Tas mans iepriekšējais jaut. bija, jo viena meitene plaši izplūda stāstos par baltiem.
Es pazīstu divus vācu filologus un vienu baltu filoloģi, neviens nestrādā savā jomā. Pati gribēju iet uz baltiem (sajūsmā par lituānistiku esmu), somugriem (biju saklausījusies slavas vārdus, cik foršas valodas tās ir un ka pēc tam varot atrast darbu Latvijā, jo pēc šīm valodām ir pieprasījums utt.) vai franču filologiem (tur izklausījās, ka māca arī par politiku u.tml.), bet, paldies dievam (?), pārdomāju. Es esmu dzirdējusi arī pāris veiksmes stāstus (viens, starp citu, par japāņu valodas filoloģi), bet kopumā arī domāju, ka darba tirgū ar vienu filologa izglītību būs grūti. Gluži bezjēdzīgi tas nav, jo redzesloku tomēr paplašina diezgan un, ja tā ir liela sirdslieta vai veiksme uzspīd, izsisties var. Ja mācās ar piespiešanos vai cilvēks pēc dabas nav tāds, kurš izsistos, tad, protams, jēgas nav.
Autorei - nav nekādas jēgas studēt, ja 100% esi pārliecināta, ka nepatīk. Tev te ieteica pabeigt semestri vai gadu un neiet prom uz sitiena, lai pēc tam varētu, piemēram, kursus pielīdzināt.