Man mazā piedzima 2,5 mēnešus pirms manas 22. dzimšanas dienas. Mums nav blakus līdzcilvēku, kas palīdzētu ar mazās pieskatīšanu (t.i. vecvecāki).
Meitiņai ir 5 mēneši. Vīrs strādā un mēdz doties izbraukumos darba jautājumos. Es strādāju, apmeklēju kursus, zumbas nodarbības, plānoju cerams ar nākamo vai aiznākamo septembri uzsākt studijas citā valstī. Pa dienu mazo pieskatu es, vakaros- vīrs. Paspējam arī paceļot ar visu mazo, kas gan ir vairāk darba jautājumos, bet parasti piešķiram vienu dienu papildus, lai izbaudītu arī tālu mērotos galamērķus. Ne man, ne vīram klubi un bāri diži pie sirds neiet. Tā vietā ļoti izbaudām mājas ballītes lielākā draugu lokā un izbraukumus. :)
Protams, te, kur dzīvoju, mēdzu saņemt nosodošus skatus, ka esmu apbērnojusies tik agri, bet vai mani tas diži uztrauc? Nē! Es esmu lepna mamma, man ir laimīgs un smaidīgs bērniņš, ar vīru arī viss kārtībā.
Es neatbalstu tos cilvēkus, kuri uzdrošinas bakstīt ar pirkstu uz konkrētiem gadījumiem, norādot, kas kura-prāt ir mazgadīgā māte (jā, jā, ir dzirdēts, ka arī 20-gadnieces ir šajā kategorijā :D ), vai veca dzemdētāja (sieviete pēc 30 gadiem- ABSURDS). Manuprāt, briesmīgāk ir redzēt bezatbildīgu, bezjūtīgu, rupju, nemīlošu, tirānisku māti, kas soda bērnu par tā ienākšanu nelaimīgās dzīvē. Nav nekā nosodoša tajā, ka ir jaunas sievietes, kas sagaida mīlestības pārpildītas savus mazuļus, kā arī sievietes ap 30, kuras ir godīgas pašas pret sevi un apzinās, ka mazulim nav gatavas, vai arī to vienkārši nevēlas. To, manuprāt, var dēvēt par atbildību.