sports vs miegs

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Sveikas!
Man nesen bija diskusija ar kolēģi, mēs nonācām oei kopsaucēja, ka sportam trakajā ikdienas darbu sarakstā vajadzētu iekļauties.Man šobrīd tas neiekļaujas. Tomēr biju apdomājusies un izpreidusi, ka celšos 7:30 šorīt un došos peldēt un uz saunu,tad uz darbu. Es zinu, ka man tas ir vajadzīgs, bet pienākot 7:30 es modinātāju pārliku vēlāk un turpināju snaust, jo gultā taču ir silti,ārā auksts, ja man būtu mašīna,es aizbrauktu...
Kā ir jums?Ir motivācija iet sportot?Man tik ļoti patīk gulēt,ka man ir grūti piecelties no rīta...Varbūt jāsaka sev, ka ir jāceļas uz darbu vai skolu? :D Zinu,ka peldēšana man iedotu lielāku tonussu dienai, bet es turpinu gulēt... :D
12.11.2013 11:50 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Tas jau sen tiek skandināts, ka obligātā sportošana no rītiem ir tikai mīts!
Katram cilvēkam/organismam jāatrod savs piemērotākais laiks. Ņemot vērā gan ikdienas ritmu, gan enerģijas pieplūduma brīžus, gan, cik vēlu dodies gulēt (jo ~stundas 3 pirms tam nebūtu ieteicams nosportoties) utml.
Man līdzīgi kā dark_night .. arī sportoju ap 8iem vakarā. Jo vajag arī, lai pēc vakariņām paiet ~2 h, plus, ap šo laiku tiešām - ir gan enerģija, gan brīvs laiks. Plus, pēc tam paliek tas laiks līdz gulētiešanai, lai organisms var atieties.
Ja atradīsi sev piemērotāko laiku, būs arī vieglāk ar motivāciju, jo būs atkrituši tie argumenti - kāpēc nē? :) No rīta, loģiski, katra ilgāk pagulēta minūte ir svēta :D
14.11.2013 15:54 |

Reitings 341
Reģ: 13.01.2011
Ja ir vēlie rīti, varu sportot no rīta, bet priekšroku dodu aktivitātēm vakarā. Pēc tam arī labāk miegs nāk :D
14.11.2013 15:57 |

10 gadi
Reitings 910
Reģ: 16.08.2009
Es ceļos 6 un eju skriet un pēc tam uz darbu. Brīvdienās skrienu,kad izguļos sev tīkamā laikā un tad skrienu (vai noslinkoju un skrienu vakarā,jo patīk skriet tumsā).
Darba dienās man nav grūti piecelties,jo skriešana man patīk un uzlādē mani 13h garai darba dienai :)
14.11.2013 16:04 |

Reitings 119
Reģ: 22.10.2012
nu vismaz sākumā tik krasas izmaiņas organisma ierastajā kārtībā veikt neieteiktu. ja nekad iepriekš neesi no rītiem sportojusi un doma vien jau izraisa diskomfortu, piespiest sevi nevajag. tas tikai var novest pie sporta pārtraukšanas un man asociējas ar drastisku diētu un "noraušanos". vislabākie tomēr būtu vakari un lēnām, pakāpeniski ķermeni sākt pieradināt pie agrākas sportošanas. agrāk spiedu sevi no rītiem, kas beidzās ar augstāk minēto. tagad tā vairs nav problēma un vienlīdz labi jūtos, kustoties jebkurā diennakts laikā. bet tas nenotiek vienā dienā un pat ne mēnesī, rīti tomēr mēdz būt dažādi un arī ļoti grūti, tāpēc nevajag papildus vēl mocīt aizmigušu organismu, bet pagaidīt, kad tas patiešām ir atmodies :)
14.11.2013 17:11 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
kā jau nifnif minēja- ir ļoti svarīgi izgulēties, lai saglabātu veselību! Tātad, celšanās 7.30, ja ej gulēt 1.30 galīgi nerullē. Kur nu vēl sportot neizgulējusies.
14.11.2013 17:16 |

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Vienreiz no rita aizgaju uz karsto jogu un gandriz tur galus atdevu. Sirds nav radusi tadai slodzei no ritiem. Apbrinoju cilvekus, kas spej jau 6 pa celinju skriet!

Bet tas kas grib no ritiem sportot, gulta jabut jau pirms 10 un tas nekad nesanak. Bet iet gulet 12, celties 6 uz spotu nu nav veseligi.

Mans gandriz ideals variants ir sports pusidenlaika no 12-1. Vienigi nepietiek kadas 20 minute, ko pazaudeju cela no ofisa uz klubu.
14.11.2013 17:23 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Mani riita agrumaa nekas nepiespiestu iet peldeet, skriet vai sportot. Visticamaak, pusaizmigusi tiktu pie kaadas traumas vai nosliiktu un ar to viss beigtos.
14.11.2013 17:27 |

Reitings 992
Reģ: 01.10.2013
no ritiem sportojot labak tiek dedzinatas kalorijas visas dienas garuma, bet vakara mazak, ta tad no rita vari skriet stundu , bet lai to pasu ko , no rita izteretu , vakara jaskriet divtik, kaut kur sito lasiju, nezinu cik taisniba
15.11.2013 20:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits