Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |
 
Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Man pašai ir baisi nelāga pieredze ar it kā identiskiem maisījumiem LV un IRL.
Runa ir tieši par Aptamil alerģiskajiem bērniem. IRL nopērkamais Aptamil alerģiskajiem mazuļiem izraisīja vēl lielāku nepanesību :( Nācās maisījuma bundžas sūtīt no LV. Labi, ka mazajam bija jau 11 mēneši un nebija nepieciešamība pēc mega daudzajiem maisījumiem. Viņš gan man standartā pat uz tiem 10-11 mēnešiem bundžu izrija 3 dienās. Sapratu, ka dzīvojot pusgadu IRL, es nespēšu tik daudz maisījumus atsūtīt no LV uz IRL, tāpēc sāku dot mazāk :D Bet tāpat - 20 bundžas ceļoja no LV uz IRL un man nebija variantu :( Viena bundža (450 g) tobrīd LV maksāja ap 10 LVL. Turklāt nebija nopērkams RIMI. Bet aptiekās un Čību Čābu veikalā atlikumos bija parsti max 4-5 bundžas.
Biju laimīga, ka dabūju, tā teikt, nelegāli (sieviete ieveda no Polijas, kvalitāte ļoti laba - manam mazajam patika) un varēju iegādāt pa 6.50 LVL bundžu, kuru turklāt pie mājas man pieveda. Ir starpība vai 200 LVL maisījumam iztērēt (meklējot pa puspasauli) vai 130 LV. :D
Kaut viss cits IRL ir daudz labākā kvalitātē, ar bērna piena maisījumu iegāzos pamatīgi. Nederēja neviens, kas IRL pārdevās, kā īpaši alerģiskajiem vai pat vnk alerģiskajiem bērniem.
Labi, ka būdama IRL 2 nedēļu apciemojumā to biju pārbaudījusi un braucot uz pusgadu, zināju, ka jāparūpējas par tādu "sīkumu".
11.06.2014 08:51 |
 
Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Amazing,man liekas,k tad tu vnk par daudz to maisijumu devi,jo manam tuuliit buus gads,un mums bundzha iet nedeelju. Jo uz pakas rakstiits,ka vajag tikai divas pudeles dienaa pienu,paareejais ir piebarojums.
11.06.2014 10:18 |
 
Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
tille
Pēc gada vecuma ēda mazāk, vēlāk jau bija tā bundža nedēļā, vēlāk jau uz pusotru nedēļu pavilkām :) bet uz tiem 11 mēnešiem gan ēda daudz.
Un piebarojums bija normāls: brokastis, pusdienas, launags un vakariņas kopā visiem pie galda, no "kopējā katla". Pudeli ēda 2 x dienā, pirms gulētiešanas, citādāk nemiga. Bet bieži nepietika ar vienu pudeli, prasīja otru. Bet manam tā jau no dzimšanas - ēda 1.5 x vairāk nekā uz bundžas bija max atļautais :)
Es vairāk gribēju akcentēt to, ka katrā valstī viena ražotāja maisījumi var krasi atšķirties. Tas gan zināms jau bija - līdzīgi jau ir ar kosmētiku, drēbēm utt.
11.06.2014 10:36 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Jāskatās ir ražotāj valsts. Tas pats NAN ko manējā ēd ir gan made in Holande, gan made in Poland ...
11.06.2014 12:27 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Par krūts pienu, man dzemdību namā teica +10 ml katru dienu, bet es tik nesapratu līdz kuram laikam tas skaitās, bet domāju Tu vari uzzvanīt viņiem :)
11.06.2014 12:36 |
 
Reitings 1256
Reģ: 29.01.2009
nu nezinu, vai tad krūts piens nav pēc pieprasījuma? vienalga vai no pudeles vai krūts..
11.06.2014 13:08 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Es beidzot pieteicos uz visādām nodarbībām grūtniecēm - vingrošanu, masāžu un kursiem! Iznāk, ka kursu pēdējā nodarbība notiks tad, kad man noteikts termiņš pēc 1.USG :D Bet es domāju, ka dzemdēšu kādu nedēļu vēlāk, kas ir mans personīgi izkalkulētais laiks un ko uzrādīja arī citi USG.
Vai kāda, kas gaida bēbi uz rudeni, negribētu pasūtīt drēbītes no tesco.com? Piegāde 10 poundi, to varētu sadalīt uz galviņām. Man it kā neko baigi daudz nevajag, bet tomēr sākuma komplektiņu un šo to jaunu jau gribas. Visādos Next un Lindex cenas ir neadekvātas, bet H&M vispār gandrīz neko neatradu.
11.06.2014 13:16 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Nu bet tas kunģītis ir tik liels cik ir ...
11.06.2014 13:20 |
 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
es neko nesaprotu :(

kad jāsāk vingrot? vai tas atvieglo dzemdības?

kādi kursi ir jāiet?nav jāiet? kad jāsāk? pilns internets ar kaut kādu info, bet es neprotu sašķirot :((
11.06.2014 13:26 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Dalos savā stāstā. Ļoti garš sanācis. :D ;)

Tad nu, tverot pēc brīvāka brīža, saņēmos padalīties savā dzemdību stāstā. :)

Viss sākās sestdienas rītā (07.06) ar gļotu korķa izdalīšanos. Ieraugot mazo pārsteigumu īpaši neiespringu, jo biju lasījusi, ka gļotu korķis izdalās 1-2 dienas pirms dzemdībām, bet tik pat labi tas var izdalīties arī nedēļu pirms tām. Biju pilnā pārliecībā, ka nostaigāšu vēl vismaz nedēļu, jo nekas cits par dzemdību tuvošanos nemaz i neliecināja.

Tā visa diena tika pavadīta pa laukiem. Ik pa laikam uznāca velkošā sajūta krustos, bet tā kā sāpītes nebija īpaši regulāras, arī uz to es neiespringu. Noskaņojums bija labs, laiks ārā arī fantastisks, ķēru saules starus un atpūtos. Ap pēcpusdienu sāpītes krustos sāka palikt regulārākas. Jau biju pazvanījusi māsai, apjautāties, kā tad viņai gāja, kad mazais dzima, kad korķis izdalījās un kā viņa jutās. Pēc manis aprakstītajām sajūtām viņa bija 100% pārliecināta, ka mans dzemdību datums ir pienācis, bet es tik noliedzu. Teicu, ka ātrāk par ūdeņiem uz slimnīcu nebraukšu. Un vispār - dzemdēt vēl netaisos.

Uz vakaru jau sāka pašai palikt mazliet aizdomīgas tās sāpītes krustos, brīžiem bija sajūta, ka dupsi savelk kārtīgā krampī. Tomēr gājām gulēt. Īsti neatceros, vai starp sāpēm biju kaut cik gulējusi, bet nu jau tās bija kļuvušas tik stipras, ka pie katras no tām rausos no miega. Līdz vienā brīdī , aptuveni 1:30 (nu jau 08.06), sajutu tādu kā plunkšķi vēderā. Sākumā nesapratu, kas tas ir un skrēju uz toleti. Atcerējos, ko man bija teikusi vecmāte kursos, ja neesi pārliecināta, tek ūdeņi vai urīns, pamēģini aizturēt, ja turpinās tecēt - ūdeņi, ja pārstās - urīns. Tā ar darīju, sanāca aizturēt. Gāju atpakaļ uz gultu, bet, nepaspējusi pat apgulties, atkal gāju "čurāt", tikai pēc kādas 4-tās toletes apmeklēšanas reizes es sāku aizdomāties, nu nevar būt, ka man urīnpūslī ir tik daudz tā urīna - tas it kā tukšs, bet jau 4 reizes izčurāta gandrīz vai pus puslitra burciņa. Bet arī tad, par to, ka tie bija ūdeņi, biju pārliecināta vien 90 %. Vīrs jau palika nemierīgs, un vairākas reizes pārjautāja, vai zvanīt tētim, lai ved mūs uz slimnīcu. Pēc kārtējā jautājuma es devu zaļo gaismu, jo sāpes krustos bija palikušas pārāk regulāras 5-2 minūšu intervālā.

Tā nu plkst. 2:00 bijām Rīgas reģiona slimnīcas dzemdību nodaļā Siguldā. Izskaidroju ginekoloģei visas savas sajūtas, un kāpu uz krēsla, lai mani apskata, tajā brīdī no manis iztecēja krietns daudzums šķidruma, un ginekoloģe 100% apstiprināja, ka tie ir ūdeņi. PROCESS SĀCIES. :)

Izrādījās, ka slimnīcā ierados jau ar 4-5 cm atvērumu, kas man likās jau daudz. Tātad, pusceļš jau noiets. :) Mani aizveda uz pirmsdzemdību palātu un varēju sākt gaidīt. Sākumā sāpes bija nepatīkamas, bet daudz maz paciešamas. Ap plkst. 2:30-3:00, precīzi gan nepateikšu, sākās jau diezgan spēcīgas sāpes krustos. Kad mani lika uz tonīšiem, knapi varēju pārelpot kontrakcijas, jo guļus stāvoklī tās likās vēl daudz reiz sāpīgākas. Pēc plkst 3:00 man daktere pateica, ka process raiti virzās uz priekšu un drīz jau būšot pilns atvērums. Ļoti nopriecājos, jo dikti negribējās mocīties n-tās stundas. Tā nu laiks gāja uz priekšu, sāpītes palika spēcīgākas un regulārākas, pārelpot tās kļuva arvien grūtāk.

Vecmāte ik pa laikam lika apgulties uz gultas, lai pārbaudītu atvērumu. Lielāko daļu kontrakciju pārelpoju tieši guļot uz sāna un velkot sev klāt kāju. Ļoti palīdzēja tieši "sssssssss" vilkšana.

Un te vienā brīdī sākas interesanta emociju gamma. Man piedāvāja piecelties kājās, pārelpot kontrakcijas atspiežoties pret palodzi un ietupjoties mazliet ceļos. Pamēģināju - nepatika. Četrrāpus uz bumbas arī nebija labi. Vienā brīdī gandrīz sāku raudāt, nākamajā jau histēriski smējos un solījos, ka šis būs mans vienīgais bērns. Meitene - praktikante, kas visu dzemdību procesu bija līdzās, tik sēdēja man aiz muguras un smējās par mani. Starp citu - atbalsts no viņas puses bija kolosāls. Brīžiem man nāca virsū besis, raudiens, smiekli, apnikums, apetīte un vēl visādi brīnumi. Bija arī brīži, kad gribējās skaļi lamāties trīsstāvīgos vārdos, bet neatļāvos, jo negribēju atstāt par sevi sliktu iespaidu.

Beigu galā, sapratu, ka līdīšu atpakaļ gultā un gaidīšu, kad nu ļaus spiest. Kopā spiedu aptuveni 4-5 kontrakcijas, katrā kontrakcija pa 3-4 kārtīgiem spiedieniem. Pie 3. kontrakcijas man iedeva tabletīti, lai mazais ātrāk tiktu ārā. Kamēr es spiedu, praktikante un ginekoloģe cēla man kājas augšā un es tās vilku pie sevis, tikām vecmāte piepalīdzēja mazajam vieglāk tikt cauri iegurnim. Sajūtas nebija no patīkamajām, bet sapratu, ka man pašai tā būs vieglāk.

Vienā brīdī gandrīz padevos, bet, kad man pateica, ka čupčiks jau rēgojas, saņēmos un spiedu no visa spēka. Līdz ko galviņa jau bija ārā, tā nopriecājos, bet tad man neatļāva spiest. Nezināju kur tajā brīdī likties. Jo ļoti sāpēja, sūrstēja un spiediens bija neizsturams. Un kontrakcija kā reiz nenāca virsū. Mocījos, ārprāts. Un tad vienā brīdī man tika dota zaļā gaisma un ar 2 kārtīgiem spiedieniem plkst. 7:07 mazais bija laukā. Tajā brīdī, kad redzēju, kā viņš ieslīd vecmātes rokās man bija šoks : "Šausmas, cik viņš ir LIELS!!!", bet jau nākamajā brīdī, kad mazais ķipars gulēja jau man uz krūtīm bija tāds : "Ārprāts, cik viņš ir maziņš. ♥". Tā bija brīnumainākā sajūta manā mūžā. :) Nabiņa tika pārgriezta tiklīdz tā pārstāja pulsēt.

Un tad jau vairs sīkums palika, piedzemdēt placentu un pārbaudīt vai nav plīsumu. Lai placenta piedzimtu ātrāk arī iedeva tabletīti, principā 20 minūtes pēc mazuļa piedzimšanas arī placenta bija ārā. Plīsums bija tikai viens - gļotādā. Ārpusē bija pāris maziņas nenozīmīgas plaisiņas.

Ar bebi nogulējām aptuvei stundu, tad man viņu pielika pie krūts - vēl stunda kopā. Un tad jau mazais tika svērts un mērīts. 3.500 kg un 52 cm. Brašs puika. :)


Tagad, uz to visu atskatoties, es saprotu, ka, ja arī man blakus būtu bijis vīrs vai māsa, es viņus būtu aizdzinusi prom, jo nebūtu izsturējusi, ka kāds man tik tuvs cilvēks redzētu visu to sāpi, kam es gāju cauri.

Milzonīgu paldies saku vecmātei Ritai Voldiņai kā arī visam Siguldas slimnīcas personālam. Man šīs dzemdības paliks atmiņā kā viens no pozitīvākajiem piedzīvojumiem manā dzīvē.
11.06.2014 13:26 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
drugdealerin
Pilnīgi asariņa saskrēja acī :)
11.06.2014 13:32 |
 
Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
drugdealerin, apsveicu! :)

Stāsts neizklausās traks :) ja nebūtu dzemdējusi,tad gribētu,lai arī man tā ir :) ļoti pozitīvs stāsts :)


Un kur ir Robīte??? Viņai taču ierosināšanai bija jābūt vakar, ne tā?
11.06.2014 13:32 |
 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
happy, neiespringsti uz kaut kādiem principiem, kad un kā ir jādara.
Ja gribas kādas aktivitātes tad ej jau tagad un darbojies ;)

drugdealerin, super, malacis :) Tavs dzemdību stāsts tāds iedvesmojošs un pozitīvs ;)
11.06.2014 13:32 |
 
Reitings 1741
Reģ: 29.01.2009
drugdealerin - cik jauki ka vēl ir kads pozitīvs dzemdību stāsts :) malacis!
11.06.2014 13:35 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
happy
Es saprotu tā - vingrošana palīdz, jo tur trenē elpošanu, stiprina muskuļus, kam būs loma dzemdībās, kā arī laikam šo to par pozām uzzina. Bet vai ir baigi vērts iet visu grūtniecības laiku, nezinu. Es iešu tikai no 30. nedēļas.
Kursi pārsvarā visur ir 4 nodarbības, kuras vari apmeklēt viena vai ar vīru. Kursus iesaka pēc 30.nedēļas. Meklē pieejamākos pēc atrašanās vietas/cenas.
11.06.2014 13:35 |
 
Reitings 1741
Reģ: 29.01.2009
happy nekas nav obligati jādara, ja sedi majas un nav ko darīt, tad pieraksties varbūt uz kādu lekciju un būs ok, citas vispar neiet ne uz lekcijam ne uz vingrošanam un piedzemdē uz 10 ballēm :) viss jadara pēc savām izjūtām
11.06.2014 13:39 |
 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
es gribu kaut kur iet, kaut ko klausīties. jo neko par mazuļiem nesaprotu.
man der gandrīz jebkura vieta Rīgā. aktuāls cenas un kvalitātes jautājums.
11.06.2014 13:43 |
 
Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
drugdealerin - tiešām skaists un nomierinošs dzemdību stāsts :D

Es izlēmu, ka nespiedīšu savu vīru piedalīties dzemdībās. Viņš tā jau smagi pārcieš to, ka man kaut kas sāp, iedomājos, ka dzemdību laikā viņš varētu būt no tiem vīriem, kuru no dzemdību zāles būs jāiznes...
11.06.2014 14:10 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
drugdealerin, izklausās pat ļoti labi! Malacis!
11.06.2014 14:11 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Paldies meitenes. Pašai prieks, ka par dzemdībām paliek tikai pozitīvas atmiņas. :)
Kā arī, vēl viens pozitīvais fakts ir tāds, ka man puncis tā arī palika smuks un bez strijām, pilnīgi prieks. Biju jau sagatavojusies uz to, ka dzemdību laikā viņš saplīsīs, bet, vismaz pagaidām, nevienu redzamu striju neesmu manījusi. :)

Par visādiem kursiem, tējām un eļļām.
Biju tikai uz vienu nodarbību par dzemdību priekšvēstnešiem, vairs negāju. Visu izelpoju un izspiedu OK. Pozas meklēju sev piemērotākās ne pēc kaut kādiem standartiem. Tajā brīdī tāpat tev nebūs laika domāt, kādu pozu man tur vecmāte rādīja, tu vadīsies pēc savām izjūtām. :)
Aveņlapu tēju padzēru tikai tik daudz kā vienu dienu divas krūzītes un viss. Reāli noslinkoju ar to dzeršanu, un starpenes eļļas arī nekādas nelietoju. Un re cik man skaisti viss izgāja. :)

Tā ka, ne vienmēr tas viss ir vajadzīgs. :)
11.06.2014 14:12 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits