Ar skumjām noskatoties :(

Reitings 603
Reģ: 24.10.2013
Ilgi esmu uz to visu skatījusies un cerējusi,ka manas lekcijas,ko spēs mainīt,taču šodien ieraudzīju,ka no manis teiktā galvā ņemts nav nekas,ir tikai daudz sliktāk..

Tātad,man ir pazīstama sieviete ar četriem bērniem.2 bērni macas internātā,taču sobrīd ir mājas,jo brīvlaiks,meitenītei 2 gadi un mazākajam 2 mēneši..Jau biju daudz redzējusi cik slikti viņa izturas pret lielākajiem,6 un 7 gadi,visulaik lamājot,dresējot un spundējot istabā..Tāds grafiks kā brokastis,pusdienas un vakariņas nav,pa visu dienu iedod kautko pagrauzt un vakara,kad vīrs nak,tad visi kārtigi paēd..Nesu bērniem saldumus,ja Jūs redzētu to prieku un laimi..

Tad piedzima maziņais,pēc viņas runām sapratu,ka viņa ir laimīga un mainījusi savu attieksmi pret bērniem,tad tikai divgadnieks bija mājas..Slimnicas apciemojuma staroja no prieka par bēbi..Kādu laiku nebiju bijusi ciemos un šodien nolēmu apciemot..Nožēloju to.Divi lielie bērni spēlejās savā istabā.Diivgadnieks kā parasti sēdeja redeļu gultiņā un skatījās multenes,blakām sadrupināta baltmaize un ūdens pudelītē,piegāju''paķiķinat''bērnam nebija pampera un visa gulta piečurāta,ož(uz poda bērns nav mācits iet,viņai tāda podiņa nemaz nav)Mierīga pasēdēšana bija kliegšana un psihošana,pieskrien pie bērna,ielej pudele udeni,iedod baltmaizi,lai klusē..Trakākais,ka viņa tā pat ķērc arī uz pašu mazāko-aiztaisi muti,apnicis,ko bļauj vislaik..un tikai sūdzas,ka smagi iet,durdoms..Mēģinu viņai iestāstīt,ka tas tikai dēļ to,ka viņa streso un bļauj,bērni uzreiz nervozi.Bērniem vajag režimu veidot,dot normāli pusdienas,likt vienā laikā gulēt,paspēleties,taču to viņa nedzird,atcirta,ka zajebal no visiem morali klausīties.

Vīrs.Viņam laikam arī viss ir tāpat apnicis..Viņš katru dienu strādā,atnāk mājas,ieiet savā istabā un skatās seriālus,taču dzird,ka viņa vislaik bļauj uz bērniem..Esmu agrak dzirdejusi,ka viņš ar viņas runā un tad jau kliedz un bērni klausās un jūt to visu un tad viņa nesaprot,kapēc abi lielākie bērni ir ar novirzēm..

Viņi nav nabadzīgi,naudas ir un arī privāts dzīvoklis kārtigs ir,taču viņi nemāk naudu plānot pirkumiem,viņa veljoprojām nav iemācijusies sapirkt visu nepieciesamo,lai 3x dienā uztaisītu ēst,kautvai uztaisītu kārtigas pusdienas,ko ēst līdz vakaram..Tai vietā viņa sapērk visādus draņķus..

Runāju un runāju,biedēju,ka kaimiņu tak redz un dzird,nosūdzēs,bet viņai dziļi vienalga.Nav arī tā ka vienmēr slikta,citreiz arī samīļo,sabučo un ja pakrīt,tad mierina,bet tā visa ir daudz par maz..

Un stulbākais,ka internetā liek bildes un raksta bezgala garus tekstus cik ļoti mīl savus bērnus,bet tā attieksme nebūt nav tuvu tam visam.
30.10.2013 22:48 |

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
stellagimr nobijies? tpc nevari ncitēt ko nozīmē tie vārdi, kā saukāji mani, ko? Pati laiakm esi slima ar to kaiti, ja neproti tik elementāru lietu izrarīt.
31.10.2013 14:34 |

Reitings 603
Domāju, ka ir ļoti smalka robeža starp vardarbību un vienkāršu balss pacelšanu ( jeb to arī nedrīkst) Bieži vien bērnam ir vajadzīgs skaļāks vārds , lai viņam pielektu ...

Vai 2 mēnešus vecam bērnam-kliedzot -tu man zajebala,aiztaisi muti,tā skaitās paskaidrošana???

Vai sitot bērnam pa dibenu,ka viņš piečurājis gultu viņas dēļ arī skaitās mācīšana?
31.10.2013 14:34 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Bērna tiesības uz privāto dzīvi, personas neaizskaramību un brīvību. Bērnam ir tiesības uz privāto dzīvi, dzīvojamās telpas un korespondences noslēpumu, personas neaizskaramību un brīvību. Pret bērnu nedrīkst izturēties cietsirdīgi, nedrīkst viņu mocīt un fiziski sodīt, aizskart viņa cieņu un godu.

Bērna tiesības uz pilnvērtīgiem dzīves apstākļiem. Bērnam ir tiesības uz tādiem dzīves apstākļiem un labvēlīgu sociālo vidi, kas nodrošina pilnvērtīgu fizisko un intelektuālo attīstību. Katram bērnam ir jāsaņem atbilstošs uzturs, apģērbs un pajumte. Bērnam ar fiziskiem un garīgiem traucējumiem ir tiesības arī uz visu, kas nepieciešams viņa speciālo vajadzību apmierināšanai. Bērnam ir tiesības uz pastāvīgu dzīvesvietu.

Tas norāda, ka bļaušana uz bērnu, pat tā pati paraušana aiz piedurknes ir pret bērnu tiesībām. Lai arī cik stundas ši bērns bļautu.
Un protams, neviens neaizdomājās, kāpēc mazais bļauj. nu nejau no labas dzīves asaras birdina.
31.10.2013 14:36 |

Reitings 2288
194 izlasi par ko te ir cepiens, es nevienu par slimu analfabētu nesaucu. Es teicu, lai izraksta no giigle.lv ko tas vārds nozīmē ja viņa mani var tā saukt. Es visu sāku ļoti normāli, bet man nervi netur tik spītīgi trulus cilvēkus, kas visu laiku tik mauj vienu un to pašu.
31.10.2013 14:37 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Man radās pārdomas- kāda spēj sevi iedomāties 2gadnieka vietĀ? sēdēt piečurātā redeļgultā un ēst baltmaizi ar ūdeni? piebildīšu, ka no gultas visticamāk pats ārā netiek, līdz ar to, ja mamma tā grib, viņam tur jāpavada kaut visa diena..vai vairākas..

Kāda ir autores rīcība? sociālajos bija? vai pati centīsies māmiņai palīdzēt?

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
te jau bāriņtiesu uzskata kā ģimenes izjaucēju. tā nenotiek, ja nav pamata. ja bāriņtiesa konstatēs, ka sieviete ir pārspīlējusi situāciju, tad tas ģimenei nekādas sekas neradīs.
saliekot to visu kopā, šķiet, ka ģimenē ir problēmas. labāk, lai iesaista bāriņtiesu, nekā noskatās, kā bērniem tiek sagandēta bērnība un visticamākais, ka arī nākotne.
bet tēlot labo draudzeni ir nedaudz divkosīgi. tev viņa tiešām ir draudzene? vai tev vnk uztrauc tikai šie sievietes bērni?

Reitings 603
Mierīga pasēdēšana bija kliegšana un psihošana,pieskrien pie bērna,ielej pudele udeni,iedod baltmaizi,lai klusē..Trakākais,ka viņa tā pat ķērc arī uz pašu mazāko-aiztaisi muti,apnicis,ko bļauj vislaik.

Ipašai stulbajai sharmantai,šis teksts ir pašā aukša,aprakstot problēmu.
31.10.2013 14:38 |

Reitings 2797
Es protams, varētu nosaukt visas, kas nedomā tāpat kā es par idiotēm, vai stulbenēm, vai losēm, bet laikam tas vecums jau ir aiz muguras, kad nesaskaņas tika risinātas šādā primitīvā ceļā.

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Nobijos, nobijos. :D :D

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Vai sitot bērnam pa dibenu,ka viņš piečurājis gultu viņas dēļ arī skaitās mācīšana?

Ibio, ja mājās nav podiņa, kāpēc sist bērnu? kur tad viņam čurāt? saujās?
31.10.2013 14:39 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Vai 2 mēnešus vecam bērnam-kliedzot -tu man zajebala,aiztaisi muti,tā skaitās paskaidrošana???

nu vardarbība tā arī nav ... kā jau pirms tam teicu , bērns tādā vecumā var novest cilvēku līdz baltām pelītēm , it īpaši ja cilvēks tā jau ir nervozs ( Es nesaku, ka tas ir labi un pareizi, bet tas nav tik traģiski, lai par to bazūnētu pa visu pasauli )

Jā, bērnam var uzšaut pa dibenu audzināšanas mācīšanas nolūka ,hvz kuro reizi jau viņš to gultu ir piečurājis un 2g ir vecums , kad bērns var daudzas lietas darīt pazināti vai par spīti, lai pārbaudītu vecāku pacietības mēru !
31.10.2013 14:40 |

Reitings 2288
DamnGirl ja tu pati būtu lasīt pratēja, tad izlasītu to, ka es minēju- neaizstāvu vardarbību un lamāšanos.. bet neredzu neko sliktu ja paceļ balsi, ja bērns ar trešo reizi vēl neklausās. Un tagad, kad es atkal atkārtojos vrb beigšu saņemt bezjedzīgus komentārus pret mani vērstus?
31.10.2013 14:40 |

Reitings 2288
pilnīgi piekrītu wee
31.10.2013 14:41 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013

Jā, bērnam var uzšaut pa dibenu audzināšanas mācīšanas nolūka ,hvz kuro reizi jau viņš to gultu ir piečurājis un 2g ir vecums , kad bērns var daudzas lietas darīt pazināti vai par spīti, lai pārbaudītu vecāku pacietības mēru !

Lose tu esi. Domā tas bērns pats no sevis iemācās uz poda iet? Ja tā - veiksmi savējā audzināšanā.
31.10.2013 14:42 |

Reitings 2797
Tu jau arī mauj vienu un to pašu. Un tad, kad no manas puses konkrēti tev norādīju, kāpēc navpieļaujama vecāku visatļautība, tad nevienu sakarīgu atbildi nedzirdēju.

Diemžēl, jums argumenti ir pārāk vāji, kā fakti tiek piedāvāti vienas puses stāsti dzeltenajā presē un ne visai uzticamos avotos (jau iepriekš man norādīja, ka Delfi, u.t.t. nav vērā ņemama adrese, tad nu pieturēsimies pie šī jebkurā diskusijā, ne tikai tajās, kas konkrēti kādam no viedokļiem ir izdevīgs), kā arī vienkārši argumenti kā ''svešā dzīvē nav ko jaukties'' mani nepārliecinās par mana viedokļa nepareizību.
31.10.2013 14:42 |

Reitings 2797
Šobrīd, no mātes ''aizstāvētāju'' puses ir redzams viedoklis - tā ir pareizi, jo es tā teicu. Ko tieši veicina bērna sišana un kliegšana? Attīstību, bērna sapratni?
31.10.2013 14:45 |

Reitings 603
wee-bet ka tu nevar saprast,ka labak nekas nepaliek,vinas nigrums paliek aizven lielāks,šoreiz uzblaus,nakosreiz iesitis..tapat beranm par gultā čurašanu nakam reiz piem.var galvu tajās čurās bāzt!

Tas bija viņas pienākums bērnam iemācit iet uz podiņu un ja nav iemācijusi,tad likt pamperus,ne likt lai sēd gultā ar pliku dibenu un vēl iedod,lai vislaik dzer ūdeni no kā čurašana ir vairāk..

Te nekas nav izdomāts,viss ir paša acīm redzērs un dzirdēts,un aprakstīts te pārsvarā ir par mazajiem,vēl nav pieminets lielākie bērni,kuri dabū tikpat daudz...Tos tapat apsaukā par slimajiem,debīliķiem un vēl skaļi pasak,ka gaid,ka āteak beigsies brīvdienas,lai viņus aizvestu atpakaļ uz internātu.

Reitings 2288
Jo divi gadi ir tik liels bērns, lai paprasītos uz podiņa jeb paprasīt ēst. Jeb jūs uzskatāt, ka arī, ka mamma ar pupu baro līdz 7gadu vecumam ir normāla lieta?
Varbūt sakārtojiet pašas savu dzīvi un beidziet līst citu dzīvēs, mācīt. Un ja māte to bērnus nemīlētu, negribētu, tad sen jau tie bērni tajā mājā vairs nebūtu. Bet kaut kā tikai autore ir tā visgudrā par to cik māte nekorekti rīkojas pret saviem bērniem un perina kā būtu bijis jābūt.

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Tas norāda, ka bļaušana uz bērnu, pat tā pati paraušana aiz piedurknes ir pret bērnu tiesībām.

protams protams , bērnam ir tikai tiesības un vecākiem jādanco pēc bērna stabules, lai tik nesāk raudāt vai nejūtās morāli abižots ... Nu absurds , ne pa velti jau no bērnības zinām , ka ja nemācēsim uzvesties un neklausīsim vecākus , Ziemassvētkos dabūsim žagarus !

Spriežot pēc Jūsu tekstiem , rodas sajūta , ka bērnam var būt visatļautība , bet vacākam , kā losim ir jābaidās, ka tik neatnāk kāda, aita un neatņem bērnus par nepareizu audzināšanu !
31.10.2013 14:46 |

Reitings 603
wee un sharmantai ieskau izveidot diskusiju-bernu nīdejas un dresētājas..slikti no jums metas.
31.10.2013 14:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits