Vīrietis un viņa psihe

Reitings 112
Reģ: 13.08.2009
Meitenes, šoreiz tāda bišķiņ nopietnāka tēma. Jau vairākus gadus satiekos ar puisi, jau sākumā zināju,ka viņš iepriekš ir dzēris kaut kādas nervu zāles (bet pats apgalvo ka ne antidepresantus), jo bija problēmas ģimenē - vecāku šķiršanās. Manuprāt, viņš neadekvāti ilgi par to sēroja (viņam bija 23 toreiz) un arī šobrīd tas viņam uzdzen lielu stresu kaut pagājuši jau vairāki gadi. Toreiz man likās, ka aizmirsīsies problēma un būs atkal kā normāls cilvēks. Bet arī tagad viņš ļoti daudzus notikumus dzīvē, mūsu strīdus, pat, manuprāt, nelielas sadzīves problēmas uztver ļoti saasināti - paliek nervozs, pārdzīvo, nespēj attapties nedēļām ilgi. Zinu, ka agrāk un arī tagad pēc lielākiem strīdiem vai ja pats kaut ko sadomājas (kas arī ir bieži un pamatā par to kur/kad strādās, kāda būs nākotne utt) iet pie sava psihoterapeita runāties. Viņš vairākas reizes arī minējis, ka gribētu dzert kaut kādas nomierinošas zāles, bet es vienmēr esmu viņu atrunājusi, jo man laikam bail no tā visa...
Ikdienā puisis normāls, gudrs, pašai un apkārtējiem sākumā nekad nerastos domas, ka viņam ir kaut kādas tādas problēmas. Lai gan apzinos, ka ne vienmēr visu var noteikt pēc principa "man izskatās tā". Tā nu es citreiz domāju, vai tas man nav bīstami? It kā viņš apgalvo, ka ārsts nekādu diagnozi nav uzstādījis (bijis arī pie psihiatra). Atliek tikai uzticēties, ka viņš saka taisnību.
Varbūt kāda ir saskārusies ar kaut ko līdzīgu? Kādi viedokļi/iedrošinājumi? Vienkārši esmu noraizējusies, vai ar šādu cilvēku var pavadīt visu mūžu/dibināt ģimeni...(kaut ļoooti mīlu)
Protams, saprotu, ka, visticamāk, tas nepāries un būs ar viņu jāapietas kā ar jēlu olu.
07.11.2013 13:18 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Un manā nosodītājām varu teikt, ka es arī esmu cilvēks ar savām bailēm, bažām un citreiz arī uzvelkos par nevajadzīgām drāmām. Diemžēl neesmu uķi - puķi meitenīte.

Kāds tam sakars ar to, ka neļauj savam vīrietim dzert zāles? Un kāpēc tu viņu atrunā?
07.11.2013 14:09 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Be kāpēc tikai attiecībās ar šādu puisi jāuzmanās, lai nebūtu trači un strīdi? Vai bez tiem galīgi nevar? Un kāds ir to iemesls?
Ja puisis jūt, ka viņam vajag zāles, neaizliedz tās lietot. Ne jau savā organismā tu viņas grūd. Un mentālās problēmas tomēr balstās un organisma iekšējās ķīmijas disbalansa pamata, ko normālās sliedēs var atgriezt ar zālēm un dzīvot tālāk, neuztraucoties par puiša problēmu.
Un pēc savas pieredzes man šķiet ļoti svarīgi pateikt - ja mīli, tad mīli līdz galam. ar visiem + un mīnusiem. Bet ja mīli tikai drusku un jūti, ka visa šī lieta tevi agru vai vēlu sāks kaitināt, un tev sāksies šaubas, tad esi uzmanīga, nespēlējies.
07.11.2013 14:10 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
tad, lai iet pie neirologa atkārtoti. izskatās, ka tas ir līdzējis? man jau šķiet, ka nē, ja reiz šeit ir šī diskusija. acīmredzot, ārsta nezināja, situācijas nopietnīcu, jo cilvēki ne vienmēr līdz galam visu izstāsta. daudzi uzzīmē labāku ainu, nekā ir, jo ir kauns pašiem, jo apzinās, ka īsti viņu rīcība nav adekvāta. pierakstieties vēlreiz un ej līdzi. piedalies sarunā. pastāsti ārstam, kas, tavuprāt, ir svarīgi un ko viņam vajadzētu zināt, lai apzinātos situācijas nopietnību.
jo šādas lietas gluži ar sportu nevar novērst. vai arī gluži ārsts nebija iedziļinājies tajā visā vai arī jums jāmeklē cits ārsts.
varu pateikt to, ka, lai uzlabotu viņa garastāvokli, tiešām var ndoarboties ar sportu, iet laukā, apmeklēt pasākumus, bet ārstam par to jāzina. jo ne visiem cilvēkiem palīdz sabiedrība. bet tas noteikti nav atrisinājums. to var papildus darīt, bet ar cilvēku ir jāstrādā. un, ja viņam ir jādzer zāles, tad tas ir jādara.
07.11.2013 14:13 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
pierakstieties vēlreiz un ej līdzi.

Manuprāt, tā nav laba ideja. Cilvēks tikai pats zina,kā viņš jūtas un kas viņam ir- neadekvāta rīcība būtu plikam skraidīt pa pagalmu un kliegt,ka viņš ir vienradzis vai palaist nagus un neatceēries, nevis runāšana par dzīves bezjēdzību. Nezvai,kas palīdzēs,ka draudzene tupēs blakus un teiks- nē, tu nepareizi saki- tu tad teici tā un darīji to un tik ilgi raudāji utt.. Tas nav vīruss, par ko tiek runāts. Te var iebraukt dziļās auzās. Līdzcilvēkiem ir jābūt blakus, bet jāarstējas ir pašam. Jāsaprot no kā, kāpēc utt...blakus sēdēšana, manuprāt, neko labu nedos.
07.11.2013 14:17 |

Reitings 8272
blakus sēdēšana, manuprāt, neko labu nedos.

nu man zināmajā gadījumā, palīdzēja tas, ka cilvēks nevis vnk sēdēja blakus, bet papildināja pacienta teikto. izklāstīja reālo situāciju psihiatram, jo cilvēkam reāli bija kauns pašam teikt to, ko ir darījis. cilvēks pliks, protams, neskraidīja pa pagalmu, bet rīcība nebija gluži adekvāta notikušajam. protams, ja cilvēks kategoriski iebilst pret to, ka kāds iet līdzi, nevajadzētu iet līdzi. bet, ja piekrīt, uzskatu, ka ir jāiet. protams, nevajag jaukties pa vidu un teikt - tu nepareizi saki. tā nē. bet beigās pateikt to, ko nav pateicis vai uzsvērt problēmas būtību.
07.11.2013 14:30 |

Reitings 8272
kā arī vēlējos piebilst, ka nervu slimības gluži nav tas pats, kas klepus, kad ārsts paskatīsies kaklu un izrakstīs zāles. tad, protams, nevajag nevienam vilkties līdzi pieaugušam cilvēkam.
07.11.2013 14:31 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Nu nezinu. Manā gadījumā cilvēks neko nekautrējās no ārsta, bet kad sieviņa blakus sēdēja,jo bija norūpējusies- neko nepateica,jo negribēja tuvākajam uzgrūzt visu to smagumu,kas ir iekšā. uzskatu,ka reālo situāciju zina tikai pats cilvēks. neviens cits.
Bet nu ganjau katram ir sava pieeja.
07.11.2013 14:33 |

Reitings 8272
nu jā, domājams, ka tas ir atkarīgs no katra paša cilvēka. man zināmajā gadījumā bija tā, ka cilvēks savu rīcību lielākoties noklusēja. pastāstīja par savu problēmu virspusēji. ārstam bija grūti saprast viņu un vsp sāka šķist, ka cilvēks vnk izdomā sev slimību, jo reālo situāciju arī nestāsta. nu tas ir vsp smags variants. cilvēks reizēm atzīst, ka ir problēmas, bet biežāk noliedz un vaino citus pie kaut kādas rīcības.
07.11.2013 15:21 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
o bija problēmas ģimenē - vecāku šķiršanās. Manuprāt, viņš neadekvāti ilgi par to sēroja (viņam bija 23 toreiz) un arī šobrīd tas viņam uzdzen lielu stresu kaut pagājuši jau vairāki gadi.
Tu domā,ka tādas lietas neatstāj pēdas uz bērniem un ģimeni kopumā? Nu tiešām! Mani vecāki ir šķīrušies jau gadiem,bet manu dzīvi tas ir iespaidojis.

Es ieteiktu,tev viņam palīdzēt pārdzīvot visu,kas viņam ir uz sirds. Ja vajag,tad doties arī līdzi pie ārsta.
07.11.2013 17:06 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Teiksu peec pieredzes-es arii appreceejos ar viirieti,kuram bija liels paardziivojums , vins no manis noteikti gaidija sapratni,pacietiibu -te nevar taa paveelet...viss ,tagad aizmirsti,saakam jaunu dziivi.Veel tagad kaadreiz juutu so traumu vinaa...Es domaaju ,ka ir sievietes,kuras var dziivot ar siem viiriesiem ,un noteikti -kuras nespees,lai kaadi taureni buutu bijusi veederaa!
Ne visiem pietruukt taas pacietiibas,iejuutiibas saprast to otru pusiiti,dziivot liidzi-taa vareetu teikt.Tas var paariet ,bet var "vilkties liidzi" visu muuzu .
07.11.2013 17:47 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ja viņš nav agresīvais, tad vienīgais no kā tev būtu jābaidās, ka šādi tipi var klusi izdarīt pašnāvību. Pienāks diena, kad viņš iespējams nespēs tikt galā ar savām drūmajām domām un dvēseles pārdzīvojumiem...
Es negribētu būt blakus tādam cilvēkam. Manā izpratnē vīrietim ir jābūt tam specīgajam ģimenes mūrim, aiz kura var paslēpties un justies droši jebkuros apstākļos. Tik pārjūtīgs vīrietis nav uz to spējīgs, jo viņš pats ir viegli ievainojams, sargājams un apčubināms.
07.11.2013 18:39 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Lonely_girl. Jāsavaldās, lai tevi nenolamātu par tavu tumsonību :D
Pati esmu dzērusi nervu zāles (antidepresantus, trankvilizatorus, kaut arī vieglās versijas), bet esmu neagresīvākais cilvēks ever, kā arī rīcības ziņā man ir ļoti liela paškontrole un bieži vien rīkojos adekvātāk nekā tie, kas zāles nekad nav dzēruši. Mana problēma ir tajā, ka no pārmeru stresa periodiski izjūtu paniku vai trauksmi, bet tas vispār nav skāris manu rīcības adekvātu. Varbūt tieši tas pats ir tavam puisim, jo arī man viss sākās ar vecāku šķiršanos (uzaugu lieliskā ģimenē, līdz ar to šķiršanos uztvēru smagi), protams, ne tikai tas.. Bet nu kamōn, mūsdienas piedāvā labas zāles, vieglas, kāpēc nedzert? Vismaz Noofen, Nervostrong. Bet godīgi sakot, manuprāt, tev ir bail, jo pati esi nestabila, ļoti bailīga (man neienāktu prātā tiktāl aizdomāties, ka tādu iemeslu pēc kāds varētu sākt neadekvāti rīkoties). Varbūt tavam puisim ir klasiskais VD, kas lielākā vai mazākā mērā piemīt katram 5. cilvēkam. Iesaku pašai par sevi aizdomāties.
07.11.2013 18:51 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Man gan par spīti 'nervu zālēm' strīdi un klasiskie dzīves stresi uzvelk ne vairāk kā citus, bieži vien pat mazāk. Draugs arī nesaprot, kā cilvēks, kurš nav pat pārāk emocionāls, ir dzēris zāles :D Ņurņaki pārjūtīgie ļoti bieži vien nav dzēruši zāles, viņiem vnk tāds raksturs un viss.
07.11.2013 18:54 |

Reitings 612
Reģ: 11.09.2012
Katrs bērns mātes vederā ir saņēmis savu devu ''stresa''. Ja mātei bijuši pārdzīvojumi, tad arī viņas bērnam pieaugot dzīves laikā būs labilāka nervu sistēma. Nevar pārmest kādam ko tādu, ko viņš pats brīvprātīgi nav izvēlējies. Protams tam visam ir risinājums - jātrenē prāts, nekādi stimulanti, mierīgāks dzīvesveids + kāds profilaktisks nomierinošs līdzeklis/ akūtos gadījumos kaut ko spēcīgāku var.

Atbalsti viņu, ja viņš tev ir svarīgs. Ja nē - tin makšķeres un meklē tādu, kuru atbalstīt nevajadzēs.
07.11.2013 20:54 |

Reitings 8272
Tu domā,ka tādas lietas neatstāj pēdas uz bērniem un ģimeni kopumā? Nu tiešām! Mani vecāki ir šķīrušies jau gadiem,bet manu dzīvi tas ir iespaidojis.

es arī piedzīvoju vecāku šķiršanos un ik pa reizei par to aizdomājos, bet tas nav sagrāvis ne mani psihi, ne manu dzīvi. tas, ka cilvēks nevar tikt jau vairākus gadus pāri savu vecāku šķiršanai, NAV normāli. visi cilvēki pārdzīvo, bet tas ir jāpieņem. ja cilvēks to nepieņem, tad tā problēma jau ir dziļāka.
08.11.2013 12:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!