Ar skumjām noskatoties :(

Reitings 603
Reģ: 24.10.2013
Ilgi esmu uz to visu skatījusies un cerējusi,ka manas lekcijas,ko spēs mainīt,taču šodien ieraudzīju,ka no manis teiktā galvā ņemts nav nekas,ir tikai daudz sliktāk..

Tātad,man ir pazīstama sieviete ar četriem bērniem.2 bērni macas internātā,taču sobrīd ir mājas,jo brīvlaiks,meitenītei 2 gadi un mazākajam 2 mēneši..Jau biju daudz redzējusi cik slikti viņa izturas pret lielākajiem,6 un 7 gadi,visulaik lamājot,dresējot un spundējot istabā..Tāds grafiks kā brokastis,pusdienas un vakariņas nav,pa visu dienu iedod kautko pagrauzt un vakara,kad vīrs nak,tad visi kārtigi paēd..Nesu bērniem saldumus,ja Jūs redzētu to prieku un laimi..

Tad piedzima maziņais,pēc viņas runām sapratu,ka viņa ir laimīga un mainījusi savu attieksmi pret bērniem,tad tikai divgadnieks bija mājas..Slimnicas apciemojuma staroja no prieka par bēbi..Kādu laiku nebiju bijusi ciemos un šodien nolēmu apciemot..Nožēloju to.Divi lielie bērni spēlejās savā istabā.Diivgadnieks kā parasti sēdeja redeļu gultiņā un skatījās multenes,blakām sadrupināta baltmaize un ūdens pudelītē,piegāju''paķiķinat''bērnam nebija pampera un visa gulta piečurāta,ož(uz poda bērns nav mācits iet,viņai tāda podiņa nemaz nav)Mierīga pasēdēšana bija kliegšana un psihošana,pieskrien pie bērna,ielej pudele udeni,iedod baltmaizi,lai klusē..Trakākais,ka viņa tā pat ķērc arī uz pašu mazāko-aiztaisi muti,apnicis,ko bļauj vislaik..un tikai sūdzas,ka smagi iet,durdoms..Mēģinu viņai iestāstīt,ka tas tikai dēļ to,ka viņa streso un bļauj,bērni uzreiz nervozi.Bērniem vajag režimu veidot,dot normāli pusdienas,likt vienā laikā gulēt,paspēleties,taču to viņa nedzird,atcirta,ka zajebal no visiem morali klausīties.

Vīrs.Viņam laikam arī viss ir tāpat apnicis..Viņš katru dienu strādā,atnāk mājas,ieiet savā istabā un skatās seriālus,taču dzird,ka viņa vislaik bļauj uz bērniem..Esmu agrak dzirdejusi,ka viņš ar viņas runā un tad jau kliedz un bērni klausās un jūt to visu un tad viņa nesaprot,kapēc abi lielākie bērni ir ar novirzēm..

Viņi nav nabadzīgi,naudas ir un arī privāts dzīvoklis kārtigs ir,taču viņi nemāk naudu plānot pirkumiem,viņa veljoprojām nav iemācijusies sapirkt visu nepieciesamo,lai 3x dienā uztaisītu ēst,kautvai uztaisītu kārtigas pusdienas,ko ēst līdz vakaram..Tai vietā viņa sapērk visādus draņķus..

Runāju un runāju,biedēju,ka kaimiņu tak redz un dzird,nosūdzēs,bet viņai dziļi vienalga.Nav arī tā ka vienmēr slikta,citreiz arī samīļo,sabučo un ja pakrīt,tad mierina,bet tā visa ir daudz par maz..

Un stulbākais,ka internetā liek bildes un raksta bezgala garus tekstus cik ļoti mīl savus bērnus,bet tā attieksme nebūt nav tuvu tam visam.
30.10.2013 22:48 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
atbalsts nav pareizā pieeja, ja ar to saprotam lietu izdarīšanu otra vietā. Tas būtu bijis vajadzīgs pašā sākumā - ir vieglāk pārciest grūtumus, ja zini, ka tas brīdis beigsies. Kā dabiskā aprašana ar apstākļiem. Bet šis nav tas gadījums. Šiet problēma būs cita...
Jāsaka, ka es neieteiktu autorei jaukties iekšā tālāk kā par speciālistu piesaistīšanu vai vienkāršu sarunu, jo citādi tas uzliks par pienākumu to atkārtot sistemātiski - tas ir plašāks darbs un sava laika ziedošana. Nedomāju, ka autore spēj šo smagumu nest pareizi, nenodarot kaitējumu.
31.10.2013 00:35 |

Reitings 1012
Reģ: 20.08.2013
Ar vārdu atbalsts es domāju morālu atbalstu (Lai pasaka, ka viņa ir malace, cenšas ar visu tikt galā, u.t.t..), nevis darīšanu otra vietā. Reizēm labi vārdi ir tieši tas, kas pietrūkst...
31.10.2013 00:43 |

Reitings 102
Reģ: 21.07.2013
1. ar kadam tiesiba Tu vari te skalot otras gimenes velu internet????Tu pat neesi radiniece vinai!!!
2. ja jau esi tada draudzene vinai,tad Tev varbut nav ienacis prata,ka cilveks velas kaut dienu atpusties un Tu to vareti loti vienkarsi izdarit,paskaties bernus un lauj dienu vinai veltit tikai sev...
3. un nevajag te rakstit to,ja man bus berns nekad es ta nedarisu,vot kad bus berns tad vispar i runa par citu gimeni....

P.s. Tadas draudzenes es nenovelu nevienam,ka Tu un neaizmirsti vinas gimenes dzives stastu paradit ari vinai pasai....Tu esi liekule...fui pretigi,ka tadi cilveki dzivo starp mums!!!
31.10.2013 00:45 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Fenomenali. Kad te nesen bija diskusija par baarinjtiesu tad gandriiz visas teica, ka vajag kaut ko dariit, ja redz, ka slikti izturas pret beerniem. Ka nedriikst kluseet un vajag iejaukties, lai paliidzetu. Bet te atkal nodirsina, ka cilveks grib kaut ko dariit. Gandriiz vai nolamaajat vinju. Kaada divkosiiba. Un ja pec paris meneshiem shii sieviete izdomaas savus bernus pa logu izmest vai vannaa noslicinat tad atkal tadas kaa juus dirsiis - kur bija apkartejie, kapec neviens nepaliidzeeja un neredzeeja. Forshas juus esat...

Autorei - noteikti japiesaista krizes centru vai socialo dienestu. Varbuut ierosini to viiram, lai dabuutu vinja atbalstu. Jo ja taa ir peecdzemdibu depresija tad sieviete tiesham kriizes momentaa var nodariit paari berniem - cik nav bijis gadijumu, kkad psihojot nogalina bernus.

Gjimene ir gjimene, tas no vienas puses ir privaati, bet no otras puses taa ir arii visas sabiedriibas atbildiiba. Tomer katrs cilveeks arij berns ir sabiedribas sociuma loceklis. Nepaliekam vienaldziihi.
31.10.2013 01:03 |

Reitings 102
Reģ: 21.07.2013
Ella....kada atbildima Tev,man vai kadam citam var but pret pilnig svesu gimeni????mana atbildiba ir mana gimene,mani radi,mani draugi,ja tiesi ari mani draugi,bet lai es tagad ietu un skalotu vinus pa internetu,tas ir negods un neciena pret viniem....

mums vispar nav tiesibu apspriest so gimeni,saksim ar to,jo te ir no serijas,viena tante teica....ja jau si gimene butu tik slikta un tik slikti izturetos pret saviem berniem,tad viniem sen jau so 4 bernu nebutu.....visi tik gudri runa par kaut kadu stastu,kuru iespejams neadekvats skukis uzrakstijis!!!
31.10.2013 01:21 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Ella....kada atbildima Tev,man vai kadam citam var but pret pilnig svesu gimeni????

Omg, mīnus viens liels 1. Tavs rakstības stils jau vien liecina par Tavu domu gājienu.

Ļoti skumji palika to visu lasot... Lūdzu, mēģini, cik tieši tavos spēkos palīdzēt, ja to vēlies, runāt ar māti, mierīgi, lai neuzkurinātu, padarīt bērnu ikdienu kaut nedaudz pozitīvāku - kaut vai ar to pašu izvešanu ārā, kāda nieciņa nopirkšanu, kopīgi pazīmējiet, paspēlējiet kādu spēli.... Ja jūti, ka to vēlies, dari un nedomā. Bērni šajā gadījumā IR galvenais, aizmirsīsim visus - kādas tev tiesības jaukties, tu esi svešs cilvēks blablabla...
31.10.2013 01:45 |

Reitings 603
KUBIETE-Savus naidigos uzskatus pret mani vari izgazt uzrakstot man personīgu vestuli ne katra diskusija,kur es ierakstu mēģinat mani noriet un pārvest pec savas patikas manis rakstītos teikumus..

Pirms gāzt dusmas vajag lasīt,ne uz atri aci pārskriet tekstam pāri,neraksti ja nespej izlasīt..Es ģimeni apkaunotu,tad ja būtu nosaukusi par kuru tiesi iet runa..

Pasaki,tad kurā vietā es skaitos slikta?Tas,ka gribu viņai palidzet?Palidzet tiem mazajiem bērniem..Un nebut nav ta,ka tu te saki,ka dibenam iedeva paelpot un tā..NEE!Tada mode jau viņai sen,iemest bērnu gultā,iedod ūdens pudelīti,maizes šķēles un uzlikt multenes,lai miers.Saprastu,ja gulta būtu nejauši pieslapinata,bet tur daudz dzeltenu pleķu un sega smird..

Podiņa tik tiešām nav,vienreiz aiznesu no sava rada bērna gan podu,gan poda rinķīti bērniem,par podu teica,ka lielakais berns lēkājot salauzis..

Piekritīšu,ka līst cita ģimenē nav labi,bet dažas tas vienkārši ir jadar,lai pēc tam būtu labak,gan viņai gan bērniem,jo kā jau te viena rakstīja,ka pats no sevis nekas nemainīsies,un sekas pfu pfu pfu var būt arī ļoti skumjas.
31.10.2013 07:36 |

Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
Es ar iesaku kaut ko darīt! Pavisam iespējams, vienkārši mātei nervi beigti,vīram arī.

Kaut kas jādara.
31.10.2013 07:48 |

Reitings 603
Es jau saplānoju ritdienu,ka ieiešu sočos par to parunat..Netaisos(kā te citas saka)skriet un sūdzēt,reku tā mate slikta,ejiet sodiet..Gribu vienkārši parunat par palīdzības iespējām mierīgā ceļa,jo esmu pārliecināta,ka ar viņas var tikai mierīgi un uzmanīgi
31.10.2013 07:51 |

Reitings 123
Reģ: 24.09.2013
Ziņo attiecīgajam dienestam par šo māti tirāni-tas nav normāli!!!Jo ilgāk klusēsi, jo vairāk bērni cietīs!Padomā par to :)
31.10.2013 08:16 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
diez vai ir jēga tai sievietei maz lasīt morāli. bet vīrs arī labais. šis, redz, negrib mājās klausīties bļaušanu. nu tad viņam ir jādara kkas lietas labā. ja viņš agrāk veda bērnus pāris reizes mēnesī pie vecākiem, tas nenozīmē, ka viņš nu savu dievišķo pienākumu ir izpildījis. ja ir bērni, tad arī pēc darba ar viņiem ir jānodarbojas, nevis jāvēlas mājās tikai klusumu. kā jums šķiet, cik reāli iespējams, vienā dzīvoklī ir klusums, kurā dzīvo 6 cilvēki, no kuriem 4 ir bērni. domāju, ka liela daļa atbildības ir jāuzņemās arī vīrietim par to, kas notiek. un, viņš točna laikam ir ēzelis, ka nesaprot, ka sieviete ar 3 bērniem netiek galā, bet taisa jau ceturto..
tur visa ģimenīte nav īsti normāla, manā izpratnē.
vienīgais, ko tu vari darīt tiešām, tā ir vēršanās bāriņtiesā RAKSTISKI. mutiski ar tevi tur var papļurkšķēt, bet jēga nebūs nekāda. un nevajag pēc viena gadījuma uzreiz spriest, ka konkrēta bāriņtiesa, sociālais dienests nevieš uzticību. beidziet taču pārspīlēt!!! vienmēr būs trakie un pustrakie. ne jau katru dienu tieši cilvēki no Ventspils slīcinās.. arī tajās iestādēs strādā cilvēki, kuri mēdz kļūdīties. iespējams, ka viņi neizprata situācijas nopietnību, jo autore noteikti nav dzirdējusi sarunu, lai varētu spriest, cik adekvāta bija, piemēram, sociālā dienesta rīcība. peč rakstiska iesnieguma, bāriņtiesai OBLIGĀTI pēc likuma ir jāapseko dzīvesvieta un jāveic pārrunas. ja tā sieviete tā uzvedās jau ļoti ilgi, tad diez vai bāriņtiesas klātbūtnē viņa spēs uzreiz kļūt citāda. nespēs. jo viņa to vairāk nemāk. bāriņtiesas pārstāve runāsies arī ar bērniem, ja viņi spēj loģiski atbildēt. nu viņi viņi, izņemot mazāko, spēs runāt. viņiem pajautās, piemēram, ko viņi šodien ir darījuši, ko ēduši u.tml. pēc bērnu atbildēm arī daudz ko varēs spriest.
pati tu vari palīdzēt bērniem, bet atceries, ka viņi tev ļoti pieķersies. bet varbūt par to arī viņiem paliks gaišākās bērnības atmiņas. katrā ziņā ar pārlieku lielu pieķeršanos kādā brīdī tu vari kaitēt bērniem. pirmkārt, jau viņiem pašiem mainīsies attieksme pret māti un viņu savstarpējās attiecības var kļūt vēl sliktākas, nekā iepriekš. māte var kļūt greizsirdīga uz tevi, bet bērni vsp viņu necienīt un neklausīt. rēķinies ar to, ka bērni tev ļoti pieķersies. vai tu spēsi gadu gadiem par viņiem arī turpināt rūpēties? padomā par to, pirms meties tajā iekšā pilnīgi visa.
31.10.2013 08:36 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
nu un kadu tu redzi risinajumu? atdot bernus bernu namam un iesaistit socialos dienestus?
31.10.2013 09:00 |

Reitings 603
Marta-Nē protams!Speciālists zinas kā ar viņas parunaties,lai viņa izkrata sirdi un dusmas,kas uzkrajušās.
31.10.2013 09:06 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Atstāt visu, kā ir, gan nevajadzētu.
Es domāju, ka sievietei, iespējams, ir kkas uz pēcdzemdību depresijas pusi.
Un ļoti liels mīnuss vīram- viņš taču redz, dzird, kas notiek ar mazajiem, nu kā var pieļaut, ka paceļ balsi uz 2m. vecu zīdaini? viņš taču neko nesaprot..
31.10.2013 09:08 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nu un kadu tu redzi risinajumu? atdot bernus bernu namam un iesaistit socialos dienestus?

šajā situācijā neviens bērnus bērnunamā neliks, ja vien situācija tiešām nepaliks traģiska. šajā gadījumā tiks runāts ne tikai ar bērnu māti, bet arī ar pašu tēvu par to, kā viņš redz šo situāciju, ko dara, ko nedara utt. nav teikts, ka viņa šo iestāžu palīdzību pieņems. bet, ja viņa piekritīs, ar ģimeni strādās speciālisti, psihologi. tā nebūs, ka atnāks, atņems bērnus un domā tagad, kā tik galā. nu tā tas viss gluži nenotiek. daudziem radies maldīgs iespaids par bāriņtiesām. protams, sliktos piemērus vienmēr var atrast, bet vajag atcerēties, ka visur strādā cilvēks.
autorei pašai vajag vērst bāriņtiesas uzmanību uz to, ka, viņasprāt, bērni nav izņemami no ģimenes pagaidām, bet noteikti ģimenei būtu nepieciešama speciālista palīdzība. jo speciālists strādā ar visu ģimeni, nevis pāris cilvēkiem, kad pastāv šāda rakstura problēmas.
31.10.2013 09:15 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Loti zel bernu un vel vairak zel, kad citiem tomer ir vel trakak. Turpini tai matei kalt galva venu un to pasu. Varbut kadu dienu aizies. Neciesu so liekulibu, kad izturas slikti pret berniem, be soc. tiklos vienalga jabaz- re cik es laba mamma.
31.10.2013 09:18 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Kāpēc vecākie 2 bērni ir internātā?

Reāli jau ikdienā pa dienu sieviete ir mājās ar tikai diviem bērniem, tas tā tīri teorētiski nav nekas ekstrēms. Vairums mūsu mammu bija tādā situācijā un tika galā.

Pārmest sievietei es nevēlos, tā visdrīzāk tiešām ir pēcdzemdību depresijas izpausme. Bet kur prāts taisīt četrus bērnus, ja ar pirmajiem trīs netiek galā? To gan es nesaprotu.

Tas, ka vīrs, kurš smagi strādā, vakarā atļaujas ieiet blakus istabā, ieslēgt seriālu un aizvērt aiz sevis durvis, kamēr tā nabaga sieviete kliedz, tas ir drausmīgi. Man arī vīrs daudz strādā, bet tomēr viņš neuzskata, ka viss, kas ar bērnu jādara viņam, ir aizvešana reizi mēnesī pie vecākiem. Varbūt, ja ar materiālo pusi viss ir OK, ģimene varētu atļauties kādas divas dienas nedēļā noalgot aukli? Vai kādu studentīti pēcpusdienās pēc lekcijām, kas varētu katru dienu to nabaga mammu palaist 3-4 stundas kaut kur, uz frizētavu, kino, iepirkties... vai kaut vai pie psihologa. Es kaut kā nestādos priekšā, ka soc. dienests vai dardedze tur kaut ko baigi varēs izdarīt.
31.10.2013 09:31 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Nē, mammai gan neko kalt nevajag, viņai tie moralizētāji noteikti līdz kaklam un visu vēl vairāk sarežģīs un viņu sadusmos. visas taču ļoti labi saprotam, uz ko tās vēlāk tiks izgāztas.
Ja pati gribi kko līdzēt, drīzāk velti laiku mazajiem, piedāvājies 2gadnieku aizvest uz laukumiņu, vai pieskatīt mazos, kamēr mamma iepērkas (no pieredzes- dažkārt būt veikalā ar mazuli ir tiešām grūti), nu kkādus sīkumus, kas kaut nedaudz atvieglos situāciju.
31.10.2013 09:33 |

Reitings 17280
Varbūt ir variants - viņa strādā un nopelna auklei algai? Varbūt izklausas pēc dramatiska varianta, bet ne visas sievietes var tupēt diendienā mājās (plus vēl ar nerviem čupā - atkal, nepārmetu viņai to), varbūt gan viņai, gan bērniem būtu labāk, ja viņa strādātu pa dienu, da kaut vai Maksimā pie kases, atnāktu mājās nogurusi, bet vismaz mīloša mamma.
31.10.2013 09:33 |

Reitings 17280
dažkārt būt veikalā ar mazuli ir tiešām grūti

Mans šobrīd ir vecumā, kad tas ir neiespējami - priecīgs kaut kur skrien beztēmā.
31.10.2013 09:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits