Arī tādas mēdz būt dzemdības

Reitings 254
Reģ: 22.07.2013
Sveikas!

Nesen sērfojot pa i-netu uzdūros šim blogam- http://www.jackiedivesbirthdoula.com/blog.html

Gribētu dzirdēt jūsu domas par šādām dzemdību fotosesijām. Vai kāda no jums uz ko līdzīgu parakstītos?

Ļoti izbrīnija, ka daudzās mājdzemdībās piedalās ne tikai dūla ar vīru bet arī pārējie ģimenes locekļi (bija pat foto, kur mazs puisēns ielīdis dzemdību vannā un pat suns tiek ielaists telpā kur viss notiek).

Un vēl- vai tie, kas parakstās uz mājdzemdībām, laikus parūpējas par to, ja gadījumā kas noiet greizi ātri tikt uz slimnīcu?
29.10.2013 11:55 |

Reitings 300
Reģ: 03.09.2013
Nu es nekad neliktu tādu bildi,kā tā,kur var redzēt pakaļu un kā ''iziet'' bērns..
29.10.2013 13:03 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
Godīgi sakot, es nožēloju, ka iegāju un apskatījos tās bildes. Lai gan pati esmu dzemdējusi, taču man tiešām pretīgi skatīties uz to visu! Un es nepārspīlēju izmantojot tādu vārdu kā pretīgi... Nu priekš kam visai pasaulei jārāda tādas bildes? Kamdēļ ne visai glītos, tikko dzimušos bērnus jāpublicē? kāpēc jāpublicē bildi, kurā bērna galva nāk ārā no kājstarpes?
Un vecākajam bērnam ieraudzīt kā no mammas nāk ārā brālītis/ māsiņa noteikti ir trauma uz visu mūžu. Jau iedomājos, ko tas nabaga bērns stāsa saviem bērnudārza biedriem....

Par mājdzemdībām, es nekad neparakstītos uz ko tādu. Vienā komentārā lasīju, ka dzemdības jau nenotiek 5 minūtes, varot paspēt aizvest uz slimnīcu. Domāju, ka dzemdības nē, bet nelaime notiek īsāku laika posmu kā 5 minūtes. Un pat visveiksmīgākās grūtniecības rezultātā, dzemdību laikā kaut kas var noiet greizi. Visnotaļ, es negribētu riskēt ar sava bērna veselību vai pat dzīvību tikai savu iegribu dēļ.
29.10.2013 13:05 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Skatijo bildes un nekadas siltas emocijas man neradas. Laikam jau tapec, ka tas dzemdibas padarija ka kkadu gimenes vai varbut negimenes pasakumu. Dzemdibas jabut sievietei, arstiem, viram ( pec katras izveles). Visadi brali, masas, berni, omes man liekas, ka nav normali.
29.10.2013 13:07 |

Reitings 495
Reģ: 12.07.2009
Piekrītu tām, kuras saka, ka bērnus, dzīvniekus un radu pūli nevajag ņemt līdzi. Tas tak ir intīms process, kāpēc maziem bērniem kaut kas tāds ir jāredz, nesaprotu. Bet vispār apbrīnoju šīs sievietes, kas mierīgi kailas dzemdē bērnus un apkārt ir daudz visādu svešu acu pāri, vel pie tam bildes tiek pēc tam tālāk publicētas. Arī par tiem video runājot. Es laikam tomēr esmu kautrīga un savā ziņā vecmodīga, neko no tā neatbastu. Šajā procesā klāt jābūt tikai ārsteim, labākājā gadījumā vīram un viss.
29.10.2013 13:10 |

Reitings 1660
Reģ: 27.10.2010
Vispār nepieņemami liekas, ka blakus ir vēl kaut kādi citi cilvēki, izņemot ārstus un savu vīrieti. Ok, ir meitenes, kas grib, lai tuvumā ir mamma vai māsa, bet nu... Manuprāt, dzemdības ir ļoti intīms process, nav jāpublicē bildes internetā, vispār nav jābildē tas process un nav jābūt skatītājiem. Arī mājdzemdības neizvēlētos. Slimnīcā tomēr drošāk - apkārt ārsti, aparatūras. Ja dzemdē kaut kādos laukos, nedod dievs.. ja līdz slimnīcai minūtes 30-40. Tur jau visu mūžu būtu jānožēlo sava iegriba dzemdēt mājās. Negribētu.
Bet tas, ka lielie brāļi un māsas vēl skatās... nu vispār bez komentāriem. Slimi.
29.10.2013 13:15 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Nu nepatīkama fotosesija, visi skatās un brīnās, vēl pie tam kaut kādās mājas drēbēs...fui, fuij, fuij.
29.10.2013 13:21 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Šī ir vislabākā bilde :D
29.10.2013 13:22 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Es nekad, nekad labprātīgi negribētu mājas dzemdības... Un nekad arī negribētu, lai mans vīrietis ir ar mani dzemdībās. Tikai ārsti, kvalificēts medicīnas personāls. Šīs bildes man personīgi šķiet reti disturbing (nezinu īsti kā šo vārdu latviski iztulkot). Pats bērns, jauna dzīvība - jā, ok, tas ir skaisti. Bet nejau pats process. Tajā es personīgi nesaredzu neko skaistu.
29.10.2013 13:25 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Negribētu sev nekādā gadījumā nekādas mājdzemdības. Tikai slimnīcā un tikai ar ārstiem/vecmāti telpā. Negribu blakus ne draugu, ne mammu, ne suni, ne kaķi, ne arī kkādu fotogrāfu. Uzskatu, ka nevienam tas viss nav jāredz un nav jāredz mani tādā brīdī. Kur nu vēl jāfočē viss.
Katra jau izdara savu izvēli - kādai šādas ir ideālās dzemdības.
29.10.2013 13:34 |

Reitings 420
Reģ: 09.07.2013
Skatoties tās bildes dažbrīd slikti palika, jo dzemdibas tiek pataisītas par tādu kā šovu - ar tūlīt dzemdējošu grūtnieci vannā bērns (manuprāt, šausmas!!!!), mamma, tētis, vecmāmiņas kaut kādi vēl cilvēki + vēl tas viss tiek uzņemts.

Un kas būs tālāk? - lielveikalos atsevišķs stūrīts dzemdētājām? Jaunais reality šovs - online ar dzemdētāju?

Manuprāt, tas ir ļoti intīms brīdis, no kura viss liekais būtu jāaizvāc prom!
Pati nekad neļautu tēvam piedaliities dzemdības. Kad sāksies izstumšanas periods, lai iziet laukā un pagaida, un kad būšu piedzemdējusi, lai nāk iekšā.

Dzemdības mājās - nedod Dievs! Man pieredze ar šāda veida dzemdībām ir ļoti liela, tāpēc varu nepiekrist šiem te apgalvojumiem:

Lai dzemdētu mājās sieviete izvēlās pati un tas ir tikai tad, ja tiešām grūtniecība rīt normāli.

Katra normāla grūtniecība, vnk ideāla grūtniecība, var pēķšņi pārvērsties "nenormālā". Ar grūtniecību ir tieši tāpat kā ar bitēm - nekad neko nevar zināt. Un parasti jau slimnīcā akūti nonāk grūtnieces no mājas dzemdībām, kurām viss ir bijis "ideāli"

un arī dzemdības ilgst ne 5 minūtes

Nekad nevar zināt, cik dzemdības ilgs, pirms tās nav sākušās un beigušās. Tā ideālā māmiņa var dzemdēt padsmit stundas un beigās tikt ķeizarota.

P.S. Es tiešām ieteiktu dzemdēt slimnīcā. Nekad nevar zināt, kas notiks. Bet slimnīcā ar simtiem dažādu speciālistu, kas spēs palīdzēt. Mājās vecmāte nespēs sniegt šāda veida palīdzību.

+ vecmāte mācās 3 gadus, bet ārsts ģinekologs, dzemdību speciālists 11. Tāpēc es labāk paliktu uzticīga slimnīcai un ārstam, kurš ir blakus dzemdību laikā.
29.10.2013 14:44 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Mājdzemdības - kad sievietes/topošās mātes ego realizācija ir svarīgāka par bērna dzīvību. Tā man kaut kā šķiet pēc gadījuma ģimenē, kur tante arī nolēma mājās dzmedēt, lieki teikt, ka viss aizgāja šķērsām un knapi paspēja līdz slimnīcai.

Par bildēm-dažas skaistas. Bērni dzemdību laikā - nešķiet nepieciešamība.
29.10.2013 14:49 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Skatoties slikti nepalika, domāju, ka to bērnu ar varu vannā neviens nelika , pašam bija interesanti ... Mājās pati dzemdēt negribētu, jo nav iespējas izmantot anestēziju, bet bez anestēzijas es savas dzemdības nespēju iedomāties... Es labprāt ņemtu līdzi savu kaķi ... :D
29.10.2013 15:01 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Slimi, it īpaši tas dibens ar bērnu, kas lien ārā. Tas tomēr ir medicīnisks process, nevis kaut kāds tusiņš.
29.10.2013 16:39 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
pilna pasaule ar kaut kadiem divainisiem. man ir loti zel, ka savu divainibu del cilveki apdraud sava berna veselibu un dzivibu!
29.10.2013 16:46 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Vispār traki. tās sākumabilde izskatījās vēl mīļas līdz tam dibenam. man tas tomēr liekas,kaut kā slimi. tajā vienā bildē izskatas,ka viena no tām draudzenēm skatās tieši uz sievietes kājstarpi:D vispār skatoties šīs bildes bija jocīga sajūta iekšā. nezinu kāda- jokaina.
29.10.2013 16:58 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Agrāk es laikam arī būtu viebusies. Tagad neko drausmīgu bildēs neredzēju (nu, lai teiktu, ka pretīgi utt.) Normāli skati, tīri, pozitīvi, ar vieglumu.. Drīzāk patika nekā nepatika :)
Publicēt to visu publiski - tas ir dažādi vērtējams. Jo reāli, kur tad vel ieskatu gūt, ja ne kādam to ļaujot publiskot. Savādāk būtu tikai zīmējumi, ko apskatīties.
Pat šeit, cosmo, bieži ir linki uz kādas grūtnieces dzīvi, dzemdībām utt., tad tomēr sanāk, ka tik slikti nemaz nav, uzmest aci. Jo neviens ar varu jau skatītites neliek.
29.10.2013 17:03 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Gemini-man tiesi taapat likaas,varbuut taapeec,ka dziivee redzeeti iespaidiigaaki skati:D
Man kaiminos paaris gadus atpakal sieviete dzemdeeja maajaas.Vienmeer atceros to,ka braucu uz darbu ap 5am, un vina bija iznaakusi aaraa,maajas prieksaa ar savu mazo-ietiitu aitaadaa...Kaimini ir jau sen mainiijusies,bet vienmeer atceros.Tagad cita sieviete te kaiminos staavoklii-esot arii izveeleejusies dzemdeet maajaas.Vieniigais ,ko atceros no iepriekseejaam dzemdiibaam,sievietei bija "vecmaate" blakus...
29.10.2013 17:12 |

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Majdzemdibas neatbalstu, bet par dzemdibu fotografu esmu domajusi...
29.10.2013 17:24 |

Reitings 97
Reģ: 27.10.2012
http://www.draugiem.lv/user/85797/gallery/#/user/85797/gallery/?pid=276792316
Shis man liekas skaisti! :)
29.10.2013 17:37 |

Reitings 471
Reģ: 18.06.2013
Ko ar tādām bildēm pēc tam dara? Bērnam rāda - 'skat, tā ir mana jaunības laiku draudzene, kura skatās uz Tavu galvu manā pēcpusē' ???
29.10.2013 17:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits