Ar skumjām noskatoties :(

Reitings 603
Reģ: 24.10.2013
Ilgi esmu uz to visu skatījusies un cerējusi,ka manas lekcijas,ko spēs mainīt,taču šodien ieraudzīju,ka no manis teiktā galvā ņemts nav nekas,ir tikai daudz sliktāk..

Tātad,man ir pazīstama sieviete ar četriem bērniem.2 bērni macas internātā,taču sobrīd ir mājas,jo brīvlaiks,meitenītei 2 gadi un mazākajam 2 mēneši..Jau biju daudz redzējusi cik slikti viņa izturas pret lielākajiem,6 un 7 gadi,visulaik lamājot,dresējot un spundējot istabā..Tāds grafiks kā brokastis,pusdienas un vakariņas nav,pa visu dienu iedod kautko pagrauzt un vakara,kad vīrs nak,tad visi kārtigi paēd..Nesu bērniem saldumus,ja Jūs redzētu to prieku un laimi..

Tad piedzima maziņais,pēc viņas runām sapratu,ka viņa ir laimīga un mainījusi savu attieksmi pret bērniem,tad tikai divgadnieks bija mājas..Slimnicas apciemojuma staroja no prieka par bēbi..Kādu laiku nebiju bijusi ciemos un šodien nolēmu apciemot..Nožēloju to.Divi lielie bērni spēlejās savā istabā.Diivgadnieks kā parasti sēdeja redeļu gultiņā un skatījās multenes,blakām sadrupināta baltmaize un ūdens pudelītē,piegāju''paķiķinat''bērnam nebija pampera un visa gulta piečurāta,ož(uz poda bērns nav mācits iet,viņai tāda podiņa nemaz nav)Mierīga pasēdēšana bija kliegšana un psihošana,pieskrien pie bērna,ielej pudele udeni,iedod baltmaizi,lai klusē..Trakākais,ka viņa tā pat ķērc arī uz pašu mazāko-aiztaisi muti,apnicis,ko bļauj vislaik..un tikai sūdzas,ka smagi iet,durdoms..Mēģinu viņai iestāstīt,ka tas tikai dēļ to,ka viņa streso un bļauj,bērni uzreiz nervozi.Bērniem vajag režimu veidot,dot normāli pusdienas,likt vienā laikā gulēt,paspēleties,taču to viņa nedzird,atcirta,ka zajebal no visiem morali klausīties.

Vīrs.Viņam laikam arī viss ir tāpat apnicis..Viņš katru dienu strādā,atnāk mājas,ieiet savā istabā un skatās seriālus,taču dzird,ka viņa vislaik bļauj uz bērniem..Esmu agrak dzirdejusi,ka viņš ar viņas runā un tad jau kliedz un bērni klausās un jūt to visu un tad viņa nesaprot,kapēc abi lielākie bērni ir ar novirzēm..

Viņi nav nabadzīgi,naudas ir un arī privāts dzīvoklis kārtigs ir,taču viņi nemāk naudu plānot pirkumiem,viņa veljoprojām nav iemācijusies sapirkt visu nepieciesamo,lai 3x dienā uztaisītu ēst,kautvai uztaisītu kārtigas pusdienas,ko ēst līdz vakaram..Tai vietā viņa sapērk visādus draņķus..

Runāju un runāju,biedēju,ka kaimiņu tak redz un dzird,nosūdzēs,bet viņai dziļi vienalga.Nav arī tā ka vienmēr slikta,citreiz arī samīļo,sabučo un ja pakrīt,tad mierina,bet tā visa ir daudz par maz..

Un stulbākais,ka internetā liek bildes un raksta bezgala garus tekstus cik ļoti mīl savus bērnus,bet tā attieksme nebūt nav tuvu tam visam.
30.10.2013 22:48 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Konkrētus faktus lūdzu. Pēdējā laikā visādi mēsli lasīti un dzirdēti, bet neviens neskrien visam ticēt.

Konkrēti, jau iepriekš vienā diskusijā minēju piemēru no dzīves, kad nelabvēlīgā māte visu sakārtoja uz bāriņtiesas ierašanās laiku, bet apkārtējie redzēja, kas notiek patiesībā, tikai neviens neko neteica. Reāli, nav par ko atņemt bērnus - dzērusi nav, bērni nomazgāti, paēdināti, pieskatīti. Mātei piedāvā visas iespējamās palīdzības, piešķir dzīvokli, dažādu sadzīves tekhniku, piedāvā mācības ar stipendiju, u.t.t. Galu galā, mazs bērns mirst, jo māte pāris dienas dzer, atstājot mazos savā vaļā, un tas ir par divus!!! gadus vecu bērnu. Un kas vainīgs? Bāriņtiesa, jo taču viņa vislaik dzērusi, un veči staigājuši un bērni kā izrādās neēduši, nepieskatīti, u.t.t.Un tad tik vecenēm ir par ko bļaut.
31.10.2013 14:00 |

Reitings 603
SHARMANTA-Vai bērna plucināšana aiz rokas un grūšana istabā,sišana pa pliku dibenu,jo viņš piečurājis gultu ir normāli?To gultu viņš piečurāja,jo viņa nelika viņam pamperi!

Un ja tu esi tik tupa un nesaproti,ka šeit NAV pieminets nekāds vārds ne uzvārds!
31.10.2013 14:00 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Šarmantā - Tevi sadusmo, lietas, kuras es pat neesmu raksījusi - tā ir slimība. Divi varianti - vai nu tev ir traucēta dedukcija vai arī esi anafabēte, jo nemāki lasīt. Es līdz šim nekad neesmu aizvainojusi nevienu meiteni šeit - ja ir sanācis pārpratums, esmu atvainojusies. Bet, ja Tu nemāki lasīt - tā ir slimība. Un secīgi, es izdaru secinājumus, ka runāt rakstiskā formā nav jēgas. Jo tādas kā es tevi kaitinot - bet visas pēc manis raksīja visu to pašu - par pecdzemdību depresiju, sievietes iespējamo sašutumu par nespēju realizēt sevi, to, ka bērnu psihe ir vāja un ta ir jānosargā udc. Es nevienā brīdī sievietei nepārmetu, bet fakts, ka savas drūmās situācijas dēļ viņa ir dēvējama par sliktu māti šobrīd ir fakts.
Un pirms Tu nākošo reizi lien bērnu diskusijās, iespējams, tev derētu pašai savus ērnus uztaisīt, jo nešķiet, ka tev ir kaut mazākā saprašana par to kā aug un attīstās bērni - tev nav saprašanas par to, kas notiek ar sievieti viņas galvā, kad bērns tā pēkšņi ir uz rokām, tev nav izpratnes par elementāriem jautājumiem, lai objektīvi spriestu - bez tā visa, vēlreiz uzsvēršu, ka nemāki lasīt.
31.10.2013 14:01 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
weee- vairs jau neko, bet, iespējams, ka arī Tavs lēmums par bērnu, nav bijis tas labākais.
31.10.2013 14:01 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
lullaby, nu vai zin. PAR ŠITO MUTI VAREJI TURET. GALĪGI GALVU DURVĪS ESI IEPSIEDUSI?
31.10.2013 14:02 |

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
194 jā, ir dažādas vardarbības, bet nekur netika teikt, ka viņa ir bļāvusi ar lamuvārdiem. Un laikam tu nezini, ka bērni ir dažādi,tāpat ja tev ir māsa-jūs neesat vienādas. Bērnam var teikt klusi, izskaidrojot vairākas reizes, bet viņš var neklausīt, un ko tad tu darīsi? Gaidīsi, lai pats gūst mācību, jo balsi tak nedrīkt pacelt, ne? Katrs savus bērnus var audzināt kā viņš vēlas, jo varbūt vienambērnam ar skaidrošanas taktiku iemācīsi, bet citam ne. Un māte, kas uztraucas, ko sapratu pēc tā, ka viņa nevēlais, lai bērni iet kāpelēt augstu, jo baidās, ka kaut kas var notikt, negaidīs kad ar viņiem kkas slikts notiks, tpc māca kā māk.
31.10.2013 14:02 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
weee-un tu uzskati,ka tas ir godīgi kā pret tiem bērniem izturas?ka 2 menešus vecam bērnam kliedz virsū aiztaisi muti,cik vari bļaut,tu man besī!!!!!

Es uzskatu, ka klatra var audzināt , kā vēlas. Un ja tas bērns kliedza jau n-to stundu un viņš viņu tiešām izbesīja ... !? Zīdaiņi ir jauki , kamēr guļ ir paēduši un ar dzīvi apmierinati.
31.10.2013 14:04 |

Reitings 2797
Nesaku, ka visu ir ideāli darbinieki, kas skries un par visiem spēkiem centīsies palīdzēt, bet jebkurā gadijumā tā būs motivācija.

Diemžēl, man arī ir draudzene, kas uzskata, ka dzeršana nav nekas nosodāms, ja bērnam ir kautkas ēdam un kaut kas velkams. Bet dzīvoklī aizpīpēts, bieži vien skandāli, vīrieši bieži mainās. Paldies dievam, vismaz šobrīd kādu pusgadu dzīvo ar vienu, bet dzeršana un skandāli nepazūd. Sūdzās, ka nav naudas, bet tai alus pudelei vienmēr atradīsies. Un arī viņa bija ļoti aizvainota, kad pēc sūdzībām pie viņas ieradās soc darbinieki. Diemžēl, viņa nesaskata problemu dzeršanā, bet daudzās citās lietās, kas rodas tieši no pudeles, tāpēc, nemaz neredz savu problēmu.
31.10.2013 14:05 |

Reitings 603
Sharmanta-Tavam stulbumam nav robežu!Kliedzot uz divu menešu vecu zīdaini-Tu man esi zajebala,es tevi nevaru ciest,skaitās audzināšana?
31.10.2013 14:06 |

Reitings 9917
weee- vairs jau neko, bet, iespējams, ka arī Tavs lēmums par bērnu, nav bijis tas labākais.

Ne Tev to spriest , bet Tavas ziņkāres apmierināšai atbildēšu, ka ir gan ... !
31.10.2013 14:08 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
weee, par ģimenes tiesību likuma pantiem laikam neko nezini... nu nav tā, ka var audzināt "kā grib", NAV. Emocionāla vardarbība, kā jau te minēja, arī ir vardarbība un ir pretlikumiska.
31.10.2013 14:09 |

Reitings 603
194-Tur jau tā lieta,ka viņa negrib mainīt savu attieksmi,viņa uzskata,ka problēma ir visos citos.Un tā nav viena,divu dienu attieksme,es to attieksmi jau redzu,kad abi lielākie bija mazi!Bet tad vēl nebija tik traki!

wee-Bezjēga ar tev ko runāt,vienkārši pazūdi no šis diskusijas un savus komentārus te neraksti,jo vienmer aizstāvesi,ka pret bērneim var izturēties kā grib.Kā mazs bērns var neraudāt,ja viņu ieliek gulta uz vairākām stundām un ēst dod ik pēc 4-5 stundām.
31.10.2013 14:10 |

Reitings 2797
Kubiete būs tie fakti par nepatiesi atņemtajiem bērniem? :)

sharmantaa, izlasi vēlreiz, kārtīgi. Un kāpēc bērni izaug ar agresiju? Jo tas ir tas, ko viņi redz savās mājās. To ir ļoti vienkārši novērot. Vai bērns, kurš nav redzējis agresiju, atļausies tādu izpaust pret citiem, apkārtējiem? Nē, jo viņš nezin, kas tas ir. Bērni aug pēc mūs līdzības. Un apgalvot, ka katram vecākam ir tiesības audzināt bērnu pēc tā, kā viņš to vēlas ir nepareizi. Tātad, ja māte izdomās, ka viņa bērnu nevēlās, ja viņa izdomās bērnu nogalināt, tas mums ir jāpieņem, jo viņa to grib, viņa taču ir māte. Bet tad kāpēc tiek bļaut pret abortiem? Brīvību mātēm un tēviem. Ja vecāks izdomās seksuāli izmantot savu bērnu, kāpēc nē? Tā taču ir audzināšana. Un nevajag man teikt, ka es pārspīlēju, jo tās vienkārši ir sekas jūsu idealoģijai, ka vecākam ir tiesības audzināt savu bērnu, kā viņš uzskata par pareizu.
31.10.2013 14:11 |

Reitings 9917
DamnGirl, labiņi tikai neaizmirsti būt godīga pret to sievieti un pastāsti ko esi ieperinājusi pret viņu , lai viņa ir gatava Taviem gājieniem ... :)
31.10.2013 14:13 |

Reitings 2797
Tad kāpēc man bija jāklausās bijušā vīrieša pīkstēšanā, par to, cik viņam slikta bērnība bijusi, ka tēvs sitis un tā tālāk? Ka tas viņam ir kā trauma. Tā taču ir normāla audzināšana, un no kurienes tur bērnības traumas?
31.10.2013 14:15 |

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
stellagimr pirmkārt, es tevi necenšos aizvainot, tikai nesaprotu kādēļ ir tādi indivīdi kas brūk virsū mātei. Un, piedod, bet pilnīgi viss ko rakstīju nebija domāts tikai tev. Nerakstīšu takš visas, kas vēra vaļā muti, viņu vārdus. Bet vnk tu biji viena no tām, kas bija tajā pusē, autores pusē. Ne tā? Bet tā arī tu neatbildeji, kur es tevi aizvainoju kā tu mani, nosaucot par slimu? Un zini, cik es te lasu, es bieži saprotu, ka parasti kaut kādos sūdos/strīdos tu esi tā pirmā, kas visiem dirsīs virsū;) Bet man prieks, ka tu citam skabargu acī redz, bet sev baļķi ne..
31.10.2013 14:15 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Y=Tu esi savāda. :D Es no strīdiem kā sugas turos pa gabalu. :D Un ja Tu runā par vairākām, tad nedari to manā personā - uzruna meitēn, tad kir lieka. Un par slimību jau paskaidroju - ja nepemīt lasītprasme, tad tas ir analfabētisms - tā ir slimība un Tu joprjām turpini kult tos pašus salmus...
31.10.2013 14:18 |

Reitings 9917
Tad kāpēc man bija jāklausās bijušā vīrieša pīkstēšanā, par to, cik viņam slikta bērnība bijusi, ka tēvs sitis un tā tālāk? Ka tas viņam ir kā trauma. Tā taču ir normāla audzināšana, un no kurienes tur bērnības traumas?

Arī esmu dabūjusi ar siksnu un ne tikai par saviem gājieniem , man tas traumu nav atstājis un nejūtos kaut kādā veidā sliktāka ... :)
31.10.2013 14:18 |

Reitings 2797
Dažreiz man liekas, ka sarunājos pati ar sevi.
31.10.2013 14:19 |

Reitings 420
Reģ: 09.07.2013
Nelien svešā dzīvē, bet dzīvo savējo. Tur tāpat nevar palīdzēt!
31.10.2013 14:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits