Ar skumjām noskatoties :(

Reitings 603
Reģ: 24.10.2013
Ilgi esmu uz to visu skatījusies un cerējusi,ka manas lekcijas,ko spēs mainīt,taču šodien ieraudzīju,ka no manis teiktā galvā ņemts nav nekas,ir tikai daudz sliktāk..

Tātad,man ir pazīstama sieviete ar četriem bērniem.2 bērni macas internātā,taču sobrīd ir mājas,jo brīvlaiks,meitenītei 2 gadi un mazākajam 2 mēneši..Jau biju daudz redzējusi cik slikti viņa izturas pret lielākajiem,6 un 7 gadi,visulaik lamājot,dresējot un spundējot istabā..Tāds grafiks kā brokastis,pusdienas un vakariņas nav,pa visu dienu iedod kautko pagrauzt un vakara,kad vīrs nak,tad visi kārtigi paēd..Nesu bērniem saldumus,ja Jūs redzētu to prieku un laimi..

Tad piedzima maziņais,pēc viņas runām sapratu,ka viņa ir laimīga un mainījusi savu attieksmi pret bērniem,tad tikai divgadnieks bija mājas..Slimnicas apciemojuma staroja no prieka par bēbi..Kādu laiku nebiju bijusi ciemos un šodien nolēmu apciemot..Nožēloju to.Divi lielie bērni spēlejās savā istabā.Diivgadnieks kā parasti sēdeja redeļu gultiņā un skatījās multenes,blakām sadrupināta baltmaize un ūdens pudelītē,piegāju''paķiķinat''bērnam nebija pampera un visa gulta piečurāta,ož(uz poda bērns nav mācits iet,viņai tāda podiņa nemaz nav)Mierīga pasēdēšana bija kliegšana un psihošana,pieskrien pie bērna,ielej pudele udeni,iedod baltmaizi,lai klusē..Trakākais,ka viņa tā pat ķērc arī uz pašu mazāko-aiztaisi muti,apnicis,ko bļauj vislaik..un tikai sūdzas,ka smagi iet,durdoms..Mēģinu viņai iestāstīt,ka tas tikai dēļ to,ka viņa streso un bļauj,bērni uzreiz nervozi.Bērniem vajag režimu veidot,dot normāli pusdienas,likt vienā laikā gulēt,paspēleties,taču to viņa nedzird,atcirta,ka zajebal no visiem morali klausīties.

Vīrs.Viņam laikam arī viss ir tāpat apnicis..Viņš katru dienu strādā,atnāk mājas,ieiet savā istabā un skatās seriālus,taču dzird,ka viņa vislaik bļauj uz bērniem..Esmu agrak dzirdejusi,ka viņš ar viņas runā un tad jau kliedz un bērni klausās un jūt to visu un tad viņa nesaprot,kapēc abi lielākie bērni ir ar novirzēm..

Viņi nav nabadzīgi,naudas ir un arī privāts dzīvoklis kārtigs ir,taču viņi nemāk naudu plānot pirkumiem,viņa veljoprojām nav iemācijusies sapirkt visu nepieciesamo,lai 3x dienā uztaisītu ēst,kautvai uztaisītu kārtigas pusdienas,ko ēst līdz vakaram..Tai vietā viņa sapērk visādus draņķus..

Runāju un runāju,biedēju,ka kaimiņu tak redz un dzird,nosūdzēs,bet viņai dziļi vienalga.Nav arī tā ka vienmēr slikta,citreiz arī samīļo,sabučo un ja pakrīt,tad mierina,bet tā visa ir daudz par maz..

Un stulbākais,ka internetā liek bildes un raksta bezgala garus tekstus cik ļoti mīl savus bērnus,bet tā attieksme nebūt nav tuvu tam visam.
30.10.2013 22:48 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
DamnGirl nu tad tu vienu brīdi saki vienu un otru brīdi jau ko citu. Tad izdomā līdz galam, lai nebūtu citiem pārpratumu. Tiesi ta, pa stundam bezmas maina domas un faktus.
31.10.2013 15:40 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Ance, Tu domā , ka šo gadījumu varēja novērst !? Nebūs viņa būs kāda cita, skumji , bet fakts.

Es jau iepriekš minēju, ka vardarbība ir diezgan plaš jēdziens un nav viennozīmīga. Es nezinu kādu vardarbībtu Tu esi piedzīvojusi un kā ar to dzīvo tālāk. Es savus spriedumus izdaru balstoties uz savu pieredzi, tā arī mācīšu savam bērnam ... Tas es kaut ko nenosodu vēl nenozīmē, ka atbalstu, ko reti kad saredz ... !

8 gadi ir 2 klase, kas jau ir cilvēks ar savu domāšanu un spriedumiem. Es 8 gadu vecumā pēc skolas viena pati dzīvojos mājās, sildīju pusdienas un gāju ārā, kā arī man bija dzīvokļa atslēgas , ja ar mani kāds kaut ko sliktu darītu - jā , es kaut kur grieztos un kaut kur sūdzētos...

Bet tiešām, es te neiešu satraukties dēļ tā, lai pierādītu savu taisnību ...
Bet to sievieti man tiešām žēl ....
31.10.2013 15:41 |

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
57days- pēdējais komentārs ir tiešām svarīgs un vērā ņemams. Gan pēc tā, kur likt jaunāko un kur to 2gadnieku. Un visas problēmas tiks atrisinātas.
31.10.2013 15:43 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ja māte nespēj vai negrib rūpēties, tad bērnudārzs 2gadniekam ir labs variants. Būs tīrs, pabarots, ar viņu darbosies visu dienu. Valsts bērnudārzos jāmaksā tikai par ēšanu, tā ap 30 ls/mēn.
31.10.2013 15:46 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Uz-no bērnudārza var vadāt tētis-varonis.
31.10.2013 15:47 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
sharmantaa Tu pati iesaki autorei dzīvot savu dzīvi un likties mierā, bet šķiet,ka tev pašai ir problēmas ar savas dzīves saturu, ja ir tik svarīgi ento lapu garumā izlikt savu, jau sen visām šajā diskusijā, zināmo viedokli, kas,jau sen nav par tēmu, bet ir tikai kašķis....
Šī diskusija ļoti uzskatāmi parāda to, ka vienaldzība mūsdienās ir problēma, kas rada veselu virkni citu, tālākejošu problēmu ķēdīti. Šeit paustais,diezgan liekulīgais uzstādījums, par nelīšanu citu dzīvēs, ir nekas cits, kā attaisnojums tam, ka būtībā jums ir vienlaga..
Tās, kurām vispār bērnu nav, un šeit ļoti sparīgi pauž viedokli..Nu-tā ir viena no pirmajām muļķa pazīmēm-viedokļa paušana par to, par ko nav personīgas pieredzes.
Man, kā mātei un cilvēkam, kuram apkārt vienmēr ir bijuši bērni, viedokļi, kas pauž-katrs var audzināt kā vēlās, katrs par savu nelaimi atbildīgs utt, šķiet šķebinoši, tāpēc esmu priecīga, ka manu draugu, ģimenes, tuvo cilvēku lokā ir cilvēki, kam piemīt kaut kādas morālās vērtības, kas ir balstītas uz mīlestību, nevis man viss pie d***, ka tikai man pašai labi.. Jo, ja cilvēks nav spējīgs just mīlestīu pret līdzās pastāvošajiem, kaut vai tādā mērā, ka neatstāt otru nelaimē vienu, tad viņa dvēsele, diemžāl, ir gaužām nabadzīga.
Diskusijas autore-tomēr piekrītu arī tam, ka,pirms ej runāt ar sociālajiem, aizej un izrunājies, atklāti, par savām domām ar pašu mammu. Protams,ka tas nebūs patīkami, bet, ja jau esi šo visu uzsākusi, tad tā jau ir tava atbildība. Māte zinās, ar ko rēķināties, bet runā mierīgi, nekritizē..nuu-tu jau zini, kā saprotu, tā arī esi mēģinājusi.
31.10.2013 15:48 |

Reitings 27552
Diskusijas autore-tomēr piekrītu arī tam, ka,pirms ej runāt ar sociālajiem, aizej un izrunājies, atklāti, par savām domām ar pašu mammu. Protams,ka tas nebūs patīkami, bet, ja jau esi šo visu uzsākusi, tad tā jau ir tava atbildība. Māte zinās, ar ko rēķināties, bet runā mierīgi, nekritizē..nuu-tu jau zini, kā saprotu, tā arī esi mēģinājusi.
Tak autore mierigi nevares aci pret aci. Tikai ka pati teici klačoties ar citiem un internetā .
31.10.2013 15:59 |

Reitings 2288
lullaby-šeit savu dzīvi uz papīra nelikšu, un zini kpc? Tā iemesla dēļ, ka ir tādas kā tu, kurām skauž, un otra laimi var aprakt dziļi zem zemes. Tpc savu dzīvi neatklāšu nevienam svešiniekam, kas otram kapu rok, kmr smaidīdams runā pretī;)
31.10.2013 15:59 |

Reitings 2288
Un lai cik skuji tas būtu vai nebūtu, bet latvieši ir viena sasodīti skaudīga tauta..
31.10.2013 16:01 |

Reitings 27552
Interneta varones, dzive aiz muguras apkalčot arī, bet šito visu iesviest acis tur čura raustās. Es ta esmu darijusi, jau stastiju. Taču sākuma vairaks reizes runaju aci pret aci, visu kas uz sirds pateicu. Te var tik aiz muguras muti virinat. Šito temu iedod palasit tai mātei autorīt. KO ČURA RAUSTĀS?
31.10.2013 16:01 |

Reitings 2288
skuji-skumji*
31.10.2013 16:02 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
Nē, sharmantaa ir tādi indivīdi, kuri tad, kad aptrūkstās argumenti vai spars gudri ūdeni liet, sāk mētāties ar banalitātēm-kādi visi skauģi, stilā..
31.10.2013 16:04 |

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
Diskusijas autore-tomēr piekrītu arī tam, ka,pirms ej runāt ar sociālajiem, aizej un izrunājies, atklāti, par savām domām ar pašu mammu. Protams,ka tas nebūs patīkami, bet, ja jau esi šo visu uzsākusi, tad tā jau ir tava atbildība. Māte zinās, ar ko rēķināties, bet runā mierīgi, nekritizē.+

Šito temu iedod palasit tai mātei autorīt. KO ČURA RAUSTĀS?+
31.10.2013 16:05 |

Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Un lai cik skuji tas būtu vai nebūtu, bet latvieši ir viena sasodīti skaudīga tauta..

ha, sharmantaa, būtu ko skaust...Tu tā domā un tās ir tikai tavas domas un žēl, ka tik zemās domās esi..

Par tēmu - ja autore grib palīdzēt un uzskata par vajadzīgu palīdzēt, tad viņai ir visas iespējas to saprāta robežās darīt.

Varbūt tai sievietei ir pēcdzemdību depresija, 4 bērni, daudz slodzes.. Mazliet izpratni, bet tik tālu, lai sūdzētu bāriņu tiesai, gan neej...kā jau daudzas te teica - viņas dzīve ir viņas izvēle, lai vai tev nepatiktu, bet jāciena tāpat!
31.10.2013 16:13 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
un atbildīgajām iestādēm, kas var izlemt šīs ģimenes tālāko nākotni.

Jā, bet diemžēl atbildīgās iestādes neko nerisinās bez ziņotāja. Tātad kādam tā loma ir jāuzņemas - gribi vai nē.
31.10.2013 16:16 |

Reitings 2288
lullaby- protams, tu jau kad aptrūkstas ko teikts māki pateikt to pašu tik no otras puses:D Prieks, ka kaut ko vsm esi iemācījusies, pašai liels prieks par to lkm ;D Bet ja nopietni, tad kārtējo reizi runāju par faktiem, jo cik nav te redzēts kā nodirš otru, jo viņam ir labāk. Tpc negribas tev teikt faktus no manas dzīves, li kŗtējo reizi būtu jāklausās, ka esi pelnījusi ko sliktāku, blablabla, un ka dzīve tev to atņems blablabla.. tikai tā iemesla pēc, ka pati savā dzīvīte neko no tā nevari sev dabūt..Un visas tās, kas runāja pretī tev un taviem uzskaties, es inu, ka dzīvē iet labāk nekā tev,.,,tpc jau tev grauzh;)
31.10.2013 16:17 |

Reitings 2288
Ance-bet par to jau iet runa, atbildīgās iestāds, kurās kā autore minēja jau ir gājusi runāt par šo konkrēto ģimeni, bet pretī bija ngatīva atsauksme, jo viss tur tajā mājā pēc viņu domām ir kārtībā. Un ja jau viniem tā liekas, tad varbūt notici iestādei nevis paranoiskai meitenei?
31.10.2013 16:21 |

Reitings 27552
Šito temu iedod palasit tai mātei autorīt. KO ČURA RAUSTĀS?+ nosuti linku uz šo tēmu tai matei autorīt un tad rīkojies. Lai nav duncis mugura. JEB BAIL:D
31.10.2013 16:23 |

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
DamnGirlwee-Ja tu nebūtu tik st**,tad būtu palasijusi,ka es vairākkart rakstīju,ka es NEGRIBU,lai pie viņas aiziet uz mājam un uzdirš,ka sūdzas,ka slikta mate,es gribētu,lai ar viņas parunājas speciālists,varbūt viņu,kas nomāc,sāp,varbūt viņa ir bērnibas trauma(cik zinu,tad abi vecāki ir ļoti labi)varbūt viņu kāds ir pazemojis un ta ir reakcija!Speciālistam atklāties ir daudz vieglāk,nekā labi pazīstamam cilvēkam.

Bet Tu jau esi seit panakusi,ka visi to dara,ka runa cik vina slikta,cik ta gimene slikta utt.taksto nevajag tagad pust pili,ka es NEGRIBU lai pie vinas aiziet uz majam un uzdirs,ka sudzas ,ka slikta mate......meiten klusti par mati un tad Te gudrojies un tapat parejas,18 gadigas punku tapas:D
31.10.2013 16:33 |

Reitings 27552
Tak es jau kuru reizi saku lai linku uz temu nosuta tai matei un pasaka ka rikosies . MUTE TA CIET PALIKA
31.10.2013 16:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits