Saldais

 
Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Sveikas meitenes,

Rudeniga noskanjojuma vadits mans kuuminjsh majas pieprasa saldo edienu, bet es vairak par aiziet uz veici un nopirkt salchuku nevaru izdomat.

Tad nu ludzu padalieties ar savam desertu un gardo siera kuku receptem. Ipashi interese ceptas siera kukas, jo nekad neesmu meginajusi + majas pilns ar Filadelfijas sieru.

Merci!
25.10.2013 18:09 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
AA, pamatni cep 5 min, tad uzlej to masu pa virsu, cep 40 min. ar folliju pāri, tad 20 min bez follija 180C
25.10.2013 18:37 |
 
10 gadi
Reitings 13644
Reģ: 29.01.2009
ņam ņam taču ielika recepti.
25.10.2013 18:38 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Mans pedeejais sasniegums bija kaneelu ,aabolu maiziites!:)Taas noteikti atkaartosu.
Es izmeeginaaju arii cept taadas pasas maiziites ar pistacio riekstiem-likaas loti interesantas,jo tie grauzdetie saalie ,mazliet piparainie rieksti deva loti interesantu garsu-nebija saldas...Man atminaa naak kaut kas liidziigs kaa kimenmaiziites...
25.10.2013 18:38 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Un tas ķirbis deva tikai krāsu un apjomu, jo garšu reāli nejutu.
25.10.2013 18:38 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
tur nav kur iegrabties,doma visaam vienaada,tik atshkjiras ar ko taisi un ko liec virsuu :D un man nav reaala recepte- taisu visu uz aci :D
25.10.2013 18:39 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
es tavaa vietaa taisitu necepto :D man liekas,ka super labaaka garsha :D tik 4h vismaz jatur ledusskapii :D
25.10.2013 18:39 |
 
Reitings 305
Reģ: 18.07.2013
tad nu taa. panem selgas cepumus, uztaisi cepumu pamatni. Recepte ir ineterneta, tik iegooglee.

kremam: filadelfijas siers, saputots krejums, bundzina iebiezinaat piena. +zelatins. garsai: starp pamatni un kremu vari likt ogas, stingru ievarijumu vai vienkarsi krema masai pierivet citrona mizinu. Alternativi : salikt auglisus, ogas pa virsu.

Ledusskapi nostaveties mirkli.+ Voila siera kuka :)
25.10.2013 18:40 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
nuuu bez iebiezinaataa piena..es lieku vaniljas cukuru vai esenci un saputots double cream..zhelatinu nelieku :D, var ierivet iekshaa mizinju un pa virsu likt svaigas ogas vai kremus,visu,ko sirds veelas un cik salda garsho :D ..saakaas jau dazhaadaas versijas sheit :D
25.10.2013 18:43 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
man jaiet aaraa no shiis diskusijas,siekala lidz zemei sak paradities :D
25.10.2013 18:44 |
 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Es centīšos tagad no galvas atcerēties savu cepto siera kūkas recepti, kas ir vienmēr izdevusies burvīga un garšīga. Visi, kas ir ēduši slavējuši un gribējuši receptes.

Ņem selgas cepumiem līdzīgus cepumus (tev jau noteikti selgas cepumi nav pieejami) sadrupina smalki, bet ne tā, ka pēc miltiem izskatās, sajauc kopā ar izkausētu sviestu, lai tāda lipīga masa. To ieliek cepamajā formā, tā lai viss nosegts un tāda normāla kārtiņa. Tad cepumiem pa virsu var likt svaigas ogas vai nelikt neko.
Siera masu taisa:
4 iepakojumi ar filadelfijas sieru
2olas
200gr skābais krējums
nedaudz citrona sula
cukuru atkarībā cik saldu grib, es pārāk daudz nelieku aptuveni 2 ēd.k.
šķipsniņa vaniļas cukurs.
Sieru samaisa ar cukuru, miltiem, van. cuk. un skābo krējumu.
Cep 160grādos aptuveni stundu. Gatava ir tad, kad nedaudz brūngala virsiņa ir kūkai.
25.10.2013 18:48 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es nupat atcereejos manu pavisam vienkaarso vecmammas recepti!!!:)Sagriez baltmaiziiti skeeliitees ,noziez ar sviestu un virsuu uzliek aabolu skeeliites,paarkaisa ar cukuru un kaneeli!Liek cepeskraasnii cepties,liidziigi kaa siermaiziites.Man loti loti garsoja-aatri un tiesaam labi.Man patiik ka taas maiziites arii izskataas-taadas mazas un smukas.Jaapeerk labaak taa francu garaa maize.
25.10.2013 18:48 |
 
Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Vāverēns - Selga un iebiezinats piens man te ari nav!

cruel - paldies par recepti, ka reiz majas 3 kuuku kjirbishi stav :)

Anny - duksene es, palaidu linku garam :)
25.10.2013 18:48 |
 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
un, protams, ka ir visgaršīgāk, ja izcepj, lēnām atdzisē, ieliek ledusskapī un ēd pēc vairākām stundām.
25.10.2013 18:49 |
 
Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Meitenes - svaigais siers Kaarums ir tas pats kas Filadelfija?
25.10.2013 18:51 |
 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Dominika, jā. Atšķiras noteikti tikai cik kurš trekns.
25.10.2013 18:52 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Nu tas pats nav, bet izmanto līdzīgi, garša mazliet atšķiras.
25.10.2013 18:52 |
 
Reitings 1267
Reģ: 20.09.2010
Sākumā siera kūkas taisīja pēc šīs receptes: http://www.draugiem.lv/lapsavirtuve/news/?p=6585143
25.10.2013 18:52 |
 
Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Tā kā man mājās pilns ar āboliem, tad taisu saldo no tiem. Aizvakar uztaisīju candy apples. Pēc tam sagriež gabaliņos un ļoti labi garšo. Karamelei izkausēju klasiskās gotiņas un apviļāju zemesriekstos un sadrumstalotā lion batoniņā.
Garšīga ir ābolu strūdele ar saldējumu. Paņem kārtaino mīklu, apsmērē ar sviestu, saliek ābolus+cukurs+kanēlis, 2. kārta mīklas un apsmērē ar olu, krāsnī iekšā uz kādām 30 min.
Vai arī cepti banāni ar saldējumu ir ļoti vienkārši un ātri.
25.10.2013 18:57 |
 
Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
tas ko es neizprotu no amerikāņu virtuves, ir Caramel apples. āboli, iemērcēti karamelē un uzsprausti uz kociņa..
es kā iedomājos iekost skābu, sulīgu ābolu kopā ar staipīgu, saldu vai vēl trakāk, ja kraukšķīgu karameli, man zobi savelkas čokurā no tās domas vien (iztēlē protams!!) :)

cepeškrāsnī cepti āboli ar kanēli - ņamm, pēdējo reizi gan ēdu sen, sen bērnībā.
25.10.2013 19:06 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Mau5-es nemaz nezinaaju ,ka taa ir amerikaanu virtuve.Es biezi esmu redeejusi,ka zemenes iemeerc sokolaade un eed!Zemenes te saliidzinosi ir bezgarsiigas un aaboli arii-varbuut taapeec biezi cilveeki grib padariit garsiigaakus -saldaakus!Ar Latvijas ogaam,aaboliem utt ,es nekad to nedariitu.
Esmu laikam par slinku ,bet es ogas,auglus eedu taapat,bez visiem saldinaataajiem klaat!
25.10.2013 19:18 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits