Padalīšos ar savu rūgtumu un varbūt kādai bija tāpat vai līdzīgi?
Rūgtums 1 Es to iesaucu par pareizrakstības aklumu. Ar vislielāko rūgtumu gaidīju domrakstus, jo zināju, ka latviešu valodas daļā varu būt pat nesekmīga. Es nespēju ieraudzīt kļūdas savā tekstā. Es +/- zināju pareizrakstības likumus, bet nespēju savā rakstītajā tekstā ieraudzīt savas kļūdas. Nopietni, lai kā es centos, pārlasot 3 reizes lēnam tekstu, es ieraudzīju tikai pāris. Un pēc tam, kad domrakstus izlaboja varēju raudāt par visām savām stulbajām kļūdām. Pat lasot cosmo diskusijases neredzu autoru gramatiskās kļūdas, nepareizos burtus. Es redzu visu kā vajag, tikai pēc tam komentāros lasu, ka jūs šausminaties par autores rakstību :D Vispār tas ir viens no maniem rūgtumiem it īpaši ņemot vērā cik latviešu valodas stundas bieži bija.
Rūgtums 2
Krievu valoda. Man nekad nebija bijusi vajadzība viņu izmantot, apgūt līdz skolā viņu izvēlējos kā 3 valodu. Man bija pamatota doma, ka es taču dzīvoju Latvijā un tā valoda man ir jāzina vairāk nekā vācu valoda. Diemžēl izrādījās, ka mūsu krievu valodas skolotāja nemīlēja runāt latviski. Es divus gadus uz viņu skatījos lielām acīm un nesapratu ne vārda, jo viņa praktiski neko no teiktā netulkoja. Es vienkārši jutos kā dura klasē. Vilku knapu sekmību. Kad viņa kaut ko uzdeva, es prasīju sola biedrenei, lai pārtulko man, kas jādara. Bet manā klasē bija arī bērni, kas nāca no krievu ģimenēm, ja būtu bijis tā, ka visi tik slikti saprastu viņas teikto, tad droši vien būtu savādāk, bet viņa strādāja vairāk ar tiem, kas jau saprata valodu. Vismaz viņa mani neaiztika, savādāk pienāktu diena kad es sāktu raudāt stundā. Kā saka neaiztiec sūdu, ja negribi lai sāk smirdēt :D Šis bija arī viens no iemesliem, kāpēc aizgāju uz ģimnāziju, kur krievu valodas skolotāja bija cilvēks un patiesībā klausoties krievu valodu tos gadus, biju viņu mistiski sākusi saprast, bet es joprojām uzskatu, ka tas nebija taisnīgi visus vērtēt pēc vienas sistēmas, jo morāli tas mani grāva, bet tad neiedomājos, ka man ir arī tiesības.
Varbūt jums bija kaut kas līdzīgi?