Man ir ļoti slikta redze, tādēļ šī tēma man ir visai aktuāla.
Daudziesm sabiedriskajiem transportlīdzekļiem maršruta numuri ir slikti saredzami, pārsvarā tas attiecas uz vecajiem tramvajiem, trolejbusiem un uz lielāko daļu autobusu. Jaunajiem zemās grīdas tramvajiem, mazajiem trolejbusiem un dažiem autobusiem ir ļoti labi, lieli, koši numuri. Parasti, ja neizdodas saredzēt numuru vai galapunkta nosaukumu, vienkārši jautāju cilvēkiem. Ar pogu pagaidām problēmas nav bijušas, bet ir prātā ienākusi situācija, kad stāvu pieturā, gaidu pēdējo transportu, apkārt nav neviena cilvēka, piebrauc transportlīdzeklis, kura numuru es nespēju izlasīt, un vēl jānospiež tā poga, lai atvērtu durvis, bet kā lai es zinu, vai tas ir īstais transports, vai nē?? Vienīgais variants, ko spēju iedomāties, ir, ar pogas palīdzību atvērt priekšējās durvis un jautāt numuru vadītājam.
Ir bijušas situācijas, kad iekāpju nepareizajā transportlīdzeklī, piemēram, 15. trolejbusa vietā iekāpu 19. trolejbusā, 40.aut. vietā - vienā no tiem ,kas kursē no Juglas uz Berģiem.
Nereti, īpaši autobusiem, nojūk tās pieturas skaļrunī. Ja kaut kur braucu pirmo reizi ,arī ir visai neomulīga sajūta, un jālūdz citiem pasažieriem man pateikt, kad būs konkrētā pietura.
Protams, ne tikai sabiedriskajā nākas saskarties ar vides pieejamības problēmām. Ielu numuri, iestāžu nosaukumu, cenu zīmes, dažādas norādes, informatīvie materiāli ir diezgan sīki. Daudz kur trūkst ari informācijas braila rakstā. Apgaismojums arī daudzās ēkās ir nepietiekams.
Lai uzlabotu vides pieejamību Latvijā, vēl ir ļoti daudz darāmā, un tas attiecas ne tikai uz cilvēkiem ar redzes traucējumiem, bet uz visiem, kam ir kādi funkcionālie traucējumi, arī uz veciem cilvēkiem, māmiņām ar bērnu ratiņiem.