Rūgtums no vidusskolas?

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
Padalīšos ar savu rūgtumu un varbūt kādai bija tāpat vai līdzīgi?

Rūgtums 1 Es to iesaucu par pareizrakstības aklumu. Ar vislielāko rūgtumu gaidīju domrakstus, jo zināju, ka latviešu valodas daļā varu būt pat nesekmīga. Es nespēju ieraudzīt kļūdas savā tekstā. Es +/- zināju pareizrakstības likumus, bet nespēju savā rakstītajā tekstā ieraudzīt savas kļūdas. Nopietni, lai kā es centos, pārlasot 3 reizes lēnam tekstu, es ieraudzīju tikai pāris. Un pēc tam, kad domrakstus izlaboja varēju raudāt par visām savām stulbajām kļūdām. Pat lasot cosmo diskusijases neredzu autoru gramatiskās kļūdas, nepareizos burtus. Es redzu visu kā vajag, tikai pēc tam komentāros lasu, ka jūs šausminaties par autores rakstību :D Vispār tas ir viens no maniem rūgtumiem it īpaši ņemot vērā cik latviešu valodas stundas bieži bija.

Rūgtums 2
Krievu valoda. Man nekad nebija bijusi vajadzība viņu izmantot, apgūt līdz skolā viņu izvēlējos kā 3 valodu. Man bija pamatota doma, ka es taču dzīvoju Latvijā un tā valoda man ir jāzina vairāk nekā vācu valoda. Diemžēl izrādījās, ka mūsu krievu valodas skolotāja nemīlēja runāt latviski. Es divus gadus uz viņu skatījos lielām acīm un nesapratu ne vārda, jo viņa praktiski neko no teiktā netulkoja. Es vienkārši jutos kā dura klasē. Vilku knapu sekmību. Kad viņa kaut ko uzdeva, es prasīju sola biedrenei, lai pārtulko man, kas jādara. Bet manā klasē bija arī bērni, kas nāca no krievu ģimenēm, ja būtu bijis tā, ka visi tik slikti saprastu viņas teikto, tad droši vien būtu savādāk, bet viņa strādāja vairāk ar tiem, kas jau saprata valodu. Vismaz viņa mani neaiztika, savādāk pienāktu diena kad es sāktu raudāt stundā. Kā saka neaiztiec sūdu, ja negribi lai sāk smirdēt :D Šis bija arī viens no iemesliem, kāpēc aizgāju uz ģimnāziju, kur krievu valodas skolotāja bija cilvēks un patiesībā klausoties krievu valodu tos gadus, biju viņu mistiski sākusi saprast, bet es joprojām uzskatu, ka tas nebija taisnīgi visus vērtēt pēc vienas sistēmas, jo morāli tas mani grāva, bet tad neiedomājos, ka man ir arī tiesības.

Varbūt jums bija kaut kas līdzīgi?
17.10.2013 00:12 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
:D
17.10.2013 00:42 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Inese- ak, es sliktā,ļaunā,maita:D kaiuns ,kauns man, nu kā tā es varēju rīkties ,pilnīgi ,totāli ļauni un bezsirdīgi..........nerāli reāla maita, ka rēcu par mājsaimniecēm mājās sēdētājām ,uz kakla sēdētājām :D
17.10.2013 00:44 |

Reitings 420
Reģ: 09.07.2013
Protams, ka krievu valodai ir pluss. It īpaši to izjūtu slimnīcā, jo ļoti daudz jārunā krievu valodā. Bet šo valodu var iemācīties arī "pagalmā", turpretī, es zinu, ka man vajadzēs vācu valodu, un no domas vien, ka man viņa ir jāmācās no 0, jau paliek nelabi :(
17.10.2013 00:47 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
nerāli reāla maita, ka rēcu par mājsaimniecēm mājās sēdētājām ,uz kakla sēdētājām

Nu tas nekādi neizskaidroja tavu komentāru, bet nu lai būtu :D
17.10.2013 00:47 |

Reitings 263
Reģ: 13.10.2013
Inese- ak, es sliktā,ļaunā,maita kaiuns ,kauns man, nu kā tā es varēju rīkties ,pilnīgi ,totāli ļauni un bezsirdīgi..........nerāli reāla maita, ka rēcu par mājsaimniecēm mājās sēdētājām ,uz kakla sēdētājām

Kur kas kad?! Do linku!!!
17.10.2013 00:48 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
man arī bija problēmas ar krievu valodu, kautkā netiku visiem līdzi un jutos pilnīga muļķe :D bet paldies dievam tas ir beidzies !!!
17.10.2013 00:49 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Nekad, Man ari vecaki teica, ka krievu valodu tapat iemaaciishso. Bet man tomer buutu nodereejusi skola, jo tagad es krievu valodu saprotu, bet runaat nevaru. Zinu vaardus, zinu kaa ko pateikt, bet nevaru un viss. Man nenaak paar luupaam tie vaardi. Cik esmu meeginaajusi, tik no taa sanaak kaut kads burtu mudzheklis no manas mutes :D es nespeeju izrunat tos krievu vardus, kur nu vel salikt kopaa teikumaa. :D
17.10.2013 00:50 |

Reitings 1012
Reģ: 20.08.2013
andie, jā, ļoti ļauna Tu esi :D :D Nokaunies!

Tikai.. Kāds sakars ar mājsaimniecēm mājās sēdētājām ,uz kakla sēdētājām ? :D
17.10.2013 00:51 |

Reitings 1220
Reģ: 28.08.2013
Angļu un krievu valodu pamatskolā nesapratu,bet kad aizgāju uz citu skolu,pat saku brīnīties kur tik llabas atzīmes angu valodā. Pamatskolā man nepatika viena skolotaja jo domāju ka uzedusies uz manii bet pateicoties viņai nezinu vai būtu tagad tur kur esmu tagad.
17.10.2013 00:53 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Te ,šajā vietnē, tā ir pamatauditorija ,labi ,dažas vēl ir ,tā teikt, in progress...99% . Es jau te ,pirmkārt ,piereģeistrējos, lai ierēkt:D
17.10.2013 00:55 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Man vēstures stundas no skolas laikiem asociējas ar super lielu stresu, jo skolotāja bija OIJ OIJ OIIIJJJJJ... :D žēl, ka nebija īsti vairs vēlme to vēsturi iemācīties lielo baiļu dēļ no skolotājas. Visus grāmatas paragrāfus, gadskaitļus, notikumus t.i. sausus faktus nācās iekalt galvā bez izpratnes. Aizvien atmiņā ir palicis tas moments kā vēstures skolotāja pazemoja un beigās arī saraudināja visas klases priekšā vienu puisi- aššs jābrīnās par tādu cietsirdību.
17.10.2013 01:47 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Nu, manas zobu sāpes noteikti bija algebra, tiklīdz katrā tēmā aiz definīcijas un pirmajiem vienkāršākiem piemēriem, kurus itkā sapratu, nāca sarežģītākie uzdevums, tas bija viss... Cik bieži bija vienkārši melna bilde, ko vispār pielietot, lai tiktu tālāk, kur nu vēl atrisinājumi.
Zinu, ka daudziem tas ir azarts, gandarījums- atrisināt. Fui, nekad vairs.
Turpretī, fizika un ģeometrija likās ļoti interesantas, jo tur tomēr radošums, iztēle, laiks, telpa- ko labi izjūtu.
17.10.2013 02:13 |

Reitings 24
Reģ: 29.08.2013
Es arī nedaudz nožēloju to, ka neizvēlējos vāc. val., jo acīmredzot lielākā daļa kr. val. skolotāju uzskata, ka visiem krievu valodā jau jārunā ģimenē un klasē tā tikai tāda krieviska sanākšana ir. ;/
17.10.2013 06:12 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Mana sāpe bija tā, ka mūsu klasei tika mācīta vācu valoda, bet paralēlklasei - angļu valoda. Mums nebija izvēles tiesību. Un es tā arī nekad nesapratīšu, kāpēc tieši mūsu klasei tā "laimējās"... Vācu valodu vēlāk mācījos papildus arī Gētes institūtā, tad arī universitātē automātiski tiku ielikta "vācu gupā". Tad man radās nākotnes plāni saistīti ar Vāciju. Aizbraucu uz turieni arī studēt. Taču dzīvē viss iegrozījās tā, ka atrodos šobrīd Kanādā uz palikšanu un man angļu valodu ir jāapgūst pašmacības ceļā no nulles. Vācu valodu nelietoju vispār. Šobrīd ļoti nožēloju, ka skolā mums tā arī netika mācīta angļu valoda... Vismaz kaut kāda bāze man būtu...

Bija arī citi priekšmeti, kur skolotāju nolaidības dēļ nebija iespējams neko normāli apgūt. Piem., ģeogrāfiju mums pasniedza skolas direktore. Klasē valdīja saspringts smacīgs klusums. Visi bija iebiedēti, bet priekšmeta vielu neviens nespēja uztvert, jo direktorei absolūti nebija pedagoga talanta, toties lielisks talants iebiedēšanā, pazemošanā un morālā terorā.

Un es vēl varētu minēt dažus priekšmetus... Visur viens un tas pats - bezjēdzīgi pavadītas stundas neko neiegūstot.
17.10.2013 07:14 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Man bišku žēl, ka neapguvu labāk vācu val un pasaules vēsturi. Bet kopumā vairums skolotāju mums bija OK vai labi, tā kā šajā jomā maz sūdzību.

Komatus es agrāk liku kā dievs, bet tad uznāca kaut kas, un pazuda pareizrakstiibas talants.
17.10.2013 07:29 |

Reitings 554
Reģ: 26.08.2013
Matemātika, fizika un vācu valoda......

Vienkārši mēs katrs esam citādāki - vienam nepadodas valodas, bet matemātiku rēķina ar aizvērtām acīm, bet cits, kas nemāk izrēķināt 5x9, savukārt ir izcils ģeogrāfijā :)
Par to nevajag satraukties - tā ir, un tas ir normāli. :)
17.10.2013 08:01 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Pievienojos karinjo, arī mana sāpe bija algebra... Valodās biju izcila - jau kopš 5.klases mācījos gan krievu, gan vācu, vidusskolā sāku arī ķīniešu :D gramatika man ļoti patika, likās tik viegla, saprotama un loģiska. Bet matemātika... Kā es to ienīdu :D ģeometriju vēl kaut cik sapratu, bet algebrā sākot no kādas astotās klases viss bija liela melna bilde. Konfliktēju ar skolotāju, bieži vien vispār negāju uz matemātiku. Eh, good times :D
17.10.2013 09:42 |

10 gadi
Reitings 1078
Reģ: 06.04.2011
Te jau drīzāk ir rūgtums no pamatskolas... Piemēram, latviešu valodā gramatiku māca jau pamatskolā. Man, par laimi, noveicās, jo bija ļoti laba skolotāja 7. klasē, kas iemācīja izprast komatu lietošanu.
Par krievu valodu gan piekritīšu Tev. Arī man bija krievu tautības skolotāja, tādēļ šis mācību priekšmets sagādāja problēmas. Valodu tā arī neiemācījos, tagad priecājos, ka augstskolā sen jau vairs nav krievu valoda, ikdienā arī nav vajadzības to izmantot, bet atbildēt uz primitīviem jautājumiem varētu.
17.10.2013 09:55 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man arī ir .. nu neteiksim rūgtums, bet nepatika pret krievu valodas mācīšanu skolas laikos. Arī bija tā, ka skolotāja krievu valodā ''koķetēja'' ar bērniem, kas brīvi tajā runā.. tikmēr es sēdēju ar lielām acīm.. neko nesapratu :)
Mauprāt, krievu valoda ir jāmāca nopietnāk.. noderīgāka Latvijā tā ir nekā, piemēram, vācu valoda :)
17.10.2013 10:04 |

Reitings 362
Reģ: 29.01.2009
Man ar tā pati sāpe, kas vairākumam - krievu valoda. Mācījos 4 gadus un tā ar neko vairāk par visvienkāršākajām frāzēm pateikt nevaru, jo jau pirmajā gadā bija jālasa Puškins, bet es tak īsti lasīt krieviski pat nepratu :( Nekad neesmu sapratusi, kāpēc krievu valodu nevarēja dalīt grupās - tie kas saprot un tie, kas iesācēji. Tagad noteikti būtu aizgājusi pie mācību pārzines to pajautāt!
17.10.2013 10:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)