Vista ir slidena tēma. Tur ir tā, ka ja vistas stilbiņš ir neliela izmēra un ar notīrītu kaulu, kas novietots tā, lai ērti būtu paņemams rokā, bet blakus novietots mitrs dvielis pirkstu noslaucīšanai, šo vistas gabalu ēd turot aiz notīrītā kaula pirkstos. Jebkurā citā gadījumā vista ēdama ar nazi un dakšu. Šādi pagatavota vista gan ir raksturīga tikai slāvu kultūrām.
(Nē, man nebija slinkums piezvanīt un pajautāt dāmai, kuras klātbūtnē man šķiet, ka uzvesties neprotu vispār, lai gan viņa saka, ka man sanāk kopumā labi, izņemot dažus sīkumus.)
Pārāk uzpildītās vīna glāzes, šķiet ir viena no visbiežāk sastopamajām parādībām. Otra lieta ir tā, par kuru man ļoti nākas piedomāt sabiedriskās vietās, bet mājās es to daru - sagriezt visu ēdienu un dakšu ņemt labajā rokā. Skaitās nepiedienīgi, bet man tā ir ērtāk. Laikos, kad man dresēja visu šo kultūru, man mācīja arī, ka labāk tomēr arī mājās pieturēties pie pareizas kultūras, citādi var gadīties visādi, bet es kaut kā nespēju sevi piespiest arī mājās būt tik pareiza.
Pašai man kaut kā grūti ir atrasties pie viena galda ar tiem, kas strebj, čāpstinās, atraugājas un neprot lietot salvetes. Ja gadītos aiziet uz tikšanos ar vīrieti, kurš dara kaut vienu no šīm lietām, tas ir beidzies vēl nesācies. Tāpat kā nelaipna attieksme pret apkalpojošo personālu. Tas parāda cilvēk attieksmi pret pilnīgi visu.
Man reiz bija tāds gadījums, kad tiku uzaicināta pavakariņot un tā, kā vakariņu laikā bija plānots iedzert kādu glāzi vīna, bez runām bija skaidrs, ka izmantošu taksometra pakalpojumus, kurus man bez jautāšanas pieteicās apmaksāt cilvēks, ar ko devos tikties. Vakariņas beidzās pat nesākušās, kad viņš pienāca pie taksometra, neskatoties uz skaitītāju deva vadītājam 5ls un uz vadītāja aizrādījumu, ka skaitītājs rāda divreiz lielāku ciparu, viņš atbildēja ar tekstu :"Tas brauciens vairāk par 5ls nemaksā!" un pie reizes man :"Nu, ko gaidi? Ejam!" Pateicu taksistam, ka pati nosegšu visus brauciena izdevumus un vēlos atgriezties punktā no kura izbraucām. Tas man nebija pieņemams.