Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Zupas

 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Gribu vakariņās izvarīt zupa , bet nav ne mazākās nojausmas kādu ....
Tad, nu padaliemies ar savām mīļākajām zupu receptēm....
28.10.2013 14:48 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
laša zupa
borščs
frikadeļu zupa
šampinjonu krēmzupa
skābu kāpostu zupa
šķelto zirņu zupa
28.10.2013 14:50 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Šovakar gatavošu biežu zupu ar liellopu gaļu, to gan darīšu pirmo reizi :)
Tā aktuālākās ir:
krēmzupas (ķirbju, kabaču, citu dārzeņu)
frikadeļu zupa
zivs zupa
soļanka
28.10.2013 14:50 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Dzintara siera zupa, frikadeļu zupa, borščs.
28.10.2013 14:51 |
 
Reitings 471
Reģ: 18.06.2013
Tom Kha
28.10.2013 14:51 |
 
Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
mm, visādas biezzupas - šampinjonu, ķirbju!
pēdējā ko gatavoju bija laša zupa ar tīģergarnelēm kokosa pienā! laba sanāca, bet bija pilnīga improvizācija no visa, kas bija mājās! :D
klasiski - frikadeļu zupa, skābeņu vai biešu! :)
28.10.2013 14:52 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
lasis ar kokosriektu pienu ir dievīga kombinācija ....
28.10.2013 14:53 |
 
Reitings 554
Reģ: 08.05.2013
Mīļākās - skābeņu zupa, soļanka.
Pašai krēmzupas neiet pie sirds, tās praktiski negatavoju.
28.10.2013 14:55 |
 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Man mīļākās ir krēmzupas/biezzupas - brokoļu ar zilo sieru; ķirbju; kabaču; dažādu dārzeņu mix.
28.10.2013 14:55 |
 
Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
vienkāršākais variants ir vistas-dārzeņu zupa.. respektīvi liek katlā vistu un visu pārējos, kas ir mājās :D .. tad, protams, frikadeļu zupa.. var arī skābu kāpostu.. citas laikam nemaz pati neesmu vārījusi.
28.10.2013 14:55 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
mcbarbie, padalies ar brokoļu-zilā siera zupas recepti ... :)
28.10.2013 14:56 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
un lētā zupa-zivju konservu.



http://www.fotoreceptes.lv/konzervu_zupa.html
28.10.2013 14:56 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Man patīk klasiskas zupas. Latvijā vienmēr izvēlos skābeņu zupu un tikai! Bet ikdienā gatavoju daudz vistas un dārzeņu buljona zupas, versijas ir dažādas. Otra klasika iecienīta ir liellopu gaļas zupa. Taču ir jārēķinās ar ilgu gatavošanu.
Klasiskā vistas zupa, kuru var variēt dažādi:
Sastāvdaļas 2 personām.
2gb vistas kājiņas;
1gb maziņš ziedkāposts;
2gb burkāni;
100gr svaigi zaļie zirnīši;
1gb puravs;
1gb sīpols;
jūras sāls;
tējkarote olīveļļas;
piparu mikslis - veseli graudi;
lauru lapas;
oregano kaltēts;
4gb kadiķogas.
Pagatavošana
Nomazgā aukstā ūdenī vistas kājas un liek katliņā piepildītu ar ūdeni vārīties. Nomizo veselu sīpolu, liek veselu vārīties kopā ar vistas gaļu uz 30 minūtēm, ik pa laikam nosmeļot putiņas. Nomizo burkānus un sagriež garenās strēmelēs, attīra puravu un sagriež biezās ripiņās. Ziedkāpostu sadala vairākās mazās daļās. Novāroties gaļai ņem to laukā, liek uz šķivja atdzesēties. Vēlāk atkaulo un attīra no ādas. Izņem no buljona sīpolu. Liek lauru lapas, oregano, olīveļļu, piparus. Pievieno burkānus, zirnīšus un puravu, vāku neliek virsū. Pēc 15 minūtēm pievieno ziedkāpostus. Kad ziedkāposti gatavi, nepārvāriet, pievieno sāli un mazliet sasistas kadiķogas kā arī atkauloto vistas gaļu. Atstāj ievilkties uz 10 minūtēm. Pasniedz un dekorē ar pētersīļiem. Tik vienkārši. Voilà!
28.10.2013 14:58 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
28.10.2013 14:59 |
 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012

Maltās gaļas zupa ar dārzeņiem

Nepieciešams:
200 g liellopu maltā gaļa
1 liels burkāns
2 selerijas kāti
3 kartupeļi
sāls, pipari
augu eļļa
Pagatavošana:
Katliņā ielej nedaudz eļļu un maisot cep malto gaļu, pievieno sagrieztu seleriju un sarīvētu burkānu, apmaisa un vēl pāris minūtes turpina cept. Pārlej ūdeni /tik daudz, cik biezu zupu vēlas/ un uzvāra, tad pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Pieber sāli, piparus un vāra līdz dārzeņi mīksti. Pasniedzot pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un pieliek kādu karoti skābā krējuma.
28.10.2013 15:01 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
 
Reitings 1519
Reģ: 30.04.2010
Padalieties ar labu ķirbju biezzupas recepti :)
28.10.2013 15:05 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Parasti gatavoju tomātu biezzupu, ķirbju biezzupu, Tom Kha, siera-šampinjonu zupu, frikadeļu zupu, vistas-dārzeņu un skābeņu zupu.
28.10.2013 15:06 |
 
10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
tomātu zupa
28.10.2013 15:08 |
 
Reitings 255
Reģ: 04.06.2013
Gandrīz pie visām zupām lieku klāt kausēto sieru, ļoti garšīgi sanāk
28.10.2013 15:08 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!