par ko es varētu strādāt?

Reitings 204
Reģ: 18.04.2013
mazliet muļķīga diskusija, bet es domāju,par ko varētu strādāt Latvijā.
Zinu angļu val. sarunvalodā, krievu valodu ļoti maz, latviešu valoda dzimtā. Pabeigta vidusskola, pieredze arī īsti nekur nav.
Varētu iet studēt, bet tāda lieta,ka man fizika, ķīmija,matemātika nepadodas, pie tam-es nezinu,ko varētu mācīties. Negribas kā muļķei iestāties augstskolā, pabeigt to un ar to diplomu strādāt tur par,kur varēju strādāt arī bez diploma. Ļoti daudziem, arī manam vīrietim ir diploms,kas diemžēl nekur neder.
Kur es varētu meklēt darbu ar šādām valodas zināšanām, bez pieredzes? Es ātri mācos, esmu attapīga,tāpēc problēmu kaut ko no jauna iemācīties nav.
21.10.2013 16:38 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Kaas-man liekas,ka tev vajadzeetu taa kaartiigi izdomaat vispirms,ko tu gribi dariit,kas ta iisti pievelk.
Man piemeeram noteikti nepatiktu taads darbs,kur buutu jaanosit laiks-tas noteikti nav man.Es eju uz darbu,jo patiik straadaat so darbu,neskatoties,ka ir loti gruuts.
Varbuut ,ka vari iet pastraadaat kaadaa maakslas salonaa?
21.10.2013 17:24 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Iesaku domāt stratēģiski, sākumā lielas koncepcijas ietvaros, nevis kaut ko tagad plāno sīku amatu robežās, domājot iestādes, kur varētu strādāt.
Veic pieejamās izglītības izpēti.
Ver vaļā universitāšu mājas lapas, skaties programmas, svītro ārā visu to, ko kategoriski nevēlies. Tad skaties uz tām programmām, kas nav izsvītrotas, lasi sīkāku informāciju.
Ir ļoti daudz izglītības virzienu, par kuru esamību tu tagad filozofējot, iespējams nemaz nenojaut.

Es kādreiz vidusskolas laikā biju "viss padodas līmenī" variants - daudz kas patīk, nekas tā pavisam ļoti. Tā nu gāju cauri iespējām un atradu, ja tā tagad padomā, vislabāko variantu, kādu vien var iedomāties, attiecībā uz manām interesēm.
21.10.2013 17:33 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nu beidz tu tiešām esi dumja vai izliecies? :D
grāmatvede nav tas pats, kas veikalā tirgot bulciņas :D tev vismaz ir apjausma, ko dara grāmatvedis? šķiet, ka tu pat nezini, ko tas vārds nozīmē, tad, kā tu varēsi strādāt tādu darbu, ja tu pat nezini, kas tev būs jādara? :D vnk fantastika...nē nu es saprotu, ka cilvēks nevar zināt katras specialitātes sīkumus, bet tad jāsaprot vismaz tas, ka šādu darbu gluži nevar darīt cilvēki, kuriem nav nekādas zināšanas par to. tad ej un vismaz izej kursus. tad sapratīsi, vai tev tas vsp patīk.
tad vnk ej pastrādāt par kasieri kaut kur maximā vai rimi. nopietni. tad tu sapratīsi, kas ir darbs.
21.10.2013 17:36 |

Reitings 204
Sany, man nav grāmatvedes pieredzes,tāpēc nezinu,ko dara. Bet zinu,ka viņas neķīmiķo un fizikālus lielumus arī nemēra. Nekāds
21.10.2013 17:43 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Ej uz kultūras vai mākslas akadēmiju.
21.10.2013 17:47 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Par pardeveju-konsultanti, administratori kada viesnica, skaistumsalona vai iestade, telemarketiga, par oficianti, pie koveijera kada rupnica, kada kefejnica, restorana. Bet, piekritu-Latvija ir loti cabigi bez krievu valodas. Tad jaizvelas kads darbs, kas nav saistits ar apkalpojoso sferu.
21.10.2013 17:52 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nu tad piemēram, nākotnē, pirms piesakies kādam darba vai domā ko tādu darīt, ieraksti vismaz googlē, ko tas cilvēks dara. kas ietilpst darba pienākumos. lai strādātu par grāmatvedi ir jābūt ārkārtīgi lielai precizitātei (īpaši ar skaitļiem), pedantismam, domāšanai, koncentrēšanās spējām. jābūt gatavai uz to, ka bieži var nākties negulēt naktis un visam jābūt padarītam precīzi. tas tā par īpašībām, par kurām der padomāt. par pārējo neiedziļināšos. ā jā jāmāk darboties ar grāmatvedības programmām vai vismaz exeli.

vari mēģināt par sekretāri iet strādāt, bet atkal jādomā, kādā jomā. sekretāres darbs nav gluži aizsūtīt pāris vēstules dienā un pārējo laiku jālako nagi darbā. lai strādātu par sekretāri, ir jābūt arī tai pašai precizitātei ( bet var nebūt tik milzīga kā grāmatvedei), lai gan tas ir atkarīgs no vietas, kādā tu strādā un darba apjoma. noteikti jābūt perfektaām vai ļoti tuvu prefektām) valodas zināšanām, kādas nepieciešamas uzņēmumā. noteikti jāmāk strādāt ar biroja tehniku (fakss, skaneris, kopētājs, dators). katra tehnika jau atšķirās, bet nu datorā noteikti jāmāk strādāt ar internetu un obligāti wordu. tas tā nelielam ieskatam.
21.10.2013 17:54 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
tas tā nelielam ieskatam.
Tev liekas ka autore ir tik glupa ka šis elementārās lietas nezinaja? :D :D :D :D
21.10.2013 17:58 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Man viena pazina pabeidza skropstu pieaudzesanas, nagu pieaudzesanas, permanenta make up, gelish kursus un kautkadus vaksacijas kursus. Tagad loti daudzas meitenes macas so skaistumkopsanu un konkurence ir liela, bet meginat jau var.
21.10.2013 18:02 |

Reitings 204
Nē, nu noteikti nemāku darboties ar datoru. Starp citu, ar datoru ļoti labi rīkojos, pārvaldu to pašu slaveno Word un exceli. :D
Bet nu katrai jau liekas,ka savs darbs ir tik grūts un tik atbildīgs. Man ir paziņas un radinieces,kas ir gan sekretāres, gan grāmatvedes, neviena nav sūdzējusies par negulētām naktīm un vēl nezin ko. Varētu padomāt,ka es tagad būtu izdomājusi par krāvēju strādāt,ka Tu mani baidi,cik grūti tas būs.
21.10.2013 18:05 |

Reitings 305
Reģ: 18.07.2013
Un par šo nepiekritīšu. Nu nav tā, ka visi tie, kuri nesaprot ķīmiju, fiziku, matemātiku vienkārši negrib. Nav visiem cilvēkiem tas dots, to ir tik grūti saprast?

Dotības ietekmē tikai vienu daļu no panākumiem. pārējais ir centība, apņēmība - GRIBSSPĒKS.

Un cita veida diplomi cilvēkiem bez ambīcijām ir kas? Biļeteuz naudas paradīzi? Jebkurā gadījumā ir vajadzīgas kaut kādas ambīcijas.

Paradīze nē, bet salīdzini algas tikko pabeigušiem ķīmiķiem, fiziķiem, inženieriem, kuri vēlas strādāt sava nozarē un gatavi sākt ar mazāko no pārdevēja algas. Atšķirība ir milzīga.Iesaku , pirms šādu frāžu izteikšanas, iepazīties ar atbilstoši statistiku. ;)
21.10.2013 18:06 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Kas tev patīk, kas padodas, kas ir pieprasīts darba tirgū - šī kombinācija arī būs atbilde. Bet varbūt tu esi no tiem cilvēkiem, kam nav konkrētu sapņu vai ambīciju (tā izskatās) - tad dari to, ko pieprasa darba tirgus (kur nevajag specifisku izglītību) un kas tev liekas "viegli". Bet viegls jau nav neviens darbs, tāpēc to sauc par darbu. Vienkārši ir jāpiemeklē kas tāds, kas atbilst tavai personībai. Sāc ar to, ka izproti, vai tev patiktu patstāvīgs darbs vai darbs ar cilvēkiem (izriet no tava rakstura). Attiecīgi sašaurini izvēli un tad atkal pielāgo savām prasmēm.
21.10.2013 19:17 |

10 gadi
Reitings 1672
Reģ: 16.01.2013
Nu zini, grāmatvedība nav nekāda vieglā naudas pelnīšana, visu laiku skaitļi un sava veida formulas ir jāzin, vai jau teicu, ka ļoti daudz jāņemās ar skaitļiem??? To tāpat vien nevar darīt, ejot kursus tu varētu būt tikai kaut kāda grāmatvedes asistente (labākajā gadījumā). Un diemžēl matemātiku augstskolās arvien vairāk pasniedz arī tādās fakultātēs, kur ar to vispār nav saistība, tas ir tikai tāpēc, lai cilvēku iemācītu DOMĀT. Starpcitu arvien vairāk darba vietas pārbauda savus kandidātus ar visādiem prāta uzdevumiem...
21.10.2013 20:00 |

Reitings 524
Reģ: 28.05.2013
es paskatījos tavu kaas profilu. es saprotu pareizi - tev ir 26 gadi un tu esi pabeigusi tikai vidusskolu? un pieredze arī nekāda nav?
tad man jautājums tev - ko tu 7 vai 8 gadus pēc vidusskolas pabeigšanas vispār esi darījusi?
21.10.2013 20:15 |

Reitings 954
Reģ: 01.10.2013
amarella, profilā nav mans vecums :)
21.10.2013 21:04 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
sekretārēm bieži nepietiek vien zināt latviešu valodu.valsts iestādē ,protams,ka pietiks ar latviešu valodu ,taču firmās bieži vien ir nepieciešama krievu valodā runāt ,gan arī rakstīt dokumentus..lielākās firmās pieprasa vēl tulkot, citas valodas(vācu, zviedru utt). pārsvarā sekretārēm maksā sākot no minimālās algas un vidēji līdz 250ls .protams,ka ir firmas,kuras maksā arī vairāk, taču tur arī prasības un pienākumi būs vairāk,grūtāki.
parasti arī pieprasa augstāko izglītību.
ja Tev nepatīk ,nepadodas matemātika,tad nav vērts iet mācīties par grāmatvedi.
ir jau dažādi darbi,kuros nevajag valodu zināšanu. kaut vai pavāram ..,ja vien restorāna īpašnieks nav ārzemnieks,kurš vēlas,lai pavārs runātu ar viņu angļu vai vācu valodā.
valsts iestādēs var skatīties dažādus darbus. zemākos amatos pietiks ar vidējo izglītību.
21.10.2013 21:29 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
http://www.mcdonalds.lv/employment/

p.s. ko tavs štucers ir pabeidzis, ka diploms nekam neder?
21.10.2013 21:34 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
pārsvarā sekretārēm maksā sākot no minimālās algas un vidēji līdz 250ls

Tas ir no kuras statstikas? Man zināmās sekretāres pelna sākot no 250 ls un uz augšu.

valsts iestādēs var skatīties dažādus darbus. zemākos amatos pietiks ar vidējo izglītību.
Tieši valsts iestādēs ar vidējo vien nepietiks.
21.10.2013 21:34 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
6graudi !kā Tu zini,ka valsts iestādēs ar vidējo nepietiks? atkarīgs no amata.. ir amati,kuros pietiek ar vidējo izglītību.
Tev zināmās pelna no 250ls,bet man zināmās saņem minimālo ,vai arī 250ls. ja paskatīsies sludinājumus,tad tur arī diži lielāku algu nepiedāvās
21.10.2013 21:44 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Apgabaltiesā sekretāre saņem 200ls NETO.
21.10.2013 21:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits