Tātad- ko gatavaosiet vakariņās?
Varbūt kādai ir ideja,ko varētu pagatavot no mazajiem cukini? Es iepirku,jo veikalā mani uzrunāja, bet mājās atnākot atskārtu,ka nezinu,ko no tik maziem var pagatavot. Lielos noteikti pildītu, bet ko ar mazajiem?
Šodien ir mazliet īpašs vakars, tāpēc vakariņās būs dažādas uzkodas - pildīts lavašs, sāļās karotītes, salāti, varbūt vēl kaut kas un brīnumgarda panna cotta, kura izdevās labāka kā cerēju :)
Cukini cepu cepeškrāsnī vai grillēju uz grila pannas kā piedevu ēdienam.
Restorānos tā ir tik dažāda :) Un patiesībā, es nemaz necentos atdarināt kafejnīcās ēstos.
500 ml saldā krējuma sajaucu ar apmēram 150 ml piena, klāt cukuru pēc garšas un vienas vaniļas pāksts sēkliņas un dažus pāksts gabaliņus. Karsēju, bet neuzvāru. Paralēli uzbriedināju 3 tējkarotes želatīna. Kad uzkarsētā saldā krējuma masa mazliet padzisusi, piejaucu želatīnu, vēl kādas 5 min ļāvu ievilkties un tad caur sietiņu salēju trauciņos. Ledusskapī jātur vismaz 4 stundas. Pasniegšu ar blenderētām zemenēm ar cukuru.
Man vakar tapa caneloni ar diva veida pildījumiem - ar malto tītara gaļu un spinātu siera biezpiena pildījumu. Liku visus kopā + pa virsu 50/50 saldā krējuma un ūdens mērcīte. Ņam ņam.
Sagriez gabaliņos cukini, papriku, pieliec klāt rīvētu/smalki sagrieztu ķiploku. Mazliet olīveļļas uz pannas, visu apcep, beigās pievieno rīvētu sieru.
Cik mazi :D
Ātrā piedeva.
Cukīni plānas šķēlītēs apcepti olīveļļā ar ķiplokiem. Pārkaisīti ar plānās šķēlēs sagrieztu parminānu, un piparmētru lapoņām. Var nedzudz pielikt citrona vai laima sulu.
Tad vēl vat taisīt cikīni karpčo. ( laba piedeva vai tāpat )
Plāni sagriezts cukīni.
Citronu sula
Plāni sagriezts parmizāns
Olīveļļa
Apgrauzdelti ciedru rieksti.
Svaigi malti pipati.
Vai
Plāni sagriezti culīni iemarinēti viena citrona sulā
Tad kātro šķēlīte cukīnī viena plāna acakādo.
Pārkaisa ar sadrupinātu svaigo kazas sieru
Pārslaka ar olīveļļu, parkaisa svaigu timiānu
Sāls, pipari.
Uj man planšetei uzinstelēta jauna programma, ja ieprienšējai bija problēmas ar atomātisko kļūdu labotāju, tad šai programmai arī kas dīvains ar rakstību. Citreiz vairākas reizes jāspiež viens burts vai iemet citu burtu. Drauga planšetei tas pats - arī sūdzās.