Veģetārisms

Reitings 70
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Jautājums veģetārietēm, ko jūs lietojat uzturā lai aizvietotu nepieciešamās vielas organismā, kā dzelzi utt, kas ir gaļā?!

Un kādas bija jūsu svara un ķermeņa izmaiņas, kad pievērsāties veģetārismam?!
Kā arī sajūtas, vai bija bezspēks, vai otrādi, kermenim palika vieglāk?!
13.11.2013 11:40 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
bet ir zinatniski pieradits, ka veseligs un derigs uzturs var but gan vegjetars, gan ar galju

Aha, vissvariigaakais ir tas, kaa ir ticis audzeets vai pagatavots. Ziemas viduu izaudzeetaas zemenes uz kjimikaalijaam nebuus veseliigaakaas par vistinju, kura ir nodziivojusi muuzju briivaa dabaa vecmammas lauku seetaa, taapat kaa hormonu un antibiotiku pieshpriceeta govs buus kaitiigaaka par dabiigi audzeetu kjirbi.
13.11.2013 21:31 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
atlikt diršanu un norādīt pētījumus.
13.11.2013 21:31 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
bet ir zinatniski pieradits, ka veseligs un derigs uzturs var but gan vegjetars, gan ar galju

+++

Cālīšu nāve ir cits jautājums, kuru varbūt šoreiz davai nē, a?
13.11.2013 21:35 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Es ari atri piedzeros, pietiek pat ar 1 glaziti. Alkoholu vispar nepanesu, parasti pec 1 vai 2 glazitem sakas slikta dusa un skebina, neatkarigi, no ta, vai tas ir vins, viskijs, likieris, brendijs, sidrs vai kads sajaukts kokteilis. Varbut man ari nav enzimi, bet es domaju, ka mans organisms nav pieradis pie alkohola, tapec esmu apskurbusi pat no 1 glazites.
13.11.2013 21:36 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Daudzas pasaules tautas paaudzēs ir veģetārieši, un no neaizvietojamo aminoskābju trūkuma vēl nav izmiruši.

Kuras ???
13.11.2013 21:40 |

Reitings 17280
Dionysius, ļoti daudzi hinduisti neēd ne gaļu, ne zivis, ne olas (piena produktus lieto). Indijā pat KFC piedāvā veģetāros ēdienus, tāpat arī McDonalds. Par Tibetu baumo, ka reāli veģetārismu piekopj tikai pavisam ticīgie - pārējie tomēr dzīvo aukstā kalnu klimatā un ar tiem svaigajiem dārzeņiem ziemā ir kā ir. Bet nu teorētiski arī budisti cālīšus grib redzēt dzīvus un veselīgus.
13.11.2013 21:49 |

Reitings 17280
43% of religious Hindus are vegetarian; 28% of non-religious Hindus are vegetarian

Bet attiecīgi, ja ģimenē ir pieņemts gaļai klāt neskarties, tad tās ģimenes to arī paaudzēs piekopj.
13.11.2013 21:53 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Dionysius, ļoti daudzi hinduisti neēd ne gaļu, ne zivis, ne olas (piena produktus lieto).

Indijas tradicionālajā virtuvē ir gan daudz augu izcelsmes produkti, bet ir arī pietiekami daudz dzīvnieku izcelsmes produkti (piemēram - tandoori cālis)
Ir pietiekami daudz piena produktu, olas, zivis u.c
Protams mūki ievēro stingras diētas, bet tautu kopumā par veģetāru nevar uzskatīt.
13.11.2013 22:12 |

Reitings 17280
Dionysius, par tandoori cāli nestrīdos, ir. Bet to ēd tie hinduisti, kas nav veģetārieši (loģiski). Vai arī tie indieši, kas ir kristieši vai musulmaņi (un nav veģetārieši).

Ir pietiekams procents Indijas iedzīvotāju, kas cāli (arī tandoori variantā) neēd.

Jā, nu teikt, ka visa "tauta" neēd, tā no manas puses bija kļūda, bet, ka ir hinduistu ģimenes, kas gaļu nav ēduši paaudzēm - tas gan tā ir.
13.11.2013 22:37 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Tandoori calis, man skiet, ir iecienits tiesi Indijas musulmanu vidu, nevis hinduistiem.
Ja visi mani analizu raditaji ir normali un passajuta ir laba, tatad vegetarismu var uzskatit par veseligu un pilvertigu. Ne vienmer zinatniekiem un medikiem ir taisniba par neaizvietojamam uzturvielam gala tikai tapec, ka vina profesijas nosaukums ir zinatnieks. Zinatnieks nav Dievs, kuram visa var but absoluta taisniba. Prakse un analizu rezultati rada ko citu-ir gimenes, kur pilnigi visi ir vegetariesi, ari grutniecibas laika, un gimene visi ir veseli, analizu rezultati ir labaki, neka dazam labam cilvekam, kurs uztura lieto daudz galas. Nevajag spriest par visiem vegetariesiem un veganiem vienadi, del daziem negativiem piemeriem, ka Francija toreiz nomira ta 7 menesus veca meitenite, kuras abi vecaki bija vegani. Tad jau visi pasaules veganu berni butu novardzinati un mirtu nost. B12, piemeram, var atrast ari kliju brokastu parslas, olas dzeltunuma, atseviskos siera veidos, piena produktos, svaigos zalumos, svaiga akas udeni, zemes riekstos, zirnos.
13.11.2013 22:43 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Svaigi dārzeņi Rimi ir pieejami jebkurā gadalaikā.
Bet vai pilni ar vitamīniem? ;)
veģetārisms kaut kādā veidā ietekmē cilvēku nervu darbību
Protams,ietekmē,bet tikai un vienīgi pozitīvi. ;) Un man jāpiekrīt tam,kas šeit jau ir izskanējis,ka tieši cilvēki,kuri ēd gaļu māca ēst, kā arī ir pirmie,kuri pateiks,ka gaļa ir neaizvietojams produkts uz ko tomēr rodas pretreakcija. Protams dažreiz ir otrādi,bet vairumā gadījumu tomēr nē.
no sākuma tiek izslēgta gaļa, pēc tam zivis, pēc tam medus,
Gaļu jau vairākus gadus uzskatu par negaršīgu,nav vairs tas...sakiet ko gribiet. Zivju fans arī nekad neesmu bijusi un no medus smakas var kļūt slikti. Vai tāpēc man ir ēšanas traucējumi taagd?
No pieredzes stāsti?

Jā, arī no savas pieredzes.
Šeit pievienojos well,jo arī man nav bijušas problēmas ar fiziski smagu darbu,tāpat kā ar fiziskām aktivitātēm.

No personīgās pieredzes:
Es saskatu tikai pozitīvo gaļas neēšana,dažas veselības problēmas ir uzlabojušās,āda ir labākā stāvoklī,mierīgāki nervi,agresijas zudums(netaisnojos,bet tā ir).
Organisms ir ļoti gudrs pats par sevi,kad kaut kas trūkst,tad prasa kādu noteiktu produktu,piemēram,griķus,bietes,citrusaugļus.
Nekad neko speciāli neesmu centusies aizstāt. Ziemā rimi tomātus needu,bet gan pašu saldētās pupiņas,piemēram. Saldētava ir pilna ar ogām,kurās ir gana daudz vitamīnu. Par svaru-šobrīd esmu par 4kg smagāka nekā laikā,kad ēdu gaļu,tomēr tas nav saistīts ar to,vienkārši pagājušā bija auksta ziema. :D
Bezspēks man rodas no pārslodzes ikdienā.

_paris es nesen tikai uzzināju,kas tie tādi transtauki ir un man mājās tieši garšīgas vafeles skaistā kārbiņā,bet tur virsū rakstīts transfat-0% :D Kā nopriecājos. :D Es gan nezinu kādos produktos,bet ir produkti,kuriem šie transfat rodas dabiskā ceļā. :) Un vispār vienkārši ir jālasa sastāvs produktiem,ko iegādājas,tāpat kā ar jebkuru kaitīgo vielu no kuras cenšamies izvairīties.
15.11.2013 09:09 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Nazīc, pastāsti, kuri ir produkti, kur transtaukskābes rodas dabiskā ceļā? Jo cik es zinu - tie ir tauki, kuri rodas karsējot augu eļļas. Aizpildi manu tukšumu zinībās, jo es tiešām nezinu, kā un kādos produktos tie rodas dabiski.
15.11.2013 09:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits