Liegums tēvam satikt mazuli

Reitings 9
Reģ: 17.11.2013
Sveikas meitenes, man ir kāda sasāpējusi tēma, par ko vēlos parunāt un uzklausīt jūsu domas. Esmu 23 gadus jauna vientuļā māmiņa ar divus gadus vecu meitiņu. Mūsu stāsts ir kā no meksikāņu seriāliem.
Satiku puisi, iemīlējos, atdevu sevi visu. Nolēmām veidot ģimeni. Pieteicās bērniņš.
Puisis man nepateica, ka viņš ir atkarīgs. Biju kādā trešajā vai ceturtajā mēnesī, kad viņš nozaga no manas kartes naudu un nospēlēja,tai laika likās - tā ir tikai nauda, piedevu un teicu, ka tiksim galā. Tas turpinājās dienas un naktis, viņš nestrādāja, pārtika no tā ko nopelnīju es. Es tīrīju māju, gatavoju, aprūpēju viņu cik spēdama, pretī nesaņemot neko. Otra atkarība dators - ja nebija mājās, tad azartspēles, ja bija mājās tad man ejot gulēt viņš vēl sēdēja pie datora un grieza automātus tur.
Strādāju darba vietā līdz 8,5 mēnešiem, biju vienīgā apgādniece arī posmā, kad mazulītis jau teju teju nāca pasaulē, jo viņš izdomāja, ka darba vieta, kas viņam bija uzradusies viņam nav piemērota.
Mana meitiņa pasaulē nāca ar ķeizargrieziena palīdzību, viņš pie mums slimnīcā bija tikai lai pēc operācija ieraudzītu mazuli, un tad viņam bija citas darīšanas. Kamēr citām sievietēm vīri no slimnīcas atvēršanas līdz aizvēršanai atradās palātā, es biju viena! Visus draugus viņa dēļ biju pazaudējusi, jo viņam nepatika meitenes, kas bija manas draudzenes, viņas mani sabojāja... atgriezos mājās no slimnīcas, viņš atkal no mājas pazuda, jau pirmajā vakarā...es nezināju neko, neko kas man jādara, biju kā no laivas izmesta ...likās padarīšu sev galu, jo esmu mājās viena ar bērniņu, bet viņš spēļu zālē... Māja bija netīra, pa 2vām dienām ko nebiju pavadījusi mājās, izlietne bija noaugusi ar trauku kalniem...Es, biju iedomājusies, ka bērniņa gaidīšana būs svētki, ka mājās mani sagaidīs un palīdzēs... nekā tamlīdzīga!
Pirmajā naktī viņš uz bērniņu kliedza no dusmām - vai nu aiziesi Tu vai es! Es nespēju uz to skatīties, raudāju smagas asaras...cīnījos ar dēmoniem, kas iekšēji mani grauza! Manam bērniņam nebija ratu līdz 3 mēnešu vecumam, naudas it kā bija, bet pazuda spēļu zālē! Kad ieskaitīja pabalstus, viņš teica dalam uz pusēm, es par savu daļu nopirku ratus, drēbītes, visu mazulītim, kas man nebija, viņš it kā SAVU daļu nospēlēja. Aprūpē viņš nepalīdzēja, kad es bez spēkiem gandrīz ļimu uz zemes arī tad viņš izlikās to neredzam...viņam bija dators, azartspēles...
Viņš man pārmeta, ka vairs negribu viņu kā vīrieti, mums nav sexa...Bet man bija smagi, es sev nepatiku, man bija depresija, man negribējās NEKO, tikai mazās dēļ turējos. Tad pagadījās tāda situācija, ka viņš uz laiku aizbrauca un es būdama viena sapratu, ka nevēlos sev un bērnam šādu dzīvi. Mēs no viņa aizgājām! Meitiņai ir mans uzvārds, jo tēvs būdams viņš nepiecēlās lai aizietu ar mani uz dzimstrakstu nodaļu, tā teikt likteņa pirksts...
Un tagad pēc vairāk kā 1,5 gadiem viņš atkal ir atpakaļ, kad es visus viņa parādus esmu nomaksājusi, ko viņs aiz sevis atstāja maniem radiniekiem, atlikušajiem paziņām, kad es savu dzīvi esmu sakārtojusi un tikusi pāri visam. Viņš tagad man saka ka es esmu savtīga sieviete, ka man nav tiesību viņam aizliegt tikties ar bērnu! Ka viņš visu nožēlo. Ka viņam mazā ir vajadzīga!
Pasakiet man vai tiešām es esmu savtīgs cilvēks, ja uzskatu, ka manai meitai šāds cilvēks nav nepieciešams?
17.11.2013 18:50 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
kāds tur sakars grūta dzīve? viņš tik nospēlē naudu bet šī pacieš visu, viņš iztruras pret viņu kā pret sūdu, bet nē, viņai vēl nepielec....
un no sākuma viss bija kā pasakā ja? tad pēkšņi vienā dienā viņš pārvērtās par 360° ?? kādas muļķības. protams nav viegli vienai ar bērnu utt utt, bet tas ka viņa jau no sākuma bija naiva muļķe ir fakts, un diezgan ilgi viņa tāda bija. mūžīgi sievietes pacieš visādus pedējos kretīnus, laigan vienmēr ir izvēle aiziet, aizstāvēties nu vienalga ko, bet nē, izvēlas paciest un bimbāt, redz kā dzīvē grūti iet. un tikai tad kad viņš pats aiztinās kaut kur, viņa saprata ka tādu dzīvi nevēlas un ķipa aizgāja? nebūtu viņš aizbraucis pirmais kas zina cik ilgi vēl viņa to paciestu. stulba...
17.11.2013 22:47 |

Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
Man atkal radās citi jaut. - kpc Tu devi viņam naudu, kas bija paredzēta bērnam un kāpēc maksāji viņa parādus? Ja bijāt norm. kopā, kā var nepamanīt, ka cilvēkam ir atkarība vai vsmz kko aizdomīgu? Vnk šķiet, ka pati esi ļāvusi sev kāpt uz galvas un tagad brīnies par kko.
Protams, malace, ka tiki visam pāri, esi spējusi saņemties un pateikt viņam "nē", bet kkā jocīgi tomēr...
17.11.2013 22:49 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Šausmas, lasīju ar ieplestām acīm. Ļautu viņam mazo satikt ik pa laikam, bet NEKO vairāk. Nekādā gadījumā nesaej atpakaļ, murgs, ne cilvēks.
17.11.2013 22:50 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Satikt ļautu, turklāt, tikai manā klātbūtnē un tikai tad, ja materiāli palīdzētu. Nekādu citu variantu.
18.11.2013 09:15 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
Dārgā sieviete-NO KURIENES TEV PACIETĪBA AR TĀDU IDIOTU ŅEMTIES???? TRIEC RATĀ! NO TĒTA TUR PAT SMAKAS NAV ...KUR NU VEL VĪRA!
18.11.2013 10:06 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
un ja jau partrieci tad izdariji pareizi- bērnam vieglāk un pašai vieglāk :)
18.11.2013 10:09 |

Reitings 9
Reģ: 17.11.2013
Var nepamanīt, ja culvēks uz laiku ir pārtraucis spēlēt un uz pieres nevienam nav rakstīts - zini man kādu laiku atpakaļ bija problēmas! Es ar ko tādu savos 21 gados nebiju sastapusies, domāju, ir dažādas problēmas, tiksim galā, nepametīšu cilvēku tikai dēļ tā. Bet tad sapratu, ka tā ir smaga slimība, ko nevar izārstēt, cilvēks uz kādu laiciņu var pārtraukt, ieskaidrot sev, bet atkal iekritīs vienā brīdī....
Kāpēc maksāju parādus? Vai jūs spētu pēctam acis paskatīties saviem radiniekiem, ja no viņiem ir paņemta nauda un neatdota? Es nespēju... Tad labāk nokārtoju visu un dzīvoju ar tīru sirdsapziņu. Muļķi ir visi, kad ar rozā brillēm akli uzticas cilvēkiem, man tās bija 1mās nopietnās attiecības, kad dzīvoju kopā un domāju par ģimei, nedomāju, ka visas mēs piedzimstam ar galvu, kurā ir rokasgrāmata "Kā pareizi dzīvot". Neesmu muļķe un nebiju, esmu cilvēks, kas šobrīd no ļoti dziļas bedres izrāpās, lai dzīvotu tā kā vēlos un tas nebija viegli, lai nosauktu cilvēku par muļķi :)
18.11.2013 10:14 |

Reitings 321
Reģ: 22.05.2013
Man gan nav saprotama viena lieta - kā sieviete, kas saka,ka dzīve ir grūta, labprātīgi varbatdot naudu,kas domāta bernam, kaut kādam atkarīgaham? Nu kas tā ir par sievieti? Vajadzeja zābakus vecim-vajadzēja aiziet un nopirkt zābakus, nevis atkarīgajam dot naudu,kas domata bernam.
Ratus pat nevareja nopirkt,jo mamma visu naudu atdod kaut kadam nepateicīgam bezdarbniekam.
Man tas nav skaidrs- pašai ir bērni un varu pateikt,ka kārtīga mamma savam bērnam pēdējo kreklus atdos un pēdējo maises kumosu, bet tikai, lai bērnam būtu viss.
Es nevaru aizstāvet cilvēku,kas akli atdot visu kaut kādam vecim, tai pašā laikā kaut ko atņemot savam bērnam.
18.11.2013 10:51 |

Reitings 99
Reģ: 29.06.2013
Nu kāpēc, nu kāpēc jūs, sievietes, tādus laižat pie bērnu naudām?! Pēc definīcijas tā ir bērna, nevis jūsu vai vīra nauda, un domāta bērnam, kāda tur, nafig, dalīšana ar spermas donoru?! Mana draudzene kādreiz bija tikpat dumja, uz dzemdību namu pamperus mēs, draudzenes, sūtījām, kamēr viņas nu jau ex, aizvilcis bērnu naudu (pirmsdekrēta pabalstu), dzirdīja veselu krogu ar nepazīstamiem cilvēkiem. Tādam pat vienu latu nevar uzticēt! Dzen ārā, tur nav ko domāt!
18.11.2013 11:02 |

Reitings 99
Reģ: 29.06.2013
Meitenes, kas saka, ka bērnam jāredzās ar tēvu. Priekš kam?! Viņš pat bērnu nav atzinis! Dzimšanas apliecībā svītra! Un priekš kam autorei būtu jāuztur ar viņu kādi kontakti? Izskatās, autore nav no stiprajām, viņam to tik vajag, lai manipulētu un spiestu uz vainas apziņu, jau tagad spiež.
18.11.2013 11:20 |

Reitings 281
Piekrītu meitenēm,kas saka, lai no sākuma pierāda materiāli,ka ir mainījies un grib rūpēties utt, kas patiesībā ir maz ticams. Un tikai tad ļauj tikties ar bērnu. Neļauj ar sevi manipulēt, ja viņam būs patiesas vēlmes, viņš atradīs,kā to pierādīt, ja nē, tad tie ir tikai tukši vārdi un solījumi.
Ar manu ''tēvu'' bija līdzīgi, kad vajadzēja palīdzēt ar naudu, tad viņš skraidīja pa pasauli bļaudams,ka tas tak nav viņa bērns un ka no viņa tikai naudu grib.. Bet kad uznāca kautkādi sirdsapziņas parmetumi, tad nāca, bārstījās ar solījumiem, kuriem es kā bērns ticēju, bet NEKAD NEVIENS solījums netika piepildīts.. tagd domāju,labāk tad vispār viņs nebūtu rādījies manā tuvumā. Sasnbiedzu pilngadību, un pārrāvu visus kontaktus ,jau 12 gadus, ka nav ta nav... pēc pieredzes saku, tādi cilvēki nemainās.
18.11.2013 12:43 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Hmm. Jāsaka, ka daļēji piekrītu tām, kas iesaka ļaut tēvam satikt bērnu. Es par savu tēvu neko nezinu, māte nekad neko nav stāštījusi, pilnīga migla. Tīņu gados biju tik dusmīga uz māti par to. Protams, tagad, kad jau nedaudz vairāk pieaugusi, saprotu, ka man nav ne jausmas kāda bija situācija, kad piedzimu, tāpēc envaru nevienu vainot. Vai gribētu zināt, savu tēvu kau reiz satikt? Jā. Bet vai man tas būtu vajadzīgs? Nezinu. Tāpēc vnk paturi prātā šādu opciju, gan jau pati jutīsi, kā bērnam būtu labāk. Un pat ja tīņu gados meita kļūst dusmīga par to - tas pāries.

Bet vsp palika bail iemīlēties.
18.11.2013 13:01 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Es uzskatu, ka autore rīkojas pareizi un viņai nav jāatļauj tam cilvēkam tikties ar bērnu. Tēvs tur no viņa nav un nebūs, šajā gadījumā tikai spermas donors.
Un tām, kuras saka, lai ļauj satikties ar bērnu un lai bērns vēlāk pats izlemj, vajag tādu tēvu vai nē-jums tas nešķiet nežēlīgi? Ja bērnam ir tēvs, tad viņš viņu gribēs satikt par spīti visam, par spīti tam, ka tas tēvs viņu sāpina, jo tas vienkārši ir bērna tēvs. Cik bērnu nav bērnu namos un audžuģimenēs, kas par spīti visam, tomēr grib atgriezties pie īstajiem vecākiem, vienalga, kādi viņi ir...Un, ja arī šis bērns vēlāk nonāktu pie secinājuma, ka labāk ir bez tāda tēva, tas būtu neiedomājami sāpīgi. Labāk aiztaupīt bērnam tādu situāciju jau tagad.
Un, Jana, Tu esi malacis. Tu esi stipra un uzaudzināsi savu bērniņu viena. Vai arī, ja būs lemts, satiksi kādu cilvēku, kas Tavam bērnam būs tēvs daudz lielākā mērā, nekā bioloģiskais jebkad spētu būt.
18.11.2013 13:04 |

10 gadi
Reitings 13520
Igy
++++++++++++++++++++++++
18.11.2013 13:11 |

Reitings 309
Reģ: 17.06.2013
Uzskatu, ka sada situacija ir jaiet caur tiesu, visam ir jabut oficiali un ar likumu noteiktam. Ja Tu ta vienkarsi lausi tagad vinam bernu satikt, tad vins nez ko no sevis iedomasies, saks vel nakt pie jums, kad vien ienak prata, un velak vel saks prasities atpakal. Ja cilvekam ir problemas ar azartspelem, tas ir jauztver nopietni, un no tada ir jauzmanas.
Uzskatu, ja tevs tik loti gribes redzet savu bernu, tad versisies tiesa un panaks, ka drikst satikt savu bernu noteiktos laikos. Ja tiesa pieminesi vina atkaribu no spelem un faktu, ka berns vinu nepazist, tad tiesa, visdrizak, atlaus bernu satikt tikai tresas personas klatbutne.
Es ieteiktu censties visu nokartot ta, lai Tev pasai ir pec iespejas mazaks kontakts ar vinu.
18.11.2013 13:14 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Es atkārtošos vēlreiz, KĀPĒC JŪS TAGAD SIEVIETEI PĀRMETAT TO, KA VIŅA KĀDREIZ IR PIEĻĀVUSI KĻŪDAS?
Ar jūsu pārmetumiem pagātnes kļūdas neizlabot. Labāk ieteikt sievietei ko darīt un atbalstīt viņu nevis visu laik bāzt viņai acīs, ka viņa rīkojās nepareizi.
18.11.2013 15:44 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Es nelasīju visas 4lpp , bet uzskatu , ka lai kāds cilvēks nebūtu viņam ir tiesības zināt un tikties ar savu bērnu, jebkurš cilvēks sastāv 50% no mammas un 50% no tēta. Tikai bērnam ir tiesības lemt grib viņš uzturēt kontaktus vai nē .
Piedod viņam vai nē , tā ir Tava darīšana , bet tētis ir un paliek tētis, tāpat arī ar mammām ...
19.11.2013 19:45 |

Reitings 2797
Weee, ja tētis tik ilgi ir tētis, kamēr gadā reizi izdomā, ka viņam tomēr ir bērns un tad pēkšņi sāk sev kaut kādas tiesības pieprasīt, nu nekas vairāk par spermas donoru tas nav. Ja tētis, tad pēcpilnas programmas, palīdz materiāli, pieskata vajadzības gadijumā, u.t.t.
19.11.2013 20:01 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
194, tas ir Tavs viedoklis , es pailkšu pie sava ... un ja jau tik asi , kā spermas donors, vai sievietei nav jādomā zem, kā guļas!?

Bērnam ir tiesības zināt un izlemt pašam, bērnam nav nekādu aizspriedumu, tā ir vecāku prizma, kas tiek projecēta un iepotēta bērnam ... Bērns mīl vecākus neatkarīgi nenokā ...
19.11.2013 20:07 |

Reitings 2797
Tad kad bērns ir spējīgs izlemt pats un spriest, tad arī viņš to var darīt. Bet kamēr bērns nav spējīgs ne sevi pabarot, ne pakaļu noslaucīt un to visu dara mamma, viņai ir visas tiesības arī spriest par to, vai tēvam būtu jāsatiekas ar bērnu, vai nē.

Es neteicu, ka uzreiz ir jāaizliedz, bet ja tēvs tikai par spīti mātei, kā šeit izskatās, pat lai vēl no viņas naudu vienkārši dabūtu, vēlās tikties, jeb izmanto bērnu šādiem mērķiem, tad nu tas nav u n nebūs tēvs.

Nesaki gan, ka visi tā nu mīl, tu nevari spriest par visiem. Tikai par sevi. Un ja tev nav bijuši vecāki alkaholiķi, atkarīgie, vai agresīvi, u.c. tad tu nevari arī vadoties pēc personīgās pieredzes neko teikt.
19.11.2013 20:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits