Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |
 
10 gadi
Reitings 978
Reģ: 30.04.2011
engelens, man jau tagad, tas ir sācies. praktiski jau kādu nedēļu pēc dzemdībām sāku pamanīt, ka mani mati atkal ir visur! :( pagaidām nezinu, kas varētu palīdzēt. Cik zinu, tad tas laikam ir vienkārši jāpārdzīvo! :( Grūtāk pārdzīvot man ir par maniem nagiem, agrāk tik forši nagi bija, praktiksi nelūza, arī pirms grūtniecības, tagad man viņi visi lūzt, katru dienu kāds nags ielūzt kkur. par 1 mm garākus nespēju izaudzēt! :(
07.01.2015 10:55 |
 
Reitings 530
Reģ: 08.01.2014
engelens,man arī bija matkritis,sānos mati izkrita daudz,bet nu nav tik traki kā izklausās,pa virsu bija citi mati,tad nevarēja redzēt,bet kad mazajam bija kādi 5 mēneši,sāka augt jauni mati un tgd man ir kkāda mistiska maza čolka :d Nu daudz jauni matiņi :D Viss atkal normās un mati labi aug..tfu,tfu,tfu
07.01.2015 10:57 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Klusums-es gribu tevi bisku sabart.nu vai vismaz izteikt to, kam ari es gaju cauri.pirmkart, mana situacija bija loti lidziga tavejai.domaju, ka edisu daudz maz visu un viss bus ciki piki. Nekaa nebij...pirmkart, jau sakumanari edu daudz saldumus un piena produktus.vienvardsakot, edu visu ko, bet tikai nesn sapratu, ka butiba viena un ta pati produktu grupa bija.bebis nemas svara labi.
Labi vienu nedelju pirmaja menesi svars gandriz vsp nebij klat, jo bebi baroju pec grafika un noteiktu laiku.bet varu pateikt, ka bernins var gribet piecelties un pazist nedaudz un viss.un velak pec stundas, piemeram, paest kartigi.maneja ari aizmieg pie kruts, tapec mums nav tas 15 min esana. Daktere ieteica dot klat maisijumu.bet es tacu redzeju, ka man piens ir.tad nu izdomaju atslauk un dot ar pudeliti.ha, bet maza pudeli nenema.un ka tad vina nemtu maisijumu? Ar karoti netaisijos bakstities. Un tad nu devu kruti tik audz, cik vina gribeja.sanemos un atradu brizus ari pa dienu kaut nedaudz paest, bet lai nav saldumi u.tml. situacija uzlabojas.protams, vakara blaustijas, bet mazak un saka gulet.pec nedeljas jau svars bija pieaudzia par 300 g. Menesa laika no dzimsanas svara bija 1 kg, beeet zidainiem 800 g ir loti nrm svara pieaugums. Minimala norma ir 600 g.
Tagad edu daudz maz visu, bet saldumus loti maz un piena produktus ari.piena produkti ari push vederu.
Un atradu laiku sev paest.lai cik gruti nebutu, lavu bebim 10 min pablaut un pati paedu. Vnm gatavoju iepriekseja vakara, kamer virs aukleja mazo.gatavoju tik daudz, lai nakamaja diena man butu, ko pusdienas atsildit. Vnk loti pardomaju, kad gatavao, cik daudz un ko.
Un es tava vieta nemtu maisijumu nost. Berns vnk gulj, jo, ka jau teica, maisijums ir loti smags puncim salidzinajuma ar mates pienu.
Un nav liess piens.daudz lasiju kkm.lv, ka pavairot pienu, kad jutu, ka ta ir mazak.ja dod maisijumu, tad vnm tikai un vienigi, kad maza iztuksojusi abas krutis.tev galvenais ir saprast, vai krutis ir iztuksotas vai nav.neparliec pie otras kruts, ja pirmaja vel ir piens.ja mazais rij pienu malkiem un tu dzirdi norisanas skanas, tad vel neparliec pie otras, lai izzizh ari treknako pieninu.jo no pirma berns tikai padzeras, kurmir daudz piena cukuri.un, ja berns sanem no abam krutim tikai pirmo pienu, no ta ari var sapet veders.
07.01.2015 11:35 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Matkritis man bija, kad bērnam bija 4 un 5 mēneši. Krita nenormāli 2 mēnešus. Pat plikāki deniņi palika, bet nu tagad jau atauguši, tiešām mazu čolku var uztaisīt. :)

Tur neko nevar darīt, kas kritēji tie izkritīs, lai cik tas brīžiem briesmīgi neliktos. Var jau dzert kādus vitamīnus priekš sava organisma, bet tie mati tāpat kritīs ārā.

Man bija tik briesmīgi, ka negribēju matus mazgāt, jo tad pilnas rokas matiem bija, staigāju regulāri ciet, tāpēc pa māju tiik traki neredzēju.
07.01.2015 11:36 |
 
Reitings 1732
Reģ: 21.06.2012
Ar krūti nebaroju jau mēnesi un no krūtīm pāri palicis nav nekas labs, mazas palikušas. :(

Žēl. Nobaroju tikai 4 mēnešus, diez kas būtu, ja baro ilgāk..
07.01.2015 11:45 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
bbw - krūtis pēc laika būs normālas, nesatraucies. Nostāsies savās vietās ar laiku.

Es arī nobaroju 4 mēnešus, bet baigi nesūdzos, ka man tas kaut ko krūtīm ietekmēja.
07.01.2015 11:49 |
 
Reitings 1732
Reģ: 21.06.2012
Es jau arī baigi nesūdzos, vienkārši nepierasti.
Visu laiku, kad baroju, bija kā melones. :D
07.01.2015 11:53 |
 
10 gadi
Reitings 978
Reģ: 30.04.2011
Sany, paldies! Šajā brīdi mani pat vajag palamāt/pakritizēt, jo tas tikai liek vairāk saņemties! :)
Ja vien man būtu kaut 600gr nākuši klāt no dzimšanas svara, bet mums tikai 400gr un tas ir maz, to es pati apzinos! :(
Varbūt arī es jūtu, ka bebis labāk jūtas, jo pati arī labāk jūtos, ka tagad ir kaut cik laiks sev, kā arī viņš viens pats var nomodā padarboties ilgāk par 20 min bez bļaušanas, tā man viņš visu laiku bija tikai pa rokām un pati jutos fiziski nogurusi! Sāku jau vairāk laikam par sevi domāt. :(
Es vnk arī nesaprotu kāpēc ir tā, ka uz nakti viņš paēd to manu pienu un var gulēt 4-5h, tad atkal paēst tikai krūti (pat ar 1 pietiek) un guļ vēl kādas 2-3h, bet pa dienu ir liela raudāšana un tikai prasa ēst! :(

Es jau dodu tagad krūti (tikai 1) līdz vairs neēd, skatos, ka vairs nerij nost, bet tikai zīž to krūti, tad pagaidu vēl kādu laiciņu un tad dodu maisījumu. Laikam tad barošanas reizē jādod abas krūtis un tikai tad maisījumu.

Vispār zīdainis var pārēsties? Tad viņš atvemtu, ja ? Vakar un šodien 1x mazulis neizēda visu, bet tā parasti izēd visu un tikai kādas 2 x ir nedaudz pēc tam atnācis atpakaļ tas maisījums.
07.01.2015 11:54 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Vnk atceros, ka es nemos un lidz pedejam cinijos un izciniju cinu ar pienu.
Jaa maisijumu dod tikai pec abam krutim. Ja maisijums vai piens ir atvemts daudz, bet dazreiz, nevis katru reizi, tad mazukim tas ir bijis par daudz.
Maneja ar tapat pa dienu blaustijas, bet nakti guleja.
Svars jarekina ir no zemaka svara, nevis dzimsanas.nepareizi pateicu.un ari arsts tev, piedod, saja sakara maz ko saprot.
Labak , ja ir iespeja, izsauc zidisanas konsultanti uz majam.
A mums beigas izradijas, ka maza ari blaustijas ne tikai no punca sapem, bet vnk vinaj ir parak stiprs zisanas reflekss.maza bija paedusi, zist gribeja, bet pienu gan vairak ne. Ciik daudz laika pagaja, kamer es to sapratu :d un sanaca, ka pie paresanas atvema ik pa laicinam.tagad jau gan ir ta, ka, ja negrib est, tad griezas pati prom. Uznak jau puposanas vakari, bet tie ir daudz retak tagad.
Jus ara ejat siltaka laika? Lauka aizmieg ratos?
Ja tev vina daudz janesa, iesaku iegadaties slingu.bus vieglakmun varesi kko uzest vismaz.tikai neperc banansomas, kengursomas.par slingiem lasi manislingi.lv. siesanas tehniku gan vajag aiziet vai uz nodarbibu vai konsultanti uz majam.
07.01.2015 12:13 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ntā, bebe bija braša, kko papīkstēja, bet malace.
Ntā, uz 4. mēnešiem garums 63cm un svars 6,4, neko jau +800g pa mēnesi, abas divas mēs te tādas bumbas, baroju pati! :)
07.01.2015 12:16 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Ja jutu, ka maz mazak piena, tad daru ta, ka dodu vienu kruti, tad otru kruti. Ja vel grib, tad atkal pirmo un otro.visticamakais, ka maisijumu pat varbut nevajadzes.sito salasijos kkm.lv un tiesam stradaja. Jo kamer vienu pazizh, otra jau ir kkas sakrajies.
Ja jutu, ka abas iztuksotas butiba pa tukso, tad pec stundas, pusotras baroju atkal. Dzeru loti daudz skidruma, parsvara siltu.dzeru mamintejas un kimenu tejas.psihologiski vai ka, bet man tas mamintejas palidz.es tiesam jutu,'ka tas piens labak izdalas pec tejas lactus strong. Un ta paris dienu vai pat vienas dienas laika pienins ir daudz vairak.un man tas ir regulari.
Ipashas jegas mazo turet pie kruts stundam nav.galvenais ir zidisanas reizu daudzums, nevis ilgums.
Un neparedies, jo mazajam ari tas var but punca sapju celonis. Kamer gaidiju to stundu, pusotra, tikmer mazajam nomainiju pamperu, padzeru teju kaut ar vienu roku u.tml.
07.01.2015 12:21 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Malacis, becky!!!! :)
Klusums, ja tev berns pa nakti gulj, tad vinam piens pietiek, bernini blauj un grib zist ne tikai tadelj, ka visu laiku grib est.vinai kruts ir liels mierinajums, bet nelauj vinai karinaties visu dienu pupa, jo savadak tev piens nepavairosies
07.01.2015 12:24 |
 
10 gadi
Reitings 978
Reģ: 30.04.2011
Laikam vienkārši pašai jānomierinās no sākuma un jāieskaidro sev, ka es varu viņu pabarot. Protams jāsāk ar savu piebarošanu :D
Par ārsti man nekad nav bijušas sūdzības, tādēļ viņu uzklausu. Nu viņa neteica, ka obiligāti jāpiebaro, bet, ka būtu labāk, lai bēbis spētu labāk tālāk attīstīties un, lai pēc 2 nedēļām aizej nosvērties, kā tad augs svars klāt. Jo mazulim šajā vecumā dienā ir jānoguļ tās 2-3 h vienā reizē, nevis kā manējais.
Ārā eju, kad vien varam - nelīst lietus, nav liels vējš un ir siltāks par kādiem -5 grādiem. Ratos aizmieg pēc kādām 5-10 min. No sākuma, kad gājām ārā, tad uzreiz aizmiga, jau, kad ģērbu viņu, bet nu šajās pēdējās 2 nedēļās bija tā, ka vajadzēja mierināt, ratus šūpot un tad iemiga, bet tad arī gulēja 1h - 2h, cik nu ilgi staigājos! :)
Slings man ir šāds un sienu pēc šīs metodes: https://www.youtube.com/watch?v=m03DVFZ5DsI
Sēju viņu, kad bija lielā raudāšana, bet viņš tik meklēja krūti visu laiku un jau pēc 5-10 min raudāja, ja nedabūja, tad nu ņēmu nost slingu un baroju :D bet ar slingu es tik kādas 3 x mēģināju nomierināt!

Vispār kādēļ, lai iemācītos to slingu siet vajag iet uz nodarbību vai to konsultanti? Man likās tik viegli to sasiet! :D vai arī tam ir vairāk veidi kā siet?? Es agrāk domāju, ka aizbrauksim pie konsultantes, bet nu tad atradu šo video. Vienīgais, ka kamēr man tik mazs zīdainītis, es viņam galviņu, protams, pietur un nelokos daudz apkārt, bet piespiežu viņu sev klāt (nemāku izskaidrot, ceru, ka var saprast to domu) :)
07.01.2015 12:26 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Pec video izskatas, ka pareizi.
Izsalkusu bernu slinga likt ir bezjedzigi, jo vinsh vel vairak jut krutis un paliks tikai tramigaks, jo kruts blakus, bet est nedabon.
Ja ara aizmieg uzreiz vai velak, tad berns ir paedis.
Pec maisijuma iedosanas tev vins gulj vai atkal cikst?
Es tev iesaku uzticeties vairak kruts zidisanas konsultantej, nevis arstam, kas pie pirmajam nelielajam problemam liek piebarot.
Un ka jau teicu, centies ieturer kaut cik starplaikus, lai piens sarazojas nakosajai edienreizei.un ta, kamer tas bus pietiekami.jo piens vairojas zizot.un tas nevar vnk beigties.dazreiz tikai sis tas japiekorige.lai ari mums iet 4. Menesis, man tapat ik pa laikam piens ir vairak, tad mazak. Un tad nu keros klat piem ieprieksminetajam metodem un paris dienu laika viss atkal ir kartiba.
Ja gribi mazo zidit, no sakuma dod maksimali savu pienu. Ja juti, ka kritiski trukst, iedod maisijumu, bet centies maisijumj samazinat. Loti maz ir berni, kas ed jaukti.lielakoties tie pariet tikai uz maisijumu.
Ari tagad citrreiz pietiek ar vienu, citrreiz tik ar abam krutim.vnk iekllausies bernina un sevi.nemekle vieglako celu un necelies uzreiz taisit pudeli, bet vnk iedod otru kruti,kura piens ir.
07.01.2015 12:40 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Sorry par kludam, vnk atri drukaju no plansetes.
07.01.2015 12:41 |
 
10 gadi
Reitings 1524
Reģ: 29.01.2009
Es piekrītu Sany - svars jāņem zemākais, ar kuru izrakstījāties, jo piedzimstot mazajam noiet tūska, izkakā mekoniju un tad arī skatās cik ir zemākais. Jūs taču atguvāt savu svaru un vēl +400 gr!:) Cik tad galu galā ir kopējais svara pieaugums no mazākā cipara klusums., kas Jums bija?
Bet nu labi, es parāk uzvelkos, kā pati barosi tā mazajam būs vislabāk, jo galvenais, lai ne tikai mazulim, bet arī mammai nav diskomforta! Pašai gāja daudzējādi kā Sany, tāpēc vari izvērtēt!
07.01.2015 13:13 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Sany, kā tu jūti, ka piena ir daudz vai maz? Es kopš paša sākuma to neesmu jutusi, piens vienkārši IR. Lasu, ka daudzas mammas uz vakaru jūt, ka krūtis ir tukšākas - kā to jūt?
07.01.2015 13:24 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Un par konsultantēm - sākumā var vienkārši pa telefonu (man šķiet, ka te nav megaproblēma). Kkm mājaslapā ir visu konsultanšu tālruņa numuri - atrodi sev tuvāko un pakonsultējies vakarā pēc darbalaika. Ja jūti, ka gribas tikties klātienē, sarunā vizīti.
Manam bija līdzīgs svara pieaugums 1.mēnesī - 790 g no zemākā svara. Ārste ieteica barot biežāk, bet jau tad bija sākusies niķošanās pie krūts. Tikos ar vienu brīvprātīgo konsultanti - neko prātīgu viņa man nepateica, ieteica nelietot knupi bērna mierināšanai. Kā tad - pie krūts viņš tieši uzvilkās, nevis nomierinājās. Pēc 2 mēn. tikos ar citu (maksas) konsultanti - viņa lika lietot knupi bērna nomierināšanai ēdienreizes laikā :D
07.01.2015 13:30 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
klusums, piens sākas galvā, tas tiesa. Un tas, ka bērniņš čuč pēc maisījuma ēšanas, galīgi nav rādītājs, ka ir labi paēdis, diemžēl. Maisījumā ir daudz vielu, kas ir grūti šķeļamas mazajam puncim, tāpēc arī guļ (maisījumu aizstāves var palasīt attiecīgo literatūru un izlasīt sastāvu uz burkas).
Svara pieaugums Tavam bērniņam ir ļoti labs, dīvaini, ka ārste to minēja kā iemeslu pārejai uz maisījumu. Jāskatās pašai, protams, bet, ja vēlies barot ar krūti, cīnies par to. Ir zīdīšanas konsultanti, kas ir foršas mammas, kas pašas visam gājušas cauri, noteikti iesaku!

Par slingu, es sēju slingā, sākot no kādiem 3 mēnešiem, Āgenskalnā ir slingu veikaliņš, tur arī pieejamas siešanas konsultācijas. Un youtube, protams, pilns ar pamācībām.
07.01.2015 13:37 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Ā, es neieteiktu mainīt krūtis vienā barošanas reizē. Tas pirmais piens, ko vieglāk dabūt ir saldāks un bieži vien bērniņš apēd to un tālāk negrib zīst, jo tālāko pienu dabūt ir grūtāk un tas arī nav tik salds.
Jāklausās savā sirdsbalsī, mammas intuīcijā un jāskatās pēc situācijas - mūsdienās pārāk daudz bērnu tiek baroti ar maisījumu, tāpēc tā bieži šķiet kā vienlīdz laba opcija mātes pienam, kas nebūt tā nav. Veiksmi jums, katrā ziņā!
07.01.2015 13:41 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits