupa, bet saprāta robežās.