Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009
Es jau nu vairs diskusijās par podmācību neiesaistīšos. Palikšu pie sava viedokļa,ka viss atkarīgs no cilvēka(bērna) fizioloģiskās/anatomiskās attīstības,sagatavotības pakāpes tam podam. Citreiz sāk likties,ka mātēm slinkums ķēpāties ar pamperiem vai grib ieekonomēt naudu uz pamperiem. Visu mūžu varēs atsēdēties uz poda, nav ko steidzināt procesus,kam vel tas bērns nav gatavs.
17.11.2014 14:22 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Nedomāju, ka tas ir rādītājs, kā jau teicu, ne no vienas vien sievietes gados esmu dzirdējusi, ka ap 3 mēnešu vecumu bērni turēti virs spaiņiem un tml. Un pat bez īpaša paskaidrojuma, kam tas bija vajadzīgs.
Man ap pāri gada vecumam nedaudz, brālim ap 1,5, jo kad sāka iet dārziņā, vēl bija pamperos, silītes grupā tikko pirms gada vecuma.
Ātrākais, pēc manām domām, būtu laiks, kad sāk stabili staigāt pats, ne ātrāk. Ap to laiku, liekas, jau sāk rasties lielāka saprašana par lietām kopumā.
17.11.2014 14:26 |

Reitings 1814
harmless_ - gan jau pārrakstījies un gribēji rakstīt Kā ir ar .. , bet nu K var tev arī
atbildēt. :D

Man astma smagā formā ir jau no dzimšanas (brālim un mammai arī). Tev mazajai jau gads drīz būs, ja būtu iedzimta astma tad tu jau būtu manījusi kādas pazīmes vai alerģijas. ( man parādījās ap gada vecumu, bet brālim daudz agrāk )
Vispār man arī smaga tēma šī, jo tūlīt pašai būs bēbe, visi ārsti saka ka visticamāk ka viņai arī būs astma. (cenšos uz to nenoskaņoties) Atceros kā mums ar brāli grūti gāja kad bijām mazi. Vienīgais labums ka astma paliekot vecākam samazinās līdz tādam līmenim ka netraucē dzīvot.

Kā tev astma izpaudās dzemdību laikā?? Bija traki vai paciešami??
17.11.2014 14:32 |

Reitings 198
Reģ: 24.08.2014
Vai kāda no Jums māk adīšanā valdziņus veidot? ;(
17.11.2014 14:38 |

Reitings 684
Reģ: 19.02.2014
Mums meita ir kopija man bērnībā, tikai ar tēva acīm, kuras jau tagad abiem ir vienādā krāsā. Ar interesi gaidu, kāda būs otra peciņa :)

Par podiņmācību, meitai 1.4g., mēs pamazām mācām, bet pavisam neuzspiesti, bet redzu jau, ka saprot, kas podiņā ir jādara.
17.11.2014 14:40 |

Reitings 2797
Jā, tā arī domāju. :D Bet redz kā veiksmīgi trāpiju ar pārrakstīšanos. :D
Nu mums noteica jau bērnudārza vecumā, atceros analīzes... Tētim ir alerģija pret spalvām, putekļiem un vēl kaut ko tml, brālim diezgan daudzi ēdieni tika noteikti pēc analīzēm, un no riektiem bērnībā bija drausmīga alerģija. Man bija pret praktiski visiem mājdzīvniekiem noteikta, bet nekā neizpaudās. Nekad nebija nekādu alerģijas pazīmju, vēlāk brālim, jau ap gadiem 12-14 sāka parādīties arī pret spalvu, kad mājā bija suns, vai trusi kad viņam nopirka, ļoti slimoja ar tieši kaklu, klepu un iesnām. Man savukārt, ne silts, ne auksts.

Dzemdībās bija tā, ka kad modos pēc ķeizara no kopējās narkozes, sākās panikas lēkme, sajūta drausmīga, smadzenes darbojas, bet neko nevari pakustināt un tā trubiņa elpināšanas vēļ mutē, līdz ar to, paelpot pati nevari un liekas, ka gals klāt, neko pateikt, parādīt nevari, drausmīgākās sekundes manā mūžā. Un vienīgā doma galvā, ka smadzenes pie skābekļa trūkuma atslēdzās pēc 3(?) min un kaut nu ātrāk paietu tas laiks, tajā brīdī pat neaizdomājos līdz tam, ka notiek mākslīga elpināšana. Un tad jau kā atvēru acis, trubiņu izņēma, bet vienalga no panikas nevarēju paelpot, labi, ka neaizmirsu un norādīju uz astmu anestezioloģei, jo viņa bija sagatavojusi inhalatoru, ko uzreiz arī iepūta, pēc kā pārgāja un atkal varēju paelpot. Negribu pat domāt, kā viss varēja beigties pretējā gadijumā.
17.11.2014 14:42 |

Reitings 2797
Ja nu kādreiz dzemdēšu vēlreiz, labāk braukāšu tos 50km uz Preiļiem pie ginekaloga, nekā iešu atkal pie šitā, kur biju uzskaitē. Kamēr pati nesāc meklēt kādu info un aizdomāties viņš pat neko nepastāsta un viss viņam labi. Pēc dzemdībām tikai sapratu, cik nejēdzīgs viņš bija.
Dzemdē pati, nekas ka tūpļa guļa (pat to viņš nepareizi noteica, es teicu, ka galviņa ribās spiežas, tausta, tausta, nē, duspsis), labi, ka izprasīju usg, un patiešām, mazā otrādi un labi, ka slimnīcā pieņēma dzemdības sakarīgi domājoši ārsti. Astma arī nekādīgi neattiecās uz dzemdībām, imunglobīna poti arī profilaktisko neveica, pat neieminējās, tikai kad jau prasīju uz beigām, kapēc nē, viņš pat nepaskaidroja, lai gan man iepriekš bija ma un tīrīšana un dokumentos nebija rakstīts, ka ir veikta, tur pat grupa bija norādīta nepareizi, 3+(īstenībā 3-), tad pēc loģikas, ka potes nebija... ai...
17.11.2014 14:50 |

Reitings 1873
Mari, man meita tieši mēnesi vecāka par Tavu puiku, uz podiņa lieku jau no kādiem 9 mēn., viņa neprotestēja,ja uzsēdināju viņu, no sākuma dažreiz sanāca, ap 10.5 mēn. podā jau bija kaut kas biežām nekā nebija,lieku viņu uz poda,kad pieceļas vai,kad dzirdu jau purkšķināšanu, tas viņai liecina,ka būs lielas lietas :-DProtams, viņa man nemāk pateikt,kad viņa grib uz poda, no sākuma gan jau viņa nesaprata kas notiek, bet tagad,kad uzlieku,izskatās,ka viņa saprot,kas tur jādara. Dažreiz atnes man podu, bet tas ir ļooooti reti. Katrā ziņā man vieglāk izskalot podu,nekā mazgāt kakinu dupsi.
17.11.2014 15:00 |

Reitings 2797
A pēc kakāšanas vai tad nav jāmazgā? Slaukat ar salvetēm, toletes papīru? Man mazgāšana aizņemt minūti.
17.11.2014 15:02 |

Reitings 1873
Harmless, es noslauku ar mitrajām salvetēm,ja uz poda ir kakājusi.
17.11.2014 15:49 |

Reitings 530
Reģ: 08.01.2014
Kādus kombīšus Jūs esiet iegādājušās priekš ziemas?
17.11.2014 16:36 |

Reitings 2797
A, nu manai ir alerģija pret salvetēm.

Man ir divdaļīgs, kurtka un kombinzona veida bikses, plus ugg zābaciņi. Nav nekādas baigās firmas, vēlāk paskatīšos, varbūt netā ir bilde, ielikšu.
17.11.2014 16:39 |

Reitings 386
Reģ: 15.11.2014
Caen- neesam vēl nevienu mazajai iegādājušies ! :D bet drīz pirksim nākošo nedēļ! ;)
17.11.2014 17:07 |

Reitings 691
Reģ: 04.08.2013
Caen, man ir no Lennes ziemas kombis, kopejs, ar kajinam.
Vel ir no Carter kombis, stipri planaks, to vilku jau shodien.Nevaru saprast vai patik vai ne, jo ir daudz poliestera.
Man skiet, ka baigi jaskatas, lai materials nesvide, es vispar tik zinu, ka Lenne un Huppa taa kaa ir ejoshakie ziemas kombji.
17.11.2014 17:55 |

Reitings 691
Reģ: 04.08.2013
Atbildot uz jautajumu, kam maza lidziga, ir baigi tetim lidziga.
Kaut kas ir ari no manis, atkariba vai smejas vai nopietna, tachu mes abi ari esam diezgan lidzigi :D
Wee, es pati un bralis loti atri sakam uz poda iet. Vnk lika uz poda un atri aizgaja, ka tur daramas istas lietas. Droshi vien ari tas, ka kadreiz nebija pamperu un ar slapju dibenu ari negribejas staigat, ari kaut ko ietekmeja.
Es piekritu, ka normali visa shi padarishana bernam sasledzas ap 2 g v,tachu esmu par to,ja beebis neiebilst, tad var sedinat uz poda.
17.11.2014 18:02 |

Reitings 8407
Pati baigi nebiju domājusi vēl mazo likt uz poda, bet atbraucām pie drauga mātes un viņa nopirka podu mazajam.

Tad uzliku pamēģināt, mazajam it kā pat patīk, sēž pats baigi. Ja pačurā, tad nokāpj pats nost. Tagad uzlieku brīžos, kad mainu pamperu. Ja nesēž nelieku ar varu sēdēt. Kad kaku spiež pamperā, tad negrābju un nelieku uz poda.

Ja bērns nestaigātu, tad neliktu uz poda, kamēr nav stabils gājējs.
17.11.2014 18:14 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
nu tā jau ir , ka ar pamperu paādīsanos izlaidās gan bērni , gan vecāki , bet tās ir tikai manas domas un tas nav jāuztver personīgi :)
17.11.2014 18:47 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Es arī pieturēšos pie viedokļa,ka uz poda jāliek,kad māk staigāt. Pēc ārsta domām ap 1.2 gadiem var likt. Agrāk nelikšu.

Manējam rīt 10 mēneši wipiii Tik liels jau!
17.11.2014 19:07 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
pat mana sirds ietrīcējās, bet es nebūt neesmu sentimentāla ....
http://ofigenno.cc/8-faktov-o-kotoryh-ne-govorila-mama
17.11.2014 19:19 |

Reitings 3379
Man vienīgajai, veicot pirkumu pirkumins.lv, beigās parādās tukšs balts laukums, nevis kāds teksts par to, ka pirkums veiksmīgi noformēts? Iepriekšējo reizi, kad tā bija, zvanīja no veikala un teica, ka kaut kas nav līdz galam noformējies, lika man nosaukt preces, ko pasūtīju, un noformēja manuāli. Vainīga mana pārlūkprogramma vai kā?
17.11.2014 20:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits