Attiecības un nauda

Reitings 15
Reģ: 02.11.2013
Sveiki, gribētu dzirdēt citu/svešāku cilvēku viedokļus par to, ko turpmāko situāciju. Jūs varat nosodīt vai nē, varat uzbrukt ar bargiem viedokļiem vai vienkārši padalīties pieredzē, galvenais, ka piedalāties. :) :p

Situācija: puisis un meitene - strādājoši studenti, kas dzīvo kopā.
Taču mums atšķiras ienākumi un šoreiz man tie ir lielāki nekā puisim, līdz ar to attiecībās sākušies nejauki strīdi(par naudu).

Vai tas būtu prātīgi izveidot kopēju budžetu, kas domāts tieši kopējai iztikai un atlikušo naudiņu paturēt sev, kā sievietei ar savām vajadzībām, vai man tikai jāčubina vīrietis un jāaizmirst par sevi? :D

Neesam jau precējušies, esam vēl studenti un tas ir arī normāli, ja palūdz naudu saviem vecākiem, bet arī to viņš nevēlas darīt, jo jūtoties slikti.
02.11.2013 16:58 |

Reitings 15
Emmanuelle, labprāt uzklausītu mammīti, bet diemžēl tas nav iespējams :(
02.11.2013 17:36 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Mani neapmierinātu situācija, ka man pēc darba vēl ir jāgatavo vakariņas, ja strādājat abi..
02.11.2013 17:38 |

Reitings 15
Darbs ir tāds, ka viņam ir pusslodze, jo nesanāk apvienot ar darbu, bet pašai ir pilna slodze un papildu tam darbam vēl atsevišķi piepelnos. :)

Protams, ka mani arī tas neapmierina un bieži netaisu ēst, saku, ka lai pats taisa :D
02.11.2013 17:42 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Tā runā, ja attiecībās atdala "mana", "sava" nauda, tā it kā skaitoties daļēja neuzticība.

Hah:D es vrb domāju nepareizi ,bet es to neuzskatu par daļēju neuzticību vai egoismu ,tā ir tava nauda tu to nopelni, jā, protams, daļu tās naudas tev ir jāieliek kopējā budžetā, bet tieši tik pat lielu daļu ,summu, kā viņš ,ne lielāku ,ne mazāku , pārējo naudu paturi sev ,lai vinš iet skriet, savādāk pārāk labi iekārtojies , iespējams, nesaku ,ka viņš vrb izšķērdē tavus līdzekļus , bet nu es pieļauju ,ka tu par viņa līdzekļiem arī nedzīvo ,jo pelni pati.
02.11.2013 17:46 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Darbs ir tāds, ka viņam ir pusslodze, jo nesanāk apvienot ar darbu, bet pašai ir pilna slodze un papildu tam darbam vēl atsevišķi piepelnos.

Tad nu vinjas tev vispaar lohs gatavais. Nevajadzeeja so seergu ielaist pasaa saakumaa, jo tagad buus gruuti ciiniities. Es tavaa vietaa pateiktu, ka samazinaaja algu liidz taadam apmeeram kaa vinjs sanjem. Atlikumu tureetu savaam vajadziibaam. Piekriitu Emanuelle teiktajam, ka
Taa miila var beigties pat tad ,kad tu esi gaidiijusi vismazaak...
Un, ko tad dariisi bez naudas un pie sasistas siles? Kamer vinja attieksme nemainas, naudas lietas doma vairak par sevi.
02.11.2013 17:46 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Mani neapmierinātu situācija, ka man pēc darba vēl ir jāgatavo vakariņas, ja strādājat abi..

:) Tā ir dzimumu vienlīdzība latviešu gaumē - rēķinus uz pusēm, bet cept, vārīt un mazgāt tāpat ir pienākums meitenei.

Pamet.
02.11.2013 17:51 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Piekrītu meitenei, kura izteicās, ka te jau ir runa par attieksmi, ne jau naudu.
Kā jūs darāt ar rēķiniem? - visu uz pusēm? Viņam taču pēc rēķinu apmaksas arī paliek nauda sev, ne? Un kā ar pārtiku? - kas gatavo, tas pērk vai arī veidojat pārtikas budžetu?
02.11.2013 17:55 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Man viss pec vienlidziguma principa-visi rekini, majas darbi, esana arpus majas, izklaides arpus majas 50/50, pareja nauda lai tiek tereta katra pasa intereses. Mums bija ta, ka 1 reizi vins izmaksa, nakamo reizi es, iznemums bija dazadas nelielas davaninas un parsteigumi viens otram. Majas tirisana bija uz mainam-1 reizi vins, nakamo reizi es. Kad stradaju, tad vins mani gaidija ar vakarinam un nodevas gatavosanai, vai ari es vinam taisiju vakarinas, kamer bija prom. Neviens nejutas apdalits vai izmantots. Tas kuram vairak briva laika ari vajadzetu vairak darit majas soli.
02.11.2013 18:00 |

Reitings 560
Reģ: 29.01.2009
Jā,puisim tāda neforša attieksme,jo tomēr nav godīgi,ka viņš sagaida no Tevis,ka ieguldīsi vairāk tikai tāpēc,ka pelni vairāk (kā pati minēji,nāksi ar lieliem iepirkuma maisiem+vēl gatavosi viņam).

Pati arī esmu bijusi situācijā,kad it kā rēķinus par dzīvokli dalam uz pusēm,bet es biju atbildīgā ēst gatavošanā un lielākoties arī pārtikas iegādē,par ko viņš neiedomājās,ka vajadzētu segt vismaz daļu.
Abi tajā laikā bijām studenti,man nāca studējošais kredīts,bet viņam naudu deva vecāki un man katru mēnesi vēl papildus nācās izdot ap 50-70ls pārtikā,kuru lielākoties patēreja viņš,jo ja es varēju iztikt ar salātiem vakariņās,viņam vienmēr vajadzēja silto+salātus+gaļu un mērces.

Vēlāk viņš sāka paralēli studijām strādāt,es arī,bet mani ienākumi bija daudz mazāki un es centos ietaupīt kā mācēju. Nekad neaizrādīju un īpaši nepievērsu uzmanību kā un kam viņš tērēja savu naudu.Vienīgais,kas nepatika,ka viņš nerēķinājās,ka es nevaru atļauties dažādām izklaidēm tērēt tik daudz,cik viņš,bet viņš tik ieplānoja dažādas dārgas izklaides,nerēķinoties,ka nevaru to atļauties.

Esmu priecīga,ka aizgāju no tām attiecībām. Naudas lietas protams nebija primārā attiecību problēma,bet tas bija vairāku nopietnu strīdu iemesls.
02.11.2013 18:12 |

Reitings 15
Piekrītu meitenei, kura izteicās, ka te jau ir runa par attieksmi, ne jau naudu.
Kā jūs darāt ar rēķiniem? - visu uz pusēm? Viņam taču pēc rēķinu apmaksas arī paliek nauda sev, ne? Un kā ar pārtiku? - kas gatavo, tas pērk vai arī veidojat pārtikas budžetu?

Rēķinus dalām uz pusēm - īre, komunālie, uc. un katrs pats maksājam par saviem tel.rēķiniem.

Problēma ir pārtikas izdevumi, lai arī var šķist nenozīmīga, tomēr tā pastāv. Protams, paši nedzīvojam izšķērdīgi un cenšamies arī uz ēdienu taupīt. Vienkārši, uz pārtiku aiziet diezgan daudz līdzekļu un liela daļa no tiem - mani līdzekļi... :D

Tagad esmu puisim izteikusi domu, ka jāveido pārtikas budžets, jo nepatīk lieki pārtērēt.
02.11.2013 18:16 |

Reitings 15
Luxottica
Abi tajā laikā bijām studenti,man nāca studējošais kredīts,bet viņam naudu deva vecāki un man katru mēnesi vēl papildus nācās izdot ap 50-70ls pārtikā,kuru lielākoties patēreja viņš,jo ja es varēju iztikt ar salātiem vakariņās,viņam vienmēr vajadzēja silto+salātus+gaļu un mērces.

Man tagad ir tā, ka esam studenti un tā ir, es kā meitene ēdu ļoti maz, ar to daudzumu, ko viņš patērē 2 dienās, es iztieku nedēļu. Pārbaudīju to, kad viņš bija aizbraucis. :)
Tas, kā saki par to summu, jā, tā ir - uz pārtiku bieži aiziet tādas summas, jo vīrieši grib gaļu katru dienu un tas nav lēts prieks.

Grūti spriest par to attiecību izbeigšanu, jo jūtas jau pret to cilvēku ir, rūpes un mīļums, u.c.
Taču šādi jautājumi par naudu ietekmē arī gultas dzīvi...
02.11.2013 18:22 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu tak parēķiniet cik mēnesī aiziet pārtikai un tad sadaliet uz pusi un maksājiet katrs savu daļu. Tāpat sadaliet kādu summu izklaidēm un tamlīdzīgām ekstrām.

Man jau izskatās, ka puisis baigi ērti iekārtojies. Sīkums, ka pelna mazāk, bet kurnēt par to, ka ēst nav gatavs tad, kad meitene teju divos darbos strādā - ir tā kā par daudz...
02.11.2013 18:25 |

Reitings 560
GreenScarf
Tādēļ es Tevi tik ļoti labi saprotu. Es biju tik laimīga,kad sāku dzīvot viena pati,goda vārds,mani tēriņi par pārtiku uzreiz saruka par kādām 4x. Ok,ir meitenes,kuras ēd līdzvērtīgi saviem vīriešiem,bet manējam vienmēr vajadzēja milzīgas porcijas. Es ikdienā gaļu ēdu varbūt reizi 1-2 nedēļās,bet viņam vajadzēja katru dienu.

Un pārtika IR dārga,tāpēc ir pilnīgi saprotams,ka ja pārtikas iegāde ir uz Tevi un viņš patērē vairāk nekā Tu+ar viņa attieksmi,sāk rasties nesaskaņas. Tieši tā aizsākās strīdi manās attiecībās un tas aizgāja līdz šķiršanās.

Jaunajās attiecībās esmu daudz gudrāka un jau pašā sākumā skaidri pateicu savus uzskatus un visus izdevumus dalām uz pusēm. Ja kādreiz par kaut ko samaksā viņš,tad nākamreiz izmaksāju es. Vai arī, ejot uz kino-par biļetēm maksā viņš,es par popkornu un dzērieniem.

Es nepiekrītu,ka uzreiz ir jāšķiras,bet ir vērts par to runāt un likt saprast,ka neesi ar to mierā un censties risināt situāciju,dot ieteikumus ko varētu mainīt.
02.11.2013 18:33 |

Reitings 560
Nu tak parēķiniet cik mēnesī aiziet pārtikai un tad sadaliet uz pusi un maksājiet katrs savu daļu.

It kā jā,tas ir risinājums,bet tomēr nepiekrītu. Negribu izklausīties pēc kapeiku pisējas un ka tagad jāuzskaita,kurš ko un cik daudz ēd,jo daudziem tas noteikti liksies absurdi,bet saku no savas tagadējās pieredzes - es pārtikā mēnesī iztērēju varbūt ap 80ls,kamēr vīrietis ap 220ls. Kopā tie ir 300ls. Kaut kā negribētos tomēr skaitīt kopā un maksāt pusi,jo reāli es to nepatērēju.
02.11.2013 18:38 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Tiesi ta-sadus jautajumus par finansem un darbu sadalijumu vajadzetu izrunat jau pirms attiecinu sakuma. Es piekritu Luxottica viedoklim. Japarada sava nostaja, nedrikst laut sev kapt uz galvas. Ja es esmu vegetariete vai galu edu loti maz, tad lai pats gada savus galas kalnus, perejais uz pusem.
02.11.2013 18:40 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Kāpēc meitenēm vienmēr jābūt tik naivām un jāatklāj savas algas lielums? Ja vecim labi nopelnīt ir daudzreiz lielākas iespējas, tad kāpēc izšķiest to, ko mēs nopelnām, lai tādu sliņķi uzturētu? Un vēl runā, ka sievietes esot mantkārīgas.
02.11.2013 18:43 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu bet, puisis apēd vairāk, bet meitene iztērē vairāk visādās skaistumkopšanās lietās. Manuprāt - līdzvērtīgi. Tāpēc pieņemu, ka godīgi būtu abās sfērās sadalīt maksājumus uz pusēm.
02.11.2013 18:52 |

Reitings 560
Neons
Kāds vispār sakars ar to,cik meitene tērē skaistumkopšanas lietās?! Tā ir viņas personīgā nauda,ko viņa tērē uz sevi un vīrietim gar to nav nekādas daļas! Bet pārtikas iegādē viņa arī tērē savi personīgo naudu,bet pārtiku vairāk patērē vīrietis.
02.11.2013 19:18 |

Reitings 113
Reģ: 02.08.2013
Neesmu kopā ar studentu, mēs abi strādājam. .;) viņš maksa rēķinus, es par savu telefonu..Par pārtiku nekādu kopēju budžetu nav..Ja eju uz veikalu viena es arī maksāju. .Ja viņš viens viņš ari maksā. Kopa ejot uz veikalu pārsvarā maksā vīrietis. Šad tad apmaksāju kādas kopīgas izklaides. .Bet sanāk pa daudz pārtiku pirkt, kādu 100 noteikti iztērēju partikai, un nepievēršu uzmanību, ka viņš ēstu vairāk vai kā tā. .Patīk lutināt savu vīrieti ar dāvaniņām ik pa laikam..;)
02.11.2013 19:22 |

Reitings 113
Reģ: 02.08.2013
Uzskatu, ka tieši sievietes ir vainīgas ka ir tādi sliņķi, kas nevēlas vairāk pelnīt, bet sēž sievietem uz kakla..Pašas tak pieradināt. .Īstam vīrietim ir jāatrod iespēja pelnīt normalu algu un rūpēties par ģimenes labklājību. .
02.11.2013 19:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits