Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Tievētāju vakariņas

 
Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Lieta tāda, apstākļi sekojoši. Šovakar pie manis viesosies cilvēks, kuram ir problēmas ar lieko svaru un attiecīgi diēta. Man nav ne jausmas, ko lai pagatavoju vakariņās tādu, lai būtu gan garšīgi, gan interesanti, gan šim vienam viesim nebūtu jāatsakās diētas dēļ. Pārējie var ēst visu, bet negribas to vienu nabadziņu apbižot.
05.11.2013 13:14 |
 
Reitings 46
Reģ: 05.11.2013
Uztaisi torti, kura izskatās kā maziņš ruksītis! :)
05.11.2013 13:15 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Kāda diēta ir tam vienam cilvēkam?
05.11.2013 13:17 |
 
Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Štank :D Šo es uzcepšu, kad Tu būsi izdomājis nākt ciemos :D
05.11.2013 13:18 |
 
Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Viņš nedrīkst neko, kas ir no baltajiem miltiem un nedrīkst kartupeļus. Tāpat arī neko ceptu. Nu un saliekot šo te kopā, man šodien trūkst izdomas.
05.11.2013 13:19 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Krēmzupu? Iespējams skaisti pasniegt, nav nekas cepts vai milti...
05.11.2013 13:20 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Gatavo krāsnī zivi.
Klāt dažādu dārzeņu piedevas, kas arī pagatavoti cepeškrāsnī.
Uz galda uzliec arī zaļos salātus, kādas interesantas mērces.
05.11.2013 13:21 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
http://aannija.wordpress.com/2013/10/20/debeskiga-burkankuka/ nu te cepts neeļļainā vidē, tik cik kokosriekstu eļļa mazliet, bet nu bez tās ar var iztikt droši vien. Balto miltu nav.
05.11.2013 13:22 |
 
Reitings 420
Reģ: 09.07.2013
Laba doma par krēmzupu.
Piem., ķirbju. Ļoti viegli pagatavojama, un kaloriju ziņā ir draudzīga.
Kā otro, piem., zivs vai fileja cepešķrāsnī (bez pievienotām taukvielām) ar dārzeņu salātiem (salātlapas, tomāti, zaļumi un tas, kas tev garšo + citronu sula, olīveļļa).

Manuprāt, ideāli!
05.11.2013 13:23 |
 
Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Kādas idejas, kā to zivi pagatavot? Nekad neesmu pati to darījusi...
05.11.2013 13:32 |
 
Reitings 760
Reģ: 19.03.2010
womankind,super ideja.
05.11.2013 13:35 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Ar zivi - jo vienkāršāk, jo labāk. Iztīri, pāgriez uz pusēm - pipari, sāls, kāda cita garšviela kas pēc gaumes patīk (man ļoooooti patīk ar pāris piparmētru lapām) un cepeškrāsnī iekšā. Noteikti nedrīkst pārcept, jo kļūst sausa, ja ilgāk cep. Pasniedz ar citronu.
05.11.2013 13:35 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ja tev ir krāsns, tad easy game, zivi ieliec follijā, apber ar garšvielām un cep. Gaļu arī var cept krāsnī, bez eļļas. Dārzeņus tāpat.
05.11.2013 13:36 |
 
Reitings 760
Reģ: 19.03.2010
Nekad,zupas vairak iet pusdienas
05.11.2013 13:36 |
 
Reitings 1104
Reģ: 31.07.2012
grieķu vai kādus citus svaigos salātus. Sutinātu zivi vai putna fileju (vista, tītars)
05.11.2013 13:36 |
 
Reitings 420
Reģ: 09.07.2013
Ņemu lasi vai foreli. Apslaku ar citrona sulu. Pēc tam apsmērēju ar garšvielām zivij. Man patīk zivs vēderā saliekt daudz zaļumu. To visu atstāt uz 2,3h', ielikt follijā vai maisiņā cepšanai, iepriekš sakarsētā krāsnī uz 25 min. Zaļumi sasūksies zivī, un garša būs vnk fantastiska. Pēc tam var rotāt ar citrona šķēlītēm.
05.11.2013 13:37 |
 
Reitings 420
Reģ: 09.07.2013
Par to zupu runājot, es patiešām neko nesaprotu ne no etiķetes, ne no gatavošanas, tāpēc piekrītu.
05.11.2013 13:38 |
 
Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Nekad, tā Tava zivs izklausās pēc kaut kā lieliska :) Ko Tu pie tās pasniedz klāt?
05.11.2013 13:40 |
 
Reitings 420
Reģ: 09.07.2013
Klāt lieku tos pašus salātus. Iesaku vnk nopirkt jau plastmasas trauciņos safasētas salātu lapas vai rukolu, cherry tomātiņus vai saulē kaltētus tomātus, melnās olīvas, zaļumus (pētersīļus, dilles (tos arī lieku zivī iekšā)), to visu apčubināt ar laima vai citrona sulu + olīveļļu. Viegli salāti. Parasti es vēl leiku Santa Maria vidusjūras garšvielu.

Pirms pasniegt zivi sev pašai :D es parasti tos zaļumus no zivs vēdera izņemu ārā. Tos neēdu.
05.11.2013 13:45 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Zivis, ko gatavoju pamatā vienmēr izskatās šādi:

Atkarībā no zivs lieluma mainās gabaliņu izskats.
Esmu arī nesagrieztā veidā gatavojusi, bet tad tur ir cita metode, pildot iekšā.

Garšvielas: sāls, pipari, timiāns, ctireiz vēl klāt ķiploks, bet tas arī viss.
Nekad nelieku follijā, man labāk patīk tas, kā timiāns ar sāli un pipariem apgrauzdējas, tas rada tādu ļoti garšīgu "garoziņu". Lai nesanāktu sausa, jākontrolē cepšanas laiks, lai tā nepārceptos.
05.11.2013 14:00 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits