Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

kebabi

 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Kebabu mīļiem divi jautājumi/apsriežamās tēmas. :)

1. Protams, vislabāk (vistradicionālāk) to var pagatavot īsts turks, pakistānis un tā tālāk un nekur nav tik garšīgi un sulīgi kebabi kā ārzemēs :D. Bet kuras vietas/ieskrietuves/restorāni/kebabnīcas Latvijā jums patīk vislabāk? Kur, tavuprāt, taisa visgaršīgāko kebabu? Varbūt var pateikt arī kur ir ēsti negaršīgākie, neīstākie kebabi? (man antitopa priekšgalā ir Kebab Fix. Ēst var, bet nu galīgi nav TAS, salīdzinot ar citām vietām :))

2. Kuras labprātāk izvēlas gatavot kebabu mājās.. Lūdzu uzrakstiet savu recepti, knifiņus! Kādu maizi/lavašu izmantojat, mērci gatavojat pašas vai lietojat veikalā pirkto uzkodu mērci?
19.10.2013 15:26 |
 
Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
Es nezinu kā to vietu sauc, bet gards kebabs ir Mildas tirdziņa sākumā,pie 18.trolejbusa pieturas, nezinu kā sauc to kebabnīcu. (tas laikam ir Mildas tirdziņš) :D
19.10.2013 15:28 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Ā, zinu par kuru runā. Ja iet runa par trolejbusu pieturu.. "Befrities" vai kaut ka taa? Lai gan tas nav Mildas tirdziņš.. Bet vispār, tajā rajonā ir milzumdaudz kebabnīcu un visur garšīgi :)
19.10.2013 15:33 |
 
Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
Tiešām neatceros kā sauc, jo vienīgo reizi tur biju taisnā ceļā no vecrīgas un tad nebija tas skaidrākais prāts, pārējās reizes draugs pēc darba iebrauc un paņem uz mājām.
19.10.2013 15:36 |
 
Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
visgaršīgāko kebabu esmu ēdusi Lietuvā - Rietavas tirgū....mmmm....

pati arī taisu, tinu lavašā, vispirms sacepu malto gaļu, ar dažādām garšvielām, diezgan pikantu taisu, tad sagriežu ķīnas kāpostu, tomātus, papriku (manuprāt var likt iekšā jebko, kas kuram garšo) un taisu ķiploku mērci, krējums + ķiploki + sāls. Tad visu pa kārtām lieku lavašā un satinu :)
19.10.2013 15:50 |
 
Reitings 4838
Reģ: 29.01.2009
Zinu,kuras kebaba vietas domājat netālu pie Mildas tirdziņa. Paņēmām ar draugu kaut kādu tur kebabu, visvieglāko,bez stiprām garšvielām. MUMS NEGARŠOJA. Nu tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik stipri,FUI!!!!!
19.10.2013 15:53 |
 
Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Par to Mildas tirdzina vietu, drošvien tāpēc, ka saimnieks no 'tām tautām' (Aldžīrija, šķiet), vīrs pag.reiz bija ieklīdis un sapazinies, atstiepa mājās pāris donerus, bija labi, daaudz 'autentiskāki' par Kebab Fix utml.
19.10.2013 15:55 |
 
Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Kautkad sen atpakal, izsalkuma dzita, iegaju Turkebab estuve. Panemu vegetaro falafel kebabu vai wrapu, isti neatceros-likas nekas tads sevisks, bet izsalkuma remdesanai der. Anglija esmu meginajusi gardakus, bet seit ir ari lielaka izvele. Ja gribas ko patiesam autentisku, tad jau vislabak to nogarsot kada Tuvo Austrumu vai Azijas valsti.
19.10.2013 15:58 |
 
Reitings 222
Reģ: 06.02.2012
Man vislabāk garšo Kebabnīcas kebabi. Jāiet gar Mildas tirdziņu uz priekšu pa Birznieka-Upīša ielu un labajā pusē būs.
19.10.2013 15:58 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Šarlote, o, jā, tur ir garšīgi! Tur viss garšīgs, sākot ar karija mērci un kartupeļiem.. (l)
19.10.2013 16:01 |
 
Reitings 257
Reģ: 08.05.2013
Es kebabus taisu pati mājās,sanāk super garšigi,visiem garšo . Agrāk kebabiem izmantoju santa marias tortillas,bet kopš atradu youtubē recepti kā var pagatavot tortillas mājās,nepērku vairs.
tortillas- millti+pikucis sviesta + nedaudz sāls ,un tad lej klāt ūdeni pa bišķinam un mīci ,kamēr nelīp pie rokām. Ja pārāk daudz milti tad mīkla būs sausa un tortilla sausa. Tad izrullē plācenīšus un uz sakarsētas pannas (ellju nevajag) liek virsū,ik pēc 15 sekundēm apgriežot,pannai jābūt karstai. tortilla gatava apmēram pēc minūtes.
youtubē vairāki video ir kā to dara-šis nav tas no kā es mācījos bet arī labs

http://www.youtube.com/watch?v=-TcZT9M11vw

bet ja par sarežģītu,tad santa maria stortillām ar nekāda vaina. :)

pildījums- smalki sagriezti ķīnas kāposti,svaigi tomāti ar gurķiem un cūkas vai vistas gaļa.
Es taisu kā kuru reizi. ja gribas vistas kebabu tad vnk vistas fileju sagriežu mazos gabalinjos un apcepu uz pannas ar santa marias fajitas garšvielām vai vnk citām vistas garšvielām. ja cūkgalas tad arii vnk sacepu cukgaljas gabalinjus ar santamarias garsvielām. mums vairāk garso vistas kebabi nezin kāpēc.

un galvenais MĒRCE ,kura būs ideāla,tikai tad ja to taisīs pēc precīziem norādījumiem,mērce ir galveais,kas dos tam kebabam garšu .

uz vienu bļodiņu es daru tā

sarīvēju trešdaļa gurķi uz smalkās rīves+ divas ķiplokdaivas arī sarīvētas+ dilles+ sāls + krējums un majonēze 50 uz 50 ,bet ja gribas var vairāk majonēzi nekā krējumu.un uz 10 min leduskapī pastāvēt. Ja ir trknais krējums un mērce ir bieza,jāpievieno divas vai cik vajag ēdamkarotes ūdens. tas garšu nemainīs,bet mērce būs šķīdrāka.
tad uz tortillas lieku kinas kapostus,meerci,tomatus gurkus galju,meerci un saloku,aptinu vienu galu ar follliju lai eertaak eest. :) bet kaa satiit torrtillu var arii youtubee paskatities

http://www.youtube.com/results?search_query=how+to+wrap+tortilla&oq=how+to+wrap+tortilla&gs_l=youtube.3..0.444312.449042.0.449263.20.13.0.7.7.0.145.761.12j1.13.0...0.0...1ac.1.11.youtube.n0eZDIhaEF0
19.10.2013 16:02 |
 
Reitings 257
Reģ: 08.05.2013
ā,un protams tā nav klassiskā kebabu recepte,bet loti garšīga gan :)
19.10.2013 16:03 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
kebabfix šķiet kaka, jo nu nav jābūt kebabos kečupam un plikiem kāpostiem..

Man favorīts ir "Pakistānas kebabs" (mildas tirdziņā), turpat blakus ir Istambulas kebabs - arī labs. Vēl šķiet visai garšīgi kebabi Grill burgerā (aizmirsu iestādes nosaukumu. Atrodas uz Stabu un Brīvības ielas krustojuma)
19.10.2013 16:06 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Euphoria, super, paldies!! :)
19.10.2013 16:08 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Esmu ēdusi kebabus tikai Mildas tirdziņa "Pakistānā", tur bija vienkārši ņamma :-) Un vēl kebabfix, tas bija kaut kas pretīgi sauss un neēdams.
19.10.2013 16:19 |
 
10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
man vispār no ātrās ēdināšanas vietām patīk tikai macdonalds, kebabus taisu mājās.
19.10.2013 16:30 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
vaboleen, nu, bet.. Tev taču ir iespēja padalīties ar savu recepti!?... ;)
19.10.2013 16:37 |
 
Reitings 895
Reģ: 14.07.2013
Šašliks starpcitu arī ir kebabs.
19.10.2013 16:38 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
cargelock, nesapratu ?
19.10.2013 16:39 |
 
Reitings 895
Reģ: 14.07.2013
Es par to nebrīnos.
19.10.2013 17:27 |
 
Reitings 222
Reģ: 06.02.2012
Ja atmiņa neviļ, tad shish kebab tulkojumā no angļu val. nozīmē šašliks.
19.10.2013 17:33 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits