Sveika, Laura!
Kad sāku lasīt diskusiju, pirmā doma bija - filoloģija! Un, re kā, ir arī! Tad nu es varu padalīties ar savu personīgo pieredzi - es izvēlējos aiziet. Kad pēc vidusskolas domāju, kur stāties, izvēle bija starp filoloģiju un vēsturi. Skolā man ļoti patika literatūra un latviešu valoda, vienmēr ir padevušies domraksti utt. Bet kad nokļuvu tur, sapratu, ka esmu konkrēti ieberzusies. Tā visa muļļāšana man šķita tik bezjēdzīga un nekam nederīga. Turklāt, viss mācību materiāls pārsvarā ir jākaļ no padomju laika grāmatām (lieki piebilst, ka arī paši pasniedzēji ir nedaudz ierūsējuši). Vienīgā piedāvātā Erasmus apmaiņas programma ir uz Lietuvu - Kauņu. Wow! :D Man šķiet, ja tagad vajadzētu atgriezties fakultātē, tā ēka vēl joprojām uzdzītu šermuļus. Studiju sākumā mēs bijām ap 80, pēc pirmā semestra atbira puse, pabeidza ap padsmit cilvēku. Okey, pirmo gadu kaut kā izmocīju, jo arī bija tā sajūta, ja jau iesāku... Bet varu pateikt uzreiz - 1. semestris vispār ir tikai ziediņi. Kad sākas fonētika... Jēzus! :D To, ka iešu prom, sapratu studiju pusē, kad raudādama zvanīju mammai, jo nespēju nolikt eksāmenu ar 3.reizi, tas bija konkrēts murgs. Un tām, kas tagad teiks, ka vajadzēja vairāk mācīties, nevis čīkstēt, varu pateikt uzreiz, ka muļķi nelaidu. Es tik tiešām zubrīju, bet vienkārši nepieleca tik, cik vajadzētu, bonusā vēl pasniedzēja bija konkrēti uzēdusies (nezinu, kāpēc mans feiss nepatika :D). Vienīgais (un tik tiešām - viens vienīgs!) priekšmets, kas man patika bija teātra vēsture pie Silvijas Radzobes. Viņas lekcijas bija vienīgās, uz kurām gāju ar prieku.
Kad izstājos, biju laimīgākais cilvēks! Tāpēc, nemokies, meitene! Nav vērts. Un šaubos, vai beidzot, Tev būs baigā vēlme strādāt par grašiem kādā skolā vai labot gramatikas kļūdas vietējā avīzē! :D
P.S. Draudzene pabeidza. Darba nav jau 3 gadus.