Tā skumji palika

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
Esmu grūtniecības finiša taisnē, esmu ar ļoti lielu punci, jo bērniņš solās būt liels(ir arī tūska uz ķermeņa un protams pāris liekie kg tur, kur to labāk varēja nebūt)...un kas tad tik skumjš notika? Mana vīrieša draugs izspēra frāzi, ka esmu kā kuģis. Jā, esmu! Tam es piekrītu, bet lai svešs cilvēks to atklāti pateiktu...nezinu. Godīgi sakot es par to vislaik domāju. Iespējams, ka mani tas aizvainoja, kaut arī pati apzinos, ka tā ir taisnība. Laikam savā ziņā man ir bailes, ka tos kg, kas pēc dzemdībām būtu lieki 10, būs grūti nomest. Zinu, ka man pašai un manējam patīk slaids ķermenis.
Ahhh...man šovakar kut kāds besis.
31.10.2013 22:16 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nepievērs uzmanību šādiem izteicieniem. Dzemdēsi un viss liekais svars uzreiz vai dažu mēnešu laikā pats pazudīs. Par to vari vispār neuztraukties! ;)
01.11.2013 05:15 |

Reitings 377
Reģ: 29.01.2009
Varbūt tas nebija domāts tik ļauni, cik Tu to saprati :)

Ja reiz viņš Tevi ilgi nebija redzējis un, cik noprotu, Tu vienmēr esi bijusi slaida, protams, ka viņam bija šoks Tevi ieraugot! Kad mana draudzene bija stāvoklī, kura tieši pirms bērniņa bija vājprātīgi tieva, es viņu ieraugot pēdējos mēnešos biju šokā un arī teicu, ka viņa tā kā tāds tuntulis. Bet tas nebija domāts, ka viņai ir problēmas ar lieko svaru - viņa ir stāvoklī un tāpēc milzīga. Tā kā esmu gandrīz pilnīgi pārliecināta, ka tas nebija domāts, ka Tev it problēmas ar kilogramiem!
01.11.2013 05:35 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
MArta - nepārdzīvo. Neaizmirsti, ka bēbis un augļūdeņi vien jau sastāda 12kg aptuveni, tūska - pierēķini vel kāus 3kg, ja tāda vidēji izteikta, tad protams ir arī pampums hormonu dēļ, kas padara vizuāli lielāku sēžu un kājas, lai to puncīti var noturēt, pierēķini arī krūtis, saka ka katra krūts paliekot par kg smagāka pirms dzemdībām...
Tūska pazudīs pirmajā nedēļā, hormonu pampums aptuveni 1-2 nedēļā, bet pirmie 12 kg pazudīs jau uz dzemdību galda. Neķer kreņķi - to, kas būs par daudz - ja vispār būs - noraksti uz krūtīm. :D Necep sevi - Tu taču zini, ka esi skaista.
01.11.2013 08:08 |

Reitings 7781
paldies par uzmundrinosajiem vardiem! pirms grutniecibas nebiju ne skalins, bet normalas miesas buves(58/57kg, 167). klat naca +17kg. tagad jau noteikti vel vairak, jo sveros pirms 2 nedelam.
pats stulbakais laikam bija tas, ka ta gudra komentetaja sieva pati grutniecibas laika vispar isti neizskatijas pec grutnieces, bernins ari bija mazs(2kg++kaut cik), vinai noteikti nebija problemu ka man-pilns skapis ar drebem, bet neko nav iespejams gandriz uzvilkt. tad nu laikam cilvekam ir tads prieksstats ka ir jaizskatas sievietem stavokli un es uz ta fona izskatos pec kuga. vakar vienkarsi jocigi palika, ka virietis ko tadu pateica. vispar man svesi viriesi neko nesaka par izskatu, ja nu kadreiz komplimentu, bet kops zin, ka esmu precejusies, ari tie paliek pie sevis.
vakar viram pateicu par to kugi. vins nemaz nebija piefiksejis, ka man to teica. atbildeja, ka gan jau tapec, ka veders liels un pateica, ka pats ir pieradis pie mana vedera izmera, liekas, ka nemaz lielaks neaug vairs. nu kaut ko meginaja ta ka mierinat, cik nu tur sanaca.:D bija uznakusas bailes par to, ka ja nu tada ++ size palieku ari pec tam(pietam zinu, ka manam virietim nepatik tadas padruknas meitenes. tadas uzskata par tadam, kuras nerupejas par sevi).
01.11.2013 08:55 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Protams, netaktiski, bet domāju, ka viņš to nebija ļauni domājis, drīzāk no pārsteiguma, ka no skaliņa esi pārvērtusies par riktīgu grūtnieci!
Nekreņķē ;)!
01.11.2013 08:57 |

Reitings 7781
karinjo, vispar man liekas jocigs cilveks grutnieci(ja vien ta ieprieks nav izskatijusies apaliga) nevar atskirt no apeteligas sievietes. tak ir redzamas vai ir bumbina vai krocinas:D

mari, meitene tiesam bija netaktiska. teikt jau visu ko var, bet vai grutniecei. acimredzot tevi ir kas tads, kas vinai bijai ka skabarga acis. ari man bija ta, ka grutniecibas laika(it seviski vasara) edu visadus auglus daudz. mnan truka dzelzs. zinaju, ka abolos ir dzelzs, tos ari edu,bet lidz ar to fe, taja ir daudz cukura. pietam nezinaju, ka arbuzus un vinogas nevajag lietot uztura. iespejams tapec bebisons tads apaliem vaidziniem bus. saedas tur visus tos cukurus, kaut gan otra arste teica, ka berna svars vairak genetiski ir noteikts, ne tik loti to nosaka uzturs. ta ka ej un saproti kas un ka.
01.11.2013 09:01 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Nevar apvainot cilvēku, kurš prot par sevi pasmieties.
Es grūtniecības laikā teicu, ka esmu valis. Un ka nevis eju, bet veļos, ripoju- tā, ka ja arī kādam kādreiz gribējās izteikt piezīmi, ka biju resna, tas neizdevās, jo es pati pasteidzos pirms citiem :D
Un par to resnumu un grūtumu- tā ir tikai sajūta, es tieši pirms dzemdībām svēru 63kg, bet pēdējās 2 nedēļas jutos kā milzene, nu riktīga tusne.. kaut reāli to kg bija galīgi maz..
Iesaku neņemt pierē, vīrietis, iespējams, apjuka tevi ieraugot, centās pajokot, joks neizdevās.
01.11.2013 09:01 |

10 gadi
Reitings 3922
Nebūsi Tu ++size. Met mieru šīm muļķīgajām domām. Jebkurā gadījumā, bēbis paņem ļooooti daudz enerģijas un pareizi ēdot pēc grūtniecības pati redzēsi kā kg kūst kā saldējums saulītē. Jo barojot ar krūti daudzas lietas nedrīkst ēst, daudzas lietas ir jāēd un tā tālāk un tā joprojām. Kad paliku stāvoklī arī baigi satraucos par šīm lietām, beigās izrādījās lieki - vidējais ko es salasījos ir 6 mēneši pēc dzemdībām un viss esot savās vietās. Tādēļ, rēķini, ka pie dzemdībām no saviem 17kg zaudēsi lielāko daļu, krūtis nomest Tu barošanas laikā nevarēsi - bet dieva vārds es baroju tikai trīs nedēļas krūtis ar katru dienu palika tikai lielākas tāda sajūta, ka vienā krūštura bļodiņā 10kg. :D

Un! Es biju super maza vēdera īpašniece - dzemdību namā ierodoties ar nogājušiem ūdeņiem, uzņemšanā man neviens neticēja, ka laiks dzemdēt - tā arī pateica - dodiet savu mātes pasi mēs pasi zināsim, kurā nedēļā jūs esiet un uz kādu nodaļu jūs vest. Un lielako daļu grūtniecības laika mani visi sauca par labi paēduši - vienmēr skaījos uz tām meitenēm ko sauc par kuģiem ar nevis skaudību, bet... Nu, laikam baltu skaudību - jo visi viņas mīļo un saudzē - mani astotajā mēnesī nodzina no māmiņu kases! Tas dzina baigajos kompleksos.
01.11.2013 09:05 |

10 gadi
Reitings 5631
pašai bērnu nav, bet no draudzenes pieredzes- pirms pirmā bērna svēra ap 60 kg, ap 9to mēnesi jau 110 kg, piedzemdēja, pusgada laikā nokrita uz 55 kg un tad ar otro atkal līdz 110kg un tagad atkal sver ap 55kg.
01.11.2013 09:05 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
mani astotajā mēnesī nodzina no māmiņu kases!

es gan teiktu, ka super :D priecājies, ka resums tevi nemocīja..
01.11.2013 09:07 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
mani astotajā mēnesī nodzina no māmiņu kases!

Uz mani skatījās ar neticības pilnām acīm. Man vēl vēders bija ziemas periodā, pufīga jaka mugurā, tā arī ne reizi mani neviens nepalaida sabiedriskajā transportā apsēsties kā topošo māmiņu. Vēders bija ļoti mazs, tā kārtīgi redzams tikai no sāniem, mani "nodeva" gazelīgā pīles gaita, jo to nu gan nevar nekādi noslēpt.

Marta, domāju, ka viņš neveiksmīgi pajokoja. Tici man, ir vīrieši, kas pat nepiedomā pie tā, ka sacītais var būt aizvainojošs!

Pareizi meitenes saka, ka pārdesmit kg nokritīs, mazulim piedzimstot, bet pārējais... negulēto nakšu, saspringtā dzīves ritma un mazuļa barošanas rezultātā.
01.11.2013 09:14 |

10 gadi
Reitings 3922
Ai, nē. Visi man saka priecājies - bet tā padomājot - es it kā, biju stāvoklī, bet tās sajūtas, ko meitenes raksta man nebija vispār - vēders no iekritušas pozīcijas ieņēma normālu - ne galīgi plakanu, bet tuvu tam un tā arī līdz 7 mēnesim praktiski staigāju. Pēc tam vēders palika apaļāks un izskatījās uzēsts. Sajūta, ka puncis aug un vari priecāties vispār nebija. Baigi žēl, ka man nebija kā citam sievietēm, ka var fočēt punci un sekot līdzi nedēļām... Tāpat arī neviens uz mani neskatījās ar to foršo smaidiņu - nu, kā uz grūtnieci un tā. Eh, nē - tas liekas bēdīgi vel tagad.
01.11.2013 09:14 |

Reitings 7781
mani ka kugi sabiedriskaja ar savu 39. nedelu vel vakar neviens sedet nelaida:D ietesas ome sparigi kresla, kolidz atbrivojas vieta. ta ka ta vienkarsi ir cilveku nekauniba, egoisms, netaktiskums, vienaldziba, ne tik daudz tas, ka nevar redzet.
stellaglmr, par cik kkg pienemies svara? tev laikam placenta bija mugureja dala, ka vederu tik loti nevareja redzet?
krasa, tiesam tik daudz? laika vinai liela tuska bija. isteniba man tas skiet daudz par daudz(tie kg)...
01.11.2013 09:26 |

10 gadi
Reitings 3922
Laikam sanāk, ka uz dzemdību galda kāpu ar plusā 15kg. Nokāpu no galda kā vispār stāvoklī nebijusi. Smieklīgi bija kad izspiešana beidzās pēkšņi vēders nokrita - visas ribas, gurnu kaulus - viss uz āru, vēders iekšā, kā bada cietējai. Sapratu, ka tas ir pirmais smieklīgais skats māmiņas statusā. :D
Izrakstījos trešās dienas rītā ar pirmsgrūtniecības svaru - 53kg.
Nezinu, precīzi - bet jā ginekaloģe teica, ka bēbis ir vienkārsi ļoti tuvu mugurai... Toties, cik no manis nervus šāda grūtniecība prasīja. Tadēļ, toč zinu - ja bēbis nebūtu spārdījies kā traks, tad es varētu būt viena no tām, kura par grūtniecību uzzin, kad noiet ūdeņi. :D
01.11.2013 09:38 |

Reitings 1873
Marta, neuztraucies, esmu šobrīd izmēros apmēram tāda pati kā Tu, gr. laiks ar tāds pats, pieņēmusies svarā ar aptuveni tik pat. Kuģis baigais neesmu, ir, protams, liekie kg, bet par to nesatraucos, gan jau nonāks nost. Un sabiedriskajā vecās ķoķas vēl mani izdzen no vietas :-D
01.11.2013 09:46 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
Kad pati biju ar lielu vēderu tad dzirdēju līdzīgu frāzi
-tev ir pāris liekie kilogrami :D
tikpat ātra atbilde
-tev laikam pāris liekie zobi :D
01.11.2013 09:46 |

10 gadi
Reitings 5631
Marta ( tā foršā) jā, viņa izskatījā pēc vaļa pēdējos mēnešos. man tas arī neliekas normāli tik daudz pa virsu uzņemt, bet nu viņai tiešām tā bija. Ja paskatās bildes tagad un no 9tā mēneša pilnīgi divi dažādi cilvēki.
01.11.2013 09:48 |

Reitings 7781
:D
01.11.2013 09:49 |

Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
Manuprāt vīra draugs nebija neko ļaunu domājis, bet par cik tev pašai kompleksi, tad dzirdi šādas lietas pārspīlēti... :( Bet nu vīra draugu neattaisnoju- kā teica mana ome- ja nav ko teikt, nesaki neko, nevis runā runāšanas pēc!

Bet nu piekrītu, ka veči mēdz būt riebīgi pret grūtniecēm un ķircināties. Es, laikam, būtu spērusi pretī kaut ko tādā stilā... Un je vēl pats tas draugs būtu apaļīgs, tad toč no manis dabūtu to autobusa joku (es ar savu lielo vēderu gaidu bēbi, bet tu gan ar savu vēderu vari gaidīt tikai autobusu) :(
01.11.2013 10:07 |

10 gadi
Reitings 565
Es arī viena no tām, kurai bija milzīgs svara pieaugums, lai gan ēdu pareizi un darīju visu, lai neuzbarotos. Pirmsgrūtniecības svars bija 60, dzemdēju ar 108kg. Šobrīd pagājuši 3. mēneši, baidos kāpt uz svariem. Vēljoprojām esmu apaļīgāka kā pirms grūtniecības, taču, neuzskatu sevi par resnu. Valkāju M/L izmēra apģērbu (arī grūtniecības laikā), šur tur varētu pazust liekie tauciņi, bet nu kā ir, tā ir.
01.11.2013 10:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits