Personīgas pieredzes nav, lai gan absolūtas bezizejas gadījumā esmu prasījusi draugiem palīdzību, piemeta idejas, palaboja kļūdas, paturēja rociņu :)
Bet esmu bijusi situācijā, kad esmu interesējusies par iespēju kādu... mmm... "noalgot". Pētīju ss.lv sludinājumus, manā jomā piedāvājumu maz (nu izņemot talantus, kas raksta visos līmeņos par visām tēmām), un neviens nerada pārliecību, ka cilvēks kompetents otrā galā sēž. Zinot, cik man aizņem laika bibliotēkā/pie datora, lai to vienu lappusi cik necik kvalitatīvi uzrakstītu, cena 4,50 par lappusi mulsina un liek baidīties, ka būs copy-paste no kaut kurienes. sudzibas.lv ir daudz skumju stāstu "samaksāju Renātei A., atsūtīja drausmīgu referātu, prasīju labot, pazuda."
Ja nav steidzami un joma populāra, satiecies ar dažiem personīgi, sarunā, regulāri nes viņu rakstīto darbu atrādīt savam vadītājam. Esi gatava pēdējām mirklī rakstīt/labot pati. Cerēt uz gatavu darbu tikai kontaktējoties ar e-pastiem un pilnu priekšapmaksu - naivi.
Paziņai kursa darbu tulkoja no krievu uz latviešu valodu tā, ka nācās pēdējā naktī tulkot pašai pa jaunu.