Es kebabus taisu pati mājās,sanāk super garšigi,visiem garšo . Agrāk kebabiem izmantoju santa marias tortillas,bet kopš atradu youtubē recepti kā var pagatavot tortillas mājās,nepērku vairs.
tortillas- millti+pikucis sviesta + nedaudz sāls ,un tad lej klāt ūdeni pa bišķinam un mīci ,kamēr nelīp pie rokām. Ja pārāk daudz milti tad mīkla būs sausa un tortilla sausa. Tad izrullē plācenīšus un uz sakarsētas pannas (ellju nevajag) liek virsū,ik pēc 15 sekundēm apgriežot,pannai jābūt karstai. tortilla gatava apmēram pēc minūtes.
youtubē vairāki video ir kā to dara-šis nav tas no kā es mācījos bet arī labs
http://www.youtube.com/watch?v=-TcZT9M11vw
bet ja par sarežģītu,tad santa maria stortillām ar nekāda vaina. :)
pildījums- smalki sagriezti ķīnas kāposti,svaigi tomāti ar gurķiem un cūkas vai vistas gaļa.
Es taisu kā kuru reizi. ja gribas vistas kebabu tad vnk vistas fileju sagriežu mazos gabalinjos un apcepu uz pannas ar santa marias fajitas garšvielām vai vnk citām vistas garšvielām. ja cūkgalas tad arii vnk sacepu cukgaljas gabalinjus ar santamarias garsvielām. mums vairāk garso vistas kebabi nezin kāpēc.
un galvenais MĒRCE ,kura būs ideāla,tikai tad ja to taisīs pēc precīziem norādījumiem,mērce ir galveais,kas dos tam kebabam garšu .
uz vienu bļodiņu es daru tā
sarīvēju trešdaļa gurķi uz smalkās rīves+ divas ķiplokdaivas arī sarīvētas+ dilles+ sāls + krējums un majonēze 50 uz 50 ,bet ja gribas var vairāk majonēzi nekā krējumu.un uz 10 min leduskapī pastāvēt. Ja ir trknais krējums un mērce ir bieza,jāpievieno divas vai cik vajag ēdamkarotes ūdens. tas garšu nemainīs,bet mērce būs šķīdrāka.
tad uz tortillas lieku kinas kapostus,meerci,tomatus gurkus galju,meerci un saloku,aptinu vienu galu ar follliju lai eertaak eest. :) bet kaa satiit torrtillu var arii youtubee paskatities
http://www.youtube.com/results?search_query=how+to+wrap+tortilla&oq=how+to+wrap+tortilla&gs_l=youtube.3..0.444312.449042.0.449263.20.13.0.7.7.0.145.761.12j1.13.0...0.0...1ac.1.11.youtube.n0eZDIhaEF0