Meklējam darbu!

Reitings 543
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Esmu dziļās pārdomās par savu dzīvi..Ir pabeigta profene, arī augstskola, ir darba pieredze vairākās jomās. Šobrīd meklēju darbu jau labu laiku.. pagaidām ir pilnīgs bezceris.. rokas nolaižas, un saku domāt par braukšanu prom no LV lai gan esmu skeptisk pret to bijusi noskaņota.. ir jau kautkādi piedāvājumi pa minimālo algu un 12h darba dienām.. bet tas tak nav normāli.. tānevar pat izdzīvot un kur nu vel dzīvot...
Gribeju dzirdēt jūsu viedokli.. no tam kuras meklee darbu, kaa jums sokas.. cik ilgi meklejat.. kad esat atradusas.. un vispar.. ko domajat par sii briza situaciju valstii..
Nu es neuzskatu ka esmu tik tizla lai neatrastu darbu,..bet tagad jau tiesam saak iestaasties depresija...naudas nav, bezdarbnieki ari tulit beigsies..caur pazinaam ari nekas konkrets nav atrasts.. nezinu ko lai dara.. veletos dzirdet jusu domas par darba meklesanu, atrasanu, utt..
04.11.2013 20:34 |

Reitings 10816
_paris , paldies ;) ja,to Es ar sev saku-vienmer var atkal aizbraukt prom :D
04.11.2013 21:53 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Darbu meklēju kādu 1,5 mēn, uz darba intervijām jau kādām 6 esmu bijusi. Bet nu pašlaik vai nu atalgojums par mazu, vai atrašanās vieta nepatīk.
04.11.2013 21:55 |

Reitings 543
ligavina uzaksija trapigi..piektiru.. taa ari ir..
un buuu - tu no sis diskusijas tiesam neiespaidojies.. iespejams man sodien vnk slikta diena..un viss ir sakrajies.. katram lietas notiek citadak :) :) taa kaa brauc tik majas un lai veicas :)
04.11.2013 21:56 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Parkvalificejies-megini apgut kadu jaunu pieprasitaku specialitati un krievu valodu. Tu vel esi jauna, un jo atrak, jo labak. Latvija ir gruti izsisties bez krievu valodas-ipasi Riga, Zemgale, Latgale. Gandriz visur jakontejas ar cilvekiem diendiena. Tad japarvacas kautkur talak uz Kurzemi. Apkalpojosa sfera ir viena no lielakajam, ja ne pati lielaka industrija Latvija, taja bez valodu zinasanam nevar. Ligavina pazreizi teica. Megini atrast kadu darbu ka izklaidejosais personals-es domaju, tev veiksies, ja darbu darisi ar patiku un entuziasmu.
04.11.2013 22:17 |

Reitings 1598
Reģ: 12.10.2010
Krievu valodas nezināšanai nav nekāds sakars ar to, ka nevar atrast darbu, nekad neesmu zinajusi to valodu, stradaju gan ar klientiem, gan viesnica... Vienmer darba devejiem esmu teikusi, ka nemaku to valodu, un tas nav bijis izšķirošais faktors pieņemt mani vai nepieņemt....

Man bija viena paziņa, kas gadiem ilgi piksteja, ka nevar atrast darbu, jo nezin krievu valodu. Absurds.
04.11.2013 22:18 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Ja krievu valoda joprojam LV darba tirguu ir tik svariga prasme, tad tas ir tiesham skumji. Igaunijaa, kur krievu tautibas iedzivotaju ir tik pat daudz, paris draugiem nezinot krievu valodu nekad nav bijushas problemas atrast darbu apkalpijoshaja sfera. Vinjiem shada prasme tur nekad nav prasita.
04.11.2013 22:25 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Krītiņ, tas nav skumji. Izdzīvo stiprākais. Turklāt, pret angļu neviens nepūkst.. Ak, jā, taču international valoda, piedod..

Varbūt pietiek žēloties, bet jāsāk mācīties? Ne tikai krievu, bet arī angļu valodu, jo daudzas, kas apgalvo, ka labprātāk runātu angliski, nevis krieviski, lāgā arī angļu valodu neprot..

Par tēmu - darbu nemeklēju, bet gadu atpakaļ tepat cosmo viena meitene bija ielikusi linku no tweeter ar darba piedāvājumu. Nebiju laikam reģistrējusies toreiz vēl tvīterī, bet izlēmu paskatīties, ko piedāvā. Atvērot linku sapratu, ka piedāvā darbu manā profesijā. Aizsūtīju CV, uzreiz uzaicināja uz pārrunām un uzreiz piedāvāja darbu. Jāsaka, neesmu super komunikabla pār līķiem gājēja ar mega pieredzi (uz to brīdi tā bija minimāla).. Alga ir laba, bet ne priekš Rīgas. Turklāt pluss ir tas, ka varu dzīvot un strādāt savā pilsētā, jo Rīgā palikt negribēju. Jau gadu veiksmīgi strādāju savā nozarē. Esmu apmierināta pagaidām..
04.11.2013 22:32 |

10 gadi
Reitings 351
Reģ: 22.05.2010
arī meklēju darbu kādu laiciņu...
ir pieredze savā sfērā , kā arī valodu zināšanas , bet nekā, jo pa minimālo tomēr strādāt neesmu gatava.
apsveru iespēju atkal braukt prom uz ārzemēm.. diemžēl.
04.11.2013 22:39 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Meksikanka - bushu klishejiska, bet domajams, ka skumji tas gan ir, ja musu valsti tautieshiem ir jamacas svesha (vari teikt ko velies, bet krievu valoda nav latvijas valsts oficiala valoda, tatad svesha), bet kaiminjvalstii viss ir sakartots un nevis savai tautai jamacas svesha, bet sveshai tautai - Igaunju. Dzivoju Danija un neceru uz nekadu uber darbu nezinot danju valodu, lai ari tiesham lielaka dalja cilveku sheit runa gandriz izcilaa anglju valodaa.
04.11.2013 22:41 |

10 gadi
Reitings 3706
Ai nu atkal tā krievu valoda. Man darbā nereti nākas saskarties ar cilvēkiem, kas runā tikai krieviski (un pie tam no uzņēmumu vadības).. nekas traks nav noticis un kaut kā sakomunicējam, protams, grūtāk, bet tomēr.
Es aizsūtīju uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmus CV un atradu darbu, pie tam gandrīz 2 gadus atpakaļ, kad situācija bija krietni sliktāka. Pie tam man pieredze nebija nekāda lielā
Attiecīgi viss mani rosina domāt par to, ka vai nu ir pārāk augstas prasības vai vienkārši attieksme/personība ir jāmaina (bieži sanāk dzirdēt no uzņēmumu pārstāvjiem, ka tie jaunie, kas nāk, nāk ar ūber prasībām, degunu debesīs, bet pamata tam pilnīgi nekāda).
04.11.2013 22:46 |

Reitings 376
Reģ: 25.03.2012
zinu, ka Spices promod veikalā meklē darbinieces.
04.11.2013 22:49 |

Reitings 675
Reģ: 07.09.2012
Krievu valodas nezināšanai nav nekāds sakars ar to, ka nevar atrast darbu, nekad neesmu zinajusi to valodu, stradaju gan ar klientiem, gan viesnica... Vienmer darba devejiem esmu teikusi, ka nemaku to valodu, un tas nav bijis izšķirošais faktors pieņemt mani vai nepieņemt....

Nu jā, katram sava pieredze. Vismaz visās intervijās, uz kurām es biju izsūtījusi savu CV nācās runāt 50:50 angļu un krievu valodā. Viena intervija vispār noritēja angļu valodā. Es tiešām nevaru iztēloties nevienu uzņēmumu, kuram mazsvarīgs faktors būtu darbinieka krievu valodas (ne)zināšanas, par angļu pat nerunāsim.
04.11.2013 22:50 |

Reitings 874
Kā var būt pilnīgs bezceris jaunam cilvēkam atrast darbu?? Visiem tādas prasības, jo redz ir diploms kabatā. Visi grib būt direktori un vadītāji. Aizej kautvai par pārdevēju pastrādā, noteikti sevi pierādīsi kā labu darbinieci un izaugsi līdz sev vēlamajam amatam un algai, nebūs vismaz jāsēž uz bezdarbniekiem.
04.11.2013 23:08 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Situacija Latvija ir tada kada ir! Daudzi krievi-gan vecaka gada gajuma, gan vinu atvases nav iemacijusies latviesu valodu pat sarunvalodas limeni un neuzskata to par vajadzigu. Bet neviena kompanija vai veikals nav ieeinteresets zaudet klientus del ta, ka darbinieks nav spejigs pienacigi komunicet, tapec uzskatu, ka krievu valoda ir svariga Latvijas darba tirgu.
04.11.2013 23:27 |

10 gadi
Reitings 3706

Nu jā, katram sava pieredze. Vismaz visās intervijās, uz kurām es biju izsūtījusi savu CV nācās runāt 50:50 angļu un krievu valodā

par angļu pat nerunāsim.

Gribi labu darbu, tad māki valodas! Būsim reāli, pirmkārt, mums valstī praktiski ir divas valodas (lai arī kā man tas pašai nepatiktu). Otrkārt, liela daļa uzņēmumu orientējas uz ārvalstu tirrgiem, kā arī ir ļoti daudz t.s. share centers, kur no latvijas apkalpo citu valstu klientu.
Laiks, kad dabūsi darbu tikai ar latviešu valodas zināšanām ir beidzies (es nerunāju te par tīri "melnajiem" darbiem). Ja gribi labu darbu, ir jāzina valodas!
04.11.2013 23:28 |

Reitings 1888
Reģ: 15.09.2012
To, ka jāzina krievu valoda, lai LV atrastu darbu, saprotu, tieši tāpēc esmu iestājusies kursos. Veikalā esmu strādājusi studiju laikos, bet tas nebija mans darbs, ar riebumu no rītiem cēlos. Šobrīd strādāju kā freelancer savā profesijā, vienkārši gribētos arī patstāvīgu darbu šajā jomā.
04.11.2013 23:40 |

Reitings 541
Reģ: 17.01.2013
Sirsiņa, bet vispār - nenokar degunu!
Es ar savu šodienas skatu domāju, ka labāk būtu gājusi programmēšanu mācīties, ne kultūras vadību, bet saprotu visa līdz šim iegūtā pieredze man ir, jo esmu gājusi tieši pa to ceļu, ne citu.

Ja nav finansiālo saistību, bērnu un attiecību, tad krāmē somas un brauc brīvprātīgajā darbā uz gadu. Tur ir lielāka iespēja strādāt konkrētajā nozarē :)
04.11.2013 23:59 |

Reitings 82
Reģ: 30.10.2013
Sāc ar video čata vakancēm internetā, tad jau redzēsi! ;)
05.11.2013 00:01 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Te vēl nesen visas kliedza, ka darbs ir, tikai jāpaceļ dibens no dīvāna, ja nemaldos SĒNES?! diskusijā, kur jauniete meklēja darbu! Jā, diemžēl tāda ir Latvijas realitāte. Ja nebūtu studijas, sen jau būtu prom, to arī domāju darīt tuvākajā nākotnē, jo gribu dzīvot normālu dzīvi, nevis izdzīvot. 300Ls NAV NORMĀLA ALGA!
05.11.2013 00:05 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Un man ir žēl to studentu, kuri strāda pa minimālo algu un naktīs pilda mājasdarbus.
05.11.2013 00:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits