Itāļu virtuve? :)
Hmm , vieglāk būtu nosaukt, kas man negaršo :D
Itāļiem ir ļoti bagāta virtuve, bagāta izvēle dārzeņos, augļos, līdz ar to sevi var izlutināt.
Piemēram, brokastīs pavasarī mans tā teikt favorīts ir bez čaulas vārīta ola , pasniegta kopā ar sparģeļiem, ziemas versija tā būtu vairāk vārīta ola bez čaulas ar trifelēm.
Man patīk Ziemeļitālijas versija Minestrones zupai, ārkārtīgi aromātiska.
Jūras produkti par sevi neprasa tālāku aprakstu, īpaši patīk marinēts astoņkājis un protams mīdijas, austeres. O vienīgais, kas man negaršo ir jūras eži, ļoti specifiska garša.
Viena no klasiskām, kas mani vienmēr sajūsmina ir liellopa gaļas (steika daļa), kas ir lēni grillēta, pasniedz ar sarkanvīna mērci un baravikām, ļoti, ļoti garda recepte.
Vai arī vienkārši liellopu gaļas mazie gabaliņi , pasniegti kopā ar viegli apcetu rukolu un ciedru riekstiem , vēl šo versiju parasti pasniedz ar brokoļiem, ja neizmanto rukolu.
Protams, labi pagatavoti artišoki ir labākais starteris ar parmigiano sieru. Viss nevar izplūst jau no paša rīta, citādi ledusskapis tiks virināts.