Veģetārisms

Reitings 70
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Jautājums veģetārietēm, ko jūs lietojat uzturā lai aizvietotu nepieciešamās vielas organismā, kā dzelzi utt, kas ir gaļā?!

Un kādas bija jūsu svara un ķermeņa izmaiņas, kad pievērsāties veģetārismam?!
Kā arī sajūtas, vai bija bezspēks, vai otrādi, kermenim palika vieglāk?!
13.11.2013 11:40 |

10 gadi
Reitings 137
Reģ: 17.07.2012
Jo daudzi cilvēki uzskata, ka no gaļas paliek resns, jo esot tauki utt.. Nezinu gan, jo tīru speķi jau katru dienu kilogramiem neēdam.
13.11.2013 17:56 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
īpaši neskatos, ko ēdu. ēdu briesmīgi daudz sēņu, pupas. Tā kā olas neesmu izslēgusi no ēdienkartes un nevēlos to darīt, jo garšo, reizēm sacepu uz pannas olas, tomātus un pārberu ar sēkliņu maisījumu. ļoti garšīgi. patērēju daudz pilngraudu produktu. Tagad padomājot, ko es vispār ēdu - nu neko daudz :D
sēnes, brokoļi, ziedkāposti, pākšaugi, daudz saldumu un junk food.
Svairs mainījies nav necik (jāpiebilst, ka sevišķi daudz liekā nekad nav bijis) āda un mati ir uzlabojušies, pati jūtos labi, no regulāra noguruma neciešu, viss kārtībā.
13.11.2013 18:01 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Well, manuprāt pilnīgi nelietderīgi iesaistījās diskusijā aizstāvot kaut kādu viedokli, ko neviens, patiesībā, nemaz necentās apgāzt, kas man liek domāt, ka veģetārisms kaut kādā veidā ietekmē cilvēku nervu darbību, jo šī nav pirmā reize, kad cilvēki, kas aizstāv veģetārismu kļūst klaji agresīvi.

Reiz man bija ienācis prāta, ka man vajag notievēt un tad es pievērsos veģetārismam ar visiem tiem pākšaugiem un riekstiem un tā tālāk. 2 mēnešu laikā nometu 6 kg, kas nemaz nav tik daudz, tomēr kā man hemoglobīns nokritās - oi, oi. Vairs tā nedarīšu.
13.11.2013 18:02 |

10 gadi
Reitings 137
Reģ: 17.07.2012
Ance,

es arī esmu novērojusi, ka veģetārisma aizstāvji bieži vien uzvedās neadekvāti aizstāvot savu izvēli un reizēm pat uzspiežot citiem. Apmēram - slepkava, noliec to kotleti kur paņēmi.
13.11.2013 18:06 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Par to gaļu un resnumu - no gaļas resns nepaliek, bet daudzi to ēd ar mērci, kartupeļiem un tur tās kalorijas arī savācas. Tāpat arī ir cilvēki, kas, pievēršoties veģetārismam, sākumā nemaz īsti nezin, ko gatavot un kādu laiku pārtiek no salātlapām, tāpēc ir svara zudums. Viss ir atkarīgs no tā, ko ēd. Arī veģetārietis var būt ar lieko svaru, ja pārtiek tikai no ceptiem kartupeļiem, maizes utt.
13.11.2013 18:11 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
es arī esmu novērojusi, ka veģetārisma aizstāvji bieži vien uzvedās neadekvāti aizstāvot savu izvēli un reizēm pat uzspiežot citiem. Apmēram - slepkava, noliec to kotleti kur paņēmi.

Lielākā daļa cilvēku jau tomēr ir veikuši šo izvēli ētisku apsvērumu dēļ. Tāpat izturas arī daudz ticīgo cilvēku un citi, kas jūtas kategoriski un strikti savos uzskatos.
13.11.2013 18:17 |

Reitings 200
Reģ: 16.09.2013
Daudzus gadus manevrēju starp veģitārismu un vegānismu (tajās retajās reizēs pie vecmammas no kotletēm gan neatsakos).
Jūtos fantastiski, nav ne vājuma, ne citu problēmu. Ēdu daudz pākšaugus, sevišķi lēcas. Tā pat arī sojas produktus ("gaļu", pienus, jogurtus, etc). Protams, dārzeņi un augļi visos veidos. Papildus dzeru multivitamīnus (ziemā)
13.11.2013 18:22 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
paturpinot Ances teikto par diētām. nereti zem veģetārisma un pārspīlēti veselīgās ēšanas slēpjas ēšanas traucējumi, kas agri vai vēlu beidzas bēdīgi, jo no sākuma tiek izslēgta gaļa, pēc tam zivis, pēc tam medus, pēc tam tiek izlasīts raksts par svaigēšanu, un pēc tam jau... par Tibetas mūkiem, kuri pārtiek tikai un vienīgi no saules enerģijas. protams, pārspīlēju, bet nu... tas, ko katrs liek mutē, ir katra paša darīšana, jebkurai lietai ir savi plusi un mīnusi. tieši tāpēc - pārmest, bakstīt otru ar pirkstu un dalīties ar linkiem, kur kāds, lūk, saka, ka gaļa ir slikta, vai, tieši pretēji, kur kāds saka, ka bez gaļas nu nekādi, tikai, lai pierādītu savu "taisnību", nu kam tas vajadzīgs? negribi ēst gaļu? neēd! gribi ēst gaļu? ēd! nepatīk, ka kāds ierobežo tavas tiesības, tad neierobežo citas.
13.11.2013 18:24 |

Reitings 200
Reģ: 16.09.2013
Aizmirsu piebilst, ka neēdu gaļu kaut kādu īpašu iemeslu dēļ, vai "vegānisms ir teliģija" dēļ, bet vienkārši nejūtu vajadzību.
Svars gan nav mainījies, visu laiku ir normāls.
13.11.2013 18:25 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
kas man liek domāt, ka veģetārisms kaut kādā veidā ietekmē cilvēku nervu darbību, jo šī nav pirmā reize, kad cilvēki, kas aizstāv veģetārismu kļūst klaji agresīvi.

šitam gan piekritīšu :D

+ja es pārtiktu no lēcām, eksplodētu, jo vēders nu neeeenormāli pūšas no viņām.
13.11.2013 18:26 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013

Man ir bijusas tiesi pretejas situacijas, ka tiesi es esmu ta, kurai lasa morali del esanas paradumiem. Mans tevs un vina dzives biedre ir saprotosi, bet no parejiem radiem, ipasi, vecakas paaudzes ui ui ko var dzirdet, ka tas ir "galigi garam", bez galas nav iespejama kartiga edienreize, ta ir merkaku bariba, knapa ieknabasana, ja sadi turpinasi, tas slikti beigsies, nokritisi no kajam, ka gan var nepatikt kotletite, utt. Reiz mana Musulmanu draugu gimene ari bija izbrinita par manu izveli drizak negativa nozime: "Kas gan ta par maltiti bez kartigas galas vai kebaba, un ta dzivot ir nepareizi, tev nebus speka, vispar ka var nepatikt supergardais jera galas karijs, gala ir visas edienkartes pamats." Es, piemeram, nekad neko neparmetu viniem del vinu parliecibas. To nu esmu noverojusi, ka starp Musulmaniem praktiski nav vegetariesi. Vairak kopiga tiesi esanas paradumu zina, man butu ar hinduistiem vai krisnaitiem.:D Ta patik dazadi darzenu kariji ar garsaugiem.
13.11.2013 18:45 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es domaaju ,ka man buutu loti gruuti uznemt pietiekosi proteinu ar daarzeniem tikai.Vareetu buut rieksti,bet tad buutu jaaapeed loti daudz,taapat arii pupinas!
13.11.2013 18:53 |

Reitings 110
Reģ: 29.06.2013
Ance
Well, manuprāt pilnīgi nelietderīgi iesaistījās diskusijā aizstāvot kaut kādu viedokli, ko neviens, patiesībā, nemaz necentās apgāzt

Konkrēti viedokli par ko? Piemēram, te neviens nav paudis viedokli, ka augiem nevar uzņemt gaļā sastopamās aminoskābes? Vai viedokli, ka ar veģetāru uzturu nevar uzņemt nepieciešamo dzelzs daudzumu?

, kas man liek domāt, ka veģetārisms kaut kādā veidā ietekmē cilvēku nervu darbību, jo šī nav pirmā reize, kad cilvēki, kas aizstāv veģetārismu kļūst klaji agresīvi.

Par nervu darbības traucējumiem, manuprāt, liecina agresijas saskatīšanu tur, kur tās nav. Šāda gaļēdāju aizsardzības reakcija patiešām ir bieži novērota. Interesanti, ka tajā pašā laikā šādiem indivīdiem ir vienaldzīga klaja agresija, kas tiek piekopta viņa ēšana paradumu dēļ.

Veģetārieši, kas par tādiem kļuvuši ētisku apsvērumu dēļ, savu izvēli "uzspiež" citiem, jo uzskata, ka šādas izvēles "uzspiešana" ir mazāks ļaunumus par ciešanu un nāves uzspiešanu bez nepieciešamības. Neadekvāti, manuprāt, būtu pieturēties pie pretrunīgiem uzskatiem - uzskatīt, ka dzīvniekus ēst nevajadzētu un vienlaikus respektēt pretēju izvēli.

13.11.2013 19:16 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Četrus gadus uzturā nelietoju gaļu. Tas bija pusaudžu gados un es ļoti sabojāju veselību.
Ēdu visu, kas nesaturēja gaļu, īpaši nepiedomājot - aizstāju gaļu vai nē.
13.11.2013 19:56 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Ar savu dziives ritmu noteikti nejustos paeedusi,ja buutu vegetaariete.Viirs ir bijis vegetaarietis 5 gadus-esot bijis daudz miegainaaks,neesot bijusi taada koncentreesanaas speeja.Viss iespeejams ,ka katrs organisms reagee citaadi.
13.11.2013 20:01 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Ar savu dziives ritmu noteikti nejustos paeedusi,ja buutu vegetaariete.Viirs ir bijis vegetaarietis 5 gadus-esot bijis daudz miegainaaks,neesot bijusi taada koncentreesanaas speeja.Viss iespeejams ,ka katrs organisms reagee citaadi.

+++
Un profesijās, kur nepieciešams fizisks spēks, nemaz nav iespējams būt veģetārietim.
13.11.2013 20:10 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
veģitārietes minetu taisa?
gaļa tomēr...
13.11.2013 20:12 |

Reitings 3647
Kā jau teicu iepriekš, ir cilvēki, kam veģetārisms nav piemērots, jo tas viņiem bojā veselību.
13.11.2013 20:15 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Neadekvāti, manuprāt, būtu pieturēties pie pretrunīgiem uzskatiem - uzskatīt, ka dzīvniekus ēst nevajadzētu un vienlaikus respektēt pretēju izvēli.

Tātad, pēc šīs teorijas sanāk, ka neadekvāti arī būtu, piemēram, katolim un respektēt luterāņus? Neadekvāti, manuprāt, ir dzīvot paštaisnumā un nonievāt citus par to viņu dzīvesveidu. Neadekvāti ir apgalvot, ka esi miermīlīga dzīvesveida atbalstītājs, tajā pašā laikā nonievājot citus ar vārdiem "nevajadzēja savu izglītības trūkumu demonstrēt" un tamlīdzīgi.

Bet par pārējo es paklusēšu, savādāk nodēvēs vēl dažs labs mani kādā nesmukā vārdā, piemēram, par cālīšu slepkavu vai tamlīdzīgi (un, jā, viens vegāns tieši tā arī man pateica). Manā prātā veģetārisms (ne visos gadījumos, protams) ir saistīts ar lielu daļu paštaisnuma, socializēšanās un komunikācijas problēmām, kā arī liekulību. Diemžēl vēl neesmu satikusi kādu, kas šīs domas man liktu mainīt. Kad satikšu - pateikšu.

Tā kā savu "pieredzi" es jau izklāstīju, tas laikam no manis šajā diskusijā viss.
13.11.2013 20:18 |

Reitings 3647
Autorei iesaku, vari pamēģināt, bet varētu izrādīties, ka tas nav tev un bojāt savu veselību neiesaku.

Veģetrāriešu un vegānu vidū arī ir aizspriedumi - pēc komentāriem varētu spriest, ka, ja ēd gaļu, tad to dari brokastīs, pusdienās un vēl vakariņās.
13.11.2013 20:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits