Veģetārisms

Reitings 70
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Jautājums veģetārietēm, ko jūs lietojat uzturā lai aizvietotu nepieciešamās vielas organismā, kā dzelzi utt, kas ir gaļā?!

Un kādas bija jūsu svara un ķermeņa izmaiņas, kad pievērsāties veģetārismam?!
Kā arī sajūtas, vai bija bezspēks, vai otrādi, kermenim palika vieglāk?!
13.11.2013 11:40 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009

Dažādi statistikas dati..
13.11.2013 13:13 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Ne tikai dzīvnieki tiek ģenētiski modificēti, bet arī augi + ķimikālijas ar ko tie tiek apstrādāti, lai nebojātos.

Tāpēc es rakstīju - ne tikai.
13.11.2013 13:14 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Here it goes again... :D Nevajag piespamot atkal kārtējo diskusiju ar visām tām gudrībām. Veģetārisms ir reliģija, nav divu domu, un šī diskusija vilksies līdz 60 lapām... minimums. :D Un tūlīt uzradīsies tai kaislīgā veģetārisma aizstāve, kura vienmēr ir visās diskusijās par veģetārismu, kā daža laba visās diskusijās par krievu valodu. Pričom te tādas tēmas cilāt? Tāpat otra prātu neizmainīsiet, it sevišķi, ja runa ir par veģetārismu!
13.11.2013 13:15 |

Reitings 110
Reģ: 29.06.2013
Mans grafiks attiecas uz Amazones mežiem, pārējos gan situācija nav īpaši citādāka. Galvenais izciršanas cēlonis ir lopkopība - tiek izcirsti meži ganībām + lopbarības audzēšanai. Tas arī ir iemesls, kāpēc pārēja uz veģetārismu notiks šajā gadsimtā piespiedu kārtā. Vienkārši nepietiks citādi pārtikas resursu.
13.11.2013 13:15 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
andas, reizēm itkā ar prātu zini, ka nevajag piespamot, bet izlasi tādu "pērli", ka nagi niez kaut ko uzrakstīt (otrs variants ir raudāt klaviatūrā, kuram es tagad pievērsīšos nolūkā nespamot diskusiju).
13.11.2013 13:17 |

Reitings 110
andas
Veģetārisms ir reliģija

Spamot bez argumentiem patiesi nav vērts, tāpēc nevajag tev to darīt, bet pamācīties vārdu nozīmi gan ir ieteicams.

Reliģija - 1. Sabiedriskās apziņas forma, kura fantastiskā veidā atspoguļo neizprastus dabas un sabiedrības spēkus un kuras raksturīgākā pazīme ir cilvēku ticība atkarībai no pārdabiskiem spēkiem. http://tezaurs.lv/sv/?w=reli%C4%A3ija
13.11.2013 13:18 |

Reitings 2542
Un kādas bija jūsu svara un ķermeņa izmaiņas, kad pievērsāties veģetārismam?!
Kā arī sajūtas, vai bija bezspēks, vai otrādi, kermenim palika vieglāk?!

Mans grafiks attiecas uz Amazones mežiem, pārējos gan situācija nav īpaši citādāka.

Autore, saprati?
13.11.2013 13:18 |

Reitings 2542
well, nevajag mest visādus jēdzienu un terminu skaidrojumus utt., domu saprati, cerams! :D
13.11.2013 13:19 |

Reitings 110
Kur te bija kāda doma? :) Bija tikai tavas butthurtētās emocijas attiecībā uz veģetārismu.
13.11.2013 13:21 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es varu atbildēt uz pretēju jautājumu, bet man gan neviens nobela pērmiju nedod...

Tad jau mums uz pasaules ir nenovērtēts ģēnijs :D
Muļķi zinātnieki, kas vēl joprojām mēģina rast atbildes uz jau sen zināmām lietām :D
13.11.2013 13:30 |

Reitings 110
cormeum
Jautājums par to, ko vajadzētu darīt, nav īsti empīrisko zinātņu kompetencē, lai gan viņu atzinumiem ir nozīme, piemēram, tam, ka sabalansēts veģetārs uzturs satur visu cilvēkam nepieciešamo. Bet jebkurā gadījumā vismaz daļa no zinātniekiem spēj atbildēt arī uz ētiskas dabas jautājumu, kā šajā gadījumā ir pareizi rīkoties. Nevienam no viņiem Nobela prēmija par to nav piešķirta.
13.11.2013 13:39 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Sveikas parejas cosmo vegetarietes!:) Labi, ka vel nav izcelies kaskis 10 lapu garuma.:D Sevi varu paslaik devet par ovo lakto vegetarieti, kurs ed olu un pienu saturosus produktus, bet atturas no galas, zivim, zelantina, renneta, asinim. Edu riekstus, piena produktus, kuri satur kalciju. Tapat edu ari sarkanos auglus un darzenus-zemenes, tomatus, granatabolus, avenes, kirsus, vinogas, paksaugus, kapostveidigos darzenus, senes, juras kapostus, lecas, pupinas, graudaugus, citrusauglus, saknaugus, lapu darzenus, zalumus, parejas ogas, auglus, utt. Patiesiba lietoju gandriz visus augu valsts produktus, iznemot baklazanus, kalus, pastinakus un bietes. Tie man vienkarsi negarso. Zinu, ka bietes ir loti labs dzelzs avots, bet man tas negarso. Vienmer vados pec sajutam, edu to kas garso, un ko organisms pats prasa. Dazreiz edu ari olu saturosus produktus, jo gruti attureties no savam milajam kucinam un konditorijas izstradajumiem, tacu ari no tam gribetu pakapeniski atteikties. Ja skatas no etiska aspekta, tad veganisms butu pats etiskakais vegetarisma paveids, bet mans gribasspeks nav tik specigs. Butu gruti atteikties no jogurtiem, sieriem, biezpiena, piena sokolades, maizes, smalkmaizitem. :D Vegetarismam pieversos, pirmkart, tapec, ka gala negarso, un man ta ir par smagu. Otrs iemesls ir ari etiski apsverumi. Briziem man vairak zel, kad redzu dzivnieku ciesnas, neka cilveku. Man reizem paliek slikti, kad sajutu galas smaku. Pat, ja meginatu to apest, organisms, visticamak, nenemtu preti. Nemaz neprasas pec galas. Bijusais draugs bija devies iepirkties, parnaca majas, jutu sev nepatikamu smaku. Paskatijos iepirkumu maisina, un ta bija jela gala. Toreiz, esanas paradumu del, biezi gatavojam katrs atseviski, bet nebija ta, ka mes viens otru nosoditu del sim atskiribam. Varejam itin labi sadzivot. Dazreiz, kad sanak iet garam KFC fried chicken un Mcdonalds estuvei, ari paliek ta nepatikami ap dusu del ta aromata. Reizem nesaprotu so "fried chicken" un burgeru fenomenu. Es neestu vinu edienus, pat, ja tie maksatu 1 peniju. Atceros, ka vienmer pec svetku "sasliku ballitem" un grilla vakariem ari izjutu smaguma sajutu, nogurumu, ka ari tie nebija manam garsas karpinam tikami un gruti sagremojami. Toreiz es pat neapzinajos, ka pamazam klustu par vegetarieti. Tas notika ta neapzinati. Atceros, ka ednica, arpus majas, vienmer jau instinktivi nemu kadu vegetaro edienu no dienas piedavajuma. Tad pazistamas meitenes, kuras sedeja preti, jautaja, vai esmu vegetariete, ka uz mana skivja nekad nav neviena galas gabalina. :D Tad es nodomaju: "O, ja, tiesam pedeja laika uz mana skivja ir tikai vegetari edieni, ko nebiju tik loti sevi ieverojusi pirms tam". Izvairos ari no kosmetikas, higienas precem, kas testetas uz dzivniekiem, adas izstradajumiem, kazokiem, utt...Kops esmu kluvusi par vegetarieti, jutos daudz vieglak, ir izmainijusies domasana, vairak rup parejas radibas ap sevi, neesmu tik loti uz sevi ieciklejusies, nav smaguma sajuta, uzlabojusies ada, imunitate, nav gremosanas traucejumi, bet svars ir tads pats. Dzive ir tikai mainijusies uz labo pusi!:)
13.11.2013 13:47 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Zinātniekam.. gluži kā ''parastajam mirstīgajam'' pat jābūt viedoklim par dažādām tēmām. Bet cik kompetenti skaitās savus uzskatus sludināt par vispareizākajiem it visā un visur? :) Vai tas jau nerobežojas ar aprobežotību? Tas, ka es ēdu gaļu, nenozīmē, ka veģetārietis dara nepareizi! Ja es nelietoju vitamīnus tabletītēs.. tas nenozīmē, ka tie cilvēki, kas tomēr tās lieto, rīkojas nepareizi.

Neviens nav piefiksējis absolūti visas ķīmiskās kaskādes, kas notiek mūsu organismos :)
13.11.2013 14:09 |

Reitings 499
Reģ: 09.09.2013
Man līdzīgi kā Safiyah

Iesākumā, pat gāju ar lielu līkumu gaļas stendiem, bija nelabums un vēl tāda dīvaina nelaba sajūta, tas pats bija ar alkohola stendiem, kaut kā sajūtas bija dīvainas, neomulīgas.

Tagad tas tā norimis, bet jā laikam, ja nebūtu, ko ēst dzertu ūdeni un labāk saujiņu rīsu vai auzupārslu, bet Makdonaldu nevaru sev iedabūt iekšā nu nekādīgi, vienkārši velk uz augšu no domas vien.
13.11.2013 14:27 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Cilvēka organisms vispār visu var sintizēt pats...

Tas gan ir labs atzinums....
Kas tad ir avitaminoze - "Ilgstoši kāda absolūta svarīgāko vitamīnu trūkums var būt letāls"
13.11.2013 15:00 |

Reitings 463
Ehh, par bietem aizmirsu pieminet, ka man tas patik tikai tad, kad tas ir aukstas zupas sastava...auksto zupu gan milu..:) Piekritu Cormeum, ka tas ir nepareizi uzskatit, ka tikai pasa viedoklis ir pats pareizakais un noniecinat otra domas tikai tapec, ka tas atskiras. Cilvekam vajadzetu vadities pec savam sajutam, nevis no "viena tante teica" runam. Ja cilveks jutas vairak ka galedajs, tad nevajadzetu sev liegt to karbonadi vai zivi, bet, ja vegetara dzives veida parlieciba ir tuvaka, tad vajadzetu pietureties pie ta. Nevajag otram macit ka dzivot. Varbut ari kadreiz galedajs nonaks pie apzinas, ka velas but vegetarietis, tapec, ka pats ta ir izlemis. Tuviniekiem, draugiem to noteikti nevajadzetu uzspiest. Pieaugusam cilvekam vajadzetu pasam apsvert ar pratu un sirdi, kadel si parlieciba but par galedaju vai vegetarieti ir laba vai slikta, un tad izlemt ko darit, nevis but par vegetarieti, tapec, ka tas ir stiligi, vai tapec, ka Pols Makartnijs un Pamela Andersone ta dara. Es domaju, ka tas nav pareizi uzspiest vegetarismu savam majdzivniekam, jo kaki un suni ir carnivores-galedaji, kuru gremosanas sistema un ilknu zobi ir piemeroti galas uznemsanai un nelielam daudzumam augu valsts produktu. Katra zina, es varu dot padomu, bet nevelos but par sogi, vai macit ka dzivot.
13.11.2013 17:25 |

Reitings 895
Reģ: 14.07.2013
Dzelzi ,lai kompensētu - lasis

Kopš kuriem laikiem veģetārieši ēd zivis?
13.11.2013 17:30 |

Reitings 463
Man pasai patik tofu siers, to var likt pie ediena ka galas aizvietotaju, un tas ir satigs. Tas lieliski uzsuc sevi visas garsvielas, ir labs proteina avots un saskan ar dazadiem edieniem. Kiniesi, japani, taizemiesi prot tik garsigi to pagatvot. Man vienmer patik cepts tofu ar satay merciti...
13.11.2013 17:35 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Svara izmaiņas nenovēroju, jo arī pirms pilnībā pievērsos veģetārismam, gaļu uzturā lietoju minimāli. Pašsajūta ir uzlabojusies un jūtos harmoniskāk. Šķiet muļķīgas runas par to, ka ir grūti būt veģetārietim Latvijā, jo veikalos ir pieejams it viss. Tas ir tikai gribas jautājums.
13.11.2013 17:51 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Kāds vispār svaram sakars ar gaļas ēšanu?
13.11.2013 17:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits