Piekrītu, ka cilvēka dzīvē var būt lielāka jēga nekā atrast otro pusīti un dzemdēt bērnus! Manuprāt attiecības ir pārvērtētas! Un kā jau te teica - attiecības un ģimene nav laimes garants!
Attīstīt sevi, pilnveidoties un sasniegt dzīvē nospraustos mērķus, bet paliekot bez bērniem un nopietnām attiecībām (bez laulībām, ilglaicīgu mīlestību - protams, ka neiet runa par celibātu) cilvēks var justies laimīgāks nekā izveidojot ģimeni, bet nerealizēt sevi nekā citādi. Protams, ka tās ir galējības - viens otru neizslēdz.
Galvenais ir neizvirzīt kā galveno balsta punktu savā nākotnē attiecības, ģimeni, bērnus, vīrieti. Mana mamma noveļ visas manas neveiksmes dzīvē uz to, ka man nav blakus vīrieša - saka, ka lūk kad satikšu, tad viss iez uz augšu - manuprāt, ļoooooti nepareiza dzīves uztvere! Es domāju, ka viss ies uz augšu, kad ES kaut ko mainīš sevī, darīšu kaut ko citādāk, mācīšos vairāk, strādāšu vairāk, attīstīšos - nevis vīrietis pēkšņi kaut ko mainīs.
Bet sabiedrība diktē citādākus noteikumus! Kāpēc 30 gadīgu, brīvu sievieti ģimenes saietos pārmetoši izjautā par to, ka viņa nav precējusies vai bez bērniem, nevis par to kā veicas karjerā, ko sasniegusi, vai apmierināta?