Mazuļa rādīšana citiem

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Sveikas,mammas!

Man tagad pārdomas par to, kad īsti ir laiks rādīt mazuli radiem un draugiem, paziņām utt?
Kad jūs rādijāt mazo saviem vecākiem, radiem, draugiem?

Es īsti negribu mazo rādīt uzreiz visiem radiem, bet viņi laikam to nevēlās pieņemt un uzskata par pašsaprotamu,ka mazais piedzimst ,visi uzreiz brauc skatīties.
Gribētu kādus 3 mēnešus nogaidīt un tikai tad ļaut kādam nākt raudzībās.

Tieši tas pats ar bildēm. Vecākiem,protams, rādīsim mazo ātrāk, bet es nevēlos ļaut fotogrāfēt mazo, lai pēc tam tās bildes tiktu atrādītas citiem. Kā tad lai tā pieklājīgi pasaka - nefoķējiet bēbi ! :D

Un ,piemēram, ir radi,kas dzīvo citās valstīs un nevar atbraukt ciemos, tāpēc gribēs bildes redzēt. Bet es negribu rādīt tās bildes tik ātri! :D

Pie tam ir cilvēkiem, no kuru acīm es vispār gribu nosargāt mazo cik ilgi vien iespējams, vēlams vispār nerādīt, nekad! :D Un es negribu,ka bēbja fotogrāfija nonāk pie tiem cilvēkiem, jo redz radinieki savā starpā sūtīs tās bildes utt..

Kā tur ir ar tām raudzībām un bilžu dāļāšanu ?
16.10.2013 21:02 |

Reitings 11429
Es atkal gribēju ielūkoties citu mammu viedokļos ,kā viņas ir darijušas ar saviem mazuļiem.. Bet eeeeh.. cosmo ir un paliek cosmo :D

Paldies par paustajiem viedokļiem!
16.10.2013 21:27 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
cruel, man arī ir tādi radi, kam negribētu savu bērnu rādīt. Īstenībā pat nebūtu, ka slikti, ja viņi uzzinātu tikai tad, kad bērniņš būtu piedzimis. Bet, tā kā tie sanāk ļoti tuvi radi (no ģenētikas viedokļa), tad tas nav reāli.

Bet tiem, kam ir labas radu attiecības, to, protams, nesaprast. Un labi, ka tā. Bet ne visiem dzīvē veicas.
16.10.2013 21:29 |

10 gadi
Reitings 13809
nebūtu, ka slikt
16.10.2013 21:30 |

10 gadi
Reitings 485
Reģ: 18.03.2010
apciemosanu slimnica es visiem atteicu,negribeju lai oktobri,kad ara vairs nav tas siltakas temp,atnes mums kadu bacili..

pirmo reiz radijam mazo manai un vira gimenei,kad puikam bija menesis.. zinu ka mani tuvakie cilveki launu aci neuzliks un nelaimi ar neveles.
3menesu vecuma ziemassvetkos paradijam parejiem tuvakajiem radiem,omem,masicam,braleniem..

neta ieliku dazas bildes kad rausim bija pusgads,bet ari uzliku ta lai redz attieciga grupa,visiem mans berns redzams nav
16.10.2013 21:30 |

Reitings 1873
Mari,man vienkārši nav saprotama tā slēpšana, domāju,ka neviens radinieks vai draugs nenāks pie Tevis un ar ļaunu acu neskatīsies uz Tavu bērnu, protams, varbūt maldos un radi Tev izteikti čūskas patrāpījušies,jo savādāk jau parasti tik labu vēl bērnam un priecājas līdzi jaunajiem vecākiem.
Vēderu taču Tu, Mari, neslēp,ja jau tici ļaunajām čūsku veceņu acīm, tad to ar nevajadzēja nevienam rādīt un vilkt maisus virsū.

Sesilla, man ar, ceru,ka kāds atnāks pie manis un bērna :-D Galu galā bērnu jau sanāk slēpt visu grūtniecību, gan jau pēc piedzimšanas pašai gribēsies rādīt mazo vecākiem.
16.10.2013 21:33 |

Reitings 1873
Anny, man arī ir radi,kuri nepatīk(diezgan tuvi), bet es cenšos nekontaktēties ar viņiem un vispār sakasos ar viņiem,lai viņi arī negrib ar mani kontaktēties :-D Viss, problēmas nav- gan jau nenāks uz manu bērnu skatīties :-D
16.10.2013 21:36 |

Reitings 155
Reģ: 06.03.2012
Zinu vienu mammu, kura nevēlamu viesu atraidīšanai dzemdību namā izmantoja īpašo tikšanās istabu - atnāca viena bez bērna, pateica, ka mazulis guļ un negrib traucēt. Šis variants nostrādā, ja ir noteikti aizliegumi apmeklējumiem palātās, ja tā nav, tad jādomā kaut ko citu.
Nu un bildes jau mierīgi var nevienam nesūtīt - viņu ziņkārība, viņu problēma.
16.10.2013 21:38 |

Reitings 220
nelasīju visu,bet tagad ,ja man būtu mazs bēbis neļautu nevienam pat uz slimnīcu braukt un skatīties.tikai tētim un lielākajam bērnam.pēc tam jau mājās pec kāda mēneša.atceroties kā bija ar meitu,varu tik domāt cik stulba biju,ka visi kam nebija slikkums ieradadās stundu pēc dzemdībām.vienīgais izņēmums bija vectēvs,kurš pirmais apraudzīja un sveica savu mazmazmeitiņu,jo viņa bija pirmais mazmazbērniņš.
16.10.2013 21:39 |

Reitings 11429
cruel, tad vēderi visām daudz maz ir vienādi. Cari vēderam bēbi redzēt nevar, vai ne? Man kaut kā nav saprotams tavs salīdzinājums,ka vēderu redz, bet bērnu negribu rādīt.
Ir arī nevēlamie radi man,jā. Un tie arī vēderu redzējuši ir , bet bērnu negribu rādīt. Tāpat viņi neko labu par to bērnu nav teikuši un nemaz nepriecājas par to,ka viņš ir. Tāpēc arī negribu rādīt.
16.10.2013 21:42 |

10 gadi
Reitings 1513
Man viena zināma meitene teica, ka tuvākos radus raudzībās aicinàs, kad mazajam būs 1.mēn. ( jo sakrīt arī ar meitenes dz.d.) un viña teica, ka tā seī pateiks - lai brauc ciemos, bet fotoaparātus atstāj mājās!
Es gribētu uzrakstīt vairāk, bet rakstu no telefona- baigi besīgi:D
Katrā ziņā tā ir Tavas pašas izvēle un pātējiem tas ir jàrespektē un viss!
Jo cilvēki tiešām ir dažādi! Ir bijuši varianti, kad tikko kà piedzimis bebis kāds attàlāks radinieks ieliek draugos galeriju ar apsveika bildi - man tas noteikti nepatiktu!
16.10.2013 21:42 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Mari, bet kāpēc gan Tu nevarētu darīt tā kā es Tev ieteicu?
Nesūtīt nevienam bildes un tie, kas vēlas parādīt caur web kameru uz mirklīti. Ciemiņiem neļaut vienkārši fotografēt. Kas tur tik sarežģīts?
16.10.2013 21:45 |

Reitings 11429
Endy, nu kaut kā tā arī darīsim. Jārunā ar vīru, ko viņš par to domā.. Domāju,ka nāks tuvāk,tad arī parunāsim par šo tēmu. :)
16.10.2013 21:47 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
mazo ne no viena neslepu, mamma ar manu labako draudzeni uz slimnicu atbrauca nakamaja diena, vispar liktos divaini, ja vinas neatbrauktu :D vira vecaki ieradas aiznakamaja diena, un mana vecmama atbrauca ciemos kad bijam jau majas :)
16.10.2013 21:51 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
A kas mainīsies - bērnu redzēs tagad vai pēc mēneša? Nu kas?...

Saprotu, ja pati māmiņa jūtās pēc dzmedībām sagurusi un grib atpūsties, bet tādā gadījumā tēvs var uzņemties galveno lomu un ļaut māmiņai atūsties, kamēr viņš ar radiem un bērnu saorganizē un novada visu tikšanos.
Tiešām kāda ir reāli piedzīvojusi šo mistisko "ļauno aci"?... Un tās, kuras nekad nevienma nekādos apstākļos jaundzimušo nerāda un slēpj cik tur tos mēnešus - vienmēr visām viss ir ideāli un nekad nenotiek nekas slikts?...
16.10.2013 21:55 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Kapec tadas bailes? kads iemesls nevelmei raadit bernu radiem?
16.10.2013 22:01 |

Reitings 401
Reģ: 01.11.2011
Phe, pazīstot sevi, es nevienam nemaz apkārt nebazūnēšu, ka gaidu bērnu, tāpēc pieļauju, ka lielākā daļa vispār viņu ieraudzīs, kad viņš būt pietiekami liels. No problem.
16.10.2013 22:10 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Es rīkojos tā kā ieteica Endy iesākumā. Līdz uzzināju, ka vīra tēvs aiz muguras man ir bērnu safočējis un aizsūtījis saviem radiem. Nu ko, kretīniski no viņa puses, ņemot vērā, ka biju lūgusi to nedarīt. No pasaules pasargāt nepasargāšu, protams, bet ir konkrēti cilvēki, kuri ir ļauni un nepatīkami pēc savas būtības un manā gadījumā tā nebija nekāda ticēšana ļaunajai acij, kā vienkārši tas, ka gribējās pašai iepazīt savu mazo pirms to izstādīti šāda veida publiskai apskatei pat tiem, kurus personīgi nezinu. Nu nepatīk man fakts, ka netieku respektēta.
16.10.2013 22:10 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
murgs!!
kas mēs kādos viduslaikos dzīvojam ka vēl tic kaut kādām ļaunajām acīm? protams kā kaut kas nav riktīgi, ir viegli novelt vainu uz citiem "skauģi, ļaunā acs" utt. tak ienāc reālajā pasaulē. neviens nevar tev noburt to mazuli, ticot tādām muļķībām tu tikai un vienīgi pati sev to piesaisti. nevar tevi un tavu dzīvi ietekmēt kāds cits ar savām domām vai nu vienalga kādām tur paranormālajām spējām :D nevienu nevar nolādēt, noburt vai uzlikt ļauno aci un tamlīdzīgas muļķības. tak beidz fantazēt.

A kas mainīsies - bērnu redzēs tagad vai pēc mēneša? Nu kas?...

tiešām, vai kautvai 3 gadu vecumā, tad to ļauno aci nevar uzlikt?
vienīgais ko es saprotu ir tad ja nerāda mazuli visiem, jo zīdaiņiem nav tik stipra imunsistēma un var pielaist kādu bacili vai kaut ko tādu. bet nejaunu kautkādas ļaunās acis un lāsti un vēl visādas pasakas. tiešām sviests ar jums sievietes :D
16.10.2013 22:24 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
kad nebija interneta un fotoaparāta, nebija problēmu:D
16.10.2013 23:01 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ja negribi, neraadi un tieshi pasaki, lai nefotograafee. Ja kaads zvana un prasaas ciemos, saki, ka neesi maajaas vai esi aiznjemta, ja negaidiiti atnaak, tad nelaid paar slieksni un pasaki, ka nelaagi juuties vai ka vispaar tobriid guleeji un iesi tuuliit atpakalj guleet.
16.10.2013 23:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits