manā laikā pamatskolā bija vēl žurnāli, tad visi uzzināja atzīmes, gatavojāmies pasākumiem - viss iepriekš minētais. Ar ko atšķīrāmies - 5 gadus iegājās tradīcija, ka 1x gadā bija vecāku sapulce ar koncertu un tad klase dziedāja, skaitīja dzejoļus, spēlēja ludziņas, tad audzināšanas stundās gatavojāmies, tāda klase bijām vienīgie :) vecākiem ļoti patika. arī man tās ir vienas no siltākajām atmiņām.
Manā pamatskolā nebija ne runas par bastošanu, palaišanu ātrāk vai kā. To uzzināju tikai vidusskolā.
Vidusskolā gan bieži vien bija trula laika nosišana, tā bija iespēja audzinatājam izgāzt negācijas, kas beidzās ar atteikšanos no klases:D Jaunā audzinātāja gan mīlēja un loloja, kaut mums 17-18 jau bija un nevilka uz spēlēm vai baigām "pareizas uzvešanās uz ledus brīvlaikā" sarunām.
nedaudz iz tēmas, ko gribas piebilst:
Mums bija sava klase un staigāja skolotāji, tā bija tāda piederības sajūta, ka tev ir vieta. Mes bijām maza skola. Vidusskolā visi pieraduši pēc zvana kaut kur nesties un skolēni ir nenoturīgi, viņus grūti ar kaut ko ieinteresēt, lielā skolā apmeklēt pasākumus īsti piespiest nevar, visiem to noorganizet nevar. Vidusskolā tam buss, tam pulciņš, ej un savāc visus vienuviet...
Mazajā skolā katru pirmdienas rītu bija 'līnija', kur varēja sanākt visa skola, aktuālo pārrunāja. Un pasākumi bija neaizmirstami - 80% no skolas piedalījās tajos un skatītājos bija gandrīz tikai vecāki. Tāpēc, man šķiet, ka ļoti liela nozīme ir kolektīva atmosfēras radīšanai, kopības rašanai ar pasākumiem, sarunām par Latviju, vēsturi, dziesmām. Visi visus zināja, likās viena liela ģimene, ne pratā nenāca nepiecelties no rīta vai pateikt, ka esi bijis slims. Par vietu olimpiādē priecājās ne tikai klase, bet pus skola. Tas bija kaut kas vairāk kā mācību iestāde... Pagasta izsūtītajiem iestādīja bērziņus pie skolas, katru gadu augām līdz ar tiem, mums veidoja kolosālu piedeŗību savai dzimtajai vietai un Latvijai vispār.
Un draudzības vakari ar citam novada skolām... tas arī bija kaut kas.
Reizēm šķiet - pa kuru laiku mēs paspējām desmitiem pasākumu, konkursu, talantu saietu utt. vispār sarīkot.
Es vēlētos iespēju kaut mēnesi varētu pavadīt sava pamatskolā...