Kā Tu rīkotos? Lēmuma pieņemšana.

Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
Sveikas,
iesākumā atvainojos visām dāmam, kuras šeit uzturās bieži un šādas tēmas apnikušas līdz nelabumam. Tomēr ceru, ka Cosmo spēks palīdzēs pieņemt lēmumu.

Esmu dilemmas priekšā:

1. Braukt strādāt uz ārzemēm? (atstājot visu aiz muguras, sākot dzīvi no jauna)
2. Paciest grūtības, rutīnu un naudas trūkumu gaidot labākus laikus?

Situācijas apraksts:

Nu jau kādus 6 mēnešus esmu bez darba. Jā ir piestrādāts, bet neviens no darbiem nav bijis tāds, kur varētu palikt uz patstāvīgu laiku - līdz ar to ir grūtības ar naudiņām. Jāsaka, darbs izmisīgi tiek meklēts visu laiku, bet bez panākumiem.

Dzīvoju dienesta viesnīcā, jo neesmu pabeigusi skolu - jāpabeidz rakstīt Bakalaura darbs.

Ir draugs. Draugs, kur ar prātu saprotu, ka nav kopīgas nākotnes, bet sirds to nespēj pieņemt (smēķē, mēdz iedzert, pats nav stabils, prātā tusiņi, mēdz melot utt), tomēr paliek nelabi iedomājoties, ka viņš varētu veltīt tās rūpes, maigos vardus, apskāvienus un glāstus kādai citai. Nē nē, sirds asiņo. Reāli, skrienu viņam pakaļ, kā kādam plostam okeāna vidū. Traki.

Mamma mani kūda aiziet uz aģentūru, amaksāt to naudiņu, un kāmēr jauna, lai aizbraucu nopelnīt kādu naudiņu. BET BET BET BET BET, ir tik daudz BET, kas attur vai biedē.

1. Kā es būdama ārzemēs varēšu pabeigt rakstīt darbu?
2. Negribu, negribu, negribu pamest draugu, kaut gan jūtu, ka kādreiz tas tā pat beigsies.
3. Mani biedē tas, kas mani varētu tur sagaidīt - vietulība, skumjas, būšu vien utt.
4 Vai man vispār būs pie kā atgriezties atpakaļ? Neliekas, ka būs kāds kas gaida.

Nezinu, tiešām nezinu, ko jūs meitenes darītu manā vietā?

Cesntos, cīnītos un cerētu uz labāku dzīvi šeit pat vai tomēr dotos pretī nezināmajam?
28.10.2013 16:42 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Nu re - te jau to pašu meitenes saka. Atrast normālu bariņu, ar kuru kopā dzīvoklīti īrēt, lai nav tik traki, vai arī dienesta viesnīcā.
28.10.2013 17:13 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Pabeidz BD un tad arī štuko, ko darīt tālāk.
28.10.2013 17:25 |

Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Kā jau te meitenes saka, varbut iesākumā pamēgini Rīgu un tad plāno par ārzemēm. Skolu gan pabeidz.
28.10.2013 17:29 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Es iesaku pabeigta BD (kaut vai ķekša pēc) un paralēli sūtīt savus CV uz Rīgu, varbūt paveiksies.
No drauga iesaku aiziet pēc iespējas ātrāk. Noprotu, ka tev vēl nav 60 gadi, kad jāturās pie tā, kurš elpo. Apkārt pietiek prātā stabilu, nepīpējošu un nedzerošu puišu, kuri mācēs gan apskaut, gan kādu maigu vārdu pateikt. Cieni sevi.

Lielbritānijas darba tirgus gan nav vairs gluži tāds, kāds tas bija pirms gadiem 5-6. Ir pagrūti atrast darbu, bet tik liela bezcerība kā Latvijā, protams, nav. Maksāt naudu aģentūrām ir muļķīgi, labāk piekrāj un uz vietas iznēsā savus CV.

Apzinies to, ka, visticamāk, šeit situācija tik drīz neuzlabosies.
28.10.2013 17:35 |

Reitings 895
Reģ: 14.07.2013
Par web čatu neesi domājusi? Nebūs nemaz nekur jābrauc.
28.10.2013 17:37 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ja tu zini krievu valodu un tev būs diploms tūrisma lietās, varētu mēģināt meklēt darbu kādā UK viesnīcā - krievu valoda tev varētu palīdzēt to darbu dabūt.
28.10.2013 17:53 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Cik tu ilgi to bakalauru jau raksti? Piedod, bet izskatās, ka vienkārši esi slinka vai motivācijas tev nav. Varbūt esi depresijā? Neuztver to ļauni! Bet, ja sēdi bezdarbībā, nav naudas, tad jekburš darbs ir LABS, esmu ievērojusi, ka mēdz izbrāģēt daudzus mazkvalificētus darbus, bet labāk tā, nekā nekas, vai ne? Tas par cilvēku kaut ko liecina, ja darbā nenoturās pat pārbaudes laiku. Man liekas, ka problēma ir kaut kur dziļāk, tevī pašā. Ārzemes te ņipričom! Tās neko neatrisinās!
28.10.2013 18:37 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu mācības ir jāpabeidz noteikti! Palicis ir tikai BD un būtu kauns to tā arī neuzrakstīt...
Par braukšanu prom - tev jāsaprot, ka iesākumā ārzemēs būs ļoti, ļoti grūti. Būs vajadzīga dzelžaina izturība un nervi, daudz naudas, apņēmības, optimisma, mērķtiecības, pirms iekārtosies un dzīve sāks uzlaboties... Vai tu to spēsi izturēt?

Varbūt sāc vispirms ar to, ka sakārto savu dzīvi šeit un tagad - pabeidz mācības; izšķiries ar puisi, kas bojā tev dzīvi; pārcelies uz citu pilsētu Lavijas robežās u.tml. Un tad vari domāt par braukšanu uz ārzemēm.
28.10.2013 18:52 |

Reitings 20
Reģ: 29.01.2009
Dāmas, varbūt nevietā, bet šobrīd meklējam jaunu kolēģi mārketinga jomā. Ja interesē, lūdzu atsūtiet savu CV [email protected]
Arī jautājumus ja rodas, variet sūtīt, mēģināsim atbildēt.
28.10.2013 19:02 |

Reitings 1220
Reģ: 28.08.2013
Es pabeigtu skolu un tad domātu tālāk.

bet ja tagad aizbrauksi meklāt laimi uz ārzemēm, tu savu BD tur nekad neuzrakstīsi.

+
28.10.2013 19:09 |

Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Piekrītu, ka nevajag uz ārzemēm, pirms uzraksti BD. Bet uz Rīgu gan, manuprāt, var pārcelties jau ātrāk un rakstīt BD no turienes, apvienojot ar strādāšanu. Vai ne tā? Nu nav noteikti tā, ka BD prasa 100% laika.
28.10.2013 19:17 |

Reitings 499
Reģ: 09.09.2013
Macibas pabeidz.
Caur agenturam nebrauc, sabojasi visu iespaidu par dzivi un darbu arvalstis.
Turisma joma ir diezgan piemerota, daudz iebrauceju taja strada, ta ka iesakuma varetu but noderigi. Rigas viesnicas ari del zema atalgojuma diezgan biezi personals mainas un darbinieki ir nepieciesami. Vari pieteikties iesakuma prakse.
Galvenais apsedies un padoma, kadu dzivi sev velies vai vismaz nevelies. Un doma, ka maziem solisiem uz to iet, bet palikt Latvijas mazpilsetas, diez kas nav un tuvakajos gadu desmitos nekadus uzlabojumus neredzu. Ja nu vienigi izdodas klut par kada lauksaimnieka sievu:)
28.10.2013 21:11 |

Reitings 383
Reģ: 27.10.2012
Man bija kaut kas līdzīgs. Arī studēju tūrismu :D Mācījos un dzīvoju kojās (ne Rīgā), apstākļu spiesta sāku meklēt darbu, to atrast bija ļoti grūti. Piehaltūrēju pieskatot bērnus, bet tas nebija nekas nopietns. Beigās pēc izmisīgas darba meklēšanas nospļāvos un pārgāju uz neklātieni. Tagad esmu ļoti apmierināta, jā mācību ziņā ir grūti, bet vismaz pati sevi nodrošinu. Un man tas ir ļoti svarīgi.
Sākumā nebiju pārliecinata par savas izvēles pareizību, bet tagad ne mirkli nenožēloju. Ja jūti, ka viss iet uz pakaļu, tad jāsaņem drosme un jāmaina kaut kas!

P.S. Tajā posmā biju arī attiecībās, zināju, ka agri vai vēlu starp mums viss būs cauri, bet dūšas spert izšķirošo soli nebija. Līdz brīdim, kad manā dzīvē notika pāris notikumi, kas man uz to visu lika paskatīties ar skaidrām acīm. Puisi pametu. Bija grūti, arī tagad, pēc pus gada, nedaudz kaut kas sirsniņā iesmeldzas, bet to nevar salīdzināt ar to viegluma sajūtu, kasmani pārņēma pēc šķiršanās.
28.10.2013 21:14 |

Reitings 2264
Paldies meitenes, ka dalījāties ar viedokļiem. Jūs tiešām mani iedvesmojāt cīnīties un nepadoties.
28.10.2013 21:30 |

Reitings 2264
Cik tu ilgi to bakalauru jau raksti? Piedod, bet izskatās, ka vienkārši esi slinka vai motivācijas tev nav. Varbūt esi depresijā? Neuztver to ļauni!

andas,
jau iepriekš minēju kādā no postiem, ka jā - pietrūka motivācijas, ar slinkumu nav nekāda sakara, varbūt tikai vājumu. Studijas tika pabeigtas, kaut gan sapratu, ka īsti nav priekš manis, bet palika aste - bakalaurs, priekš kura man tiešām pietrūka motivācijas. Arī tagad rakstīšana nenakas viegli, bet tomēr laužu to baļķi. Kredīts tomēr ir bankā.
28.10.2013 21:34 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
EnergyDrink, man tas pats - pabeidzu studēšanu, eksāmenus nokārtoju, bet noslēguma darbs jau pāris gadus kā stāv neuzrakstīts. Šogad itkā esmu sev nosolījusies mēģināt pabeigt, bet, kā redzi, cosmo rakstu vairāk, nekā word dokumentā ar diplomdarbu :(

Varbūt varam rakstīt kopā tādā ziņā, ka viena otrai regulāri apjautājamies: "Nu, cik daudz šodien izdariji?" :D
29.10.2013 07:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits