Ar skumjām noskatoties :(

Reitings 603
Reģ: 24.10.2013
Ilgi esmu uz to visu skatījusies un cerējusi,ka manas lekcijas,ko spēs mainīt,taču šodien ieraudzīju,ka no manis teiktā galvā ņemts nav nekas,ir tikai daudz sliktāk..

Tātad,man ir pazīstama sieviete ar četriem bērniem.2 bērni macas internātā,taču sobrīd ir mājas,jo brīvlaiks,meitenītei 2 gadi un mazākajam 2 mēneši..Jau biju daudz redzējusi cik slikti viņa izturas pret lielākajiem,6 un 7 gadi,visulaik lamājot,dresējot un spundējot istabā..Tāds grafiks kā brokastis,pusdienas un vakariņas nav,pa visu dienu iedod kautko pagrauzt un vakara,kad vīrs nak,tad visi kārtigi paēd..Nesu bērniem saldumus,ja Jūs redzētu to prieku un laimi..

Tad piedzima maziņais,pēc viņas runām sapratu,ka viņa ir laimīga un mainījusi savu attieksmi pret bērniem,tad tikai divgadnieks bija mājas..Slimnicas apciemojuma staroja no prieka par bēbi..Kādu laiku nebiju bijusi ciemos un šodien nolēmu apciemot..Nožēloju to.Divi lielie bērni spēlejās savā istabā.Diivgadnieks kā parasti sēdeja redeļu gultiņā un skatījās multenes,blakām sadrupināta baltmaize un ūdens pudelītē,piegāju''paķiķinat''bērnam nebija pampera un visa gulta piečurāta,ož(uz poda bērns nav mācits iet,viņai tāda podiņa nemaz nav)Mierīga pasēdēšana bija kliegšana un psihošana,pieskrien pie bērna,ielej pudele udeni,iedod baltmaizi,lai klusē..Trakākais,ka viņa tā pat ķērc arī uz pašu mazāko-aiztaisi muti,apnicis,ko bļauj vislaik..un tikai sūdzas,ka smagi iet,durdoms..Mēģinu viņai iestāstīt,ka tas tikai dēļ to,ka viņa streso un bļauj,bērni uzreiz nervozi.Bērniem vajag režimu veidot,dot normāli pusdienas,likt vienā laikā gulēt,paspēleties,taču to viņa nedzird,atcirta,ka zajebal no visiem morali klausīties.

Vīrs.Viņam laikam arī viss ir tāpat apnicis..Viņš katru dienu strādā,atnāk mājas,ieiet savā istabā un skatās seriālus,taču dzird,ka viņa vislaik bļauj uz bērniem..Esmu agrak dzirdejusi,ka viņš ar viņas runā un tad jau kliedz un bērni klausās un jūt to visu un tad viņa nesaprot,kapēc abi lielākie bērni ir ar novirzēm..

Viņi nav nabadzīgi,naudas ir un arī privāts dzīvoklis kārtigs ir,taču viņi nemāk naudu plānot pirkumiem,viņa veljoprojām nav iemācijusies sapirkt visu nepieciesamo,lai 3x dienā uztaisītu ēst,kautvai uztaisītu kārtigas pusdienas,ko ēst līdz vakaram..Tai vietā viņa sapērk visādus draņķus..

Runāju un runāju,biedēju,ka kaimiņu tak redz un dzird,nosūdzēs,bet viņai dziļi vienalga.Nav arī tā ka vienmēr slikta,citreiz arī samīļo,sabučo un ja pakrīt,tad mierina,bet tā visa ir daudz par maz..

Un stulbākais,ka internetā liek bildes un raksta bezgala garus tekstus cik ļoti mīl savus bērnus,bet tā attieksme nebūt nav tuvu tam visam.
30.10.2013 22:48 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Ā, skaidrs. Tātad, normāla dzīves situācija. Guļ zīdainis, bļauj, ēst grib, diemžēl pateikt viņš to nevar, māte saka, lai nebļauj. Viņš to protams ''saprot'', bet par spīti bļauj tālāk. Otro reizi pasaka, bet viņš PAR SPĪTI, ZĪDAINIS, turpina bļaut tālāk, nu un ja jau nesaprot, ka pasaka, tad varbļaut. nu un tad viņš noteikti pārgribēs ēst, un beigs bļaut.

Es laikam esmu idiote, jo nesaprotu, kā šāds audzināšanas modelis vsp strādā.
31.10.2013 14:47 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Wee - parunāsim par šo, kad būs piedzimis Tavs bērns. Es vēlēšos tev pajautāt - cik normāla Tev šķiet kligšana uz viņu pat ja viņš raud 24 stundas no vietas. Un gribēšu dzirdēt, cik normāli Tev liksies iesist nevis iemācīt pienākumus vai cik normāli Tev šķitīs ļaut bērnam ēst savāš čurās izvārtītu maizi normālu pusdienu vietā...
31.10.2013 14:49 |

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
DamnGirl-ja ir tiešām tā kā tu saki, ka ir vardarbība, gan fiziska, gan morāla, tad es māti neaizstāvu, tieši otrādi. Bet, piedodiet, palilikšu pie tā, ka tēvs manā izpratnē ir vaininieks vislielākais.
31.10.2013 14:50 |

Reitings 603
Nevajag visu pārspilet!Kurš bērns būs labāk audzināts,tas kuram visu ''māca''kliedzot un purinājot,vai tas kuram visu māca mierīgā ceļā?
31.10.2013 14:50 |

Reitings 2797
Man aizvien biežāk liekas, ka sarunājos pati ar sevi.
Labi, es redzu, ka šeit ir viedoklis, ka mazu bērnu sist ir normāli. Neko es neteicu par to, ka bērnam nav pienākumu, bet kādi pienākumi var būt zīdainim vai divus gadus vecam bērnam? Palīdzēt mammai traukus nomazgāt, istabu izslaucīt? Dažreiz liekas, ka jūs runājat tikai runāšanas pēc, bez jebkādas sajēgas par pateikto.
31.10.2013 14:51 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Autorei iesaku izveidot tēmu ka kaimiņienei iedurt dunci mugurā. Tu ar vinu pastaigājies, dzer tēju, nac ciemos pie viņas.Un pa kluso sudzi sociem. Ta vietai lai aci pret aci mierigi izrunatos.
31.10.2013 14:51 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Ance, ak vai , piedod, es aizmirsu , ka tagad vispirms iemācās ar planšeti un TV pulti rīkoties un tikai tad savu pēcpusi noslaucīt.
Būtu Tu labāk savu bērnu audzinājusi un ar savu ģimeni tikusi galā, gudri dirst nav malku cirst .. un basta !
31.10.2013 14:52 |

Reitings 2288
194 ja divu gadu vecumā bērns nespēj izdvest dažus vārdus, kas apzīmē viņa tā brīža vēlmi, tad viņa fiziskā attīstība ir traumēta. Un par tādiem bērniem es šobr'īd nerunāju. Runāju par veseliem bērniem, kas neatpaliek no savas attīstības.
31.10.2013 14:54 |

Reitings 2797
Es nevaru iedomāties sevi sitot svešam cilvēkam, kur nu vēl savam bērnam. Tad jau vīrieši, kas sit savas sievas arī ir pieskaitāmi pie normāliem cilvēkiem, jo tas taču audzināšanas nolūkos. Pilnīgi normāli. Es domāju, ka nākošreiz, kā mani kāds neklausīs, šaušu pa muti, ko tur runāt, skaidrot, lai saprot uzreiz.
31.10.2013 14:54 |

Reitings 603
sharmanta un kubiete ir viena un ta pati???

Jau kuro reizi saku ,ka es ar viņas esmu runājusi ļoti daudz,ne kritizējot,bet cenšoties saprast kapēc tā,palīdzot saprast un atbalstīt,ja viņu,kas nomāc,bet atbilde ir viena-vainīgi tizlie bērni.
31.10.2013 14:55 |

Reitings 9917
194, un ko tad ja zīdainis raud, bet viņš negrib ēst un dzērt, un pampers ir saus un gulēt negrib , kliedz nemaņā ... !?
31.10.2013 14:56 |

Reitings 27552
lasu un brīnos, autore ar katru reizi lai nenolažotos ko sadomā klāt. Driz bus alkohols, bardaks maja un bads:D Ta tas izklausas. Man nav sparotams ja rikoajs aiz muguars un acis telo draudzeni. Muti atvert nevari , izrunaties. Un velams ar abiem. Tevu un mati. Un smagi strada ari mates majas. To jau autore laikam nezinaja.

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Ak šausmas!
Spriežot pēc Jūsu tekstiem , rodas sajūta , ka bērnam var būt visatļautība , bet vacākam , kā losim ir jābaidās, ka tik neatnāk kāda, aita un neatņem bērnus par nepareizu audzināšanu !

vaāāāāājprāta murgi! kur zīdainim visatļautība? bērns raud, jo ir badā, ar pilnu pampi vai viņam kkas sāp!!! viņam, es atvainojos, pie dirsas tava visatļautība.
Weeee, no visas sirds ceru, ka tu tomēr būsi normāla mamma, jo, šobrīd lasot tavus komentus, nu...kā lai pasaka.. žēl tava mazuļa.

Reitings 2797
Diezvai bērns, uz kura bļauj un līdz tādam vecumam nav iemācīts pats iet uz podiņa, ir normāli attīstījies bērns.
Kā var prasīt no viņa prasīties uz podiņa, ja viņš nezin ko tas nozīmē, jo māte nav izpildījusi savu pienākumus viņam to iemācot? Kā bērnam var būt netraumēta psihe, ja viss ko viņš dzird ir TVun mātes bļaušana? Viņš baidās prasīt ēst, jo pretī ir garantija saņemt - aizver muti, tu man zajebal.
31.10.2013 14:57 |

Reitings 603
sharmanta-Tas bērns nerunā nevienu sakarīgu vārdu,bet kā lai runā,ja ar viņu nerunajas..mazi bērni iemacas pirmos tos vārdu kādus vsbiežak dzird.
31.10.2013 14:57 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Wee - a, varbūt mīļums trūkst... Bet ko atrisina bļaušana? Ko atrisinās bļaušana uz zīdaini??? Pie velna, es nesaprotu. Ko vispār atrisina kliegšana????
31.10.2013 14:58 |

Reitings 27552
Un vēl. Lasot kuru reizi parliecinajos. Meitenes ja ir ģimene. Nelaižat venienu sievieti savā mājā, ar retiem izņēmumiem. Sieviete ja nelaimiga ir baigaa maita kas boajs dzivi citiem. Dzerrs jusu kafiju , bet velak apliks. Autorei nav savas jedziags privatas dzives, tur ta problema. Tak nupat sudzejas ka seksa nav ilgi.

Reitings 9917
stellaglmr, es neteicu, ka tā ir norma un es šādas situācijas nepieļaušu.. Atļaušos Tev atbildēt, ja nu gadījumā būšu tādā bezizejā, ka nezināšu ko darīt , atradīšu kādu, kas zinās .... ;) , Bet man nav 4 bērni, kuri mani varētu novest līdz baltkvēlei un mans vīrs ir saprotoš un mīļš un ja vajadzēs pats ucināsies ar mazo , kamēr es sēdēšu vannā , iešu uz kafūzi vai vienalga ko man sagribēsies darīt ...

Reitings 2797
Wee, un daudz tu tādus zīdaiņus esi redzējusi?
Man kaut kā ir gadījies redzēt tikai tādus pabarots, sauss, tīrs, nekas nesāp un mierīgs guļ.
31.10.2013 14:59 |

Reitings 2288
194 man pēc pieredzes rāda, ka tie bērni, kas ir par katru sūdu ko izdarījušu pa pakaļu dabūjuši -labāki izauguši, nevis tie, kas vecākiem acīs smejoties vēl pa končiņai dabūjuši. Un zinu bērnus, kuri saviem vienaudziem saka, ka man mājās mamma tādu morālu un tādu morāli lasīja, bet es viņai mīksto uzliku. Tādi bieži izaug par padibenēm, narkomāniem, jeb augstprātīgiem ļaudīm, kas otru cienīt nemāk. Audzināšana arī ir māksla, un visu ir jādara ar mēru, gan pabiedēt, gan pa pakaļu uzžaut, gan papaijāt galviņu, gan mājas arestu uzlikt. Un vecākus ir jāciena, jo bez tiem vecākiem tās sīcis nemaz nebūtu šajā pasaulē nācis.
31.10.2013 15:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits