Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Amerika!

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es iedomaajos ,ka te nav veel bijusi diskusija par manu pusi.Buusu forumaa jau driiz 4 gadus ,un nekad neesmu uzdevusi so jautaajumu -kas jums liekas interesants,patiikams,vilinoss ar vaardu Amerika?Kas varbuut negatiivs?Zinu ,ka te ir sievietes,kuras bijusas,dziivojusas kaadu laicinu Amerikaa.Vienaa diskusijaa redzeeju ,ka loti daudzas meitenes veeleetos dziivot sajaa lielajaa valstii-kas juus iedvesmoja uz so domu?
04.11.2013 16:11 |

Reitings 318
Reģ: 19.01.2010
Emanuelle

Nu varbūt vari padalīties ar kādām gudrībām,ko esi iemanījusies šeit dzīvojot.

Un par to strādāšanu es vairāk domāju ģimenes cilvēkus, kas labprātāk gribētu brīvāku grafiku, lai arī savus bērnus redzētu :)

Jā, tā man arī šķiet netaisnība, ka pat visparastākais dārzenis te ir ar kaut ko apsmidzināts, tātad ja neesi bagāts un nevari atļauties visu ORGANIC, tad ēd to, ko vari atļauties - mcDonalds.
05.11.2013 23:55 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Gribu aizbraukt celjojumaa, bet tas arii viss. Mani vairaak interesee daba tajos shtatos, kas robezhojas ar Kanaadu, tie mezhi un ezeri… Uz Alasku aizbraukt, Kanaadu. Dienvidu shtati vispaar neinteresee. Gribu apskatiit Nujorku, LA, paspeeleet kaadus 100 dolaarus Vagasaa (nebuusim naivi un nedomaasim par lielo laimestu ;D). Taa mani amerikaanju kultuura ne iipashi saista.

Un turklaat man liekas pilniigi un galiigi negodiigi, ka tajaa kontinentaa lupatas ir leetaakas (un arii ir taadas, kas nav Eiropaa), arii kameras, datori utt. Cuuciiba..
06.11.2013 01:17 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
*Vegasaa
06.11.2013 01:18 |

Reitings 16208
Pushing Daisies-man loti gruuts bija saakums,kad dziivoju latviesu gimenee(Amerikas latviesu).Es iztureeju un loti varoniigi,bet nekad neaizmirsiisu to laiku.Taa attieksme bija tik izteikta,ka pret kalponi-otraas skiras cilveeku.Esmu sen piedevusi visu tai sievietei-gimenei...Varbuut arii taapeec man ir taada barjera -negribu draudzeties ar Amerikas latviesiem ,kuri ir tie saucamie "tiirasinu"-runaa latviski gimenee,iet uz latviesu namu ,beerni iet arii latviesu skolaas uttEs vinus netrauceeju...Mans viirs neko sliktu nesaka par viniem,bet nekaadas iipasas juutas nav...To taa gruuti pastaastiit-tas laikam ir jaapiedziivo...!
06.11.2013 01:32 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Detroita pieteikumu par maksātnespējas atzīšanu iesniedza jūlija beigās. Advokātiem ir jāpierāda, ka pilsēta ir izsmēlusi visas iespējas samaksāt rēķinus un segt parādus. Bet jau martā tie sastādīja kolosālu summu - gandrīz 20 miljardus dolāru.

Situācija pilsētā nostāja ir tik slikta, ka amerikāņu prese to ir nodēvējusi par Amerikas "trešo pasauli". Pēdējo 10 gadu laikā kādreiz plaukstošās pilsētas iedzīvotāju skaits samazinājās par ceturto daļu, un šobrīd nepārsniedz septiņsimt tūkstošus cilvēku. Veselos rajonos nav elektrības. Nedarbojas kanalizācijas sistēma. Ielas ir pārpildītas ar atkritumiem.

Turklāt Detroita – nav vienīgā nabadzīgā pilsēta Amerikā. Līdzīgu gadījumu ir simtiem.

Detroitai šobrīd pievērš tādu uzmanību, it kā tā būtu vienīgā spitālīgā, saka grāmatas par problēmām Detroitā un citās lielākajās ASV pilsētās autors Čārlijs Ledafs. Nekā tamlīdzīga nav, šādu pilsētu ir daudz, un to saraksts pastāvīgi palielinās.

"Kas nogalināja Detroitu? Rasu konflikti, ekonomiskā depresija un korupcija. Visi šīs kroplīgās parādības, šķiet, pārvēršas par amerikāņu dzīvesveidu. Detroita šajā ziņā nav vientuļa. Tai pēdās seko Baltimora, Atlanta, Losandželosa".

Kalifornijā par bankrotu jau ir paziņojusi Stoktona, Sanbernadino, un Mamotleika. Uz bankrota robežas šobrīd balansē Losandželosa, Sandjego, Longbīča un Santa-Ana. Pensilvānijas štatā bankrotēja Skrentona. Rodailendas štatā rēķinus vairs nevar samaksāt Providensa, bankrots draud Harisburgai.

Mičiganas štatā, kā pastāstīja tā gubernators Riks Snaiders, bez Detroitas par bankrotējušām var uzskatīt vairāk nekā 250 mazāku apdzīvotu vietu.

Skatos, info par Detroitu tev ir sameeraa nabadziiga. Bankroteejusi ir tikai pati taa saucamaa pilseeta, bet metro Detroit area plaukst un zelj. Tajaa dziivo gandriiz 4 miljoni cilveeku un visi, kam ir iespeeja no Detroitas vaacaas aaraa, lai paarvaaktos uz kaadu no metro rajoniem. Kaapeec tad iisti Detroita bankroteeja? Detroitaa saakaas lielais apveersums, kad melnie saceelaas pret baltajiem un daudzi baltie pameta aiz baileem pilseetu uz neatgrieshanos. Pilseetaa iestaajaas anarhija un visi peecaakie pasaakumi, lai ieviestu tur kaartiibu, bija nesekmiigi. Baltie, kopaa ar savaam mantaam, savaaca liidzi arii savus biznesus, liidz ar to darbs saruka. Naakamais smagais trieciens bija automashiinu biznesa kriize. Kopsh taa laika (pagaajushaa gadsimta 60-to gadu beigas) pilseeta uzsaaka savu lejupsliidi.
Diezgan logiski, ka nav elektriibas un nestraadaa kanalizaacija daudzos pilseetas rajonos, jo no tur esoshajaam maajaam viena no 100 ir apdziivotas un ir bezjeedziigi teereet naudu uz to. Taa vairs nav pilseeta, iistaa pilseeta ir blakaam, apkaartesoshaa teritorija, pati Detroita ir viens vieniigs melnaadaino un araabu getto un kaa jau zinaams, neviens getto nav bagaats.
06.11.2013 01:50 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Zoyy- esmu bijusi un redzeejusi Lielo Kanjonu,viens no sapnjiem piepildiijies! Bija elpu aizraujoshi,patieshaam! (l)
Biju New York,San Francisko,LA un Las Vegasaa,viss celjojums bija superiigs! Visvairaak patika NY un San Francisko... (l)
Gribu veel kaadreiz tur atgriezties!
06.11.2013 02:26 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Pagaidām vēl okeāna otrā pusē neesmu bijusi, bet NY un Florida noteikti ir tās pilsētas, ko gribētu apmeklēt. Un Lielo Kanjonu arī - man jau bildes skatoties elpa aizraujas, pieļauju, ka dzīvē arī galva sagrieztos :) Dzīvot, iespējams, gribētu NY - nevis tāpēc, ka filmās dikti šiki, bet tāpēc, ka man principā patīk lielas pilsētas un lielākas par NY nav. :)
06.11.2013 03:07 |

Reitings 318
Emanuelle nu ja to tu biji tā kā attiecinājusi pret mani, tad es neesmu gluži no tās kategorijas latviešiem amerikā .. : )
06.11.2013 04:53 |

Reitings 16208
Pushing daisies-kuraa stata tu dziivo?Vai esi uz patstaaviigu dziivi?
Nee ,nee es nedomaaju taadus,ka mees,kas atbrauc uz laiku ,un tad paliek uttEs domaaju tos riktiigos ,kuri atbraukusi peec kara.Sie cilveeki ir kaut kaa savaadaaki-cita paaudze ...Es pat nezinu, kaa lai to taa smuki pasaka...:DEs saprotu ,ka manai sievietei bija loti gruuti tikt galaa ar to psihiski slimo mammu uttVina pati bija maasa,un straadaaja loti labaa slimniicaa,bet man toreiz loti nepatika ,ka vina muusu maasinas "noslaucija no zemes virsmas"-man tas bija saapiigi...!
Tagad saprotu vinu ....Esmu izgaajusi daudziem posmiem cauri , sapratusi vienu loti lielu lietu-te var loti labi iedziivoties cilveeks,kurs veelas mainiities,jo ar Eiropas cilveka pieeju te ir loti gruuti iedziivoties,biezi atrast darbu arii.
06.11.2013 07:09 |

Reitings 318
Emanuelle

CA, dienvidos
.. un nepatstāvīgu dzīvi .. vai varbūt tomēr, to manīs!

Skaidra tava situācija. Esmu bijusi pāris reizes uz L.A. latviešu namu, bet uz tādiem publiskiem pasākumiem, kur tik pāris vārdus pārmīt ar kādu. Man tā samērā tuvu, tāpēc.

Tad tu tā kā ar citiem latviešiem netiecies, ja?
06.11.2013 07:21 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Mana mīlestība pret Ameriku beidzās līdz ar indiāņiem un prērijās auļojošiem bizoniem. :) Tātad bērnībā.
Interesētu tikai ceļojums kā Demoiselle.
Nekad neesmu uzskatījusi Ameriku par visu iespēju zemi. Manuprāt, šī slava tai nāk līdzi vēl no kolonizācijas laikiem, kad uz turieni devās eiropieši labākas dzīves meklējumos.
Tagad domāju kā Sinatra dziesmā par Ņujorku: If I can make it there I'll make it anywhere.
No šodienas Amerikas atbaida nevis dzīve uz parāda, bet tas, ko paši amerikāņi par sevi rāda sižetos Discovery un līdzīgos kanālos: ja cilvēkam paliek slikti, nevari viņam palīdzēt pat, ja zini kā, ja tev nav medicīniskas izglītības. Bija tāds sižets, un puse no tā tika veltīta apcerējumam, cik ļoti Džekam paveicās, ka līdzās esošajam Džonam bija medicīnas māsiņas (vai kā nu tur politkorekti amerikāņi to sauc) kursu diploms, jo, ja tā nebūtu - ātro palīdzību viņš nesagaidītu.
Cits - sievietei veselības problēmas, ārsti neko neatrod vai neko nevar līdzēt, tad nu viņa sāk lietot kaut kādas ķīniešu zālītes, un tās palīdz. Bet, kā tas nāca gaismā, vairs viņai pie ķīniešu zālītēm tikt neļauj.
Acīmredzot, pašiem amerikāņiem tas šķiet normāli, man nē.
06.11.2013 11:42 |

Reitings 16208
Runaajot par diplomiem un mediciinu ...te tiesaam ir loti interesanti!Tu vari buut bijis profesors Latvijaa vai citur Eiropaa , ja nebuus Amerikas(biezi vajag arii tiesi Kalifornijas)diploms,tad nevar dariit neko taadu,kaa injekcijas,sveciites per rectum uttEs runaaju par taam reizeem ,kad tas buutu loti svariigi...100reizes tas viss dariits,bet ja nav taa papiira,tad neko...
Man darbaa bija gadijums,kad vecai sievietei stipri kusteejas zobs -vareeja pilniigi panemt divos pirkstos un izcelt...Man ir viena sieviete ,kura Bulgaarijaa ir bijusi dentiste 21 gadu,vina gribeeja to izdariit-gandriiz zaudeeja darbu.
06.11.2013 17:16 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Emmanuelle,par godu tavai diskusijai man tagad ir pinterestā albums par USA. Skatos bildes un vēl personīgos arhīvus, patiesību sakot man ļoti patīk USA un esmu noteikti tas tips, ja vieta man patiktu, varētu dzīvot! :)
http://www.pinterest.com/MrsPinacholic/~united-states-of-america~/

palēnām visu cosmo ārzemnieču valstis tiks sapinotas, nekautrējaties pieteikties un ieteikt pilsētas kā MUST SEE, objektus un visu , visu , kas ienāk prātā ar valsti kurā uzturaties :)
06.11.2013 17:23 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Emmanuelle, Tev patiks , tik mīļš puisītis :) Gudrītis :)
http://www.apollo.lv/zinas/video-pat-piecgadigs-zens-no-asv-zina-kur-atrodas-riga/620126
06.11.2013 17:32 |

Reitings 16208
DIO-paldies!Nu te var redzeet visu kraasnumu!Vieniigais ,ko neieveroju bija Napa ielejas viinotavas!:)Dieviigas bildes!
06.11.2013 17:39 |

Reitings 16208
DIO-es domaaju ,ka pusiitis noteikti ir geenijs, nu tik smuks ,un tik briivi uzvedaas!Prieks!Paldies tev par kaut ko pozitiivu,pieminot Ameriku:)
06.11.2013 17:47 |

Reitings 171
Reģ: 20.08.2013
Nu mana lielā mīlestība ir Ņujorka. Bija arī tā laime kādu laiciņu tur padzīvoties.. Nezinu,kas tieši īsti ,bet saistija viss, jutos kā savā vietā.Ir apskatītas daudzas citas pilsētas,bet šī bija tā,no kuras palika tas īstais wooow iespaids. Un noteikti tā nebija pēdējā reize,ka es apmeklēju šo pilsētu. Tad jau redzēs ,kā izvērtīsies tuvākā nākotne,bet sapni aiz durvīm neatstāšu.
06.11.2013 19:35 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits