Augstākā izglītība

Reitings 199
Reģ: 29.10.2012
Sveikas, ceru, ka ar šo diskusiju man taps skaidrāk ko man darīt!
Manī mīt motivācijas trūkums, esmu jau trešo gadu uzsākusi jaunu studiju gadu un šobrīd atkal ir sajūta, ka man to nevajag. Pieceļos no rīta un saprotu, ka ne velna negribu kustēt ārā agrajā rītā, lai dotos uz skolu. Liekas, ja sāktos normālā laikā, piemēram, desmitos - tad man vieglāk būtu sevi motivēt, taču problēma nav tikai laikā. Varu piecelties un vienkārši mācīties vai pasēdēt pie kompja, bet uz studijām neiet. Nav tā, ka esmu slinka, ja man vajag un gribu - es tiešām varu kalnus gāzt. Paanalizējot sevi, man liekas, ka man mājsaimnieces būtība ļoti apmierinātu, es dievinu čubināt māju, gatavot ēst, sapņoju par kopīgu mitekli ar savu draugu, nākotnē vēlētos ģimeni, bet arī draugs ir minējis, ka bērniem būs gatavs tikai pēc studijām un kamēr naudu iekrāj, vismaz savi 5 gadi līdz šim ir jāpagaida un kas zina kā mums viss iegrozīsies.
Bet varbūt šeit kāda jūtās līdzīga? Varbūt kāda virs 20 gadiem joprojām nedomā iegūt augstāko izglītību un apmierina, piemēram, pārdevējas darbs?
Manī ir tik liels misēklis galvā, nezinu īsti kā rīkoties. Saprotu, ka visprātīgāk tomēr būtu pabeigt studijas, kas patiesībā mani interesē, bet man tas viss sākt riebties un liekas, ka vispār neesmu radīta studijām.
14.10.2013 15:09 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Bet piestrādāšana nav darbs. Un es uzskatu, ka vecākiem nav jāatbalsta pieaudzis cilvēks, ja viņš ir par slinku, lai pabeigtu studijas. Ja tā, tad jādomā pašam, jā dzīvot - jo, ja nestudē, tad tas nozīmē, ka ir uzsākta pieauguša cilvēka dzīve.
14.10.2013 15:49 |

Reitings 199
Nu, pagaidām piestrādāju, jo ar klātieni nevar apvienot pamatīgāku darbu. Ja aizietu prom no studijām, saprotams, ka meklētu pilna laika darbu.

Bet es laikam gribētu vairāk parunāties nevis par slinkumu vai naudas lietām, bet gan par to cik dažādi cilvēki. Tiešām te visas studē un pabeidz? Visas ir spējīgas un gribošas to darīt?
14.10.2013 15:51 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
signup, ja Tu šodien neredzi lielu jēgu tam diplomam.. varbūt vēlāk tāda parādīsies. Runā, ka vieglāk ir izskoloties jaunībā, ar gadiem atradīsies vairāk iegansti kāpēc to nedarīt un galva paliks ''smagāka''. Ja Tev ir iespēja iegūt augstāko izglītību - izmanto to! :) Pieļauju, ka uz pasaules ir ne viens vien indivīds, kas raujas melnās miesās, lai varētu atļauties apmaksāt studijas :)
14.10.2013 15:52 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
signup manuprāt tu vienkārši neesi atradusi savu jomu. vai savu autoritāti/pasniedzēju. un tam nav obligāti jābūt augstskolā atrodamam. bet tās 2 galējības- augstākā izglītība vai mājsaimnieces liktenis :) .. nepiekrītu. cilvēki taču daudz ko var darīt arī nesekojot visai šai "sistēmai"
14.10.2013 15:53 |

Reitings 68
Reģ: 30.09.2013
Varbūt izklausīšos mazliet skarbi, bet nu..

Ir tik ļoti daudz cilvēku, kas tikai sapņo par iespēju studēt, bet tu, atvainojos, sava slinkuma pēc, apsver iespēju nestudēt!

Izmanto savas iespējas, kas tev tiek dotas!
14.10.2013 15:56 |

10 gadi
Reitings 13809
Tiešām te visas studē un pabeidz?

Kopš maģistra studiju beigām nestudēju. Bakalauros studēju ar lielu prieku, jo man patika lielākā daļa lekciju. Protams, bija daži priekšmeti, kas nepatika, bet tas ir sīkums. Diplomdarbu rakstīju ar lielu prieku un tiešām centos ielikt tajā visu labāko. Tāpēc biju ļoti gandarīta par novērtējumu.
Maģistra studijas gan nebija tik kvalitatīvas. Un lielākais prieks bija par izcili aizstāvēto diplomdarbu.

Labprāt vēl kaut ko pastudētu, bet nevaru izlemt par bakalauru vai maģistru. Un nedaudz biedē, ka bakalaura studijas ir 4 gadi, jo tomēr jau citi dzīves plāni būtu jārealizē.
14.10.2013 15:57 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nevajag norakstīt savu slinkumu uz motivācijas trūkumu. It kā studijas patīk, bet, redz, trūkst motivācijas. Jā, es arī labprāt gulētu līdz 10 un visu dienu čabinātos ar vīrieti, bet kas dos, ir jādarās! :)
14.10.2013 15:57 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Izglītības gaišā puse ir iespējas! Tās paveras plašākas.. Piemēram, ar diplomu kabatā Tu vari strādāt gan tajā jomā, gan arī būt pārdevēja (ja nu pēc 5 gadiem Tev tāds darbs apnīkst?) :)
Arī ar mājsaimnieces padarīšanu... puisi Tev var atņemt, diplomu - ne! :D
14.10.2013 16:01 |

Reitings 199
Es te neesmu arī minējusi vienu iemeslu, kas būtiski ietekmē studijas, taču kaut arī forums ir anonīms, es nevēlos to minēt. Joprojām spītējos tam, ka pie vainas nav slinkums, taču ja tik daudz viedokļu, lai beidzu slinkot, tad jau sava taisnība tajā ir.
14.10.2013 16:02 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tu visticamaak studee kjeksiisha peec, nevis sevis deelj, taapeec arii negribaas. Ja tevi patieshaam intereseetu studiju prieksmets, tu pat savaa briivajaa laikaa seedeetu biblioteekaa un lasiitu literatuuru par studiju teemu.
14.10.2013 17:04 |

Reitings 199
Tu visticamaak studee kjeksiisha peec, nevis sevis deelj, taapeec arii negribaas. Ja tevi patieshaam intereseetu studiju prieksmets, tu pat savaa briivajaa laikaa seedeetu biblioteekaa un lasiitu literatuuru par studiju teemu.

Varu šim piekrist, taču ko nu tālāk man darīt?
14.10.2013 17:08 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
Ir tik ļoti daudz cilvēku, kas tikai sapņo par iespēju studēt, bet tu, atvainojos, sava slinkuma pēc, apsver iespēju nestudēt!

stulbums kaut kāds :D kāds te sakars ar citiem kas sapņo studēt? ne visiem tas ir vajadzīgs un ne visi to grib. šitie varianti "tik daudzi grib to un to bet nevar, tāpēc izmanto iespēju!" nu ne visiem tā iespeja ir vajadzīga...
14.10.2013 17:13 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Nu ar taadu attieksmi visticamaak, ilgi neizvilksi un taapat izkritiisi/pametiisi studijas. Vai nu atrodi sirdslietu, kas patieshaam tevi interesee un staajies citur, vai arii nogaidi paaris gadus un tiec skaidriibaa par to, ko veelies. Varbuut ir kaut kas taads, kas tev patiik, bet esi baidiijusies studeet?
14.10.2013 17:14 |

Reitings 199
Es arī domāju par variantu, ka pāris gadus pagaidīšu un tad vairāk būs skaidrs, ko īsti vēlos - bet gribētos dzirdēt pieredzi, vai kādai tas ir izdevies?
Nu katrā ziņā es pabeigšu vismaz pirmo ziemas sesiju un tad no jauna pievērsīšos šim jautājumam.
14.10.2013 17:19 |

10 gadi
Reitings 345
Uzskatu, ka ne visiem ir vajadzīga augstākā izglītība; agrāk tik neliels % to ieguva, salīdzinot ar mūsdienām, pārējie pēc vidusskolas/ tehnikuma gāja strādāt. Varbūt tas arī ir tavs variants - strādāt ( nauda būs un nebūs jācīnās ar studijām kā ar zobu sāpēm katru dienu).
14.10.2013 17:48 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Tagad ir diezgan daudz kursi un skolas, kurās var iemācīties profesiju gada/divu gadu laikā. Uz priekšu! Nebūsi zaudējusi pārāk daudz laika un varbūt vairāk tiksi skaidrībā. Īsti nesapratu - tu jau trešo reizi sāc studēt, bet katru reizi savā fakultātē? Kur, pie velna, tu ķer tik daudz naudu?
14.10.2013 18:12 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Signup, tu negribi atzīt, bet tiešām esi slinka un svārstīga. Tagad negribi, pametīsi (pēc taviem komentāriem var saprast, ka lēmums jau ir pieņemts, kaut arī pati priekš sevis tēlo racionālo apdomāšanos), bet varbūt brieduma gados nožēlosi, bet tad vēl jo mazāk būs motivācija? Piedod, bet kas tas par debīlu vēlmi - dzirdēt, ka kāds pēc 25 sāk studēt un pabeidz? pēc tam cepsi diskusijas, vai ir tādi kas pēc 30, un pēc 35... Nesaprotu kāpēc nevar sevi piespiest.
14.10.2013 20:16 |

Reitings 1701
Ui.. Man ir kaut kas līdzīgs. Man gan, paldies dievam, ir tikai pirmā studiju programma. Savas depresijas, no tā izrietošā (vai otrādi, vienalga) slinkuma, bezmērķības dēļ es vispār neredzu dzīvei (un, protams, arī augstākai izglītībai) jēgu, līdz ar ko sevi piespiest mācīties ir grūti. Visas tavas izjūtas ir ļoti pazīstamas.

Es pieņemu, ka daži cilvēki vienkārši nav domāti studēšanai un tas ir normāli. Es gan ceru pabeigt (ja ne tagad, jo doma ir ņemt akadēmisko, lai atkoptos), tad vēlāk gan, jo augstākā izglītība - tas ir kaut kas tāds, kas agrāk man šķita tik obligāts un vajadzīgs, ka vislielākais rūgtums pat ir ne par iztērēto man nepiederošo naudu, bet par sevis pievilšanu.

Manai māsai vispār bija kas tamlidzīgs - ja mani vēl varētu noraksturot kā slinku, tad viņu gan nē. Tomēr Latvijā viņa studijas nepabeidza, aizbrauca uz ārzemēm un iestājās citā programmā, ko pabeidza. Bet tagad strādā trešā, nesaistītā jomā un saka, ka strādāšana ir labākais, kas ar viņu noticis šajā izglītības/darba jomā. Gluži vienkārši viņai nepatīk tas mācīšanās process, kāds ir skolā, patīk lielāka neatkarība, kas ir viņas darbā.
14.10.2013 20:20 |

Reitings 1220
Reģ: 28.08.2013
Es arī domāju par variantu, ka pāris gadus pagaidīšu un tad vairāk būs skaidrs, ko īsti vēlos
esi pārliecināta, ka pēc tam zinasi ko īsti gribi. Lasīju ka te viena meiča iesaka divas izglītības un pameta, varbūt mācies pagaidam, un kad izdomasi ko ggribi tad pamet. Tad b'us citi kursa biedri, tad vispār negribesies iet studēt.
14.10.2013 20:20 |

Reitings 1701
Vai nu atrodi sirdslietu, kas patieshaam tevi interesee un staajies citur, vai arii nogaidi paaris gadus un tiec skaidriibaa par to, ko veelies. Varbuut ir kaut kas taads, kas tev patiik, bet esi baidiijusies studeet?

Es esmu gandrīz vai pārliecināta, ka pat studējot savu sirdslietu var klāties tā, kā autorei. Vismaz manā gadījumā tā ir - neizvēlējos programmu ķeksīša pēc, bija vēl vairāki varianti, taču izvēlējos šo jomu, tā mani interesē, arī tas, ko mēs mācāmies, man patīk un interesē. Bet man tāpat iet tā kā autorei.
14.10.2013 20:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits