Vērtības, pastāvīgums

Reitings 182
Reģ: 14.09.2013
Sveikas

Es te palasīju diskusijas no attiecību tēmas, konkrēti par mantu dalīšanu. Un man nav saprotams tas kāpēc meitenes esot attiecībās izsaka tādas frāzes kā
tu nezini, pēc cik ilga laika jūsu attiecības var izirt
?

Kāpēc cilvēki mūsdienās ir tik nepastāvīgi? Un kāpēc vispār ir tāda situācija, ka kāds pieļauj domu, ka attiecības varētu beigties? Vai tad tam visam nav nekādas vērtības?

Padzīvo gadiņu, pamīlējies, patēlo, ka mīli un viss. Skrien meklēt laimi pie cita/s?
25.10.2013 01:23 |

Reitings 482
Reģ: 25.07.2010
Kaa tur tas teiciens- nepiesauc nelaimi;)
A ja nu, a ja nu, a ja nu ...
Tad mosh dzivo 4sienas, lai maksimali nodrosinatos pret neveiksmem?
Tie,kuri nebaidas no laimes un tas atzishanas, tie ir ari vinnetaji, jo ir drosmigi un par sevi parliecinati, tiesi otradak nedzivo ar brillem uz acim kaa juus, kuri fantazee neeksistejosas problemas. Un ja ari sekos neveiksme,tad tadi cilveki nekad nepazudis, atskiriba no laimes fobiem, kuri velak laadees visu pasauli par to, ka piepildijas vinu nelaimes piesauksana.
Iesaku padomaat plashaak.
25.10.2013 03:02 |

Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Izskaidrošu savu attiecību modeli, savādāk man liekas, ka es nepaskaidroju to diezgan skaidri. :)
Mirklī, kad sieviete izvēlas dzīvot sievišķīgu dzīvi, vīrietis automātiski ieņem savu vīrišķo pozīciju un abi ir laimīgi. Vīrietim nekas cits neatliek, kā pievērsties naudas pelnīšanai, jo tikai tas ir tas, ko viņš prot pa īstam un dara to piepildītu un ceļ viņa pašvērtējumu. Cik daudz intervijas neesmu lasījusi ar sabiedrībā pazīstamiem un ietekmīgiem vīriešiem. Katrs kā viens apgalvo, ka vēlas sev redzēt blakus sievišķīgu, maigu, skaistu, laimīgu, patīkamu sievieti, nevis nostrādājušos zirgu un neviena emancipētā būtne nespēj piesaistīt viņu uzmanību. Jo viņi pēc pieredzes zina vai arī vienkārši intuitīvi jūt, kur slēpjas labu attiecību atslēga. Interesanti jau izklausās, ka draugs saticis tādu sievieti, kura savu bagātību un karjeras virsotni pati sasniegusi, kura nevēlas naudu no vīrieša. Viņa pati sev ceļu izsit un nekad nevienam neuzticas, tikai sev. Tad cik tālu, pēc Tavām domām, šīs attiecības ir spējīgas novest šos divus cilvēkus, ja abi sāk viens otrā iemīlēties? Pirmos 3 mēnešus viņi būs kopā, protams. Līdz vīrietim uzradīsies vēlme būt vajadzīgam un mīlētam. Bet ko viņš varēs sagaidīt no savas sievietes? Neko. Viņai jau nekas nav vajadzīgs, viņa pati ir spējīga ar visu tikt galā. Tā arī tas viss beigsies, vīrietis ies meklēt kādu, kurai viņš būs vajadzīgs.

Varbūt par ilgu esmu iesaistījusies šajās diskusijās, bet vēlos, lai saprotat, kāds ir mans redzējums un par ko es vispār runāju. Un kādas ir mūsdienu sievietes. Protams, es neapgalvoju, ka visas kā viena, ir biznesa haizivis. Pazīstu daudzas sievietes, kuras iet uz darbu, jo tas viņām ir hobijs un viņas ir laimīgas! Šajā brīdī, vīrietis un sieviete katrs strādājot darbu un saņemot par to atalgojumu, izlieto to savām pareizajām vajadzībām. Un abi jūtas apmierināti, īpaši jau vīrietis, jo viņš ir darījis sievu laimīgu, jo nodrošina ģimenei iztiku. Lūk šādi darbojas mans attiecību modelis. Ne velti saka: „Viss sievietes bizness ir viņas vīrs”.

Un kurš gan brīdis var būt labāks, kā šis, lai mīlētu savu vīrieti, nevis domātu kā būtu ja būtu. Jo tikai šodiena mums pieder, vakardienu neatgriezīsi, bet rītdiena nav garantēta.

Dodos gulēt! Arlabunakti! :)
25.10.2013 03:03 |

Reitings 482
Kaitiņa zetons! Vareetu padomaat, ka gimenes modelos kur sieva nestrada, nav padomats par budzetu 'melnajaam dienaam'. Vairak izklausas pec skaudibas, ka citas var laimi apzinaties, nevis visu laiku teikt - nekas nav muzigs, a ja nu nomirs, nokraps ak dieninaaas :D tatad milestiba nav stipra, ja pielauj domu par krapsanu. Bet mirt mes visi mirstosi un ikvienaa majsaimnieciba ir budzets TAM. Tad kada vella pec jauztraucas par 10001 neveiksmi, ja pat par navi padomats?!

Mazak zini cieshak guli. Nevajag piesaukt nelaimi,bet pateikties par to kas tev ir tagad.
25.10.2013 03:15 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Kaitiņa zetons! Vareetu padomaat, ka gimenes modelos kur sieva nestrada, nav padomats par budzetu 'melnajaam dienaam'. Vairak izklausas pec skaudibas, ka citas var laimi apzinaties, nevis visu laiku teikt - nekas nav muzigs, a ja nu nomirs, nokraps ak dieninaaas tatad milestiba nav stipra, ja pielauj domu par krapsanu. Bet mirt mes visi mirstosi un ikvienaa majsaimnieciba ir budzets TAM. Tad kada vella pec jauztraucas par 10001 neveiksmi, ja pat par navi padomats?!

Mazak zini cieshak guli. Nevajag piesaukt nelaimi,bet pateikties par to kas tev ir tagad.

Bez apvainojumiem, bet cik cilveekiem ir patieshaam taads budzets melnajaam dienaam, ka nav ko raizeeties? Un taas, kas apzinaas, ka ne viss ir muuzjiigs, domaa, ka vinjas par to ik dienas domaa? Es personiigi par to atceros tikai tad, kad lasu shaadu diskusiju. Ruupeeshanaas par nebaltajaam dienaam man ir instinktiiva, to es daru pat bez piedomaashanas. Man ir jaabuut savam droshiibas spilvenam ne tikai, lai pasargaatu sevi, bet arii lai pasargaatu savu gjimeni. Nezinu, kaa vispaar var runaat par kaut kaadu laimi, ja nav pamata zem kaajaam, taa vien taada plika iluuzija vien sanaak. 20 gados pietiek ar ideju, ka miilestiiba ir liidz kapa malai, 30 gados, kad jau ir pastaaveets pie draugu kapu kopinjaam un redzeetas draugu skjirshanaas praavas ar visu palagu palagu pleeshanu uz puseem, uzskati mainaas.
Līdz vīrietim uzradīsies vēlme būt vajadzīgam un mīlētam. Bet ko viņš varēs sagaidīt no savas sievietes? Neko. Viņai jau nekas nav vajadzīgs, viņa pati ir spējīga ar visu tikt galā. Tā arī tas viss beigsies, vīrietis ies meklēt kādu, kurai viņš būs vajadzīgs.

Vai tad sieviete var izraadiit savu miilestiibu tikai caur naudas prasiishanu un naglas iedziishanu? Pat gejiem - viirieshiem ir vajadziiba peec partnera. Taada tiiri cilveeciska liimenja vajadziiba - vajadziiba peec otra cilveeka klaatbuutnes. Lai ir kaads, ar ko parunaaties, kas uzmudrina, atbalsta un kursh nepametiis gruutaa briidii. Tas, ka sieviete var tikt pati ar visu galaa, nenoziimee to, ka vinjai nevienu nevajag. Ja sievietei vajag viirieti taapeec, ka vinja nespeej neko izdariit, taa nav miilestiiba, bet gan izmantoshana.
25.10.2013 03:42 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Izklausās pēc stāsta par sienāzi, kurš tik čīgāja uz savas vijoles visu vasaru, bez rūpēm un bažām un par ziemas tuvošanos domāt negribēja... Ne ar ko labu tas nebeidzās!
25.10.2013 03:48 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Es arī par psiholoģisku un racionālu sagatavošanos tam, ka viss var beigties.
Manas pirmās attiecības bija tādas, kur pat domu nepieļāvu par kaut kādu krāpšanu vai vēl ko sliktu, līdz brīdim, kamēr mani nolika fakta priekšā, ka viss ir beidzies. Dzīvoju viņa dzīvoklī, visas lietas tika pirktas uz viņa vārda, neskatoties uz to, ka apmaksātas tika lielā mērā no manas naudas, vienas nakts laikā nonācu uz ielas ar tik cik mans - savām lupatām un kompi.
Un kā pēc tādas pieredzes, lūdzu, nākamreiz laicīgi nepadomāt, ko darīšu, lai kas tāds neatkārtotos?
25.10.2013 08:09 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Alexxas piemērs ir ļoti patiess.. Kāpēc autore jauc elementārus apsvērumus ar -
Padzīvo gadiņu, pamīlējies, patēlo, ka mīli un viss. Skrien meklēt laimi pie cita/s?

Vispār, kāds sakars?!

Cilvēki var stipri mīlēt viens otru, bet tajā pašā laikā mazliet nodrošināties emocionāli un/vai materiāli, tas viens otru neizslēdz. Dzīve ir dzīve. Ja tavā realitātē apkārt lido vienradži un raud varavīksnes, tas ir burvīgi. Tomēr visiem tā nav, mēs pieļaujam dažādas iespējamības, neko vairāk. Jo iespējas uz šīs Zemes ir neiedomājami daudz, arī situāciju scenāriji.
25.10.2013 08:41 |

Reitings 482
man ir saprotams, jus domajiet,ka dziive sastaav tikai no problemaam. ja nav probleemu,tatad nav kaut kas kartiba un ir jagaida melno stripu, jo tac nevar iedomaties,ka tadas problemas kaa kraapshana un otras puses aizieshana vinsaulee vispaar var nebuut. taa nav norma,kad paari skiras kkadu iemeslu delj.
turklat,ja otra puse ari taisa to budzetu melnajam dienam,tad kas slikts but tam sienazim,ja par sienaza naktoni ir padomats? kapec nelaut sev dzivot uz zelta makona malinas,? laikam tapec,ka citi mekle sev problemas,nevis laujas laimigai dzivei..
vienk jus neptotat dzivot un but laimigas,jo jums skiet,ka nevar but viss labi,ka obligati kaut kam janotiek un dzivojat stresa. celonis rada sekas..
25.10.2013 11:34 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Es par to nedomāju. Es vienkārši nedomāju:D Nevis tāpēc,ka es esmu 100% pārliecināta,ka kopā būšu ar šo cilvēku līdz kapa malai, bet es vienkārši nedomāju...kā būs tā būs. Ja gribēs-krāps, ja gribēs aizies. Ja es gribēšu -es darīšu tāpat, bet kamēr man tas nav aktuāli, es vienkārši baudu attiecības, laimi un visu sadzīvi ar otru cilvēku. Katru dienu netaisso domāt,ka nu tik ies un krāps pēc 3 gadiem un ko es tad darīšu..ko tad darīšu? ganjau tāpat- raudāšu un turpināsu dzīvot. kārties neiešu, bet kamēr viss ir kārtībā, es domāju pozitīvi. Manās smadzenēs pietiek negatīvā,kas bendē nervus un liek naktī zobus griezt.:D
25.10.2013 11:46 |

Reitings 9169
vienk jus neptotat dzivot un but laimigas,jo jums skiet,ka nevar but viss labi,ka obligati kaut kam janotiek un dzivojat stresa. celonis rada sekas.

Kopsh kura laika iipashumi, mashiinas un nauda kontaa ir trauceeklis buut laimiigai un liecina par to, ka iipashnieks dziivo stresaa? Vieniigaa atskjiriiba ir taa, ka man ir mazaakas iespeejas buut nelaimiigai un nekad nebuus jaalien uz veedera viiriesha priekshaa tikai taapeec, ka man nav kur iet vai arii ja viirietis vienaa dienaa paliek pliks un nabags, man nebuus jaaskrien pie naakamaa, kursh mani uzturees, bet gan vareeshu pati paruupeeties par gjimeni. Droshiibas sajuuta ir dalja no pilniigas laimes, vismaz manaas aciis. Starp citu, visi mani viirieshi ir atbalstiijushi manus centienus taisiit "droshiibas" spilvenu un ir negatiivi izteikushies par buutneem, kuraam var iedot tuukstoshiem ik dienas, bet dienas beigaas vinjaam veel naaksies aiznjemties. Kaa bijushais teica - gudra sieviete maak ne tikai noteereet saimnieciibas naudu, bet arii to atlikt.
25.10.2013 16:01 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
man ir saprotams, jus domajiet,ka dziive sastaav tikai no problemaam. ja nav probleemu,tatad nav kaut kas kartiba un ir jagaida melno stripu,

Meksikāņu seriālus un UgunsGrēku neskaties? Tur tikai tā... :D
25.10.2013 16:06 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
ikdienā, protams, par tādam lietām nedomāju, bet, kad gadās iedomāties, tad vienmēr paturu prātā rezerves plānu. un tā nav nepastāvība/nepatstāvība, tā vienkārši ir skarba mūsdienu realitāte. mūsdienās dzīve var apgriezties kājām gaisā ļoti strauji, tādēl ir tikai loģiski, ka normāls, domājošs cilvēks apsver visādus dzīves variantus. nevis dzīvo skaisto poniju zemē un kādā dienā no sevis neatkarīgu apstākļu dēļ nokrīt no saviem mākonīšiem.
25.10.2013 16:09 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Atkāpe no temata, vakar skatoties ugunsgrēku pārsmējāmies. vienkārsi labais. It īpaši ar tyo vakarskolu, un to-ir cilvēks ir problēma:D
25.10.2013 16:11 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Un kāpēc vispār ir tāda situācija, ka kāds pieļauj domu, ka attiecības varētu beigties?
Agrī vai vēlu beidzas it viss. Arī dzīve. Un daudz zini pārus kas svin zelta kāzas piemeram? Tagadējā paaudze un iepriekšēja jau nu it īpaši ja pavēro nendzīvo parak ilgi kopā. Ir protasm izņēmumi,bet... Tak vajag uz dzivi reali skatities.
25.10.2013 16:13 |

Reitings 482
bet ja otra puse dod naudu pietiekami daudz,tad kapec nevaretu taisit to droshibas spilvenu no ta?Variantu ir daudz,jus tikai ienemushas galvaa,ka visi tadi nelieshi un dod otrajam pusitem kripatinas ikdienas terinjiem.
labak butu padomajusas par to,ka ja sievietes izvelas nestradat,tatad noteikti vinu otras puses ir padomajushas par to,kas notiks,ja pekshni uzturetajs aiziet boja. bet par tadam runam kaa pameshana vispar var nebut runa,ja abi uzticas viens otram un mil,tad kapec javeido problemas tur,kur to nav un nevar but. ir pari,kur ir skaidri zinams,ka vini nav no tiem,kuri kraps. tapec nevajag te piesaukt savu suro realitati. kuram taa ir suura,bet kuram salda.
25.10.2013 18:55 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Nezinu, es nesaprotu, kā var, piemēram, dzīvot kopā un nešķirties, ja viena vai abas no iesaistītajām pusēm ar attiecībām ir neapmierinātas, kaut kādu iedomātu vērtību dēļ vai bailēs no vientulības. Turklāt uzskatu, ka šķiršanās ir grēks un negods galvenokārt ir devusi baznīca..
25.10.2013 19:09 |

Reitings 9169
bet ja otra puse dod naudu pietiekami daudz,tad kapec nevaretu taisit to droshibas spilvenu no ta?Variantu ir daudz,jus tikai ienemushas galvaa,ka visi tadi nelieshi un dod otrajam pusitem kripatinas ikdienas terinjiem

Es savu spilvenu uztaisiiju tieshi tai laikaa, kad biju maajsaimniece un veel jo projaam skaitos studeejoshaa maajsaimniece, bet zinu daudzas, kas katru centu notrallina. Un ir arii taadi paari, kur viirietis tik tiehsaam iedod tik, cik ikdienai pietiek, bet ne pietiekami, lai vareetu uzkraajumus veidot, jo taas naudas nemaz nav tik daudz. Es nebuut neesmu ienjeemusi galvaa, ka viirieshi ir nelieshi. Ja kaut kas notiks, gan viirietis buus par mani paruupeejies, gan es pati esmu sagaadaajusi sev rezerves. Negribu te izklaastiit privaataas dziives detaljas, bet ir bijis laiks, kad deelj viena paarpratuma ir bijushi iesaldeeti liidzeklji un tieshi mani uzkraajumi paliidzeeja ne tikai vien tos atrisinaat, bet arii normaali dziivot to laiku. Ja sieviete iegulda laiku, liidzekljus, bet viirietis pat netaisaas vinjas vaardu likt uz iipashuma, tur no paruupeeshanaas par sievieti nav ne smakas.
26.10.2013 02:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits