Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kā cīnīties ar mākslīgu pašapziņu?

 
Reitings 32
Reģ: 03.10.2012
Esmu jau pieaugusi sieviete. Bērnībā tiku apsmieta, vecāku "komplimentu" nemīlēta utt. Nu nav svarīgi, kas tur tieši vainīgs. It kā pa dzīvi viss kārtībā līdz atkal nonāku situācijās, kādas piedzīvoju bērnībā. Respektīvi, vecāku klātbūtnē jūtos kā mazais bērns, jauniešu kas smejas tuvumā jūtos tā it kā smietos par mani, savā vecajā pilsētā jūtos kā neglītākā un resnākā meitene utt. Kā lai izaug no tā visa?! Ar prātu saprotu, ka viss kas man šobrīd traucē dzīvē ir manas pašapziņas trūkums.. Tā ir tik mākslīga. Pati par sevi jūtos nekāda. Tiekos un staigāju pa ielām tikai ar cilvēkiem, kuri ir skaisti, labi ģērbti utt. Par sevi pastāvēt īpaši nemāku, vienmēr citus likšu augstāk (ja ne dzīvē izrādot, tad zemapziņā noteikti). Es tik tiešām gribu no sirds iemācīties mīlēt sevi un būt normāla, bet pagātne neliek mieru.. un arī nesaprotu, kur atrast sevī to pārliecību, ka pati par sevi esmu lieliska un mani nekas, absolūti nekas un neviens nevar salauzt. Ar ko lai sāk?!
11.11.2013 15:33 |
 
Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
un mani nekas, absolūti nekas un neviens nevar salauzt

Vai šī nebūs mākslīga pašapziņa? Tev ir jātiecas pēc veselīgas mīlestības pret sevi, sapratnes, ka tu esi tikai cilvēks, mēdz pieļaut kļūdas, mēdz būt dažādos garastāvokļos, utt. Bet ar to esi tu pati, esi unikāla un mīlama, gan no savas puses, gan citu. Bet man šobrīd izskatās, ka tev šķiet, ka uzpūsta ideja, ka ''es esmu fantastiska, perfekta, nekas mani nevar salauzt'' ir veselīgs pašvērtējums - šī doma ir izteikti mākslīga. Veselīgs pašvērtējums ir spēja mīlēt un pieņemt sevi tādu, kāda esi.
11.11.2013 15:42 |
 
Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Iesaku pagaidām, kamēr tavs pašvērtējums kļūs dabīgi veselīgs, pēc iespējas izvairīties no šīm "riska" situācijām. Man bērnībā bija kaut kas līdzīgs kā Tev un pašvērtējums līdz ar to arī nebija tas labākais. Man palīdzēja tas, ka pieņēmu kādu priekš manis ļoti nopietnu izaicinājumu, pilnībā nomainīju savu apkārtējo vidi - cita pilsēta, cita skola, cita vide, citi cilvēki apkārt + izgāju cauri daudziem psiholoģiskiem pārbaudījumiem, kuru dēļ man "izauga" arī raksturs. Kad pēc pāris gadiem atkal bija iespēja saskarties ar cilvēkiem no pagātnes, viss bija mainījies - uz saviem bijušajiem pāridarītājiem jau skatījos it kā no augšas un pasmīnu par viņiem, biju iemācījusies par sevi pastāvēt un biju iemācījusies izšķirt to trauslo robežu starp "es palīdzu" un "mani izmanto". Tātad rezumē - maini vidi, audzini raksturu un viss būs ok ;)
12.11.2013 14:01 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits