Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Itāļu

 
Reitings 363
Reģ: 16.05.2012
Jūsu mīļākie ātri un vienkārši pagatavojamie itāļu ēdieni? :))
07.11.2013 22:50 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Pasta dažādās variācijās, panna cotta, risoto.
07.11.2013 23:01 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
panna cotta tiešām lielisks. Picas taisu, tikai ar rīsu, ne kviešu miltiem. Agrāk daudz stūķēju makaronus dažādos veidos, vairs ne.
07.11.2013 23:02 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Pievienojos panna cotta fanu pulkam :)
Reizēm taisu pastu gorgonzolas siera mērcē :)
Itāļu garšas ir pašas par sevi lieliskas.. baziliks.. pesto.. mmm :)
07.11.2013 23:05 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Pasta, risotto, scaloppine, minestrone, pastas utt.
07.11.2013 23:06 |
 
Reitings 363
Reģ: 16.05.2012
Mmm jauztaisa Panna Cotta riit :))
Pati dievinu pesto, carbonara un seafood pasta. Neko citu neesmu no itāļu virtuves gatavojusi, bet gribās pamēģināt.
Varat arī padalīties kādā pastas receptē? Gribās ko jaunu pagatavot :)
07.11.2013 23:34 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Man garsho garnelju un zukini pasta. Sacepj zukini ar siipoliem un nedaudz kjiploka, tad pieliek klaat garneles, nedaudz makaronu uudenja, sakultu ar skjipsninju kukuruuzas cietes vai miltiem (bet patieshaam mazu skjipsninju), picinju sviesta, eedamkaroti vai 2 saldaa kreejuma, saali, piparus un peetersiili.
07.11.2013 23:38 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Varat arī padalīties kādā pastas receptē?


Draugam patīk ļoti, ja apcepu smalki sagrieztus sīpolus, burkānus, papriku, baklažānus, zaļumus, garšvielas un.. iemaisu orzo makaronus. Tad pieleju ūdeni. Makaronus var arī atsevišķi novārīt un tad piejaukt :)

Tā izskatās šie makaroni - kā ]rīsi :)
07.11.2013 23:39 |
 
Reitings 363
Reģ: 16.05.2012
Es kaut ka lidzigi gatavoju tikai bez zukini. Garneles cepu ar chilli, citrona sulu, kiploku un petersiliem- sada garsu kombinacia vislabak patik...
07.11.2013 23:43 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
kas ir zukini?
07.11.2013 23:51 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Zukini ir cukini.
07.11.2013 23:54 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Mans vismiiljaakais daarzenis kopaa ar ziviim un juurasvelteem. Visbiezjaak apcepju oliivelljaa ripinjaas sagrieztu un beigaas paarkaisu ar saali, melnajiem pipariem un kjiploku pulveri.
07.11.2013 23:54 |
 
Reitings 13
Reģ: 07.11.2012
Dievinu pastas un ravioli. Protams, mājās ceptajām picām arī nav ne vainas, bet tā priekš mums ir vairāk kā uzkoda.
07.11.2013 23:54 |
 
Reitings 363
Reģ: 16.05.2012
zucchini, agliski.
07.11.2013 23:56 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Itāļu virtuve? :)
Hmm , vieglāk būtu nosaukt, kas man negaršo :D

Itāļiem ir ļoti bagāta virtuve, bagāta izvēle dārzeņos, augļos, līdz ar to sevi var izlutināt.
Piemēram, brokastīs pavasarī mans tā teikt favorīts ir bez čaulas vārīta ola , pasniegta kopā ar sparģeļiem, ziemas versija tā būtu vairāk vārīta ola bez čaulas ar trifelēm.
Man patīk Ziemeļitālijas versija Minestrones zupai, ārkārtīgi aromātiska.
Jūras produkti par sevi neprasa tālāku aprakstu, īpaši patīk marinēts astoņkājis un protams mīdijas, austeres. O vienīgais, kas man negaršo ir jūras eži, ļoti specifiska garša.
Viena no klasiskām, kas mani vienmēr sajūsmina ir liellopa gaļas (steika daļa), kas ir lēni grillēta, pasniedz ar sarkanvīna mērci un baravikām, ļoti, ļoti garda recepte.
Vai arī vienkārši liellopu gaļas mazie gabaliņi , pasniegti kopā ar viegli apcetu rukolu un ciedru riekstiem , vēl šo versiju parasti pasniedz ar brokoļiem, ja neizmanto rukolu.
Protams, labi pagatavoti artišoki ir labākais starteris ar parmigiano sieru. Viss nevar izplūst jau no paša rīta, citādi ledusskapis tiks virināts.
08.11.2013 10:15 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Un par desertiem.. bez klasiskajām panna cota, tiramisu vasaras periodā man ļoti patīk Semifreddo īpaši kopā ar šokolādes brauniju. Un tad ir divas kūkas Pastiera, kura klasiski tiek gatavota pavasarī un Ziemassvētkos klasiskais panettone, tas gan vairāk ir kēkss nevis kūka.
08.11.2013 17:17 |
 
Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
DIO, ir kāda garšas atšķirība starp olu,kas vārīta čaumalā un vārīta bez čaumalas? Kas tur ir īpašs,izņemot tehniku?
08.11.2013 17:23 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
the_one,

no vienas puses varētu teikt, ka nav nekāda, taču tomēr ir - dzeltenums ir sulīgāks un baltums ir maigāks, te jau arī viss atkarīgs no vārīšanas ilguma protams un neapšaubāmi olu kvalitātes. Noteikti iesaku izmēģināt atšķirību jutīsi!
08.11.2013 17:31 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
HMM taču ja klasiskā tehnika, tad ir vistiešākā atšķirība gatavošanas laikos vispār. Bez čaulas vāra līdz baltums ir balts un dzeltenums ir vēl sulīgs, taču vārīta ola čaulā tiek vārīta parasti ilgāk, atsķirībā cieti vārīta, mīksti vārīta, bet tās ir savas 7 vai 8 minūtes un arī pie mīkstās versijas čaulā, ola būs cietāka, teorija teiksim tā :)
08.11.2013 17:35 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
DIO-mees vienmeer te varam nopirkt to Panettone-tas ir kaut kas,kas man loti loti garso...censos neest daudz ,bet jaasaka godiigi -aiziet veederaa loti aatri!:D
08.11.2013 17:36 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
mmm Emmanuelle, es parasti gatavoju šo brīnumus uz Ziemassvētkiem :)
08.11.2013 17:39 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits